Új hozzászólás Aktív témák
-
Kátai
senior tag
válasz csokito100 #3801 üzenetére
Hát,talán csak az újdonság miatt.Mert amúgy semmi bajom a mostanival.
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
Régebbi hozzászólásaimat hogyan tudom megkeresni?
-
MODERÁTOR
-
kovjoe
aktív tag
Ma jött egy napi frissítés 8.5.4.0 számmal (65 MB). Néhány hibát javítottak.
Xiaomi 11 lite 5G NE (8/256) (Xiaomi HyperOS 1.0.9.0 UKOEUXM) - Békéscsaba
-
Soleco
tag
Redmi 4 prime jó nagy szívás... Leállították a gyártását, marad az android 6, rendszer tele van buggal és custom ROM sincs rá annyi mint Redmi note 4x-re.. Notera van Official RR, meg stabil android 8-as LineageOS, illetve Official Lineage os 14.. Nekünk meg az egyetlen hivatalos custom ROM az a Mokee, amiben vannak nagy hibák.. Redmi 4x-el is jobbak a szoftveres lehetőségek. Én eléggé úgy érzem hogy rossz döntés volt ez a telefon, ti hogy vagyok ezzel? Szerintetek 10.000 forintos ráfizetéssel adnak érte hibamentes Redmi note 4x-et? Hol lenne érdemes "meghírdetnem"?
-
Flashy
veterán
nekem is ilyen érzésem van időnként, de nem igazán értem, hogy miért, valószínűleg rosszul pozicionálták be a termékpalettán, ütközött valamelyik másik termékkel a gyártás vagy az eladás. amikor vettem, tényleg elég nehéz volt válogatni, a 3-3s-4-4x-4a-4prime és ezek note-változatai környékén elég nagy volt a kavarás, bizonyos párosok között csak 1-1 tulajdonság különbözött: vagy csak a képméret, vagy csak a felbontás, vagy csak az aksiméret, a többi meg egyforma. a 4 prime egy teljesen jó hardver, valami miatt már épp csak annyi energiát fektetnek a ROM követésbe, hogy ne utáljuk meg nagyon és a következő telefon is Xiaomi legyen.
-
SH4D0W2011
őstag
Én valamikor tavasszal vettem Prime-ot, egy darab bugot nem láttam még Global Stable ROM-on. Az mondjuk igaz, hogy fura ennek a telefonnak a helyzete és alig támogatott, de amire az átlag felhasználónak szüksége van, azt 6.0-val is tudja, és elvileg a MIUI 9-et ez is megkapja. Most úgy érzem, egy Redmi 7 generációig biztosan kiszolgál. Szerintem.
-
csokito100
aktív tag
válasz SH4D0W2011 #3809 üzenetére
Tényleg jó kis teló a Prime. Ha foglalkoznának vele, mindenki ilyet akarna és a többi nagy újdonság nem tudna kibontakozni mellette. Minden tekintetben a jók közé tartozik még hosszú ideig függetlenül a NEM fejlesztéstől!
-
Robynho
tag
Video készítésekor a recsegő, fura hangokkal, mit tudok kezdeni? ( 4 Prime)
-
Soleco
tag
Vannak olyan hibák amik ROM-tól függetlenül jelen vannak:
- egyszerűen xar a mikrofon a telefonban és a telefonálós hangszóró is. Ezért recsegős a videó rögzítés is pl.
-Ujjlenyomat olvasót sem mondanám közép kategóriának. A telefon antennája úgyszintén gagyi, nagyszüleimnél nincs telefon jel. Régi telefonommal volt jel. Nagyszüleim gombos telefonjainak van jel. Nekem nincs.Ami csak a Miuira jellemző:
-Még rosszabb mikrofon, bár ez Xiaomi.EU-n már javították ezt a hibát, talán csak az 1 éven át töretlen, szinte frissítés nélküli Miui 8.2 stílusjegye volt ez .
-Sim kártya kezelésével valami nem oké. Vagy az hogy van, hogy RR-el meg Mokeeval városomban 4G-van, Miui val meg 3G? . Semmi "amatőr" hiba nincs a háttérben. Gyakran váltogatom a ROM-ot a telefonomon, miui 9-en is megvan ez a hiba. Szóval ha valakinek nincs 4G, ne legyen benne biztos hogy a B20-hibája.
-Állandóan jön elő hogy a SIM kártya nincs aktiválva, egyszer már egy 30 percet eltöltöttem azzal hogy próbáljam eltűntetni, nem jött össze, de aztán rá hagytam, mert gyakorlati problémát nem okoz.
-Néha a telefon fogja magát, és újra indul magától. Fórumon másokat is láttam emiatt panaszkodni, kb. 60%-a tapasztalt ilyesmit.
-Ritkán, de megtörténik hogy nem azt az aplikációt nyitja meg amire rákattintok. Ez sem olyan feltűnő, mert az ember azt hiszi hogy ő kattintott félre, és másodjára már nem hibázik a rendszer.Amiatt hogy leállították a gyártást, sokkal kevesebb prime került forgalomba, és pl. Redmi note 4x-nek minimum 3x annyi felhasználója van (ha nem több), és emiatt custom romokat sem készítenek nekünk annyit :\.
Amúgy nem kell erősködni, hogy "már pedig tökéletes a rendszer". Miui fórumon kicsit olvasgatsz lefelé, többnyire csak elégedetlenséggel találkozol, meg ilyen szavazásokkal, hogy a felhasználók 80%-a találkozott ezzel, vagy azzal a hibával.
Amíg forgalomban volt, nagyon ment ez a készülék.
Amúgy annyira nem vészes a helyzet, csak sokszor azt érzem hogy elcsesztem hogy ezt vettem.
Redmi note 4x minden szempontból erősebb, és annak nem állították le a támogatását.
-
csokito100
aktív tag
Szerintem te úgy hirdesd meg a telód, hogy a világ legszarabb Prime telója eladó, mert ennyi hiba az egész fórumon nem található. Az enyém pedig a világ egyik legjobb Prime telója. Videót soha nem vettem fel vele (van erre a célra kamerám) ezért nem tudom milyen hangja lenne, hozzáteszem nem is érdekel ezáltal! Egyik hibát sem tapasztaltam, amit leirtál! Tehát én egy nagy mázlista vagyok! Üdv
Ui: DrKapocs, Viktor és többiek irjatok már valami jót is szegény Prime védelme érdekében, mert azért sok örömünk is volt benne, amikor a Samus kollegák csak az ideget ették a 100 egynéhány ezres telefonokkal
[ Szerkesztve ]
-
FunPro
őstag
A térerős mizériát én is alá tudom támasztani.
Sokszor vagyok úgy, hogy kiveszem a zsebemből a telefont, és nincs térerő. Aztán amikor újraindítom, egyből maxon van a jel. De olyan is előfordul, hogy hirtelen jön 5 sms, hogy mindenki keresett, csak nem értek el, holott a telefon végig be volt kapcsolva.
Ez szent meggyőződésem, hogy szoftveres hiba. A 9-es eu dev romon nem találkoztam ilyennel, bár azt hozzá kell tennem, hogy szerintem egy hétig ha rajta volt a telón, mert amikor cseszekedett a töltés ([link]) lecseréltem sima eu rom-ra, és azóta nem is mókoltam. Mostanába gondolkoztam, hogy visszarakom, mert egy kontaktspray + új töltő elhárította a bajt, szóval az nem szoftveres volt.
A másik amit már az eleje óta észreveszek, hogy a telefon képernyője néha-néha magától ébred. Eddig egyszer indult újra nekem, amikor kaptam egy sms-t, és ilyen fura elnyújtott sms hangal újraindult.
EU stabilon eddig egy olyanba futottam bele, hogy a "beállítások. . . összeomlott", szóval valamit nem tudtam beállítani az alapbeállítások közül.
Összességében viszont nem egy rossz telefon, mert ilyen hülyeségek mindegyikkel vannak. Alapjáraton pedig egy gyors, jó üzemidejű készülék.
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
Soleco
tag
válasz csokito100 #3815 üzenetére
[link] (csupán 14% nem találkozott valamiféle nagyobb hibával a rendszerben, és csak ebben a szavazásban több hiba van felsorolva, mint amit én leírtam)
[link] (a felhasználók 3x%-a nem tapasztalt újraindulásokat)
[link] (a felhasználók 72%-ának van problémája a mikrofon vagy/és a hangszóróval)
Helyetted kikerestem pár beszédes szavazást a fórumról. Csak hogy lásd, hogy nem én vagyok az egyetlen
hülyeaki hibákat tapasztalt . De örülök ha neked jól megy a telefon, és elégedett vagy vele! Jó telefon, csak nem tökéletes, nem tudnám ajánlani senkinek. Az összképket a sokak által tapasztalt hibák és az android 6 rontja el.Én azt látom hogy a telefonnak is vannak gyengeségei, viszont a Miui bugjaival együtt elég farcs képet mutat a telefon. Én nem értem hogy ugyanarról a ROM-ról hogy lehetnek ennyire eltérő vélemények, telefonnal érthető, mert lehetnek sajátos hibái az én készülékemnek. Én Resurrection Remixet használtam, most Mokee-t próbálgatom, Miui 9-el is próbáltam barátkozni, de egyszerűen visszalépés a stabil android 7-es romokhoz képest. És nem a Miuival van bajom, nagyon tetszik a rendszer, egyszerűen a Redmi 4 prime romjával nem foglalkoznak semmit, csak épp fél nap alatt összecsapnak valamit, hogy ne hőbörögjön a nép.
[ Szerkesztve ]
-
kovjoe
aktív tag
Február óta használom, csak global stable rom volt rajta, nem cserélgetem a romokat rajta, elegem lett ebből a az előző Lenovo K3 Note-n, csak az OTA frissítéseket teszem fel általában 1 hónap késéssel.
Imádom a telefont az elejétől fogva, a feleségemnek is vettünk egy példányt ő is imádja, úgy hogy előtte csak stock androidos telefonja volt. Egyetlen hibája, ami nehezen viselek az a videónál a hang, de mostanában open camerat használok, ott tűrhető, de biztos nekem alacsonyak az igényeim . A gps pontos, az elején voltak összeszokási problémáink, de aztán rájöttem, hogy csak az automata fénybeállítást kell kilőni, amíg navigálok. Nálam az értéssel még nem volt probléma, illetve a térerő mizériát sem tapasztaltam még, igaz nem ingázok állandóan (Vodafone), Engem annyira nem stresszel, hogy nem lesz rajta 7 droid, de nyilván van, akinek az a fontos, hogy mindig a legújabb rendszer fusson a telefonon, lehet, hogy akkor nem az 50 ezer forintos telefonok között kellene keresgetni . Ja, a végére csak annyit, hogy mióta a prime meg van, azóta nem nézetem, hogy milyen lesz a következő telefonom.Xiaomi 11 lite 5G NE (8/256) (Xiaomi HyperOS 1.0.9.0 UKOEUXM) - Békéscsaba
-
Palos
tag
Nekem április óta van meg, meg vagyok elégedve vele. Global stabil 8.1.2.0 van rajta még mindig, de marad is ez a verzió. A video hang és a hangfelvevő hangja sz*r, agyon van szűrve, de ez jellemző szinte az összes Xiaomira. Olyan, mintha azt gondolnák, hogy így van jól.
-
trebrona
nagyúr
Ezt a videohang mizériát nem értem. 3S-en multi (eu) rommal nincs már gond vele, (globalról nem tudok nyilatkozni) patch nélkül sem. Mondjuk a sztereó csatornákat felcseréli, úgyhogy fordítva kell tartani a telefont.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
MODERÁTOR
-
trebrona
nagyúr
válasz Viktor0610 #3825 üzenetére
Természetesen, csak akkor.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Soleco
tag
Ezt nem találom fairnak, hogy egyrészt a mobilarénás és más tesztek is a hangminőségre, térerőre, mikrofonra rányomják hogy oké, jó megy. Aztán jön a meglepetés, hogy bár a Snapdragon 625 és a Ful Hd képernyő, anyaghasznékat miatt közép kategóriásnak látszik a telefon, viszont az olyan dolgokat, amiket csak nagyon felszínesen tesztelnek az emberek azt elhanyagolják. Egyik Redmi készüléknél sem esik szó a mobilarénás tesztekben affelől hogy a mikrofon gyengus, pedig egyértelműen 10 felhasználóból 8-9 (szavazás alapján) ezt egy hibának tartja. Pedig azért rohadtul nem mindegy hogy egy telefonnak annyira profi-e a mikrofonja mint pl. az Applenek vagy annyira fapados mint a Redmiknek (és biztos vagyok benne hogy van ennél alább is mikrofon minőségében, és azt sem vették észre a tesztelők).
Android 7-et illett volna kihozni erre a telefonra, egyrészt középkategóriában (ahova felszereltség tekintetében akar tartozni a telefon) egy android verzió frissíés elvárt szokott lenni. Másrészt a Redmi 4x és a Note 4x-is megkapta az android 7-et. És affelől sem kell eltekinteni, hogy a telefon novemberben jelent meg Marshmallow-al, ekkor már azért volt 1-1 készülék ami gyárilag nougáttal jött. És az is elég siralmas hogy Miui 8.2 után szinte 1 évig nem kapott frissítést a telefon. Most a Miui 9-et kihozzák rá, de ez sok változást nem fog hozni Miui 8-hoz képest, annyit biztos nem, mint amennyit egy android frissítés hozna.
-
trebrona
nagyúr
Idézet egy mai Xiaomi tesztből: Erősen zajszűrtek a Full HD videofelvételek, a beszédhangot alapvetően jól rögzíti, a hátteret azonban nagyon víz alattira, természetellenesre mossa
-
sunavlys
senior tag
válasz internetezoo #3829 üzenetére
Nem tudom milyen XML kell neked.
Root nem gond, próbáltam root-os megoldást vagy egy tucatot siker nélkül.
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
Kátai
senior tag
válasz csokito100 #3832 üzenetére
És ha csinálsz egy gyári visszaállítást?Én meg a 8.2.1.0 (MBEIDL) verzióról sehogyan nem sikerül frissítenem a legújabbra.
[ Szerkesztve ]
-
zol71
tag
Hali.
Haldoklik a Redmi 4-esem érintőképernyője egyre több helyen nem érzékel.
Hol tudnám megjavíttatni?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Kátai
senior tag
válasz DrKapocs #3837 üzenetére
Mint korábbi hsz.-ban írtam gyárilag V8.1.2.0.MBEMIDI volt rajta.Majd OTA-án simán frissült 8.2.1.0 (MBEIDL) verzióra(ezt valamiért visszavonták).Most meg sehogyan nem akar frissülni a V8.5.3.0.MBEMIED -re(fastboot-ot nem próbáltam,mert nem nagyon értek hozzá).Amúgy teljesen rendben működik a telefon.Javaslat?
-
Flashy
veterán
akinek 8.5.3.0 vagy 8.5.4.0 van a telefonján, attól szeretném kérdezni, hogy automatizálás menü van-e már benne, ahol tudnék időzíteni wifi ki-be kapcsolást vagy repülő módot napi rendszerességgel? thx!
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, illetve ebből adódóan kérdésem az értesítésekkel kapcsolatban.
A Messenger, illetve az Üzenetek ikonján megjelenik egy szám, ha üzenetem/sms-em van, na most ezt a többi app (pl. Gmail, Google Play, amik jók lennének, ha tudnák ugyanezt) valamiért nem csinálja. Az Alkalmazás értesítéseken belül beállítottam (majdnem) ugyanúgy a Gmail-t is, mint ahogyan a Messenger van: Értesítések jelzése: Be, Prioritás: Be, Alkalmazásikon: Be, Lebegő értesítések: Be, Értesítések képernyőzáron: Be. A Messengernél pluszban bekapcsoltam a Hangot és Rezgés, de nem hiszem, hogy ez nagyon beleszólna bármibe is. Megcsináltam az itt leírt beállításokat is, viszont továbbra sem akar működni. Nincs esetleg valami ötletetek? Factory reset-et emiatt nem szeretnék, tök jól be van lakva/állítgatva a teló (Redmi 4 Prime, Global Stabil 8.5.3.0-val). Egyébként nem is emlékszem, ez régebben működött-e nekem, lehet még a legelején elállítgattam valahol valamit. -
zol71
tag
hali
Nem tudtok videót az érintőpanel cseréjéről eddig csak a komplett kijelző cseréről találtam. -
DrKapocs
őstag
Ha minden jó, akkor én is azt mondom, hogy hagyd, ahogy van. Semmi különöset nem kapnál egy update felrakásával. Én még mindig 8.1.2.0-n vagyok és eszem ágában sincs frissíteni. Még azt is kikapcsolnám, hogy jelezze, van frissítés (de nem lehet teljesen). Még a végén véletlenül rányomok.
[ Szerkesztve ]
-
frenk1
aktív tag
válasz csokito100 #3832 üzenetére
vissza lehet tenni, ki kell nyitni a bootloadert, twrp feltelepíteni, és utána a 8.2.1 romot twrp-n keresztül feltelepíteni. Egy hátrány lesz hogy nyitott teló nem biztos frissül utána OTA- n keresztül, de a bootloadert vissza lehet zárni, és a TWRP-tis ki lehet iktatni, gyári recoveri menüt vissza lehet telepíteni..
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Windows 11
- Anime filmek és sorozatok
- eBay
- Battlefield 2042
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest