- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fatpingvin
addikt
én most fogok összerakni egy beszerzési igényt... annyit talán elárulhatok róla hogy a képletben szerepelni fog nagyon sok ram, egy nagyon sok szálas proci és nagyon sok NVMe SSD. meg egy legalább 10G-s Ethernet vezérlő meg esélyesen pár egyéb interkonnekt.
kérdés lesz-e annyi pénz lóvéra hogy ez kihozható legyen[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
KROK640
nagyúr
válasz fatpingvin #32403 üzenetére
Engem érdekelne, hogy majd mit tudsz kihozni
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
fatpingvin
addikt
vicces hogy mostantájt tervezünk HPC cloudra átmászni, de az a helyzet hogy az experimental dolgokat sokkal kényelmesebb lokálban, ha meg nincsenek ismételve akkor jó ha van egy helyi vas ami meg tudja tekerni. úgy tűnik ez lesz az enyém
RAM fronton 128 GB ECC az abszolút minimum, egy legalább 16 de inkább 24 magos HPC prociban gondolkoztam, alájuk egy deszka ami összefogja az egészet. ja és legalább 2x1TB NVMe storage, mert az IO elég komoly bottlenecknek bizonyult.vidikarinak meg jó lesz bele a szekrényben hányódó HD4650-es ha kell matek akkor majd nézünk bele egy komolyabb Teslát. bár inkább FPGA frontra kéne mozogni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32403 üzenetére
én harakirit hajtanék végre, ha csicska 10 gigás ethernet kártyát vennék...
vagy van pénz lóvéra, akkor mellanox, és legalább 100 giga, de inkább több. vagy nincs pénz lóvéra, és akkor vennék egy mikrotik routert, ami tud summa 50 gigabitet.egyébként kinek mi a nagyon sok ram. mikor a gyereknek vettem utoljára gépet, akkor azt hittem, a 128 giga az már elég sok desktopba. hát nem...
tartott neki 3 percig telerakniszerk: elolvasva a #32406-os hszted, nem írtad korábban, hogy sima xt-t veszel... a 2x1T nvme ssd az kb. entry level, nem a komoly szint.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #32407 üzenetére
Etherneten keresztül csak local cache-be másolás fog menni. meg figyelembe véve hogy még 10G-s gerinchálózatunk sincs, ez leginkább arra lesz használva hogy a kollégám gépével direktben össze legyen kötve és ne az intézeti gerinc gigabites csigapostájával kelljen terabyteokat pingpongozni.
a 128GB az a bare minimum, én személy szerint legalább a kétszeresét tervezem, csak az ECC fontos és a platform ára ezzel párhuzamosan elég erősen emelkedik.
ami a storage-t illeti, most van intézés alatt fél petabyte, a 2 TB lokálban az konkrétan scratchpad memorynek kell, ezért jó lesz RAID0-ban is. lokál gépen fixen nem nagyon fogok adatot tárolni.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32408 üzenetére
"ne az intézeti gerinc gigabites csigapostájával kelljen terabyteokat pingpongozni.": erre tökéletesen megfelel két mikrotik router, és, ismereteim szerint, ez a legolcsóbb verzió mostanában.
ha véletlenül nem jönnek be az álmaid anyagi számításai, akkor neked is tudom javasolni az asus w680m alaplapot. ez 192 gigáig tud ecc ramot fogadni.
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #32409 üzenetére
tök felesleges ide router, direct link teljesen jó. itt vadnyugat van, a hálózaton lokálban nem kellenek szabályok
az ajánlást pedig kifejezetten köszönöm, elég sok utánanéznivalóm van a kérdés kapcsán.
-
fatpingvin
addikt
válasz HoaryFox #32411 üzenetére
bioinfós téren van az a meme hogy:
"mennyi a gépigénye ennek a szoftvernek?"
"amennyit alá tudsz rakni"
és nem túlzás. a -@ kapcsoló elég sok szoftverben ott van, manuálisan meg tudod adni hogy hány szálat használjon, és ugye ezzel arányosan növekszik a memóriahasználat is. nem olyan nagy poén ám hogy csak 5-6 threadet tudsz elindítani, a másik tizenvalahány szabad szál meg üresen áll mert kevés a ram.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32410 üzenetére
te se ismered a piacot
az elmúlt két órában ma te vagy a másodika mikrotiknek van olyan routere, ami pcie-x8-as kártya foglalatú. kifelé van két darab 25 gigás sfp28 foglalata, belül meg a host gép oprendszere négy darab ethernet kártyának látja. ezt fel lehet úgy programozni, hogy az egész kóceráj egy darab 50 gigás ethernetnek látszik.
ebben nem ez a nagy truváj, hanem az, hogy az ipon ezt a cuccot most 80 rugó-epszilon összegért adja. én nem tudok olyan beszerzési forrást, ahol ennyiért kapok egy 2x25 gigás ethernet kártyát, kis sallanggal. mindenféle mellanox cuccokat lehet venni, csak drágábban.
-
bambano
titán
gyerek mesterséges intelligenciából phd-zik.
bármennyi ramot képes kitölteni annyival, hogy az alapmátrix méretét megnövelinekem is ennyi van itthon, gyakrabban felesleges, mint nem. viszont amikor hazahozok melóból adatbázisokat, akkor jólesik, hogy van ram és nem vernyákol a postgresql. meg párszor jól jött, amikor eleresztettem egy-két virtuális gépet.
-
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #32413 üzenetére
bocs hogy nem vagyok ennyire képben a mikrotik cuccaival, majdnem olyan mintha bioinformatikus lennék és nem hálózati rendszergazda
mondanám hogy megfontolandó de igazából nagy szükség erre nincs, RDMA nem kell, tömörített adatok mozgatásaára 10G bőven elég és annak a 160K-nak bőven lesz jobb helye extra RAM meg SSD formájában.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32416 üzenetére
oké, legyen igazad, de mikor rájössz, hogy az aquantia chipsetes 10 gigás kártyák nem sokat érnek, a rendes kártyák meg ennél többe kerülnek, akkor majd jusson ez eszedbe
-
válasz fatpingvin #32406 üzenetére
Ja, ez desktop? Azt hittem, szervert veszel/worksztésönt.
Mit fog csinálni ez a cucc?
@bambano : Az a mikrotyúk marha jó
Mi mostanában pár Dell R7** szervert vettünk, Broadcom SFP-s kártyák vannak benne, de 2x20GBit elég fizikai gépenként a storage+hálózat felé.
A meredek az, hogy ideiglenesen van pár gép, ami 2-3 rézen van bekötve, mert nem volt más, és még ezzel is elfutnak Vmware-n a virtuálgépek (Windows/Linux vegyesen), úgy, hogy a storage-n van a diskje, nem panaszkodik senki.
Illetve volt, ami panaszkodott, de az meg akkor se megy normálisan, ha optika van a storage felé; csak local diszken, olyan jó minőségű a kód. Természetesen kritikus gép, a hajunk hullik ki, hogy nehogy kidőljön alatta a vas (OK, van backup, de akkor se jó az úgy.)Itthon a 16GB két gépben tök elég; most, hogy az Android appjaimat kellett updatelni, és beletenni az új Billingclient-et, volt kevés, amikor az Android Studio mellett egy virtuálgépen futott egy virtuális Android emulátor is; de ott is gyanús, hogy nem a RAM -ot használja túl, és swappel, hanem egyszerűen az Android futás közben állandóan reszeli a háttértárat. Az meg winyó.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
"Mit fog csinálni ez a cucc?": bioinformatikusok közül van, aki hajtogat komolyan, fehérjéket szoktak hajtogatni.
A gépekről meg annyit: egyszer mondtam egy rendszergazdának, hogy nem jó, amit csinálnak. azt mondta, amíg nincs ticket, addig jó...
egyébként nekem is van olyan, hogy mérésadatgyűjtő gép, nem sok cucc kell neki. de mikor év végén nekiállok statisztikát gyártani az évben összegyűjtött adatokból, akkor oda kell lóerő is, ram is.
-
KROK640
nagyúr
Ezzel szintén így vagyok, a 32GB RAM még munkára is elég (bár mentem már 48GBval is, akkor 40-42ig eltudok jutni). A másik, hogy szintén be szoktam zárni ami nem kell, mivel 2009-2013 viszonylatban 2GB RAMmal voltam ami igen kevés 2013-2014 eleje meg 1GB RAMmal, ami pláne rászoktatott arra, hogy azonnal mindent zárni ami nem kell. Aztán ez maradt 2014-től (16GB) 2020-on (24GB) át, mostanáig (32GB, de nyáron volt 48GB is egy ideig próbaképpen).
(Mondjuk térinfón layerezésnél, vagy nagy légifotó összeillesztésnél néha létjogosultságát érzem 64GB RAMnak is).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #32422 üzenetére
Írta, AI.
Tippre csak azért tartott olyan sokáig, mert meg kellett nyitni a forrásfile-t és átírni a mátrix deklarációt nagyobbra - meg ugye végiggondolni, hogy mennyi legyen az annyi. Aztán elindul a tanulás, és 10mp-ep később huss, volt ram - nincs ram.Szvsz nincs az a memória mennyiség meg sávszél, amire egy AI-os azt mondja, hogy elég. Olyan van, hogy... Megoldjuk annyiból, amennyi van, aztán lesz ami lesz, mert ha ennyi van, akkor ennyi van.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz bambano #32421 üzenetére
Hajtogatás Jjjja.
Amíg nincs ticket, az kb. úgy is van, bár jobb úgy is felépíteni a cuccot, hogy ne is legyen.
Itt amint lesz optika, behúzzuk, csak ahhoz az kéne, hogy végre beérkezzen (vagy 1 éve )@KROK640 : És akkor SAP HANA-ról még nem volt szó
-
KROK640
nagyúr
Igen, utána már láttam.
Nyáron én is kísérletezetem vele, akkor volt 48GB RAM a gépembe, azt tökéletesen eltudtam tüntetni
Aztán rájöttem, hogy az én gépemen ez a dolog csak netto villanyszámlagenerálás, mert 10 év lesz mire valami értelmezhetőt kapok.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #32428 üzenetére
Diablo4 Public Beta-nal lattam 29GB-t RAM foglalast a 32GB-bol
de akinek 48GB volt azok 44-45GB-rol szamoltak be12-17GB kozott szokott menni a gep leginkabb, en mar regota nem irok/rakok ossze desktop konfigot 16GB RAM alatt, notiban is inkabb a 16GB-s verziokat szoktam ajanlani, es nem a dinnye core szamu verziot
most meg egyebkent sem draga a RAM
egy komplett PC aranal par% diffit jelent, annyit meg lehet fogni egy alaplap vagy tapegyseg aran is...
mert legtobbszor ezek akkora overkillek szoktak lenni a leendo juzer elozetes terve szerint, hogy erre kettore boven elmegy a 100-120k+...vagy vmikor 60-70k a haziko is hozza, es veri a 200k-ttitpkus a 80-90k-s alaplap meg 55-60k-s hegesztotrafonak is beillo 800-1000W-s taperomu...vegen meg 22"-s monitor meg GTX1650
....de gamer gep legyen
par honapja is betalalt egy ismeros vmi ismerose, ~350k-bol kigondolt gamer PC-t maganak, es R5-5600G-vel gondolta osszepattintani dVGA nelkul
ugye majd megy rajta minden?
aha, de
a passziansz meg az aknakereso tuti patent lesz
annak volt ilyen alom PC-je, hogy haz+tap+anyulap combo az boven 200k felett voltvegulis amit nez monitor, meg a fps szam es a kep amit lat rajta, ami a leg-leg-legfontosabb lenne egy "gamer PC"-nel, az volt a legputribb
de Zxxx AC WiFi-s deszka 94k-ert az musthave
meg a ~70k-s BeQuite 801-s ablakos EATX toronyhaz is "kotelezo"aszondja: öööö....akkor majd kesobb veszek bele egy VGA-t is
ja az pont ugy szokott lenni, amikor a korabbi ~10-12 eves PC-d helyett veszel masikat[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
BiP
nagyúr
válasz hobizoli #32429 üzenetére
titpkus a 80-90k-s alaplap meg 55-60k-s hegesztotrafonak is beillo 800-1000W-s taperomu...vegen meg 22"-s monitor meg GTX1650
....de gamer gep legyenHa valakinek van egy kis esze, akkor talán, TALÁN azért teszi, mert alaplapot, tápot ritkán cserél az ember, VGA-t, monitort könnyebb. És új gépnél inkább ezen spórol első körben, aztán majd cserél.
Naív vagyok, tudom, hogy aztán nem szoktak többségében. -
-
-
hobizoli
nagyúr
azert egy 600W-s tap eleg sokaig kiszolgal 25-30k korul meg lehet venni
ezek amugy tipikusan olyan "juzerek", hogy osszedik az infokat errol-arrol es mindenbol meg az annal is jobbat akarja megvenni maganak
azaz ha sokan 6-700W-s tapkat hasznalnak, neki 800W-s kell
ha a miner konfigos irta, hogy neki 800W-s van a gepben, akkor neki 1000W-s
meg ezek olyan juzerek hogy 5-10 evente vesz vmit, addig nem nyul hozza
nem lesz benne RTX4090 jovore meg azutan seamikor 6 eve a RX580-hoz 500W-tap kellett a 190W-s TDP-je melle, aztan ~akkora TDP-s egy annal 2x gyorsabb RX6750XT is, akkor miert kene ahhoz ma 800W-s tap?
azert mert kozben okosabb lett a GPU es sokkal tobb pixelt kiszamol?
a 200W az 200W maradt
meg a 5xxx Ryzen CPU-k se zabalnak 150-200W-tHDD-t meg mar alig hasznal vki manapsag, amiknek inditasra kellett egyenkent a 2.5A 12VDC-rol a spin-up alatt
az SSD fika energiaigenyu
olyan kozepes CPU-s, beugro VGA-s gepekhez vennenek legtutibb istenkiraly alaplapot meg ilyen 800-1000W-s tapokat, hogy az a PCbuzi sem veszi meg, akinek max fel eves a legoregeb cucc is a gepeben
osszealmodik egy olyan konfigot, hogy kapasbol 100k-val kevesebbol is osszerakod ugyanarra celra, es nem tudna megmondani, hogy a Z790-s vagy a H610-s alaplapos gep elott ul, amikor Win-ben kattingat, vagy forum, YT, web, FB megy
de csak ezen fognal neki 50k-t, amibol a GTX1650 helyett jobb VGA-t is vehetne ugyanakkora budget-bol, es amitol a H610-s gep valoban gyorsabb lesz game kozben, nem is kevessel
ezek a 800W-s tapok is minek a tok atlag, meg kezdo gamer PC-kbe?
1 eve is 350k-s gep, de 55k volt a tap bele
vegen GTX1030 meg 22"-s monitor volt hozza
granulalunk[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
bambano
titán
válasz hobizoli #32433 üzenetére
a 190 wattos tdp-jű procihoz önmagában keskeny az 500-as táp.
ha még teszel mellé videokártyát is, akkor pedig kevés.szóval egyetértek, rossz választás egy ilyen géphez az 500 watt.
nekem még nem volt szerencsém az itteni tápszakértőkkel...
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #32418 üzenetére
tudom, az Aquantia a 10G-k Realtekje, ezért nézek olyan deszkát amin van integrált Intel 10G.
hcl: desktop/workstation lesz, és populációgenetikai és egyéb genomikai számításokat fog tekerni nagyon sokat.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #32421 üzenetére
én genetikázom, nálunk nincs proteomika. még meg ahhoz amúgy is inkább CUDA kéne mint CPU.
amúgy algoritmusok szintjén: string matching, dimensional scaling, Markov chain Monte Carlo... mi van még? a pláne leginkább az hogy baromi sok adaton. most pl egy koncepcionálisan egyszerűbb dolgot csinálok... egy kb 20M dimenziós mátrixonA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32436 üzenetére
"koncepcionálisan egyszerűbb dolgot csinálok... egy kb 20M dimenziós mátrixon": lerajzolnál nekem egy példát?
-
hobizoli
nagyúr
válasz bambano #32434 üzenetére
te mindig a elkepzelt vegletekben meg az azon tudsz csak gondolkodni...?
eleve nem unlimited ammo van a gepre
egy R5-5600 mennyi TDP-s is...65W?6-7 eve a i7-7700K ala sem vettek 600W-nal nagyobbat, mert egyreszt nem is nagyon volt, pedig az 91W TDP-s CPU
meg egy GTX1080 is urcsucstechnika volt akkoriban melle 180W TDP-vel
RX580 is 185W-ra van irva
ezeket megis elbirta egy jobb 500W-s tap is 2017-8-banma az ugyanilyen TDP-s hw-khez meg nyóccázplusz kell?
uhm, de....[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Monitor, billentyuzet, stb periferiak cserelodnek a legritkabban az ismerosi korben (meg amugy nalam is). Akkor vannak cserelve, ha meghalnak, amugy nem.
VGA az erdekes kerdes, egeszen a folyamatosan piacozo/biznicelo hobbistas minden heten mas vga van a gepeben embertol a "letelt az 5-7 ev, johet a teljes gepcsere" tipusu nepeken at a "megvette meg az uk-uk-uk-uk-uk-uk-uknagyapam, draga volt, tehat jo az ma is, csak most epp elromlott, de kukazzuk mukodore" tipusu nepekig van minden.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
bambano
titán
válasz hobizoli #32438 üzenetére
engem nem izgatnak a történelmi cuccok, az aktuális procikról van meg fejben valamennyi infó.
egy i9-13900k az 253 watt, ehhez az alap minimum az 500-as táp. ha melléraksz egy 190 watt tdp-jű videokártyát, akkor már inkább 900 watt, mint 800.szerk: "te mindig a elkepzelt vegletekben meg az azon tudsz csak gondolkodni...?": lehet. én egyéni vállalkozóként dolgozom, a gép, amin dolgozom, az inkább munkahelyi, mint privát. nekem a cucc úgy kell működjön, mintha be akarnám rakni egy nagy internet szolgáltató központjába a szolgáltatás kiszolgálására. én nem azért próbálok rendes cuccot venni, hogy vakuljon a paraszt, hanem azért, mert ennek a cuccnak mindig működnie kell, mert ha nem, abból kötbér van.
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz bambano #32440 üzenetére
telleg ilyen sotet vagy?
es szerinted aki 55k-s R5-5600-ban gondolkodik, annak realis celja egy 270k-s 13900K a belathato idon belul?
nem most kell megvenni elore a 2026-s PC-t
mindenki ossze tudja legozni a leg-leg-leg konfigot egesz nelkul kattintgatva, csak 2+ milliobol is alig allna meg
ennyit meg eleg kevesen tapsolnak el PC-re
irtam, hogy 350k-bol kellett kijonnie a konfignak mindennel
neked meg bevillan erre deatizenháromezerkilencczázkáá....ami budget 80%-t elvinne egymaga
jár a dabzs....több drón kell ;P
-
válasz fatpingvin #32436 üzenetére
Kemény
@bambano : OK, de a "mindig működnie kell" nem azonos a csúcshardverrel Neked akkor betonstabil Intel lapos brand gépek kellenének, kettő.
-
Legalabb negy. Negy kulon orszagban, ebbol legalabb egy valami kis faluban (ha jon az atom, attol se lesz baja, mert ki a picsa lone oda es minek), meg legalabb egy legyen masik kontinensen.
Jah, meg egy otodik. Memtestre."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
bambano
titán
válasz hobizoli #32441 üzenetére
a tdp nem a fogyasztás.
ha olyan fórumon tájékozódsz, ami szavahihető, akkor ott azt írják, hogy a tdp minimum duplája legyen a táp. értem én, hogy nem mindeki fog 13900k-t venni, ettől még a tény tény marad, hogy én nem fogom bemagolni és 20 évig tárolni az agyamban az összes lefutott processzor tdp-jét, mint ahogy az is tény, hogy a probléma *SZEMLÉLTETÉSÉRE* tetszőleges processzor is kiválóan alkalmas.legközelebb, mielőtt ilyen sommás véleményt alkotsz, próbáld meg követni a gondolatmenetet.
-
bambano
titán
oké, de néha van, hogy kell a kraft. pl. mikor adatbázisból kell jelentést faragni.
ja, a betonstabil intel gépről annyit, hogy nemrég pukkadt el egy szerveremben a táp. intel szerver. az utolsó két tápot sikerült felhajtani világvégéről, pedig a cucc a napokban lesz 6 éves. az eredeti ibm gépek jobbak voltak, van olyanom, ami még mindig megy, és dupla ennyi idős.
-
-
@bambano : Intel szerver?
Az ja, hogy IBM/Lenovo, előző melóhelyen szóltak, hogy illene 5 évente cserélni a vasakat. Volt olyan Xseries 230, ami akkor volt 12 éves, és azóta folyamat ment, néha diszk cserével. De különben nagyjából ami rendes szervernek van tervezve, az el szokott menni 5-10 évet, ha HP, ha Dell, ha IBM/Lenovo, Power, AS400, Sün, és egyebek meg ofkoz, mert azok nem x86 kategória. Táp megdöglést se sokat láttam.Viszont ahol 2010 körül dolgoztam, ott Intel alaplap volt a gyakori az asztalikban (a nem brand gépekben Intel lap, P4 meg Codegen táp, egy helyi cégtől vették mintha muszáj lett volna ), és az azért elég tartósnak bizonyult. Management Engine pl. már volt akkor a 865-ös chipsetekben.
Amikor kell a kraft, arra lehet izom gép, de lehet, hogy érdemes ilyenkor már elválasztani a funkciókat.
-
bambano
titán
A régi szép időkben az intel gyártott komplett szervert is.
Viszonylag rendesebb szerverház (gondolom, beszállító), intel szerver alaplap, szerver hálókártya, xeon proci.
elég jó cucc lenne, csak ilyet még nem láttam, hogy táp eldurranjon. és nem két gombbért lett cserélve.úgyhogy ha legközelebb szervert cserélünk, akkor az már épített pc lesz, harmadár alatt, és pont ugyanolyan jó lesz, vagy jobb.
kicsit ontopic: kellett egy gép a cégnek, és a főnök kitalálta, hogy az egyik fontos dolgozó gépe instabil, vegyünk akkor két gépet (ez egyébként jó gondolat lett volna...). és fontos. és sürgős, és stb. én összeállítottam a listát, majd pár hónapra rá meg is vette a fontos sürgős gépet. még mindig ott van az irodában, épp csak kicsomagolva, be se kapcsolva...
"Amikor kell a kraft, arra lehet izom gép, de lehet, hogy érdemes ilyenkor már elválasztani a funkciókat.": szét vannak. a céges szerverek nem ilyen izom gépek, a desktopom az.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bambano #32449 üzenetére
Ennek utánanézek, kemény
"elég jó cucc lenne, csak ilyet még nem láttam, hogy táp eldurranjon. "
Bármiben. FET vagy a kapcsolókörben az ellenállás megadja magát, és ha úgy, akkor zárlat.Van, amikor jó a PC-ből szerver, de nagyon behatárolt, mire.
"a céges szerverek nem ilyen izom gépek, a desktopom az."
De akkor hova kell a fúdemindigműködjön?"még mindig ott van az irodában, épp csak kicsomagolva, be se kapcsolva..."
Ez valahonnan ismerős.
Ja, 2020 óta, jön a ticket hogy Pistikének kell valami hardver, megrendeljük, beérkezik, levél Pistikének, majd Pistike sehol, mert be kéne érte jönni...Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest