- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz TESCO-Zsömle #33148 üzenetére
El ne írjátok "h"-t "t"-re, mert nagyon meglepődhettek
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
BiP
nagyúr
válasz E.Kaufmann #33151 üzenetére
Pedig az öklözőzsírban kisütött rántott hekknél nincs jobb
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz E.Kaufmann #33151 üzenetére
Redditen egy erősen industrial-heavy tech supportos írt a történetében egy folyamatról, amit az iparban
sounding
-nak hívnak. No, páran ott is megbánták, hogy megpróbáltak rákeresni mi az...[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
TeeBee73
veterán
válasz TESCO-Zsömle #33148 üzenetére
A halász azért megy ki a vízhez, hogy halat fogjon.
A horgász meg azért, hogy ne legyen otthon."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz TeeBee73 #33155 üzenetére
Az elsőben egyetértünk, a másodikat már lehet vitatni, bár tény, hogy sokan azért csinálják, de ja. A horgászat rekreációs célú ,hogy lesz-e belőle hal az másodlagos.
#33156 koby11h: Igény kérdése, ki mit akar. Mikor gyerek voltam, engem unokatesómmal meg fater barátjának gyerekivel olyan tóra vittek, ahol kapászat volt, nem horgászat. Értsd ezalatt, hogy bedobtad a 2-horgos szereléket és mire letetted a botot a helyére és odamentél az elejéhez, már nem tudtad feltenni a kapásjelzőt, mert leesett róla a kapástól. Ha csak pihenni akartak, akkor olyan tóra mentek öregék, ahol az elektromos kapásjelző fél óránként egyet pittyent, ahogy a szél fújta a damilt.
#33158 hcl: Edzés a bitkolbásztöltő versenyre?[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
bambano
titán
válasz TESCO-Zsömle #33159 üzenetére
"A horgászat rekreációs célú ,hogy lesz-e belőle hal az másodlagos.": a horgászat a nemnormálisak sportja. vesz egy rakás felszerelést rakás pénzért, odautazik, áztatja a damilt, sok türelem árán megakaszt valamit, kifárasztja (magát), kifogja, lefotózza, majd visszadobja...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz TESCO-Zsömle #33150 üzenetére
amit ő keresett, az a nővérke, csak még nagyon korán reggel volt neki
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fatpingvin
addikt
válasz TESCO-Zsömle #33153 üzenetére
visszasírom azt az öt perccel ezelőttet amikor még nem juttatta eszembe ezeknek a létezését a totyik
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
TeeBee73
veterán
válasz TESCO-Zsömle #33159 üzenetére
Utolsó pecázásomra még emlékszem.
Kb. ~18 körül lehettem, egyik volt osztálytársam beszélt rá, hogy szombaton menjek le vele pecázni a holtághoz. (Tiszapart).
El is indultunk kora reggel, de a bicikli csomagtartójára felkerült egy láda (24-es) üveg Kőbányai, és 2 fél lityis cseresznyepálinka.
Délben bementünk a Halászcsárdába kajálni, meg inni valamit, mert amit vittünk, addigra elfogyott. A csárda melletti kisboltban magunkhoz vettünk még némi muníciót, és visszamentünk bámulni a vizet. Hogy halat fogtunk-e, arra nem emlékszem.
No, nem írok kisregényt, az Krok kolléga dolga.[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
BiP
nagyúr
válasz fatpingvin #33164 üzenetére
Én előtte nem is tudtam, hogy ilyen egyáltalán létezik. Nem volt mit eszembe juttatnia. De sajnos már nem lehet visszacsinálni.
Mondjuk az kezdett el foglalkoztatni, hogy miért ez a szokatlan név a dologra.
Hogy miből jöhet. Mármint oké, odáig visszavezettem, hogy mélységmérés, ez is sounding (és a hosszú és vékony mérőeszköz a kapocs), de hogy miért pont sounding a neve a mérésnek. De aztán meglett.
Segített a megértésben a szinonima: szondázás.
Amúgy az óangol úszásból jön a szó, semmi köze a hangokhoz.
Wiki -
Diabolis
aktív tag
SMS a közös csoportba a helpdeskestől (kivonat) :
- Valaki tartson alapszintű oktatást az X telephelynek, mert a PC-t már a konyhában keresik!
Persze, az enyém a telephely, hívom a helpdeskest, szóban is elmondja ugyanezt. Hívom a telephelyet, újraindítjuk a PC-t, majd rátérek arra, hogy mi hangzott el a telefonban. Utána félreálltam a kocsival és tíz percig röhögtem...
A telephely vezetője ugyanis pontosan azt csinálta amit a telefonban mondták neki:
- Keresd meg fent a nagy dobozt amibe megy egy csomó kábel!A rack szekrény a konyhában van az emeleten....
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Allyra
csendes tag
Amennyire én az angol nyelvet ismerem: sound: a mélységet "kiáltják" -értsd: a mélységmérő ón helyzetét kiabálják. A szondázás is innen ered tudtommal (bár bevallottan nem vagyok nyelvész). A sund szótő inkább az elválaszt értelemben használatos, én legalábbis így találkoztam még csak vele, és persze lehet, hogy az óangol úszásból ered, ahogy a wiki említi (bár azért a wiki csak módjával használható hiteles forrásként, főleg a kevésbé közismert témákban), de az úszásnak a mélységgel való kapcsolatát akkor se látom (annak inkább a távolsággal - értsd "amennyit át lehet úszni" - van szerintem kapcsolata.).
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz Allyra #33171 üzenetére
Lehet, hogy inkább ez az eredete.
Az úszásos nyelvészkedős magyarázatot is el tudtam fogadni, lévén vizekben mértek mélységet, és "megúsztatták" a mérőónt.
De mindenképp érdekes. Sokkal érdekesebb, mint a témaindító mai változat. Arra csak annyit: az emberek unalmukban már nem tudják, mit kezdjenek magukkal. -
sh4d0w
félisten
válasz E.Kaufmann #33143 üzenetére
A pálinka nagy mennyiségben orvosság, kis mennyiségben nem isszuk!
https://www.coreinfinity.tech
-
-
Céges parti. Pár száz emberes rendezvény, ingyen ellátás, hatalmas sörpult. Állok sorban, a pult bejáratán bemegy egy sima vendég, kiveszi a hűtőből a magánpiáját (tippre házipálinka?), menne ki. Pultoscsaj ledöbben, hogy hát ezt hogy, hát nem mászkálhatna be.
Nézek rá, hogy "Informatikusnak lenni egy cégnél, az ilyen, minden nap "[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
Elkerültem egy idevaló storyt azt hiszem, bár még lehet belőle valami :
November elején mikor kint voltam Ausztriában egy régi kedves (és fizető) kliens - István - rámírt, hogy szerezett egy asztali gépet, és azt kellene telepíteni. Na most a szerzett nekem némileg arra utalt, hogy valahonnan kapott/vett valami olcsó szart, de mondom majd meglátjuk. Mondtam neki, hogy sajnos nem tudok vele foglalkozni, mert Ausztriában vagyok, de megtudom neki írni, hogy dec 22-én péntek délutántól ráérek, hozhatja. Akkor annyiban maradtunk, hogy rendben, annyira nem sürgős, addig elteszi (úgyis van egy jó laptopja, tehát nem lesz gép nélkül), és majd akkor.
Dec 22-én délelőtt írtam neki, hogy akkor hogy készüljek, délután hozza-e a gépet?
A válasz az volt, hogy a gép jelenleg Tivadarnál leledzik, és "ő mókol rajta valamit", ha nem boldogul vele, akkor szólva lesz nekem.
Ennek 12 napja, és azóta teljes csend. Most vajon meg lett csinálva a gép, és ebből se pénz, se story, vagy Tivadar hozza az 1+ hónapos átfutási időt, és a story még most kezdődik? Mindenesetre kezdek ott tartani, hogy ami először Tivadarnál jár, az feláras javítás lesz.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz bambano #32766 üzenetére
Igen, ez régi trükk. Ment máshol is.
Az egyik Pesti Tescoban történt úgy 18-20 éve, hogy lefóliázott hűtőládát vittek ki, és tele volt playstationnel. Úgy buktak le, hogy valaki vett hűtőládát és véletlenül a "spéci"t adták neki oda.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Na igen. De ez nem csak itthon jellemző, az Ausztriai cégemnél kétféle szerződéses emberke van. Én szerencsére a minden túlórát kifizetenek verzióm van. De vannak a lecsúsztatós verziójú emberek is. Az egyik csajnak karácsony előtt kifizettek 200 órát, mert belátták, hogy kb sosem fogja tudni lecsúsztatni, ígyis bent maradt neki 80 óra azzal, hogy akkor nyárra tervezzen valami nyaralást. (akár többet is mint két hetest, mert ismerem a céget nyárra ez a 80 óra 100+ lesz neki)
Erre ma szóltak neki, hogy február 1-től két hétig szabadságon van, mert a vezetőség nem örül a sok felgyűlt túlórának.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #33177 üzenetére
"a gép jelenleg Tivadarnál leledzik, és "ő mókol rajta valamit", ha nem boldogul vele, akkor szólva lesz nekem."
A 12 nap akkor semmi..."Erre ma szóltak neki, hogy február 1-től két hétig szabadságon van, mert a vezetőség nem örül a sok felgyűlt túlórának."
De az elvégzett melónak igen@TeeBee73 :
Itt közben volt Onedrive.
Apósnak jött egy levél, hogy lejár a Onedrive accountja. Nem értette, elmagyaráztam neki, stb. Volt Onedrive-ja, de régen nem használja.
Nagy nehezen resetelte a jelszavát.
Mondja, hogy osszak meg képeket a saját Nextcloudomról a karácsonyról. Mondom, az nem jó, mert nem szeretem, ha sokan tudják a házi szerverem címét. De mivel neki van Onedrive, ossza meg onnan.Elmutogatom neki a webfelületes feltöltést (persze az Explorer-es kliens nem akart menni, Win11). Megoszt, stb.
Jön egy idő múlva, hogy az egyik rokony nem tudja megnézni, mert valami jelszót kér
...annak is volt Onedrive fiókja, mert nyilván úgy lett kiküldve, hogy a linkkel meg lehet nézni, de ez akkor megy, ha jó a fiók, vagy ha nincs felvéve...Másik, melóban jön egy user, hogy nem tudja a PIN-jét. Miután a megfelelő support csapat, akikhez a céges telefonok managementje tartozik, nem tudott vele mit kezdeni, jöttek hozzánk. Azaz, elküldte a telefont, hogy majd megoldom.
OK, telefon resetel, be kéne menni Google accal.
Nem tudja.
WTF.
Nem a PIN-t felejtette el, hanem a Google accountját, csak nem tudta, hogy azt hogy hívják.
A végén az volt a mák, hogy a céges kártyáját benne hagyta, a céges gépén meg meg volt jegyeztetve az account meg a jelszó is... A kártyája átment egy másik telefonba, és úgy már be lehetett hitelesíteni, utána a jelszóval kiütni az accountot is, és nulláról újra behúzni a céges managementbe a telefont[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
"A 12 nap akkor semmi... " - Már csak azért is, mert Tivadar december elején dicsekedett el nekem azzal, hogy eladta a gépét (3rd I7, 16GB RAM, vga nélkül, winyóval, SSDvel amúgy kompletten), hogy majd vesz egy másik gépet. Ezzel a lendülettel a gépért kapott pénz jó részét elverte a következő 2-3 napban.
Úgyhogy amennyire tudom, most semmilyen gépe sincs Tivadarnak, így eltudom képzelni, hogy István gépén éli ki magát, és az hónapokig nem lesz "kész", mert Tivadarnak kell valami"De az elvégzett melónak igen " - annak persze. Gondolom rájöttek, hogy majd most következő karácsony előtt nem akarnak újabb 200 óra túlórát kifizetni, így jobb ha gyorsan elküldik szabadságra.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #33186 üzenetére
"ladta a gépét (3rd I7, 16GB RAM, vga nélkül, winyóval, SSDvel amúgy kompletten)"
Meg a személyes adataival?"így eltudom képzelni, hogy István gépén éli ki magát,"
"Gondolom rájöttek, hogy majd most következő karácsony előtt nem akarnak újabb 200 óra túlórát kifizetni, így jobb ha gyorsan elküldik szabadságra."
És utána vakarják a fejüket, hogy hogy lesz kész a meló... Vagy hogy akkor a többinek kell majd túlórát fizetni...Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
Hát... őt ismerve talán abból is maradt rajta
Igazából nem hülye : 1-2 hónapig van gépe, és a végén még pénzt is kap(hat) érte Már feltéve, ha tényleg csak annyi a tennivaló, hogy újratelepíti. BTW van nekem is egy gépem amit megcsinálhatna... Én akartam vele szöszmötölni, de lehet, hogy megcsináltatom vele (persze ingyen)
Talán ennyiből február szerencsés időzítés akkor nincs olyan sok meló, és talán tényleg van esély lecsúsztatni. Év végéig úgyis gyűlik majd még
-
KROK640
nagyúr
"ha Tivadar elcseszi István gépét is" -- óóóó jajjj... Hát miből gondolod, hogy ez megtörténne? ( )
Istvánt ismerve egyébként az a gép valami brutto 50 ezres lehet midenestől, meglepne ha nem ilyen kategória lenne."Se gép, se pénz, sok tartozás" -- ez most is megvan. Valahol szerintem ő szereti is az adósság spirált és a szart amiben van. 3 éve se cseréltem volna vele semmiképp, de azóta biztosíthatlak, hogy sokkal de sokkal rosszabb helyzetben van. Persze az most
új szint, hogy nincs gépe, december elején azt mondta, hogy január elején vesz gépet. Azt mondjuk nem mondta, hogy melyik január elején(egy éve ilyenkor busineseltem az RTX3060-amat )
-
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #33190 üzenetére
december elején azt mondta, hogy január elején vesz gépet
Mondjuk ilyen húzom-halasztom dolgaim nekem is vannak.
Amikor kitalálom, hogy majd januárban bővítek, akkor jobbak az árak, és csak nem lesz belőle semmi.
Mondjuk nem azért, mert nincs rá pénz, csak sajnálom rá, mostani is jó, felesleges, csak a szemem kívánta, stb. -
TeeBee73
veterán
Én ennek a reciproka vagyok.
Februárra terveztem új billentyűzetet, aztán még is holnap veszek, mert épp van raktáron ahol kinéztem.
(Nem, mintha baja lenne a réginek, csak megtetszett egy kényelmesebb.)"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
-
válasz TeeBee73 #33193 üzenetére
En meg az a tipus vagyok, aki eldonti, hogy neki kell valami cucc, aztan utanamegyek, mint az orult, napokig-hetekig turom a netet, tesztek, tapasztalatok, forumok, minden, amig meg nem talalom konkretan AZT a tipust, ami nekem kell, aztan arra beallitok egy raklap akciofigyelot, crawlert, minden szart, es ha kell, honapokat varok ra, mire talalok egy megfelelo ajanlatot, arra viszont azonnal lecsapok.
Ez alol kivetel, ha mar kereses kozben talalok egy olyat, ami tulteljesiti az elvarasokat, de valami budosnagy akcioban van, ami belefer a budzsebe, mert akkor nem szarozok, ugrok azonnal."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
koby11h
őstag
Én is így keresek, de nem várok akcióra, ha kell valami. Ha kell, akkor megveszem, de nem várok hónapokat -10%-ért.
És nagyon végiggondolom, mielőtt úgy döntök, hogy valami kell. Másnak könnyebben veszek dolgokat..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz koby11h #33196 üzenetére
Jah, persze, ha tenyleg fontos, akkor kikeresem az eppen aktualis legjobb ajanlatot, aztan megveszem azt es kesz, nem szarozok. Csak ilyen nalam nagyon ritkan van ujabban. Abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy igazabol megvan mindenem, es ami ebbol kritikus, az biztositva is van lopasra, balesetre, mindenre is (auto, telefon), vagy annyi van belole itthon, hogy amiatt megvan egy fajta raeros redundancia (PC/Laptop), vagy van ra valami kiterjesztett, hosszutavu gari, ami miatt meg evekig nem kell aggodni (TV, hazimozi), szoval... Jah, igazabol megvan mindenem, ugyhogy raerek.
Ami meg szerencses, hogy abban a tenyleg szerencses anyagi helyzetben vagyok, hogy altalaban megtehetem azt, hogy elobb veszek ujat, aztan adom el a regit, ezert aztan plane nem surgos az sem. Kocsit pl ~fel evig vadasztunk legutobb.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Lenry
félisten
ezert aztan plane nem surgos az sem. Kocsit pl ~fel evig vadasztunk legutobb.
ez amúgy tök nyugis módszer. az aktuális kocsimat én is úgy vettem, hogy eldöntöttem mit akarok, megnéztem mennyi pénz kell még rá, mikorra jön az össze és csak azután kezdtem egyáltalán nézelődni, amikor összeállt az ára és csak miután meglett az új autó kezdtem el hirdetni a régit.
így nincs az, hogy beleugrasz valamibe, ami igazából nem jó, csak mert gyorsan kell egy másik autó, vagy idegeskedsz hogy lemaradsz valami jó fogásról, mert nincs meg még rá a pénz, vagy honnan kaparjad gyorsban össze a hiányzót
aztán amikor jelzett a hirdetésfigyelő, hogy kapás van, akkor néhány nap múlva meg gond nélkül le tudtam rakni az árát, és a régi kocsit is nyugodtan tudtam árulgatni.[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Igen, letezo legjobb, legnyugisabb szerintem is. Nincs stressz, nincs rohanas, nincs sietseg, es nincs az, hogy ezek miatt belenyulsz valami olyanba, amibe nem kellett volna. Igy is be lehet szivni persze (plane a hasznalt autot), dehat csodat tenni nem lehet.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest