Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MittuDomain_

    őstag

    Sziasztok!

    Csak félig tartozik a Z10 topicra, de mire végigolvassátok, megértitek, miért itt kérdezősködöm.
    (Plusz nem találtam mobilszolgáltatók topic-ot, ezért itt panaszkodom és kérek segítséget.)

    Ma meglátogattam "szeretett" szolgáltatómat, akitől már egy éve nem tudok szabadulni.
    Teljesen felvillanyozott, hogy ez a gusztustalan drágítás, amit a T művel, feljogosít a szolgáltatás lemondására, és tárt karokkal fogad a hűségmentes upc, míg meg nem találom a helyem.
    Tavaly szeptember óta van felsőoktatási nappali diákom, és mindent megtettem, hogy átkerüljek Like csomagba, ami nekik/nekünk van fenntartva. Hiába fizetnék többet a jelenleginél, erre nincs mód, csak Domino-ról lehetséges ezekre mozdulni. Nem tudok Black Friday vásárolni a hűség miatt és hasonlók.

    És itt jön a csavar a storyban.
    Mikor '13 decemberében szert tettem a Z10-re, a T-pontos srác elmondása alapján elvileg arra vállaltam hűséget, hogy 2 évig mindenképpen előfizetéses vagyok. Ezért cserébe kedvezménnyel kaptam meg a készüléket, amit az ún. bruttó kiskereskedelmi árlistához képest kell érteni. Erről akkor semmiféle tájékoztatást nem kaptam, illetve nem tudatosították. (most sem találtam semmi ilyet a google-n)
    Mivel a jelenlegi Move XS csomag a legolcsóbb a kínálatukban (a 690,- -es BIS-es gigás net mellé bőven elég), nem tudok hová lefelé váltani és nincs módom Domino-ba menni/felmondani az előfizetésem, csak ha kifizetem a készülékkedvezményt mint kvázi kötbért, azaz 58.055,- Ft-ot. A vége nem biztos, de az 58 ezres igen, ott már elszállt a vérnyomásom.

    Mivan?
    MIt szórakoztok velem?
    Ez a telefon '13 decemberében 100e-t ért? (42-t fizettem érte...)

    Mit tudok tenni ez ellen a pofátlan, gerinctelen banda ellen, akik önkényesen emelik a havidíjam/percdíjam, a két éves húségszerződés ideje alatt?
    Hová fordulhatok?
    NMHH? Fogyasztóvédelem? Vásárlók könyve?
    A legszarabb az egészben, hogy a május negyediki számla megtekintés után - amit ők rögzítettek, hisz elektronikus számlát kapok és látják az első megtekintés idejét - 15 napon van, vagy ráutaló magatartással elfogadok mindent, és ba*hatom.

    ps1: itt a számla a Z10-ről, rajta a készülék ára bruttó 62.160,- Ft, melyből a kedvezmény 18.648,- Ft. Ez a 18 ezres kedvezmény közel sem 58, bárki bármit mond. És nem, nem hallottam félre, visszakérdeztem, biztos-e ez az 58as összeg. Aminek persze a my t-mob felületen semmi nyoma. Sajnálom, hogy nem készült hangfelvétel, tanulságos lenne.

    ps2: ha ti nem tudtok segíteni, érdemes Bog-ékhoz fordulni? Konkrét ügyben biztos nem nyilatkoznak, de van kapcsolatuk a szolgáltatókkal, tudnak ötleteket adni?

    ps3: van a T-s dokumentumaim közt egy ún Kötbér megállapítás (ez a pdf fájl neve), ezen szerepel 58524,- Ft kötbér. Meg másfél oldal jogi szöveg, amit épp most értelmezek. Viszont ezt csak '14 február 28án állították ki, több mint két hónappal a vásárlás után, Szerződés kiegészítés (ez a kötbér nevű fájl fejlécén a szöveg) néven.

    All in all, érdemes pattogni, tudok tenni valamit? Tékozló Homár? Vagy hogy tudok előre jutni a történetben?

    Si tacuisses, philosophus mansisses.

Új hozzászólás Aktív témák