Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave46

    tag

    Hölgyek-Urak, eleinte nem értettem a gyenge eladásokat, de ha rajtam kívül másoknak is akkora szívás volt a telefon megvásárlása, mint nekem, akkor nem csoda, hogy mindenki a konkurenciánál köt ki. Konkrétan egy kiló heroint könnyebben tudtam volna vásárolni, mint ezt a telefont.

    Kifejtem bővebben.

    No kérem, én latol arra gondoltam, hogy a Galaxy S7 mellé veszek cégesnek egy HTC 10-et.

    UK-ban élek, azon belül is Londonban. Ez egy elég nagy város, tehát "eladási stratégiailag" (gyönyörű szó) gondolom csak elég fontos. Ezt csak azért írtam le, hogy nem egy zsákfaluban próbáltam telefont várásolni (semmi baj amúgy a zsákfalukkal egyébként).

    Azzal kezdeném, hogy az O2 és a Vodafone nem forgalmazza (!) a készüléket. Ez a két operátor rendelkezik a piac 37%-val (az nagyon sok ám, 2016-os friss adat). Az EE-nél nem volt raktáron egy hete, de még a 3-nál is várni kellett volna rá valamennyit. Megjegyzem, hogy az összes többi flagship androidos konkurencia bőséges raktárkészlettel elérhető.

    Gondoltam, hogy akkor megvásárolom a Carphone Warehouse-ban, mert ott lehet tetszés szerint párosítani mindenféle előfizetésekkel. Nincsen raktáron.

    Rendben, menjünk az Argos-ba: nincsen raktáron.

    Találtam végül egy általam eddig nem ismert oldalt, a mobilefun-t, ahol kedvezőbb áron volt, illetve volt raktáron, így meg is rendeltem...10 percre rá érkezett az e-mail, hogy sajnáljuk, de nincsen raktáron. :F

    Így nem nagyon kell meglepődni azon, hogy alig adnak pár készüléket és biztos lépéssel gyalogolnak bele a csődbe, ha még az egyébként dedikált vásárlóknak is tele lesz a tökük. Aki meg nem annyira ezt a konkrét típust keresi, az simán rá fog bökni a galaxy-ra, ájfón-ra, mert az azonnal ki tudják adni a pultból.

    Természetesen nem látok bele a dolog logisztikai hátterébe, de engedtesség meg nekem, mint átlag paraszt vásárlónak, hogy ezen ne kelljen már gondolkodni. Egy biztos: amikor a cégünknek nem ment jól különböző okok miatt, akkor minden energiánkkal hason csúszva tettünk meg mindent annak érdekében, hogy visszanyerjük az ügyfelek bizalmát. Ez a fajta fejetlenség ebben a helyzetben véleményem szerint a részükről teljesen megengedhetetlen.

    Azért annyira bosszantó ez az egész, mert maga a termék meg marha jó lenne.

    Ha esetleg valami isteni csoda következménye képpen még idén megjönne a készülék, majd megírom, hogy tetszik, illetve hogy az S7 után milyennek találom.

    It's never your successful friends posting the inspirational quotes.

Új hozzászólás Aktív témák