Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ORCA58

    addikt

    Néhány napja használom a B151 frissítést, és semmi hibát nem találtam. Egyetlen javítást viszont észrevettem, megy rajta az Asphalt 8.

    Mi az a Factory Reset Protection? Ezt találtam.
    Az Android 5.1-es verziójától kezdve létezik egy Factory Reset Protection (FRP) nevű funkció. Ez - mint a neve is mutatja - arra hivatott, hogy a telefon ellopása esetén megakadályozza annak teljes gyári visszaállítását.
    Fontos, hogy ennek funkciónak csak zárt bootloader, és a fejlesztői beállításokban kikapcsolt OEM-feloldás mellett van értelme (vagyis csak teljesen gyári állapotban). A FRP működésének csupán két kritériuma van: Be legyél lépve egy Google fiókkal a telefonon, illetve hogy a képernyőzár ne "Csúsztatás" vagy "Nincs" legyen.
    A FRP úgy működik hogy a telefon első indításakor megadott Google fiókot eltárolja, és a későbbiekben recovery-ből történő gyári visszaállítás esetén csak ezzel a Google fiókkal lehet újra beregisztrálni a telefont. Ebben az esetben a Google fiók megadását nem is lehet kihagyni.
    Tehát ha a telefon olyan felhasználóhoz kerül, aki nem tudja a korábbi fiókot és annak jelszavát, akkor a telefon gyakorlatilag használhatatlanná válik. Amennyiben másik Google fiókkal kívánjuk regisztrálni a telefont, úgy a "Beállítások" menüben a "Biztonsági mentés és visszaállítás" menüpontban kell a "Gyári adatok visszaállítása" pontra nyomni (természetesen erre is csak az előzőleg használt Google fiókkal történő belépés után van lehetőség). Az így visszaállított telefont ismét be lehet regisztrálni tetszőleges Google fiókkal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák