Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhu

    veterán

    válasz Szili17 #10750 üzenetére

    Ebben az a vicces, hogy honnan tudod melyik volt a gyorsabb? Ezt csak úgy lehet tesztelni hogy egyszerre ketten kétfelé mentek.

    Nem értem, hogy miért kéne tesztelni.

    1. opció: nem gyorsabb, hanem ugyanannyi, esetleg 1-2 perc különbséggel. De a Google szerint egyenesen, a Waze szerint meg jobbra, aztán balra, aztán jobbra, aztán megint balra, aztán egyenesen egy kis jobbkezes utcán át, ... Ilyenkor jobban járok a Google javaslatával, nem kacskaringózok feleslegesen. Nincs mit tesztelni, akkor érkeztem, amikorra a Google jósolta, és a Waze sem ajánlott gyorsabb utat, csak bonyolultabbat, sokszor idő szempontjából kockázatos kerülőkkel.

    2. opció: Waze szerint forduljak balra, kacskaringózva 25 perc múlva érkezem a célhoz. Google szerint egyenesen előre, 21 perc múlva érkezem a célhoz. Megyek tovább egyenesen, Waze újrakalkulál, most már szerinte is 21 perc van hátra. Itt sincs mit tesztelni. (Esetleg ha manuálisan újratervezek, akkor a Waze is már az egyenes utat javasolja, vagy egy totál másik kacskaringózást.)

    3. opció: a Waze még úgy látja, hogy dugó van az úton (ez az 1. opcióval együtt jár sokszor), a google már látja, hogy enyhült a dugó, ezért a Waze terelne, a Google meg visz egyenesen. Megyek egyenesen, Waze-en megugrik az ETA, mert szerinte belemegyek a dugóba, de a Google eta marad, és a Google szerint érkezem. (Vagy fordítva: a Google már látja a dugót, amiben épp benne állok, és terel, a Waze szerint minden rendben, menjek egyenesen, csak folyamatosan növekszik az ETA.)

Új hozzászólás Aktív témák