Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joey04

    titán

    válasz zaskar #2623 üzenetére

    Pici sértődöttséget vélek felfedezni, pedig nincs okod. A belépőszintű dslr is jobb képet készít ha megvannak a fenti kritériumok, tehát ha foglalkozol a képpel, foglalkozol a beállításokkal, stb. Ám ár/érték arányban nagyon nem jó választás. Így talán finomabb kifejezés, mint a hulladék. Pont az említett 250d az, amit messzire kerülni kell, mert az ára 170k, és ennyi pénzből egy magasabb kategóriás dslr is kijön használtan. [link] , [link] .
    Amennyiben 2004 óta fotózol, akkor már megszoktad a cipelést. Hiába csak egy 1kg, amikor 1: manapság azon nyavalyognak az emberek, hogy egyik mobil 15-20 grammal nehezebb mint a másik, 2: súlytól függetlenül plusz 1 cucc, amit cipelni kell. És továbbra is: Foglalkozni kell a beállításokkal, különben alig látod az előnyét: pl.: [link] , de van ezer más videó, írott teszt képekkel. Sőt, vannak olyan területek, ahol egyenesen használhatóbb képet köp ki a telefon. Mindezt csak és kizárólag állítgatás nélkül kiköpött képekre értem. Ennek meg az az oka, hogy a telefonoknak pont a fizikai határok miatt más felé kellett menni, és a fejlett algoritmusok, szoftveres bűvészkedések sokkal magasabb szinten vannak, mint a fényképezőgépek megoldásai. Természetesen egy gépen sokkal több beállítás érhető el, sokkal jobb képminőség érhető el és sokkal több hozható ki utómunkával is, ez nem is kérdés, és nem is vita tárgya. Szerintem viszont azt kell átgondolnia mindenkinek, hogy lesz-e kedve, türelme, ideje kitanulni legalább alapszinten a fényképezés trükkjeit, valamint, hogy pontosan mire is kell és hol használná, mert sokszor utazás alatt ha nem egyedül vagy, vagy nem olyan a partner/csoport, akkor nem lesz időd megállni, állítgatni, esetleg obit cserélni, pláne állványozni, stb, stb. Az tény, hogy egy egyszerűbb géppel is sokkal szebb eredmény érhető el, de azok csalódni fognak, akik vesznek egy gépet, és pont úgy fogják használni, mint a telefont, hogy előveszik és lőnek. Mert ebben az esetben nagyon elégedetlenek lesznek a végeredménnyel, mert ahogy mondtam, még rosszabb is lehet, mint amit egy telefonnal lőttek volna adott pillanatban.

    "Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

Új hozzászólás Aktív témák