Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #30164 üzenetére

    Ebben tökéletesen igazad van, nem véletlenül volt az, hogy nagyon sokáig 25 volt a felső életkor számomra (amikor még esélyesen nincs csomag), de kiesett akár 23 évesen ha kiderült, hogy ha nem egyedül kapom.
    És igen, van ilyen is az ismerősi körömben. Ott van egyikük (nevezzük Szandinak) aki elég jó csaj, fel is ült a (csúnyán mondva) fhasz körhintára. Ő pláne nehéz eset, mert amilyen jól néz ki 28 évesen (elsőre : 28 évesen ilyen nő szingli? - persze hogy ugranak rá) annyira problémás csomagban érkezik a csaj. Adott egy gyerek (aki sajnos speciális nevelést igényel) az apuka (aki kitörölhetetlen a képből, és ahogy írtad nem épp a legjobb arc, de a gyerek és anyuka előtt igen), anyuka még mindig kéne neki, de a gyerek nagyon nem. És egy "legjobb barát" srác is, akiről rögtön tudni miért a legjobb barát sok-sok éve (érthető hátsó szándékokkal és igényekkel), ám erről a státuszról elmozdulni nem tud, viszont feladni sem akarja, elválaszthatatlanul a csomag részét képezi ő is. Egyért négyet kapsz. Néha ehhez még tartozik egy legjobb barátnő is, akinek profi bírónak kellett volna mennie, mindenesetre az ítélkezés és a befolyásolási tényezője nagyon erős. (és akkor még nem beszéltünk a biológiai családról) Eltudom képzelni, hogy rengeteg ilyen mozog a "kínálati" oldalon.

    Ez a legrosszabb ebben a rendszerbe, ha az asszony félrekúr (és sajnos erre sokkal nagyobb az esély, pláne ha apuka egész nap dolgozik), akkor még apuka kerül a hímvessző rossz végére, nem ritkán évek-évtizedek munkáját elveszítve.
    Amúgy rengeteg karrierista/jól kereső srácnál látom azt, hogy nincs nője, illetve nagyon sokan mennek arra, hogy akkor mennek a rosszlányokhoz, és olcsóbban, bonyodalom mentesebben megússzák. Sajnos 35-40-45 éves korra - különösen egy sokat dolgozó de jól kereső srácnak - ez valid és érthető alternatíva lesz.

    Konkrét haverodra meg azt tudom mondani, hogy én hamarosan beiktatnék az asszonynak egy gyerkőcöt, ha már nevelünk, akkor legyen benne egy saját is. Nyilván nem mondanám ki (bőven szakító ok lenne a csajnál nyilván), de ez lenne a mögöttes értelme. (mi a francot csinál, hogy magasabb a nettoja itthon mint neked kint???)

    Mikor ilyenekről írunk, akkor nem győzök örülni, hogy nem egyedül vagyok, mert látom, hogy könnyen fordulhatna (közel) reménytelenre a helyzet(em).
    Ugyanakkor másik oldalról látok olyan embereket akik idejekorán, vagy indokolatlanul feladják - nem feltétlen egy bizonyos nőnél - úgy az általános csajozási karriert.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • KROK640

    veterán

    válasz szebe #30167 üzenetére

    Ez is mind igaz.

    Még a barátnőmön is észrevettem a csücsörítést a közös képeinken, sőt ez a "jól nézzél már ki te is!" dolgot. Gondolom nem mindegy hogy néz ki az akivel feszít mikor elküldi a barátnőknek, akiket mellesleg nagyrészt ismerek (sőt jelenleg épp chatelek az egyikkel -- nem kell rosszra gondolni)

    Helyt álló felsorolás, ehhez még hozzáraknám a :
    #csajoseste -- általában csak több boros/koktélos pohár fotózva, nagyon néha a barátnőkkel közös kép
    #csajos -- szigorúan valami wc tükrében közös kép a barátnő(kk)el
    #cukitime -- bármilyen aranyos állattal ló/kutya/macska -- most derült ki, hogy a legnagyobb rajongójuk
    #megvilágosodott/békés/buddhista/zen stb -- egy random képpel és coelho idézettel, ez gyakran végzi előbb borítóképként, majd törölt bejegyzésként
    #chill -- láthatóan a kádból fotózva egy pohár/üveg bor és a notebook, néha néhány gyertya is jár hozzá
    #family -- véletlenül sem tudja magyarul kiírni, hogy család. Ebbe oszt minden belefér, a nagyszülőstől vett komplett családon át egy kisbaba kezéig minden. Gyakori motivumok a madártoll és a madár, valamint a különféle tetkók
    #szexyshot -- épp kiszállt a zuhany alól (jobb esetben) de úgy van fotózva, hogy semmi lényeges még véletlenül se látszódjon. Ha valami mégis látszana az szivecske vagy csodálkozó szivecskés smile-al kitakarva. Garantált az 500 like ...

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #30177 üzenetére

    (hűűű, még a hirdetéses topicba is beakartam nézni -- 90 olvasatlan) de olyan mély témákba kezdtünk itt, hogy már alvás előtt nem lesz se energia, se idő, se kedv.

    Ez megint egy kemény story, és sok ilyet láttam, mikor anyuka megőrül, és beszámíthatatlan, jobb esetben apukára lehet számítani, sok esetben rá sem a gyerek meg felnő ahogy akar. Különösen veszélyes amikor lányról van szó, és tizenévesen már anyukát és az ámokfutását másolja, mert ha nincs elég esze ebből kilépni, akkor mire kikerül a "piacra" (16+) addigra egy elementárisan elb*szott nő lesz, akin nem lehet segíteni. Sőt, ha 13 évesen nem esik teherbe, 20 évesen nincs túl minimum egy váláson és sok-sok szarkavaráson, akkor nem is igazi nő. (ismerek ilyet 1990-es, 18 éves korára két abortuszon volt túl, a második férjét fogyasztotta nemrég, előtte legalább fél tucat élettársat és jó pár barátot, kivétel nélkül mindig ő kúrt félre, könnyebb lenne megmondania kivel nem volt még az ismerősei közül, mint azt, hogy kivel igen! De semmi baj : a jogrendszer ezerrel mellette áll, és ha már nem dolgozik egy percet sem (33 évesen) akkor is megfog élni élete végéig. --- ezt kéne tudnom és nőnek születnem a nyugati világba... a várható 70-80 évem alatt 3-4-5 év melót valahogy csak kibírnék)

    "
    Tudod, noi logika:
    Ha a csavo megcsalja a not, az azert van, mert a csavo egy aljadek.
    Ha a no megcsalja a csavot, az azert van, mert a csavo egy aljadek."
    - ez sajnos pontosan így van. Bár nem túl progresszív, de valahol megértem az arab világban a megkövezéseket. (ez nem jelenti azt h egyetértek vele vagy itt bevezetném, kedves leendő kommentelőim)

    És még mindig azt mondom : A nőket szeretni kell, de az is igaz, hogy végtelenül hosszú az elszabott nők listája.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • KROK640

    veterán

    válasz mancer7151 #30187 üzenetére

    A szülőkkel jóban lenni mindig nagy dolog. Virágot vinni? Kétszer vittem, egyikből sem lett semmi.
    Véleményem szerint a " csak a nővel foglalkozik" lehetet a hiba. Pláne, ha az volt az eljárás, hogy neki jó legyen, nem pedig közös elérendő célokat fektettek le. A nőnek folyamatosan kell a carrot on the stick...
    Végy egy macskát, tedd be egy szobába (bár nem is fontos) majd végy elő egy madzagot és köss rá egy tollat. Ha nem mozdítod a macska rá sem hederít... ha viszont elakarod venni előle, akkor kergetni fogja --- nos a nők is így működnek kedves barátom. :)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • KROK640

    veterán

    válasz hobizoli #30197 üzenetére

    Ezek a T-s procik olyan kis gyengék, értem én, hogy valamiféle épített rendszerkbe lehetnek valók, de nem mobil CPU-k, asztalinak meg nagyon gyengék, és még drágábbak is. Anno majdnem 4330T-t vettem, merthogy sokkal drágább mint a sima I3 4330. Biztos jobb... persze értettem már eléggé a gépekhez, megnéztem a specifikációkat, és hamar rájöttem, hogy rohadtul nem ez kell nekem.

    SSD csere sem ártana ott.

    Nem tudom, hogy te vagy-e a rendszer garázda, vagy valami meghatározó személyiség, de ha igen, akkor most viheted jóirányba a dolgot. Ha nem, akkor meg csak szurkolhatsz, a happy endért.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #30200 üzenetére

    Ebben tök igazad van, nem is értem miért sikerült ilyen porosan eltenni (jah de igen : miután öcsém használta sokáig (évekig), annyit mondtam neki, hogy ha már nem kell, akkor tárolja le - számára nem volt egyértelmű, hogy por nélkül).

    Hát igen, megvolt a hozzáértés (hiánya), de legalább kifizette a lap javítási költségeit, ahol is vastagon fogott a ceruza (hülyeség felárat számított neki haver, amin osztoztunk). :)
    De az komoly volt, hogy majd a menetet beleszakítva, izomból a lemezre rácsavarva direktbe a lap ...

    Egyébként az egyik első dolog amit megtanultam, hogy semmilyen csavart nem csavarunk be izomból, csak épp, hogy kellemesen tartson.
    A 2000-es évek elején a Qunatum winyóknál volt olyan, hogyha a két hátsó csavarlyuknál izomból becsavartad a csavart, akkor az megfeszítette két oldalról HDD alján lévő elektronikát, ami hajlamos volt elrepedni/eltörni, és a legváratlanabb pillanatban okozni a HDD halálát, különösebb előjel nélkül akár.
    Fiatal szervízeskoromban sok barbárságot láttam, az egyik része azokból jött akik a csavaroknál akarták megmutatni milyen erősek is.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • koby11h

    aktív tag

    válasz KROK640 #30196 üzenetére

    Hát én is ismerem őket, pont ezért nem engedem be ;]

    Komolyra fordítva a szót, nekem ott ne zavarja a családot, két gyerek játszik, tv-t néz, tanul. Feleségem is csinálja a dolgát, semmi szükség rá, hogy ott kerülgessünk valakit.
    Ha nem bízik bennem, akkor úgy sem ide hozza, ha megbízik, akkor meg ez van. A szervizben sem engedjük, hogy ott várakozzon vagy mászkáljon, "leltározzon"...
    Az, hogy mi a baja, arról előre ki van faggatva, részletesen. Sokszor én sem tudom mikor kezdek hozzá. Először eleve a teraszon kitakarítom (télen az előszobában). Utána pedig általában hajnalban csinálom ezeket munka előtt vagy hétvégén mielőtt felkel a család.
    Vagy ha olyan, hogy ügyfél dolgozójáé akkor a szerelős rész itthon, de a telepítés már bent melóhelyen is megcsinálom a rendes munkám mellett. Az úgyis csak "gombok nyomogatása" :)
    Kipróbálni pedig tényleg nem akarom, hogy itt játszogasson rajta... én letesztelem rendesen mielőtt visszaadom, majd otthon próbálgatja. Plusz alkatrészek meg mindig vannak itthon, eladásra szánt monitor, meg mindenféle átalakító, táp, bill, egér, teszt videokártyák, ramok, meghajtók... ott nála semmi. Akkor hogyan csináljam.Jó ez nekem így :)
    Nagyon régen elmentem gépet szerelni, még a 386-486-P1 korszakban. Az egész család 10 percig keresgette az egyetlen csillag csavarhúzójukat, hogy szét tudjam kapni a gépet! Az ilyeneknél végleg leálltam róla. Nem cipelek mindent bicajjal körbe a falun...
    Ahogy öregedtem meg teljesen elkényelmesedtem, mint a viccben az öreg bika :D

    Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

  • koby11h

    aktív tag

    válasz KROK640 #30207 üzenetére

    Csavarban teljesen igazad van! Én is utálom, ha agyonhúzzák!

    Más meghajtóknál is volt olyan régen, hogy nem volt szabad túl hosszú csavart használni, 1 mm plusz és már beért a nyákhoz... láttunk ilyet.

    De olyat is, hogy optikát is lemez csavar tartott... M3x4 helyett 4 darab M3.5x6-os volt betekerve. Persze nem tudta rendesen betekerni, nem is tartott, így rezonált olvasáskor!

    A legjobb, amikor 3 féle csavarhúzó kellett a gépház burkolatának lecsavarásához, mert azt használta, ami otthon volt! Persze szétcseszte a menetet is!!! Szóval vissza sem tudtad cserélni a szabványosra, ha akartad volna sem. Mondom és a gyári csavarok?, hát az valahova elkeveredett...

    Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

  • blp85

    aktív tag

    válasz koby11h #30209 üzenetére

    Az "igazán profik" önmetsző és pozdorja csavarral nyomják. Nekem is van otthon egy doboznyi csavarom és sok apróság a hobbi szerelésből, múltkor Hamupipőkéset játszottam, és szétválogattam. :D

    Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)

  • koby11h

    aktív tag

    válasz blp85 #30210 üzenetére

    Fiam most válogatja, kb. 1.5 kg. Azt sem tudtam, hogy minden csavart, amit kiszedett valahonnan, azt elrakta. Nemrég kértem tőle egy csavart egy laptop hdd-hez és akkor mutatta, hogy mennyi van nála... :)

    Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

  • koby11h

    aktív tag

    válasz blp85 #30210 üzenetére

    Egyszer én is láttam Reisser csavart gépház oldalfalnál... :)

    Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

  • blp85

    aktív tag

    válasz koby11h #30211 üzenetére

    A minőségi csavar az mindig érték, nagy méreg az, ha nincs, ha meg találsz megfelelőt, az meg kincs. :D
    Régen még a Fujitsu- Siemens laptopoknál volt, hogy bizonyos gépek szerették elhagyni a csavarjaikat, de hogy miért azt nem tudom (a témában nagyon nem ástam bele magam, mivel, ha lehet kerülöm a laptopokat).

    Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)

  • koby11h

    aktív tag

    válasz blp85 #30213 üzenetére

    Dell Inspiron-ból is potyogtak 2013-2015 körül... simán kiesett a laptop táskába a csavar 2-3 év után. Nem egy darabnál, 15-ből kb. 6-7-darab ilyen volt.

    Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz KROK640 #30195 üzenetére

    "Persze, hogy beengedtem mit tegyek? A ház előtt elveszem tőle a sokszázezres gépét, majd besétálok vele minden nélkül (felcipelem az emeletre) é"
    Igen.
    Egy szervizben sem várhatja meg a legtöbb esetben, amíg megy a cucca, és onnan felhívni se fogják, hogy mit szeretne.
    Ha amúgy ismered őket, az más, de akkor se érdemes. Neki se jó ott ülni és nézni a csíkot :D

    "volt egyszer egy barátnőm, imádott vásárolgatni és jövőt tervezni."
    Neked csak egy ilyen? :D

    "Viszont "hideg" nyitásnál ez valóban kurva szar, szerintem egyre nehezebb csajozni"
    WTF, én azt átom, hogy minden korábbinál nagyobb bulik vannak, minden korábbinál több és jobb csajjal, azok között egy átlag fiatal szerintem könnyen leakaszt valamit - legalábbis könnyebben, mint amennyi lehetőségünk nekünk volt a 90-es évek porfészkeiben pl :D

    " (egyszerűen nem éri meg sokat ráköltenem, 1-2 év múlva ugyanannyiból 7-8th gen I3-at veszek DDR4-el)"
    Csak nehogy az folytatódjon, ami most megy, hogy minden drágább, mint a bolti ár :D

    " az alaplap a távtartók nélkül volt izomból belecsavarozva a házba, rászorítva a lemezre, "
    Én olyat fogtam, hogy egy csavart sikerült a lap alá beszorítani, de a lapnak nem lett baja, amint kivettük, nem indult a gép.

    Quantum winyók meg döglöttek maguktól is :D

    @hobizoli : :DDD
    Nálunk gépcsere. A terület vezetője nézi, hogy ezen nincs Outlook?
    Mondom nincs, vezérlőgép, azon már egy ideje nem lehet. Viszont ugye azokat kézzel updateljük, így nem szívat meg a frissítés (múltkor összeborult ez a cucc).
    De olyat nem lehet, hogy nem frissül, és van Outlook?
    Nem. Vagy office kategória, és akkor magától frissül-újraindul, vagy nem, de akkor nincs levelezés, net, stb :D
    ;]

    @koby11h : Jobbat mondok csavarpotyogásra
    Amúgy ja, elég sok laposból tud potyogni, de azoknál kevesebb gondot okoz :)
    Nekem pár dobozni kis csavar van, a legtöbb dologhoz találok benne. Boltban nem annyira kapni ilyeneket.

    "Más meghajtóknál is volt olyan régen, hogy nem volt szabad túl hosszú csavart használni, 1 mm plusz és már beért a nyákhoz... láttunk ilyet."
    Fényképezőgépeknél alap, hogy bárhova hosszabbat teszel, valamit leverhetsz vele. Sikerült már szalagkábelt átfúrni csavarral :D
    De a laptopok házán is átmegy a túl hosszú csavar :D

    A legjobb pedig az ájfon 5/6 stb
    A tahója a csavarfészek alatt vitte el a vezetősávokat (alap, hogy furat mellett is hagyni kell helyet, nem hogy ilyet nem csinálunk, hogy a csavar ellendarabját ráforrasztjuk az alaplapra :D ) , és ha túl hosszút tekersz bele... És ezt javítják. 1mm sincs a csavar átmérője.

    [ Szerkesztve ]

    Mutogatni való hater díszpinty

  • blp85

    aktív tag

    válasz hcl #30215 üzenetére

    " (egyszerűen nem éri meg sokat ráköltenem, 1-2 év múlva ugyanannyiból 7-8th gen I3-at veszek DDR4-el)"
    Csak nehogy az folytatódjon, ami most megy, hogy minden drágább, mint a bolti ár :D

    A megszeretésnek ára van na... :D

    Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)

  • Lenry

    félisten

    válasz koby11h #30209 üzenetére

    "Csavarban teljesen igazad van! Én is utálom, ha agyonhúzzák!"

    basztam már le gumist emiatt, hogy "én nagyon örülök, hogy te 2500 nm-rel meg tudod húzni a légkulccsal, de akkor majd légyszives vonuljál ki hozzám hétvégén Bivalybasznád-Alsóra, amikor ott kapok defektet és nem tudom levenni a kereket"

    [ Szerkesztve ]

    Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

  • blp85

    aktív tag

    válasz Lenry #30217 üzenetére

    Nekem pont ezért maradt a kezemben a kocsi kerékkulcsának a nyele, a fej meg a csavarfejen...
    Oké, hogy meghúzza, de leszedni is csak géppel lehetett.

    Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)

  • koby11h

    aktív tag

    válasz Lenry #30217 üzenetére

    hcl: igen, a laptopoknál legalább kifelé esik az a nyamvadt csavar :K ott max. elhagyja...

    Lenry: igen, normális helyen légkulcs, és utána kézzel kerékkulccsal meghúz amennyire kell! Én is volt, hogy defekt után ugyan így jeleztem...

    Agymenőkben is van egy rész, S9E3, A legénybúcsú-defektus amikor próbálják levenni a kereket, de egy csavar szorul :)

    Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

  • hobizoli

    nagyúr

    válasz koby11h #30219 üzenetére

    legkulcsal csak betekerni kene csavart, nem raveretni
    meghuzni meg nyomatekkulccsal kell(ene)

    en a teli-nyari kerekeket magam szoktam atszerelni, erdekes modon azt ki lehet lazitani, meg rézpasztával be is vannak lenve

    de amikor defeketet kaptam a fektarcsak csereje utan par honappal, azert erosen gondolkodtam, hogy na ez trailer lesz a gumisig.... aztan csak lelazult

    de mar ket kezzel meg testbol is rarugozva indult meg, es akkorat kattantak, mint egy kalapacsutes :F

    az a baj igazabol ezzel, hogy ott ahol 3.5t-s tgk-kat is szerelnek (gumisnal is) vagy eleve egy jobb fajta, amugy overkill kepessegu legkulcsuk van, azok zokszo nelkul felveretik a 100-110Nm meghuzasi nyomatek helyett 3-500Nm-re is.....gyoooovanazutty, ne essen le

    csak egy ido mulva kitepik a menetet ezzel a kerekagybol, mert tulterhelik a menetprofilt

    több drón kell ;P

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz hobizoli #30220 üzenetére

    Elektonikai eszközökre is meg szokott lenni határozva meghúzási nyomaték. Csak mondjuk Ncm-ben :D És rendszeresen kalibrálják a soron a (levegős vagy elektromos) csavarhúzókat jobb helyeken.

    "csak egy ido mulva kitepik a menetet ezzel a kerekagybol, mert tulterhelik a menetprofilt"
    :K :W

    Mutogatni való hater díszpinty

  • Lenry

    félisten

    válasz hobizoli #30220 üzenetére

    általában én is otthon cserélem (egyszerűen mert nem akkora truváj meg hát így ingyen is van), de gumit nem tudok sajnos cserélni, így most szakembör kellett...

    Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

  • hobizoli

    nagyúr

    válasz KROK640 #30206 üzenetére

    az a T-s CPU office kornyezetben egy parasztvakitas igazabol

    eleve alig meg a CPU 1,5-2GHz felett egyebkent is, mert egy atlag office felhasznalas mellett pont nem szukseges, hiszen jellemzoen 1-1,5GHz korul elkavirnyalgatnak
    akkor minek kell, hogy dededede T-s legyen?
    energiatakarekos az annelkul is

    T-s CPU-nak a max orajele kisebb, de sosem megy annak kozeleben se, max 1-2sec-re, akkor meg nem mind1?
    foleg ha lenne melle rendesen 2x8GB RAM is es nem az SSD-n kene swap-lnie, akkor meg aztan plane fikabb lenne az a CPU load egyebkent is, ami meg a "T"-s CPU max orajelet sem kozeliti meg

    sok gepnel i5 meg i7 CPU-k vannak ilyen 4 meg 8GB RAM-l, de mintha a fogukat huznak ki, ha tobb RAM-t tennenek inkabb bele egy i3 melle is akar
    aztan ujonnan kerul 4GB RAM 4k-ba
    wow....alljunk le ezen ruppotlankodni, de tenyleg

    tobbe kerul az i5 a 4GB RAM-l es 240GB SSD-vel, mint egy i3 a 2x8GB-l es 500GB SSD-el
    az i7-rol nem is beszelve
    ott csak a CPU felára is joval tobb, mint a 500GB SSD es 16GB RAM

    aztan az i3 koroket verne a csucs i7-re is a hasznalat kozben

    több drón kell ;P

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz hobizoli #30223 üzenetére

    "energiatakarekos az annelkul is"
    Hány gép ez? Mert nekünk van úgy 2000 gépünk, abból mondjuk 500 azért van ott, mert kell valami ami képet jelenít meg, de nem Raspberry. Azon már meglátszik bármi 0-24-es üzemben.

    Mutogatni való hater díszpinty

  • hobizoli

    nagyúr

    válasz hcl #30224 üzenetére

    sok
    de mivel nem igazan mennek 2GHz felett, mert speedstep-l lebutitjak magukat mar tizeneve ezek is, akkor pont tokmind1, hogy amugy 4.1GHz lenne a i5-8500 max orajele, vagy csak 3.5GHz a i5-8500T-kent :U

    amugy meg a gepek tobb szaz kWh-t kajalnak futesre egyenkent, ugyhogy ezek mellett ez kb mind1 is

    csak hat kozben egy hokibb i3-8100 CPU 2x8GB RAM + 500GB SSD konfigban megenne ezeket reggelire :U

    több drón kell ;P

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz hobizoli #30225 üzenetére

    Azok mellett mindegy, amúgy meg ugyanúgy nem kell kifizetni + nem pazarolod el azt az energiát.

    "csak hat kozben egy hokibb i3-8100 CPU 2x8GB RAM + 500GB SSD konfigban megenne ezeket reggelire :U"
    Azt viszont meg kell venni, a meglevőt meg nem :) Amíg jól működik, én se cserélném ezeket. És +4GB RAM is olcsóbb (akár lecserélt gépekből) mint újat beszerezni.

    Mutogatni való hater díszpinty

  • hobizoli

    nagyúr

    válasz hcl #30226 üzenetére

    de nem fog a T-s sem kevesebbet enni, ha az orajel nem haladja meg az o szintjet
    speedstep-ben 5W alatt esznek
    tok mind1 hogy a i5-8500 megy 1GHz-n vagy a i5-8500T megy 1GHz-n
    amig nem haladja meg az orajel a i5-8500T max orajelet stabilian, addig a sima i5-8500 is csak annyit fogyaszt, mint a i5-8500T is
    az meg 3.5GHz
    most komolyan: mikor hasznalsz ki egy irodai office SAP + levelezo PC-t annyira, hogy stabilan 3.5GHz felett jar benne a CPU, hogy de itt a T-ssel ezzel nagggyon energiatakatkosabbak leszunk majd, es fuuuu...?
    2GHz fole sem megy/menne meg egy i3 se

    -----------

    ezt ugy kene erteni itt, hogy ha olyanokat vettek volna anno, ezek helyett...

    mondjuk az IT vezetest ugy en bloc kirugtam volna mar az ilyen PC beszerzesekert, hogy le sem esnek... :U

    [ Szerkesztve ]

    több drón kell ;P

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz hobizoli #30227 üzenetére

    Ja, amikor azokat vették, akkor is SSD lett volna az alap.
    Amúgy ilyesmi gépekbe ritkán kell 500-as.
    Pár melóhellyel ezelőtt is vették az i7+500GB winyó+4GB RAM gépeket, amikor már alap volt mindenhol a 8GB + SSD, és az i5 is bőven elég volt office melóra Windows alá... így meg folyamat rinyáltak a userek, használhatatlanul lassúak voltak a gépek. Az 500GB-ból foglalt a cuccuk 50GB-ot mondjuk, de legalább a 4GB RAM és a HDD ténye miatt folyamat swappelt az OS :D

    "most komolyan: mikor hasznalsz ki egy irodai office SAP + levelezo PC-t annyira, hogy stabilan 3.5GHz felett jar benne a CPU"
    Amennyire tele szokták rakni security-s cuccokkal, simán :D Meg a Windows is képes lezabálni, bár inkább a RAM-ot.
    Előző helyen ugye lehetett Linuxot használni, de ott is volt olyan corporate biztonsági megoldás, ami updatelt+felügyelt+stb.
    Szépen betettet cgroup-ba, kapott kis RAM-ot, kis prociidőt, aztán nem zavart senkit. ;]

    [ Szerkesztve ]

    Mutogatni való hater díszpinty

  • hobizoli

    nagyúr

    válasz hcl #30228 üzenetére

    RAM hasznalat miatt szoktam nezni a feladatakezelot, es qrva ritkan latom a 2GHz felett a CPU-t de a SSD az megy az allando swap miatt
    a RAM meg 3.6GB-n huzza a csikot
    3.8GB a max eleve, mert IGP-s nyilvan, es az is lenyal a 4GB-bol

    sok a security szar is csak a RAM-t eszi, CPU eszre sem veszi oket kb

    van 20 juzer a gepre, 3-4-5 allandoan bejelentkezve, aztan van benne 4GB RAM mindenre
    IT mokusoknak jar a dabzs

    gondolhatod mennyire hasit
    foleg, hogy a 240GB-s SSD-n is >2GB a free space
    ez is mar azert kerult bele, mert a HDD elhunyt a vegtelen swap miatt
    gondolhatod azzal hogyan repesztett :DDD

    több drón kell ;P

  • opr

    veterán

    válasz blp85 #30213 üzenetére

    Fujitsu-Siemens eseten a jo kerdes inkabb az, hogy az mit nem szeretett elhagyni. Zsaner? Pipa. Usb-k? Pipa. D-sub/hdmi, meg igazabol barmilyen kulso IO? Pipa. HDD? Hehehe, ha gari idon belul nem kellett haromszor cserelni, mar orultel. Es ehhez a legendas megbizhatosaghoz jott a zsenialis szervizuk, aki bevette a gepet gariban, naluk volt 3 hetet, es visszakaptad ugy, ahogy beadtad, mondvan naluk mukodott. :W

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

  • koby11h

    aktív tag

    válasz hcl #30228 üzenetére

    Ugyan ez ügyfélnél. Leszállítottuk irodai célra 5 darab i5/8GB/240 SSD (még 2016 volt), hogy ez a minta, ha jó, akkor ebből mennyit kérnek.
    Nagyon jó, nagyon szép, nagyon gyors, kérnének 80 darab i3/4GB/500 HDD.
    5 évig szívtak vele a userek, mire végül lecserélték mindet 4 mag, 8 GB, 240 SSD-re.
    Most használható gépek vannak és nyugi van.

    És igen, itt egy irodai gép:
    - kereskedő: Win, Antivirus, TeamViewer, Outlook, Excel, több email és munkalap nyitva, ERP, CRM, Teams. Chrome 5-7 lappal, WhatsApp, PowerPoint, youtube zene
    - számvitel: Win, Antivirus, TeamViewer, Outlook, Excel, ERP, CRM, Teams, Bank vagy ÁNYK, Adobe Reader sok lappa, Chrome pár tabbal
    - Controller: mint a számvitel, csak bank vagy ÁNYK helyett PowerBI, és Adobe helyett még több Excel, és ERP is 2-4 példányban
    - IT-s: Mint a fentiek, mindenből (kivéve bank, ÁNYK) + egy csomó saját vacka, ami elengedhetetlen a programozáshoz... - ok itt már 16 GB
    - recepció: Win, Antivirus, TeamViewer, Outlook sok fiókkal, Adobe Reader vagy Excel vagy Powerpoint vagy Word, amibe gépel vagy nyomtatja, CRM, DMS, szkenner programja, Chrome 3-6 tabbal
    De ilyen a raktáros is, technikus is, bár ott már befigyel 2D, fejlesztőknél már a 3D, de ott 16/32 GB és 480-960 SSD...

    Szóval bárki bármit mond, egy cégnél az irodai gép az nem a legolcsóbb kategória, vagy ha mégis, akkor ott az mostanában a munka rovására megy!

    [ Szerkesztve ]

    Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz hobizoli #30229 üzenetére

    Nemtom, amit itt használunk, az inkább procit eszik De az nem gyengén, bármitől visít a venti.

    "van 20 juzer a gepre, 3-4-5 allandoan bejelentkezve, aztan van benne 4GB RAM mindenre
    IT mokusoknak jar a dabzs"
    :W

    "ez is mar azert kerult bele, mert a HDD elhunyt a vegtelen swap miatt"
    Rendkívül sok értelme volt a 4GB -nak :D

    @koby11h : "5 évig szívtak vele a userek,"
    Kiszámolták vajon, hogy a userek produktivitásának csökkenése mennyibe került? :D

    @opr : "Fujitsu-Siemens eseten a jo kerdes inkabb az, hogy az mit nem szeretett elhagyni. "
    Én az S7010D, 7020D-ket szerettem. Szar volt, de legalább könnyű, kicsi. A többi is hulladék volt, de legalább böszme nagy :D

    Mutogatni való hater díszpinty

  • koby11h

    aktív tag

    válasz hcl #30232 üzenetére

    Nem, csak azt látták, hogy 80*+40k az 3 misi és hogy drágán szállítunk :)

    Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

  • hobizoli

    nagyúr

    válasz hcl #30232 üzenetére

    en mar regota azt mondom, hogy 16GB alatt nincs gep
    senkinek nem rakok ossze 8GB-s gepet sem reg
    meg sem mondom neki mennyibe kerulne azzal, mert egy 300k-s konfignal 7-8k a diffi, annyit meg lehet fogni mashol
    16GB RAM lesz benne es kesz :DDD
    notinal is, 8GB felejtos mar reg

    most is nezem a Feladatkezelot, 10,7GB-nal van a gep, es csak FF fut 9 tab-l, 2xYT, 2xFB, hirportalok, PH, Twitter, stb

    a mi 5db PC-nkbe a 16GB RAM kerulne ~80k-ba, pedig van bennuk RAM most is, azaz ez csak akkor lenne 80k, ha minden PC-nk 0GB RAM-s lenne most
    erre par honappal ezelotti fejlemeny, hogy minden monitor cserelodik 29" wide egysegre, mert az nagggggyon musthave
    200k darabja
    szoval van az IT-nal penz, csak nem arra, amire kene

    több drón kell ;P

  • szebe

    őstag

    válasz hobizoli #30234 üzenetére

    notinal is, 8GB felejtos mar reg

    *wines gépre ;]
    Akkor meg főleg, ha plusz 8 giga ára 100k :DDD

    "ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

  • hobizoli

    nagyúr

    válasz szebe #30235 üzenetére

    ja csak en nem a cegekhez befalazott "brand" gyartok aranyaras gepeit nezem, amikor vkinek ajanlok egy PC/noti-t :U

    több drón kell ;P

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz koby11h #30233 üzenetére

    Később már azt is, hogy megérte volna :D

    "senkinek nem rakok ossze 8GB-s gepet sem reg"
    Újat nem is érdemes. (Ja, meg Windows alá :D )

    "300k-s konfignal 7-8k a diffi," de még a tápon is spórolni kell :D :D :D :D

    "ja csak en nem a cegekhez befalazott "brand" gyartok aranyaras gepeit nezem,"
    Ott inkább a beszerzést kellene megütögetni, hogy miért ilyen sz@r szerződéseket kötnek :D

    "most is nezem a Feladatkezelot, 10,7GB-nal van a gep"
    Van itt egy T400, 8GB RAM-mal, az Alpine használata 4GB sincs egy böngészővel :D

    Mutogatni való hater díszpinty

  • KROK640

    veterán

    válasz koby11h #30208 üzenetére

    #30208 koby11h :
    Nálam ilyenkor a gyorsaság is számított, mert én mihamarabb pénzt akartam látni az ügyfél meg gépet. A negyedórás csavarhúzó keresés (aminek a végén általában nem kerül elő használható) ismerős. Másoknál meg 1 perc múlva olyan készlet volt, hogy az állam leesett változó
    Egy hátizsákot rendszeresíteni a legfontosabb eszközökkel (CF-k, tartalék táp és VGA ilyesmik) szerintem nem egy nagy történet, és simán el lehet vele biciklizni a faluban.
    De érted, ki hogy? nekem sokkal jobban bejött a házhoz menős történet, így azt igyekeztem még akok is, ha esetleg az ügyfél mozdította volna a gépét. Plusz ugye dolgoztam szervízben is, ha valaki nagyon problémás/mozgatós volt, behozhatta oda is, bár szóltam, hogy ilyenkor jelentős felárra számolhat. Sőt, ha valaikinek nem tetszett az árszabásom akkor felajánlottam hogy lehet vinni szervízbe, de első kézből tudom, hogy milyen árakra számíthat.
    Sőt, ha a mi szervízünket hívja, akkor nagyon jó eséllyel engem küldenek ki (pláne ha a faluba kell és tudják, hogy itt lakok) minden ugyanúgy fog menni mint most, csak a történet hivatalos lesz, és minimum 2× szorzóval számoljon (azt nem tette hozzá, hogy én meg még ígyse látok belőle annyit mintha fű alatt elintézzük egymás közt).

    Igen, láttam már egy pár csúnyán túlhúzottat.
    Sőt, volt egy 4GB-os HDD-m amit házzal együtt adtam el :DDD
    Történt ugyanis, hogy sikeresen beletörték a menetet a HDD gondolába, de nem is egy hanem rögtön kettőt, emitt a csavar és amiatt a HDD gyakorlatilag kivehetetlen volt a házból (talán egy nagyon vékony és kis pengés flex segíthetett volna, de én nem szaroztam vele). Itt helyben vette meg egy figura, még örült is, hogy ajándék házat is kap a winyóhoz :D (aztán tuti kevésé örült amikor rájött, hogy a kettőt csak együtt fogja tudni használni)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • hobizoli

    nagyúr

    válasz szebe #30235 üzenetére

    OMG.... ne a mindig kulonckodo, rendszergizda IT-s mivoltotokbol induljatok mar ki, konyorgom :U
    az egysegsugaru home juzer 99%-ban Win-t hasznal, nem egzotikum oprendszereket
    nem fognak az IT-s verpistikek miatt atallni Win-rol a linux-ra, amikor munkahelyeken is dontoen Win fut, meg 10-20+ eve is azt hasznalt eddig o is

    nalunk meg a termelo gepeken is beagyazott Win fut, meg az osszes office gepen IS az fut

    a PCC upgrade is ugy jon a gepekre, hogy Win alapu benne a HMI, de a regi is az volt
    ujabb hardver meg ujabb generacios a Win is rajta

    lehet nem szeretni, de tetszik-nemtetszik, ez az elterjedt

    több drón kell ;P

  • KROK640

    veterán

    válasz hcl #30215 üzenetére

    Persze, hogy nem jó neki, de sokszor nem tudja előre. Aztán elkezdi unni, a normálisabbja ilyenkor valamilyen ürüggyel lelép.
    Egy nagyon kis réteg meg elkezd "leltározni".
    Egyszer emlékszem János csinálta azt, hogy leszedett a polcról egy HDD külső házat, és elkezdte dobálgatni, miközben megállapította, hogy neki is pont ilyen van, de ez mennyivel nehezebb. Én meg majdnem lefagytam a rémülettől mikor megláttam, ugyanis tudtam, hogy egy vadonatúj 2TB-os HDD* van a házban, kb 1TB fontos adattal aminek a feléről másolat sincs. Miután magamhoz tértem a rémülettől szépen finoman kivettem a kezéből, közöltem, hogy áh semmi érdekes, visszaraktam a polcra és eltereltem onnan (asszem akkor mondtam neki, hogy ez még eltart egy darabig, a kocsmában viszont leárazás van, ha siet még odaér :D )

    * Akkor az volt a megvehető legnagyobb winyó ha jól emlékszem, és valami 4-6 óra működés volt benne mindössze

    Igyekeztem megválogatni a barátnőimet :D a mostani pl kifejezetten célirányosan vásárol a boltban és csak addig marad ott ameddig muszáj. (ellenben webshopokban ő is elég sok szart megtud venni --> nem is értem nőknek minek ennyi kacat)

    "WTF, én azt átom, hogy minden korábbinál nagyobb bulik vannak,"
    Előszöris nem hasonlítható a vidéki élet a Pestihez, de eltudom képzelni, hogy te most önkéntelenül is összehasonlítod. Elég arra gondolnom mikor először Pesten a Zöldpardonban jártam (2008 kora tavasz) elképedtem, hogy mekkora buli van ott, aztánkésőbb a Morisons 2-től méginkább leesett az állam, ami a Debreceni etalonjaimnál is vagy 5× nagyobb volt, sokkal-sokkal több csajjal és lehetőséggel. Nem véletlen, hogy 2008 végétől 2009 májusáig havonta 2-3-4 hétvégét Pesten töltöttem, és ott buliztam. (aztán 2009 április végén Debrcenben lett barátnőm, és a hajnalig tartó csajozások és bulizások Pesten sok pénzért okafogyottá váltak).
    A falvak, vidéki kisvárosok most sem jobbak.
    Régen pl Debercenben sokkal komolyabb éjszakai élet volt mint az utóbbi 3-4 évben, rengeteg szórakozóhely bezárt, és a meglévők forgalma is érezhetően megcsappant. A Covid után nagy erőkkel tértek vissza az emberek, de ez hamar kifulladt, különösen a második lezárás után azt vettem észre, hogy sokan már átálltak a valami ismerősnél összeülnek és ott isznak féle összejövetelekre. Fregmentálódott a tömeg :(
    De ami miatt igazán nehéz szerintem az az, hogy a lányok egoja az egekig fel van pumpálva, miközben mindennek is tökéletesnek kell lennie... ideértve a srácot is aki próbálkozik, ha a lányka még be is jönne valamennyire a barátnők simán lebeszélhetik (ejj, jártam már így többször is, hogy meglett volna a csaj, ha nincsennek a barátnői), akár irigységből, akár mert nekik valamiért nem tetszik.
    Ehhez hozzájön az, hogy már utcán, buszon stb sem olyan egyszerű lányokat leszólítani : gyakran zenét hallgatnak, a telefonjukba vannak belebújva, észre sem veszik az embert, vagy nem akarnak megállni, mire leveteted velük a fülest, addigra elvész a varázs ... Plusz ott vannak messenegren állandóan a potenciális jelöltek, írogatnak stb. Nincs olyan, hogy a lány egy kicsit "messze kerül" ezektől, saját gondolataiba mered, és hatásuk alól kikerülve esetleg több esélyt ad az éppen élőben elétoppanónak. Szerintem azért csajozási szempontból nagy előny volt a 2000-es évek eleje, amikor az MSN-t bár sokszor használtam beszélgetésekre, de nagyon sokszor arra, hogy személyes talit beszéljek meg a lánnyal, mondván nincs időm/kedvem annyit gépelni.
    nem volt az, hogy facebookon vadidegenek jelölgették be őket és írogattak rájuk, hiszen az MSN címét vagy tudtatd valakinek, vagy nem. Azt előbb el kellett kérni, sandásan élőben közös szimpátia alapján ment. Az ember nem érhette nagyon kellemetlen meglepi a háta mögött.

    "Csak nehogy az folytatódjon, ami most megy, hogy minden drágább, mint a bolti ár " - mert szerinted én nem szeretném a bontott gép darabjait??? A CPU még Berlinben is járt, az 1938-as Olimpiai stadionban, szóval eleve komoly felárat jelent ár csak ez ...

    "Én olyat fogtam, hogy egy csavart sikerült a lap alá beszorítani, de a lapnak nem lett baja, amint kivettük, nem indult a gép." - na az kemény :D
    Nekem anno Árpi haveromnak volt egy olyan Pentium 1-ese (166@233MHZ), hogy el volt törve fizikailag az alaplap (pontosan úgy nézett ki mint egy papírlap amibe bele van szakadva de nincs elszakítva teljesen), és a gép hibátlanul ment. Amikor megpiszkálta, akkor fagyott, de ment. Amikor átrakta egy másik házba az istennek sem indult. El sem tudtuk indítani a gépet. Visszatéve az eredeti házba megint stabilan működött. Akkoriban mondjuk már nem képviselt nagy értéket (2000 nyara), így javasoltam is neki egy gyors gépcserét, mondván ez nem maradhat így.
    A gépcsere végül nem volt túl gyors, mert akkoriban nem nagyon volt pénze egyikünknek sem ... végül 2002 tavaszán a Pentium 1-et, egy ASUS TUSL2C + Tualatin Celeron 1300@1733MHZ + 256MB + GEF2 MX400-ra cserélődött, ami más világ volt a Pentium 1-eshez képest. Olyannyira, hogy ekkor nálam is menni kellett a 466-osnak, de ez már másik történet.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz hobizoli #30239 üzenetére

    "az egysegsugaru home juzer 99%-ban Win-t hasznal, nem egzotikum oprendszereket
    nem fognak az IT-s verpistikek miatt atallni Win-rol a linux-ra,"
    Ő bajuk. Ha inkább kifizeti a 2x árú hardvert, akkor tkp tényleg ne 7-8 ezres RAM-on sírjon :D

    "nalunk meg a termelo gepeken is beagyazott Win fut, "
    Igen. Itt is fizetik az AD accountot+a usert olyan gépekre, amik kb. egy doksit jelenítenek meg (mi vagyunk zaklatva pl., hogy ne legyen tartalék gép aktív az AD-ban, mert drááááágaaa). LOL. Meg cumiznak inkább azzal, hogy mezei asztali Windows, mert egy LTSC-ig nem jutott el a döntéshozás :D

    @KROK640 : "a normálisabbja ilyenkor valamilyen ürüggyel lelép."
    Ha esze van, fel se megy.

    "a mostani pl kifejezetten célirányosan vásárol a boltban és csak addig marad ott ameddig muszáj."
    Nagy kincs! :K

    "Előszöris nem hasonlítható a vidéki élet a Pestihez, de eltudom képzelni, hogy te most önkéntelenül is összehasonlítod."
    Soha nem éltem pár hétnél többet Pesten. De sokan meg ott élnek. És vidéken is marha nagy bulik vannak (Pécsett is) + fesztiválokra utaznak is emberek. Fehérvár elég unalmas, mert közel van Pest, de messzebb azért van élet.

    "Ehhez hozzájön az, hogy már utcán, buszon stb sem olyan egyszerű lányokat leszólítani :"
    Miután tele van minden hülyékkel, meg erőszakos idiótákkal, azért ne csodálkozz. A 2000-es évek elején hazafelé sétálva akármilyen csajjal elkezdhettél beszélgetni, és ez sajnos okkal változott meg.

    "mert szerinted én nem szeretném a bontott gép darabjait??? "
    :DDD :C

    " (pontosan úgy nézett ki mint egy papírlap amibe bele van szakadva de nincs elszakítva teljesen)"
    Azért érdekes, mert a többrétegű NYÁK-ok vezetősávjai nem sok szakító erőhatást bírnak :D

    [ Szerkesztve ]

    Mutogatni való hater díszpinty

  • totron

    addikt

    válasz hobizoli #30239 üzenetére

    Volt hogy az ember magától kérdezte, hogy mi lenne, ha linux lenne a gépén következőleg, holott nem sok érdeklődése van az egzotikum iránt ilyen téren. Tudta, hogy én preferálom*. Aztán volt akinél lett belőle valami, másnál nem, de a gesztus jól esett.
    *Különben meg mindegy az egész (ha nincs specifikus szoftver), asszem kinőttem a dologból.

  • KROK640

    veterán

    válasz hobizoli #30223 üzenetére

    "wow....alljunk le ezen ruppotlankodni, de tenyleg" - mert sokan nem is nagyon értik szerintem, hogy a rendszer hogy kiegyensúlyozott.
    Itt mindig az az áruházi konfig fog eszembe jut amit régen láttam :
    Pentium 4 1600MHZ (nem Celeron, a rendes nagy P4), 128MB SD(!) RAM, a leghulladékabb chipsettel, meg valami alibi VGA-val és belépő méretű HDD-vel. A budgetnek szerintem a fele a CPU volt, a maradék összegből meg mindenből a leghokibbra futotta, de parasztvakításnak jó volt, hogy nagy P4 van benne.
    Itt is szerintem annyit lát az aktuális beszerzés felelős, hogy ÁR, ÁR, ÁR meg I5/I7 ...akkor jó lesz.

    Persze ez is megközelítés kérdése : I3 + 16GB RAM tök jó, de nehezebb a procit kicserélni mint mellépattintani pár memória modult. Ebben az esetben (ha későbbi fejlesztés tervezve van) még az I5/I7 + 4GB RAMot is szerencsésebbnek tartom.
    Persze ha játék a cél akkor nem árt az I5, de még egy I3 + 16GB + erős VGA kombóval is többre mennek, mint I7 + 4-8GB + gyenge VGA kombóval.
    Nálam is ez volt a kérdés 2021 elején, hogy I3 + 32GB RAM vagy I5 + 16GB? aztán rájöttem memóriamodult könnyebb lesz bepattintani, mint procit (és hűtőt) cserélni később, és nem is bántam meg. (mellesleg később a memória fele annyiba került mint amennyiért vettem, míg a proci kb ugyanannyi volt)
    No persze meglehet csinálni az érvet, hogy irodába elég a kevés RAM is akár 4GB, de ma már ez szerintem nem igaz, minimum 8GB kell már oda is, főleg ha böngésző is megy. A mai modern konfigokba az SSD meg gyakorlatilag kötelező, de a régi gépek olcsón feljavításának is egy módja (pláne ha valamiért több RAM nem megy bele)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • hobizoli

    nagyúr

    válasz hcl #30241 üzenetére

    ezek az ipari PC-k 0-24h mennek, es hardveres hibak szoktak lenni veluk, hogy megkukul egy tapegyseg vagy egy HDD illetve SSD is halt mar meg

    magaval a Win-l SEMMI baj nem szokott lenni, nem omlik ossze rajtuk

    meg a RAM most qrva olcso egyebkent, megha 16GB-l szamold a gepet, akkoris
    egy teljes PC araban sokkal nagyobb hanyad volt a RAM ara regebben

    több drón kell ;P

  • hcl

    félisten

    LOGOUT blog (1)

    válasz hobizoli #30244 üzenetére

    Nálunk is. Vezérlőgépek.

    "magaval a Win-l SEMMI baj nem szokott lenni, nem omlik ossze rajtuk"
    Itt az, hogy frissít 2-3 óráig (OK, a vezérlő pl. kézzel frissül, de ma csak 2 csomagolóállomásról hívtak, hogy csak pörgeti a gép az izét -> Win update :D és SSD+8GB-os vas) meg az, hogy az adott Win build supportja lejár, és frissíteni kell, kvasok melót okoz nekünk. Főleg amikor kiderül, hogy az adott Siemens/AllenBradley/akármi cucc nem megy az újabbal :D Itt a HW hibák ritkábbak, pedig mezei asztali gépek, fémipari helyen... :D
    Meg azért össze is tudja magát hányni.

    "meg a RAM most qrva olcso egyebkent, "
    - nincs ingyen akkor sem
    - nem mindig olcsó a RAM
    - valahogy szerintem az a jobb szoftver, ami ugyanazt kevesebb erőforrással megolldja, és stabilabban működik - jó, tudom, ez milyen idejétmúlt már :D

    Mutogatni való hater díszpinty

  • KROK640

    veterán

    válasz koby11h #30231 üzenetére

    "eszállítottuk irodai célra 5 darab i5/8GB/240 SSD (még 2016 volt), hogy ez a minta, ha jó, akkor ebből mennyit kérnek.
    Nagyon jó, nagyon szép, nagyon gyors, kérnének 80 darab i3/4GB/500 HDD." - azért nem ártott volna a csökkentett gépekből is előbb 5db-ot próbára venni, mert nem biztos, hogy kompenzálta az alacsonyabb ár az alacsonyabb teljesítményt.
    Persze az is lehet h úgy történt, hogy valaki le tudta nyúlni a 80db I5 és I3-as konfigok közötti különbözetet, és nagyon nem érdekelte, hogy a usereknek meg mi a jó.
    Sajnos nekem is volt ilyen irodai gépem (1700-as Celeron + 256MB RAM), és látványosan lassabban haladtam vele (webáruház, adatbázisok, IE több ablakkal), mint a mellettem lévő kolléga 2800-as Pentium 4-el meg 512MB RAMmmal. Persze én voltam cs3sztetve, hogy miért nem tudok úgy haladni mint a kolléga, amikor pedig előadtam. hogy jelentősen gyengébb a gépem, akkor kb azt kaptam, hogy örüljek hogy ez van, meg saját pénzből bővíthetem, de ha tönkreteszem ki kell fizetni.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

  • opr

    veterán

    válasz hcl #30245 üzenetére

    Meg egyik kisebb cegnel volt, hogy csinaltunk egy proof of concept appot. Ennek megfelelo is volt a minosege, de vegul annyira tetszett mindenkinek, hogy ugy dontottek, hogy legyen akarmilyen korlatolt is a cucc, hasznaljak, amig meg nem csinaljuk a rendes verziot, mert meg a jelenlegi formajaban is egy aldas a cucc.
    Egyik kislany gepen cefet szarul futott.
    Kislanynak azt mondtam, hogy ket verzio van:
    A) Elfogadod, hogy ez ilyen, hasznalod igy, amig a vegleges szoftver kesz nincs, ami bo egy ev lesz.
    B) Kersz a fonoktol uj gepet.

    Kislany ezen megsertodott es ment a fonokhoz, hogy ahelyett, hogy segitenek neki, ra akarom locsolni, hogy szopjon egy teljesen uj gep belakasaval, mikor nekem amugy csak 5 perc lenne biztos.
    Odahivtak, elmondtam, hogy:
    Ok, bovitunk az opcios listan:
    A) Elfogadod, hogy ez ilyen, hasznalod igy, amig a vegleges szoftver kesz nincs, ami bo egy ev lesz.
    B) Kersz a fonoktol uj gepet.
    C) Ezen dolgozik a teljes csapat relevans resze bo 2-3 hetig es optimalizaljuk annyira, hogy jo legyen a regi gepeden is. Ez nagysagrendileg 1,5 honap csuszast fog okozni a vegleges program kiadasaban es korulbelul 1,5-2 millio forintba fog kerulni a cegnek munkaberben.

    Kapott uj, erosebb gepet. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

  • hobizoli

    nagyúr

    válasz hcl #30245 üzenetére

    nalunk ezek a HMI PC-k nincsenek a halozaton se, ergo nem frissitenek soha :DDD

    több drón kell ;P

  • hobizoli

    nagyúr

    válasz KROK640 #30246 üzenetére

    ja vagy papiron olyanok voltak ezek is, aztan majd keresik a giga-mega csucshardvert a jomunkasembereken, mert biztos azok csereltek ki...



    több drón kell ;P

  • szebe

    őstag

    válasz hobizoli #30239 üzenetére

    Én most speciel a másik végletre gondoltam, nem a linuxra.

    Előtte T460-ban 16 giga volt, 4th gen i5 asztalit még 8 gigával vettem '15-ben(?), de aztán hamar kapott még 8 gigát.

    "ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

Új hozzászólás Aktív témák