Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy Watch - időtálló
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
-
Mobilarena
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallerlaller
addikt
Majd egy év múlva féláron megvesszük.
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
2o1i
senior tag
Nagyon tetszetős készülék.
A 32gb-os változattal simán kiegyeznék, ha ... (De ezt már sokan írták előttem. ) -
Sergiohu
tag
Tetszik,lesz ilyenem. Számomra ami nem Nexus, az vagy gagyi vagy giccs.
Na ez tényleg az utolsó, holnaptól...
-
rdt89
addikt
Az LG saját portáján belül jobb készülékeket kínál a felhasználóknak olcsóbban és szebb kinézettel (G3, G4). Ez a telefon egy tisztességes iparos munka és itt ki is merült, pedig ennél többre számítottam tőlük.
-
Nazara
őstag
válasz benjonino #48 üzenetére
Csak gratulálni tudok annak az embernek, aki bármit választhat, és egy plecsni alapján dönti el... Azért van egy több oldalas, minden részletre kiterjedő teszt, amivel rengeteg időt tölt a cikkiró, hogy segitsen a készülékek közötti döntésben.
Ez a telefon azért nem kapott plecsnit, mert hasonló áron a konkurens gépek ugyanezt a teljesitményt hozzák, és sokkal több extrával szolgálnak.
Engem abszolút nem győzött meg, az M8-at nem cserélném le rá. Egyedül az ujjlenyomat-olvasó és a friss android vonzó ajánlat benne, de mindezt dupla áron és buknék egy csomó HTC-s extrát a cserével...
Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.
-
br.rak
őstag
Na akkor nézzük:
negatívum
-nincs fm rádió
-nincs SD bővíthetőség
-nincs cserélhető aksi
-nincs mhl
-nincs wireless töltés
-nanoSIMpozitívum:
a kamera viszont nem rosszNagyobb a füstje, mint a lángja
-
Ricardo
titán
Nekem alapjában véve tetszik az 5x. Az ára szerintem túl magas,az anyagválasztást meg addig nem tudom megítélni amíg nem fogtam a kezemben. A kamera nagyon jó lett, ez hatalmas előrelépés, de összességében nem üt akkorát, mint anno az 4 és az 5. Ha most vennék telefont, és nagyobb összeget szánnék rá, mindenképpen megnézném tüzetesebben, de az olvasottak alapján a G4 erős ellenfele lenne.
br.rak:
-Eddig sem volt
-Eddig sem volt
-Eddig sem volt
Ezek eddig sem voltak a nexusokban
-mhl?
-A wireless töltést beletehették volna
-Ez a jövő, ahogy a type c is szépen lassan terjedni fog.[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
Nem igazán értem, hogy minden nagyon szép és jó, de nagyon drága tehát nem kapott plecsnit. Ok, legyen megértem. Akkor több, mint dupla pénzért mit is kapott az Iphone?
-
br.rak
őstag
Az igen korai Nexusokban volt szinte minden ( talán FM nem, de erre nem veszek mérget)
MHL (link)
Az SD hiánya lenyelhető lenne, ha 64/ 128Gb lenne a háttértár
A többi nemCrafter32:
Aki iOS-es telefont akar valamiért venni, az csak almát tud vásárolni, igazság szerint ott a plecsninek nincs is értelme. Veszed, nem veszed, nem kapsz mást....
Míg droidra millió+1 telefon van,,,,,[ Szerkesztve ]
-
cuebler
senior tag
ez mindig is érdekelt: mi a f***nak kell 64/128gb háttértár egy telefonba (azon kívül, hogy újabb muníció a "nekem nagyobb/kisebb" -féle pöcsméregetésben) ?
a képeket, videókat a jobb érzésű júzerek eleve felhőbe is szinkronizálják, annak meg nem sok értelmét látom, hogy az ember magával viszi 5-6 "-on a star trek vagy a barátok közt complete-t... egy-két combosabb játék legyen mondjuk 5 gb. aki többel játszik egyszerre, az úgyis függő, ott a konzol meg a pc is. tudom, elvégre én is így vagyok más meg mi foglalhat el 25-30 gb-ot egy telefonon? a lossless zenei gyűjteményem 3,2 gb (tény, hogy nincs rajta mondjuk egy mozart complete works)...."Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
slug
senior tag
Nem porgettem vegig az osszes hozzaszolast,
nekem mindket 4k / egy fullHD video linkje forbiddent ad vissza.Jovoheten kapom kezhez a telefont, sikerult legalisan, USA-ban Googletol megvennem a telefont barati segitseggel, a cimhez remelem hu" lesz a telefon es sokaig hasznalhatom.
Nem mellesleg egy normalis tok es kijelzovedo foliat is beszereztem hozza (mindketto spigen).[ Szerkesztve ]
-
balgab84
aktív tag
De csak nalunk ilyen draga szerintem.
-
Xleslie
csendes tag
Nos én két napja vettem egy fekete Nexus 5x-et, mert nekem tetszett a külseje és már nagyon le akartam cserélni az N5-öt. A 6P nekem túl nagy, így az szóba se jöhetett.
Szóval az első érzésein a következők.
- írjátok hogy túl van árazva... az N5-öt több mint két éve 140e -ért vettem, ezt most 160-ért. Nem gondolom, hogy ez akkora különbség lenne, hogy bele kelljen halni...
- látható, hogy fejlődött ez a vonal, mert anno az N5 egy nagyon erős (akkor a legjobb) harver mellett egy nagyon jól optimalizált op. rendszert (4.4.4 kitkat) tudhatott magáénak, ennélfogva baromi gyors és tényleg akadásmentes volt, szinte minden barátom telóját verte sebességben, még az Iphone-okat is... (én ezt szerettem benne a legjobban, nem laggolt, nem gondolkodott, nem karikázott, hasított mint a gép) ezen felül azonban semmi más különös nem volt benne, a fényképező egyenesen gagyi, az akku mérete igencsak átlagos, stb.
- ehhez képest az 5x azonban több téren mutat fel javulást, a kiváló hardver mellett, tényleg elég jó a kamera (sokkal sokkal jobb mint az 5-é), az ujjlenyomat-olvasó pedig csúcskategória, baszott gyors és pontos, az akku is megnőtt, ennek azért a Dozzal együtt lesz hatása,
- igaz az USB C nekem nem hiányzott, meg az 5,2 col sem, illetve a 2GB Ram-ra kicsit én is húztam a szám, de a snapdragon 808 elég szépen forog, és a stock 6,0-án folyamatosan van szabad 7-900 MB szabad memória, úgyhogy egyelőre nem igazán hiányzik a 3 GB rendszermemória...Szóval én egyelőre nem bántam meg a cserét, de nyilván kell még pár hét hogy teljes legyen a kép...
Spartans! Ready your breakfast and eat hearty for tonight we dine in hell!
-
hallerlaller
addikt
uram atyám, még mindig vannak akik FM rádiót meg sd bővíthetőséggel jönnek, ez kb olyan ciki mint iphone topikba bluetooth fájlcseréért rinyálni. kiteríti a trollkodas fogalmát.
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
batai15
félisten
Az év csalódása ez a telefon. Legalábbis nekem mindenféle képpen.
-
Lacee1986
senior tag
válasz hallerlaller #67 üzenetére
És még infra sincs benne!!!
-
veterán
Meg jo , hoigy nem ezt vettem g4 helyett. Egyedul az ujlenyomatolvasot sajnalom, de minden masban keves. Hoztak a kotelezo mimimumot az 5hoz kepest, csak az ara , amire nem lehet kijelenteni a minimumot...
3njoy the Lif3
-
arn
félisten
Az amerikai ara rendben van, de a 1.5x eus ar erthetetlen... Amugy ott a n6, joval olcsobb, mint ez. Vagy olyanra cserelek, vagy xiaomira (a redmi note 3 durva lett). Egy ev mulva ezek is jolarazottak lesznek... Nem kell beleugrani a legujabba, ugyis alig nyujtanak tobbet.
A 2g ram keves, illetve a n5 joval olcsobban volt sokkal durvabb hwel a 2 evvel ezelotti szinten.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
cuebler
senior tag
válasz SkyLine3000 #78 üzenetére
csak felhőben én sem. mellette még van pár wd black is itthon ilyen célra
"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
Shyciii
veterán
Te felhőbe szinkronizálsz 10GB-os videókat? Mert ugye a full hd-s videó, a 4k-s pláne elég sok helyet foglal, ha nem 10mp-nyi videót csinálsz. A másik, hogy a felhőt a hajadra kenheted, ha nincs a közelben 4G, wifi, és 3G-n akarod visszapörgetni mondjuk 200 fotót. Lassú, szakadozó katyvasz, A felhő nem arra való (még), hogy onnan realtime bármit használjak. Kivéve ha xar minőségben akarom. Felhő jelen állapotában max kisebb doksik tárolására, vagy backupra jó, de nem mondjuk egy 24 bites FLAC zene hallgatására, vagy nagyfelbontású videók, képek böngészésére. Nah pont ezért van 64GB, 128GB-os mobilok. Mindent azonnal tárolhatsz, azonnal elérhetsz. Jah és erre ráférnek még mondjuk a Titanium Backup-os mentéseid, ha valaki romokat cserél, akkor sok TWRP-s backup, ha vissza kell térni egy régi állapotra stb stb. Attól hogy neked se fantáziád nincsen ,se halvány fogalmad, hogy mire lehet használni egy tárhelyet, az nem jelnti azt, hogy más sem tudja kihasználni.
[ Szerkesztve ]
-
ruzsabazsa
aktív tag
Nagy nexus fan vagyok(szeretem a megbízhatóságát és a példanélküli sebességét).Nexus 4-el kezdtem majd nexus 5-öm van/volt amit most váltottam két napja G4-re.Tudtam hogy nem éri meg 5x-re váltani mert drága és számomra nem sok újat mutat.Az n5-öt se bántam meg de az se volt nagy előrelépés.Ennyiért meg inkább kihagyom az új nexust.Mellesleg most a vegytiszta androidok után másra vágytam és úgy néz ki a g4-el megtaláltam a számításaim.Nem olyan pörgős mint a nexus széria de más márka szóba se jöhet
-
Danny365
őstag
Szerintem ennek a telefonnak nem az árával, meg minőségével van baj, hanem én pl. eléggé meglepődtem, mikor sok helyen a teljesítményre panaszkodtak; lassulásokra, akadozásokra. Ami ugye nem éppen a Nexusokra vall.
-
Ricardo
titán
Erről még nem olvastam. Arról igen (azzal egyet is értek) hogy elfért volna több ram, mert az ugyan most elég, de Nexus lévén, az időtállóság fontos, meg illett volna előre lépni ebben is.
Olyat viszont nem olvastam még ,hogy teljesítmény gondok lennének vele.
[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
Szerintem ha 3gb ram és 32/64gb belső tárhely lenne akkor még valahogy az árát is lenyelném. Majd jövőre addig meg Xiaomi
https://www.flickr.com/randras83/
-
MartOOn
addikt
Sztem meg jo lett ez a telo. az ara sem tul veszes. nem tetszik de meg eppen hatareset. alkalmam volt igen jo aron egy LG G4-et venni hamarabb egy kicsivel mint ahogy ez megjelent es igy mar "sajnos" nekem ez kimarad. Mert a G4-et nem adnam oda erte. az tuti. nagyobb akksi, szebb kijelzo, jobb kamera, itt is 6.0 van mar egy ideje, 3GB RAM es porog amennyire kell. es meg szebb is szerintem. de ha nem lenne a G4...
a cikkben a videok nekem se nyilnak me. es szamomra meg amugy is az elso "nexus" a hTC Dream volt!!! (itt figyel a polcomon egy dev phone 0perces valtozat )
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
G4bi89
senior tag
válasz randras_83 #88 üzenetére
Tuti marketing okai voltak.
Sokkal kevesebben vennék a 6P -t, ha ebben is 3GB ram és 64GB belső lenne.(persze ugyanennyiért) Most ha az Antutut nem nézem akkor a mindennapokban a snapi 808 és 810 között nincs nagy különbség, még a játékok futtatásánál sem.#89 MartOOn: Na ez az, hogy házon belül a 32GB-os G4 annyiba kerül mint a 16GB-os 5X, és amiket felsoroltál abban mind jobb. Persze nem stock android így sokaknak kiesik, elsőre nekem is, de aztán a józan eszemre hallgatnék és lazán azt venném. Volt szerencsém fogdosni a nyáron egyet a bőr hátlappal, és tényleg baromi szép.
[ Szerkesztve ]
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
Jadro
veterán
Hadd kötekedjek egy kicsit:
"de Nexus lévén, az időtállóság fontos, meg illett volna előre lépni ebben is."
Akkor azért itt is illene már előrelépni: (legalább apró lépésekben, egyszerre csak egy tételben.)
"-Eddig sem volt
-Eddig sem volt
-Eddig sem volt
Ezek eddig sem voltak a nexusokban"Oké, mondjuk árazásban volt egy szép előrelépés nem tagadom.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
TOZ
addikt
Érdekes dolog azért áron való rugózás. Egyszerűen nincs nagy különbség a ket évvel ezelőtt és a mostani ár között. A mi pénzünk ér kevesebbel, de ezek már nem ennek a fórumnak a témája.
Nem rossz telefon ez. Mondjuk nincs tőle az a beszabehu érzésem. Így lassan három hét használat után sem.
Klasszikus igásló. Mint a Nexus általában.
-
aelod
veterán
Csalódás nekem. Igaz, hogy S808, és android 6.0, meg ujjlenyomat olvasó. Az anyaghasználat viszont siralmas, a belső tárhelynél a 16gb-ot jó lenne már elfelejteni a 120e forint feletti telefonoknál. A kamerába belefért volna az optikai képstabilizátor.
Nem hiszem, hogy a nexus 5 tulajok rohannának lecserélni erre a telefonjukat.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Ricardo
titán
Akkor vegyük sorban.
Fm rádió
Van aki szereti, de ezzel az erővel legyen benne infra is. A net alapú rádió nem váltja ki, de valljuk be. Az FM kezd kikopni a mobilokból, tehát előrelépésként kezelni kicsit érdekes lenne.SD bővítés
Nem lenne rossz, de ez is szembemenne a most zajló trendekkel, így amikor mindenki kezdi elhagyni, akkor visszatérni rá
Inkább Azt tartanám előrelépésnek, hogy kikopna a 16 gigás változat és 32 lenne az alap.Cserélhatő akku
Én szintén nem bánnám, de ahogy az előbbiek is szembe menne a mostani iránnyal, amit ráadásul pont a Nexusok hoztak be.Az árazást hagyjuk, azzal "kicsit" elszaladtak, de ha úgy nézzük abban is a trendet követik, hiszen minden gyártó ezt csinálja
-
Jadro
veterán
Értem hogy nincs jelentős eltérés ha a dollár alapárat nézzük, de sok kicsi sokra megy. Szarabb a pénzünk, csak egy kicsit drágább alapból is és több olyan ponton sincs előrelépés ami jó lett volna. Így összességében nem jön be a csomag. Nyilván az ár elég fontos tényező nálunk és ezért is rugózik rajta mindenki.
Ricardo: Oké, nem akarok túl sokat. Az ujjlenyomat olvasó pipa, az nagyon bejövős.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
Skyhigh
aktív tag
Azért ez szomorú, 1 giga ram 2 éve is határeset volt mos meg szószerint kevés.
Napjainkban ugyanez a helyzet a 2 giga rammal, elég-elég, de mondjuk FB, Viber, Skype, stb mellé már azért határeset közelében lesz, akkor mi lesz 1-1,5 év múlva.
Ezt a telefont nem lehet majd "jó áron" tovább adni mondjuk 1-1,5 év múlva...
Tény hogy az ujjlenyomat-olvasó mellette szól, de hogy max 32 gigás azért az gáz.
Akinek nem sürgős az most tuti kifog-várni, mert ezzel az árral itt EU-ban nem lesz túl kapós, de esetleg egy USA árazással, márt igen (Z5-nél is csak várni kellett egy kicsit, hogy a csillagos égből az elég drága árazásba kerüljön )Konkurencia (ha a Nexus 5x ára alatt gondolkozunk) akkor a G4 de ott nincs ujjlenyomat-olvasó, plusz az üzemidő nem az igazi, továbbá azt 5.1.1-el dobták ki, megkapja a 6.0-t, na de utána vagy kap újabbat vagy nem.
OnePlusX na ez árazásban ver mindenkit, nem is kicsit, bár itt se infra, se ujjlenyomat-olvasó, plusz az is 5.1.1. alapú..Az biztos, (részemről), hogy a Nexus5x nem adja azt a plusz érzést amit mondjuk 5 éve adott, most azt érzem, ha várok fél évet kapok jobbat, referencia készülék ide vagy oda...
Nehéz a döntés...
[ Szerkesztve ]
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6 – multiplayer és Zombies
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Külpolitika
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Call of Duty: Black Ops 6
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vigneau interaktív lokálblogja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 5G Phantom Gray, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB Olive, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Garanciális
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB Awesome Ice Blue, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Kék, 1 Év Garancia
- iPhone 16 Pro Max 256GB Független Hibátlan/2025.10.25.Apple gar./p3790
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3789
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest