Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    Védett akku:
    A védelem túlmerítés ellen, túltöltés ellen és túláram ellen jó. 1-2-3 A-t fogyasztó lámpákba jó, az elektronika 4-10 A között szokott működésbe lépni. Ha a lámpa töltős, akkor ha a töltő része megmakkan és túl akarja tölteni, a nem védett robban a védett lekapcsol. Ha a lámpa nem figyeli a túlmerítést, akkor nem védett túlmerül és kuka, a védett lekapcsol.
    Mindezek mellett persze a védett is tartalmaz egy védelem nélküli cellát, ami önmagában is föl tud robbanni, mint ahog ya Samsung valamelyik telefonjánál ez történt, gyártási hibásak voltak az akkuk, ilyen hiba ellen nem véd semmi.

    Lii-500:
    A fast és nor teszt egész mást mér. A fast egyből elkezdi kisütni az akkut, majd méri a feltöltéshez használt áram mennyiségét. A nor teszt viszont először feltölti, majd méri a kisütés közben kivehető áram mennyiségét, majd feltölti.
    Ebből következüen a nor nem mérhet többet, mint a fast, a gyakorlatban a betöltött energia valamivel több, mint a kivehető, igazából hasznos adatot a nor teszt ad, mert az mutatja, hogy mennyit fog menni az eszköz az akkuról. Kis szépséghiba, hogy a kivehető energia függ az áramtól is, és ha pl. lámpában 2 A a terhelés, a Lii-500 meg 500 mA-rel teszteli, az nem ugyanazt az eredmény fogja adni a lámpában, mint a töltőben.
    Elvileg egy 50 mΩ belső ellenállású LiIon akku 2 A-rel terhelve 0.2 W-ot fűt el, míg az eszköz 7.4 W-ot, tehát nem túl jelentős a veszteség. Nagyobb belső ellenállású akkuk többet pazarolnak el, és melegednek nagyobb áramoknál.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák