Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz hcl #30215 üzenetére

    Persze, hogy nem jó neki, de sokszor nem tudja előre. Aztán elkezdi unni, a normálisabbja ilyenkor valamilyen ürüggyel lelép.
    Egy nagyon kis réteg meg elkezd "leltározni".
    Egyszer emlékszem János csinálta azt, hogy leszedett a polcról egy HDD külső házat, és elkezdte dobálgatni, miközben megállapította, hogy neki is pont ilyen van, de ez mennyivel nehezebb. Én meg majdnem lefagytam a rémülettől mikor megláttam, ugyanis tudtam, hogy egy vadonatúj 2TB-os HDD* van a házban, kb 1TB fontos adattal aminek a feléről másolat sincs. Miután magamhoz tértem a rémülettől szépen finoman kivettem a kezéből, közöltem, hogy áh semmi érdekes, visszaraktam a polcra és eltereltem onnan (asszem akkor mondtam neki, hogy ez még eltart egy darabig, a kocsmában viszont leárazás van, ha siet még odaér :D )

    * Akkor az volt a megvehető legnagyobb winyó ha jól emlékszem, és valami 4-6 óra működés volt benne mindössze

    Igyekeztem megválogatni a barátnőimet :D a mostani pl kifejezetten célirányosan vásárol a boltban és csak addig marad ott ameddig muszáj. (ellenben webshopokban ő is elég sok szart megtud venni --> nem is értem nőknek minek ennyi kacat)

    "WTF, én azt átom, hogy minden korábbinál nagyobb bulik vannak,"
    Előszöris nem hasonlítható a vidéki élet a Pestihez, de eltudom képzelni, hogy te most önkéntelenül is összehasonlítod. Elég arra gondolnom mikor először Pesten a Zöldpardonban jártam (2008 kora tavasz) elképedtem, hogy mekkora buli van ott, aztánkésőbb a Morisons 2-től méginkább leesett az állam, ami a Debreceni etalonjaimnál is vagy 5× nagyobb volt, sokkal-sokkal több csajjal és lehetőséggel. Nem véletlen, hogy 2008 végétől 2009 májusáig havonta 2-3-4 hétvégét Pesten töltöttem, és ott buliztam. (aztán 2009 április végén Debrcenben lett barátnőm, és a hajnalig tartó csajozások és bulizások Pesten sok pénzért okafogyottá váltak).
    A falvak, vidéki kisvárosok most sem jobbak.
    Régen pl Debercenben sokkal komolyabb éjszakai élet volt mint az utóbbi 3-4 évben, rengeteg szórakozóhely bezárt, és a meglévők forgalma is érezhetően megcsappant. A Covid után nagy erőkkel tértek vissza az emberek, de ez hamar kifulladt, különösen a második lezárás után azt vettem észre, hogy sokan már átálltak a valami ismerősnél összeülnek és ott isznak féle összejövetelekre. Fregmentálódott a tömeg :(
    De ami miatt igazán nehéz szerintem az az, hogy a lányok egoja az egekig fel van pumpálva, miközben mindennek is tökéletesnek kell lennie... ideértve a srácot is aki próbálkozik, ha a lányka még be is jönne valamennyire a barátnők simán lebeszélhetik (ejj, jártam már így többször is, hogy meglett volna a csaj, ha nincsennek a barátnői), akár irigységből, akár mert nekik valamiért nem tetszik.
    Ehhez hozzájön az, hogy már utcán, buszon stb sem olyan egyszerű lányokat leszólítani : gyakran zenét hallgatnak, a telefonjukba vannak belebújva, észre sem veszik az embert, vagy nem akarnak megállni, mire leveteted velük a fülest, addigra elvész a varázs ... Plusz ott vannak messenegren állandóan a potenciális jelöltek, írogatnak stb. Nincs olyan, hogy a lány egy kicsit "messze kerül" ezektől, saját gondolataiba mered, és hatásuk alól kikerülve esetleg több esélyt ad az éppen élőben elétoppanónak. Szerintem azért csajozási szempontból nagy előny volt a 2000-es évek eleje, amikor az MSN-t bár sokszor használtam beszélgetésekre, de nagyon sokszor arra, hogy személyes talit beszéljek meg a lánnyal, mondván nincs időm/kedvem annyit gépelni.
    nem volt az, hogy facebookon vadidegenek jelölgették be őket és írogattak rájuk, hiszen az MSN címét vagy tudtatd valakinek, vagy nem. Azt előbb el kellett kérni, sandásan élőben közös szimpátia alapján ment. Az ember nem érhette nagyon kellemetlen meglepi a háta mögött.

    "Csak nehogy az folytatódjon, ami most megy, hogy minden drágább, mint a bolti ár " - mert szerinted én nem szeretném a bontott gép darabjait??? A CPU még Berlinben is járt, az 1938-as Olimpiai stadionban, szóval eleve komoly felárat jelent ár csak ez ...

    "Én olyat fogtam, hogy egy csavart sikerült a lap alá beszorítani, de a lapnak nem lett baja, amint kivettük, nem indult a gép." - na az kemény :D
    Nekem anno Árpi haveromnak volt egy olyan Pentium 1-ese (166@233MHZ), hogy el volt törve fizikailag az alaplap (pontosan úgy nézett ki mint egy papírlap amibe bele van szakadva de nincs elszakítva teljesen), és a gép hibátlanul ment. Amikor megpiszkálta, akkor fagyott, de ment. Amikor átrakta egy másik házba az istennek sem indult. El sem tudtuk indítani a gépet. Visszatéve az eredeti házba megint stabilan működött. Akkoriban mondjuk már nem képviselt nagy értéket (2000 nyara), így javasoltam is neki egy gyors gépcserét, mondván ez nem maradhat így.
    A gépcsere végül nem volt túl gyors, mert akkoriban nem nagyon volt pénze egyikünknek sem ... végül 2002 tavaszán a Pentium 1-et, egy ASUS TUSL2C + Tualatin Celeron 1300@1733MHZ + 256MB + GEF2 MX400-ra cserélődött, ami más világ volt a Pentium 1-eshez képest. Olyannyira, hogy ekkor nálam is menni kellett a 466-osnak, de ez már másik történet.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák