Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • karldergroße

    senior tag

    válasz istnag #5641 üzenetére

    A Beállításoknál lehet állítani, hogy milyen legyen, húzd el egy egységnyit a "melegebb" irányba a fényerő legyen auto és a csúszka legyen 3/4-ig feltolva. Így már bátran odarakhatod majd az M8 kijelzője mellé.

    Ha eltolom a melegebb irányba, a fehér sárgás lesz, nem lesz jó. Az M8-nál viszont hófehér a fehér és fekete a fekete. Az automata 3/4 már "megvolt", ugyanazokkal a beállításokkal az M8 sokkal fehérebb / feketébb / színesebb / kontrasztosabb = tehát jóval szebb képet ad. Most a legjobb beállítás nálam az, hogy a színhőmérsékletet középen hagyom, viszont az automata fényerőnél a csúszkát majdnem maximumra tolom. Így a fényerő eléri az M8 háromnegyedes beállításást és a színek is viszonylag elfogadhatóak, de nem érik el sehogyan sem az M8-ét. Egyszerúen nem értem, hogy lehet, hogy ugyanaz a kijelző ennyire más legyen.

    Azért nem ismeretlen jelenség az M8-nál, ez is melegszik, mivel azt használom jelenleg is, talán azért tűnik ennyire fel mert nyár van és alapból is könnyebben felhevül, vagy nem tudom. Nincs vele gond szerintem, max pár fok eltérés lehet, de attól persze lehet téged zavar, mindenkinek más az ingerküszöbe.

    A melegedés most már nem akkora probléma, én nem vagyok egy telefonnyúzó és főleg nem játszom rajta. Ami viszont zavar, az az üzemidő, nyilván nagyjából ugyanúgy használva a készüléket, mint korábban a másikat, jóval rosszabb a végeredmény.

    A fotózás számomra nem olyan kardinális, kipróbálom azt, amit mondtál.

    Vannak olyan dolgok, amiben az M9 jobb, például rossz térerejű helyeken is lehet vele netezni, ez az M8-nál nagy probléma volt. Gyakorlatilag már csak a kijelző zavar.

    Köszönöm, hogy segíteni akartál.

Új hozzászólás Aktív témák