- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz fatpingvin #32650 üzenetére
Mondtam neki, hogy nem érdemes az ilyesmit hanyagolni, mert előbb-utóbb betartatják a szabályokat az emberrel...
...illetve ha meg annyi a meló, hogy nem ér rá megcsinálni, akkor jelezni bossnak, hogy melyik a fontosabb? Párszor már bevált.Mutogatni való hater díszpinty
-
BiP
nagyúr
válasz fatpingvin #32650 üzenetére
valami belsős kiberbiztonsági teszten (kamu email az IT-től...)
Mondjuk én ezektől falnak megyek. Így is k sok emailt kapunk, aminek így is tetemes része belső senkisemolvassael kommunikációs bullshit, vagy valami rendszerstátusz email, ami kb. szökőévente 1x fontos. Erre meg még az IT is spammel ilyenszarokkalfontos tesztemailekkel... -
-
-
Pötyi
őstag
+1
Habár kemények vagyunk mi is az informatikán - de júzerből több van. Sokkal több. Mi elővigyázatosságból nem csinálunk ilyen kamu-ímél tesztet, amivel a kollégákat bosszantanánk, mert ránk jönnének pár százan, ránk törnék az ajtót és bénára vernének minket.
QNX is cool!
-
KROK640
nagyúr
"- user, akinek újratelepítették a gépét -> műszakos gép, hárman használják -> egy user vitte be, annak az adatai lementődtek -> ma jött a váltása, hogy hol vannak a cuccai " -- itt azért elég egyértelműen a rendszergazdi volt az aki hibázott.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz bambano #32656 üzenetére
Az a kisebbik baj, mert azért van meló, a nagyobbik, hogy nem mondhatom viszont, hogy én is hülye vagyok a számlázáshoz legalább is nem rám tartozik, ha a kedves internetszolgáltató nem bír helyes cégadatokkal számlázni (tömérdek visszajelzésem ellenére). Ott tartok már, hogy kit kellene megverni a szolgáltatónál
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Ahol van külön security, ott a szekunak nem kockázat ez Úgyis a localokat verik meg
@KROK640 : Itt mindenki Aki áthozta a gépet, az nem mondta, hogy közös, aki újrarakta, nem nézte a user profilokat, amelyik kitalálta, hogy újra kell rakni, az meg nem nézte, hogy ezt a gépet nem kellett volna... stb.
Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Ilyen nálunk is van, váltott műszakos műszakvezetők, egy gépen.
De az a gép külön jelölve van a nyilvántartásban, hogy több profilos!
Ott tényleg mindenki hibázott, de főleg az aki a profilt mentette. Egyébként meg OneDrive/Google Drive, fájl szerver. A local gépen csak olyat tárolunk, amiért nem kár. Az SSD/HDD is meghalhat bármikor, ugyan ez az eredménye..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
Ez sajnos így van, mi is magyarázzuk, hogy az is a hely meghajtón van, csak van egy másolat a felhőben!
De nem az asztalon vagy a dokumentumokban van!
Mostanában már hagyjuk, hogy a OneDrive berakja az asztalt, képeket, dokumentumokat magába és mindenki nyugodt..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
PM-től kapott levél, a Fb. hirdetésekben megszokott írásmóddal. "Mivel a *** csapat hoz futnak be a kérések" "egyet értek sajnos ott is van ilyen" "Neme lehet bármit bárhogyan"
Lassan ott tartunk, hogy az általános analfabetizmus a cégek működését fogja nehezíteniMutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #32658 üzenetére
Nem értelek, se téged, se a többi hasonló júzert.
ha nem boldogulsz a szolgáltatónál, jelentsd fel a hatóságnál.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
i400
senior tag
válasz E.Kaufmann #32658 üzenetére
Nem tudom mekkora a flottátok, de nálunk annak a belengetése, h átvisszük egy másikhoz akiknél működik minden, akkora hullámot generált h 1 hét alatt lezajlott a hálózatfejlesztés
[link] a megoldás
-
bambano
titán
van itt olyan, aki emlékszik november 7-re?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
-
this is life
Ármester
válasz bambano #32668 üzenetére
Amiatt kaptam anno az első ofő intőmet kis diákként, mert vihorásztunk páran a megemlékezés alatt. A helyi moziban pedig ilyenkor néztük meg minden évben a Téli palota ostroma munkásmozgalmi filmet.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
vince
őstag
válasz bambano #32668 üzenetére
Örsvezető voltam és az örsi naplóba egyszer bejegyeztem, hogy megünnepeltük a NOSZF-t. Bár gyerekként sosem értettem, hogy miért októberi, ha novemberben ünnepeljük – vagy miért novemberben ünnepeljük, ha októberi
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
Userek, akiknek új az, hogy if lefagyott a gép, then power gomb hosszan. De hetente van egy.
Még csak 25+ ve van ATX szabvány.
Jön egy levél, hogy rossz a kép a ****** munkaállomáson.
Mivel nem ticket, nem érdekes.
Másnap arra járok, nézem, monitor OK, benne a gépben.
Mondák hogy aaaa izééé bééla (az egy mérnök) valamit csinált vele me' zizis vót a kép meg csíkos és ez nem az a monitooo
Jó'vanakkor... akkor miért nem azt írod, hogy rossz a monitor, esetleg fényképezed le...Mutogatni való hater díszpinty
-
Top cat
addikt
-
-
bambano
titán
-
Na megint úgy jártam, mint az egyik játékkal, mire megnyertem, már nem járt a nyeremény
(Kicsit halvány a kép, de nem fotósbolt, hanem VNC+HDR )[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
vince
őstag
válasz E.Kaufmann #32683 üzenetére
Pár napja láttam, mikor szpídteszteltem, dobálja mostanában mindenkinek
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
-
net84
őstag
Én is, amikor szól a júzer, hogy lassú és hangos a gép . Aztán mikor elkezdem átnézni, akkor találok 2db virtuális meghajtót, darabjában egy-egy ütemezett exe <ekkor szakadt le a pach kábelről a dugó>. Nem részletezem, első körben a procit maxra húzta, majd rendszergazda jog kellett volna neki, hogy megugorva a következő szintet és elkezdjen kódolni (itt már ráugrott a TM-ünk, de addig nem látta kártékonynak, míg csak a procit nyilkolta a végtelen+1 processzel). Persze átnéztük tüzetesen, mikor-hogyan keletkezett. Hát nem egy számla.jpg tartalmú mail-re sikerült kattintania? Kétszer, hátha először csak mellé ment. De utána sem szólt, hanem nyugtázta, hogy ez biztos kamu.
De állítottunk már fel usert, amikor az ütemezett remote teszt ransomware jelenlétére küldött riasztás. Ott is reccsent a végponti patch csatlakozója. Ő is megpróbált megnyitni egy mellékletet.
Aztán ma is lett bukta, miközben kerestünk egy user-t az RDP-n. 3 user levelezője is nyakig volt egyazon helyről érkező spam-el. Napok óta kapják, persze nem jelentik, minek... Egy másik delikvens meg nagyban játszott online. A "figyelemfelkeltő" mail-t a közvetlen felettese is megkapta.Na pont arra jó egy-egy ilyen teszt, hogy tisztában legyünk a képességekkel és hiányosságokkal még a hiba előtt. Szerencsére nem 100% a használhatatlan. Igen, kapunk sok fals "riasztást" is, de inkább ez, mint egyszer egy nagy koppanás...
A topic címéhez igazodva és a fenti téma alapján kérdeznék/kérnék is.
Olyanra keresek megoldást, amivel egy pdf-et nyomon tudnák követni. Azaz a fájlé megnyitásakor üzenjen ki vagy dobjon egy bejegyzést egy jogosult fájlba/mappába, a lényeg, hogy legyen meg a munkaállomás neve, esetleg még az user is (de ez utóbbit akár ki is naplózom). Láttam már ilyet, pont ugyanarra használták, mint amire mi is szeretnénk most használni (csak szemét és irigy a multis IT Biz.tech.-es ).Read only...
-
-
hobizoli
nagyúr
nalunk azoknak a gepeknek nincs semmilyen jellegu internetkapcsolata, nemelyiken meg a WinXP fut eleve
van egy kulso rendszer, ami csak olvashatoan figyuzza valos idoben a PLC-t es az latszik egy-egy IP cimen meg porton inputkent
de csak a fobb termelesi infokat latja az is, mint a valos sebesseg meg a darabszam
atirni nem lehet semmit onnan, mert csak kijelzesre van, egy tok mas felulet
viszont ezt barhol lehet latni a belso halon barmelyik halozati geprol az IP cim es port ismereteben
---------------
egyik gepben a heten lekonyult az embedded Win, ami egy 4GB-s CF kartyarol fut
aszondja a gepet beszallito ceg, hogy ropke 16 het potolni azt a CF kartyat a sw-l es szerenytelen 4kEUR-ba kerul
CF kartya ki, IT: ooo hat nekunk nincs kartyaolvasonk ehhez
TMK muhelybe be, van ehhez USB olvasotok? peeeersze
lement rajta egy chkdisk, CF kartya vissza a helyere, voila, muxik
ja meg csinaltunk rola egy image-t is egyuttaltöbb drón kell ;P
-
válasz hobizoli #32691 üzenetére
Itt kell, az ügyelet távolról el kell érje, ha bele kell nyúlni, meg maga a vezérlés is hálózaton megy. Ezek ilyen ház méretű cuccok.
"van egy kulso rendszer, ami csak olvashatoan figyuzza valos idoben a PLC-t es az latszik egy-egy IP cimen meg porton inputkent"
Akkor az hálón van (Kivéve, ha nem Ethernet jelennek monitoroztok, de az meg macera.)"TMK muhelybe be, van ehhez USB olvasotok? peeeersze"
Gondolom ők felelnek a cuccért. Viszont ha checkdiskelni kell, akkor lehet nem ártana venni egy tarcsi kártyát mert kelleni fog az image[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
ez egy mero PC-ben van
egyes juzereknek szokasa valt, hogy a PC-t nem leallitja "szabalyosan", hanem az elosztot lenyomja, aztan kikapcsol a futo Win mellett, aztan azt meg az nem annyira szeresse
nem ok felelnek erte, csak nekik van adapteruk mindenhez IS
IT dolga lenne, de azoknak egy ATX tapjuk sincs potvesztartalekban, ugyhogy az egyik szilveszteri leallas utani januari bekapcsolaskor egybol elhunyt a kapcsolouzemu ATX tapot ugy potoltuk ideiglenesen, hogy a regi Molex csati kabeleit levagtuk a rossz taprol, es az ujabbik tap SATA tapkabellel osszesaruztuk szinhelyesen...meg kapott zőőddsarga szigszalagot is oda
hetvegen volt szoval IT olyankor eleve nincs is
aztan kb a het masodik felen hoztak vhonnan egyet[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
válasz hobizoli #32693 üzenetére
És? Nekünk is van egy csomó gépünk, amiért a villamosmérnökök felelnek, akik a PLC-kért is.
"IT dolga lenne, de azoknak egy ATX tapjuk sincs potvesztartalekban,"
Gratulálunk Minket már megvertek volna (Meg magunktól se sz*rnánk bele ennyire.)Mi sem vagyunk hétvégén, mert nem kéri a gyár. Mindig szeretnék, aztán a management mond egy árat (nem az, hogy mi többet kapjunk, hanem mert service, SLA ) és akokr mégsem kell.
Persze amikor hétvégénmegáll valamielrontanak valamit, akkor hívogatnak akit érnek Olyankor elmondjuk, hogy hát nekünk nincs hétvégére szerződés, kivéve ha előre kérik, és akkor túlórázunk.[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz bambano #32690 üzenetére
A múlt hétvégén megharapott, tehát jön az első foga, de ezen kívül sok jelét nem adta, hogy zavarná.
Ennek örömére elkezdtük a hozzátáplálást, mostmár tudjuk hogy a körtét szereti, az almát nem.
Az éjszakákat végigalussza a 2 hónapos oltás óta, mondtam is az asszonynak, hogy nem tudom milyen chip volt az oltásban, de láthatóan kompatibilis a gyerekkel.
Ma láttam átfordulni a hátáról a hasára. Ha meglát, őszintén örül nekem, ebben az ő az első
1-2 hete hallatta az első igazi babakacagást, azon majdnem elsírtam magamTldr: egyelőre úgy tűnik hogy az easy fokozatot sikerült megnyerni, mert jó gyerek (bár a hatalmas tapasztalatomra alapozva azt mondom hogy annyi a trükk hogy érteni kell mikor mi baja, és akkor nincs oka nyűglődni)
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Tim82
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest