Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szili17

    aktív tag

    válasz trialboj #10641 üzenetére

    Soha nem használtam még kikapcsolt képernyővel (szerintem nem jó), szóval ezt nem tudom.
    Egyébként valószínűleg igen, amíg a rendszer ki nem lövi addig ugyanúgy kellene működnie mint bekapcsolt képernyővel.

    Annyit tudsz csak állítgatni, hogy bizonyos jelentés típust kikapcsolsz a Beállítások/Kijelző és térkép/Térképen mutat menüben (szerintem butaság, de ez csak az én véleményem) vagy kompletten a főképernyőről a hangszóró ikonra bökve hang ki-re állítva. Akkor ugye se navigációs hangok, se jelzések nem jönnek. Ennyit tudsz szabályozni.

    Innentől meg annyi van, hogy a fix sebességmérőket ha nem mész gyorsan nem jelzi hanggal, csak vizuálisan.
    A jelentéseket meg mindegy milyen jelzi hanggal is, ugyanúgy a rendőrt, a sebességmérést, az úton álló autót meg mindent.

    Ugye 2 "nyelv" van, az egyik az alkalmazás nyelve (nálam ez magyar, főleg a fordítás miatt, lássam ha valami gáz van), illetve a navigáció nyelve (a "robotasszony" ahogy Hadházi mondta), itt nekem ez a TTS miatt van angolon. Ha lenne magyar TTS (majd reméljük lesz, nem rajtunk múlik) akkor azt fogom használni. :)
    Szóval erre hogy "jobban ki van fejlesztve" nem tudok érdemben válaszolni. A sima hangok csak azzal a kb 40 szöveggel dolgoznak hogy "térj le, 300 méter múlva" meg hasonlók, nincs nagyon mit virítani rajta, mindegyik tudja amit kell, egyformán.

    TTS-hez annyit, hogy utcaneveket bemondja (úgy-ahogy én már felismerem ha nem arra visz amerre szokott, emiatt is tetszik ha épp nem nézem csak hallom akkor is rájövök hogy hopp valami van mert másik utcán megyünk mint szoktunk, figyelni kell jobban), illetve nem csippan a headlight reminder sem. :D Valamint a jelentéseket is beolvassa, így azt is lehet hallás alapján feldolgozni. Pl car stopped on shoulder ahead, tudod hogy valószínűleg rakodnak a külső sávban vagy ilyesmi. Imádom.
    Persze a TTS-es hang többet beszél, így ha valakit az idegesít vagy a jútíszíéj (utca) akkor másikat használ. :)

    "Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

Új hozzászólás Aktív témák