- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
szekfizsolt
senior tag
Sziasztok!
Blackberry 9900 készülékemen szoftver frissítettem, majd visszatettem a régebbi szoftvert, de teljesen eltűnt a magyar nyelv, pedig eredetileg magyar nyelvű volt.
Mit tegyek?Köszi előre is!
Régebbi értékeléseim: http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz szekfizsolt #902 üzenetére
Külön kell a nyelvet akkor telepíteni az asztali szoftverrel.
-
bmt50
senior tag
Sziasztok,
Korábban szóba került ez a dokkoló a telefonhoz. Ahol még egyáltalán kapható, ott is elég borsos. Kellene egy kis infó erről a cuccról:
Ez csak annyival tud többet egy usb kábelnél, hogy bele állítod és úgy kapcsolódik a számítógéphez vagy tölt?Válaszotokat előre is köszönöm!
Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bakter24
őstag
A dokkoló csak tölt, mert nem az USB-hez kapcsolódik, hanem a két töltő-tüskéhez a telefon alján.
A telefon kijelzője töltés közben "ébren van", tudja az időt mutatni állandóan, ez egy kis plusz funkció. A dokkoló halványan világít, könyebb beletalálni. Röviden ennyi.
[ Szerkesztve ]
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
brumm
csendes tag
Szervusztok,
A gondom, hogy a jelenlegi telefonjaim, mind érintőkijelzősek. Sajnos sokat vagyok kint, a szabadban , vagy vezetek, s ilyenkor eszméletlen kényelmetlen az érintőkijelzős telefon. Nem tudom normálisan felvenni, telefonkönyvben keresni. Rendszeresen hozzáér a tenyerem széle a nevek széléhez és ha szerencsém van azonnal felhívja pedig csak görgettem. De gondolom ezt mindenki ismeri itt.
Meguntam és venni akarok egy gyakorlatilag buta telefont. Hisz csak beszélek meg max pár SMS, még email sincs.De legyen fizikai billentyűzete, és fizikai híváskezelő gombjai.
Mivel a régi cégemnél használtam BB (valami curve volt 92xx) gondoltam esetleg veszek valami használt BB-t. Sajnos a fizikai híváskezelők kizárják a q5 és 10-et. Így marad a 9900, 9790 esetleg a 9720. Ezek közül melyiket érdemesebb venni. Mint írtam gyakorlatilag butatelefonként üzemelne. Viszonylag sok néha napi 50-60 hívás, igaz rövidek 2-4 percesek, így akkuidő fontos. Illetve a fénykép mert gyakran kell alkatrészeket (törött, hibás stb.) fényképezni. De persze csak olyan minőségben, hogy látszódjék a probléma rajta. És persze a stabil masszív felépítés. Gondoltam magyar oldalak(pl. hardverapró),esetleg ebay-ről vásárolva.[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
-
lugosi
MODERÁTOR
Heló!
A BB 9900 érintőkijelzős. De viszont vannak fizikai híváskezelő gombjai. A kamera nem valami nagy szám benne, arra nem nagyon számítanék.
Akkuidőben a 9900 szerintem gyenge, de minimum átlag alatti.
A 9790 szintén érintős, és szintén vannak fizikai híváskezelő gombjai.
A 9720 szintén érintőkijelzős.A 9900 elég exkluzív volt a maga idejében, jól nézett ki és drága volt. A 9720 már a maga idejében is idejétmúltnak számított.
A fotózás kérdését nem tudom, hogy mennyire gondolod fontosnak, de a régi BB-k ezen a téren gyengék voltak a konkurenciához képest. A maiak sem képviselik a csúcsot fotó terén.Másrészt azon is gondolkozz el, hogy azokat a fotókat hogyan akarod elküldeni, mert ha emailben, akkor ugye régi BB-k esetén ahhoz BIS előfizetés kell, tehát egy sima mobilnet előfizetéssel nem fogsz tudni emailezni.
lezerpiramis: gondolkoztam rajta, hogy beírjam-e a Nokia E72-t, de végül kihagytam. De egyébként ugyanerre gondoltam, mint te.
[ Szerkesztve ]
-
brumm
csendes tag
válasz lezerpiramis #908 üzenetére
Köszi a válaszokat. Sajnos a régiek közül már csak nagyon leharcolt darabok vannak. Az E72 meg drágább mint a 9900. Megmondom őszintén én a 9790 el szemezek, abból még lehet kapni a ebayen gyári új dobozos példányt is (30 körül), majdnem új állapotút 20 alatt. 9900 jóval drágább. Annyit nem akarok költeni. Nagyon lepusztultat szintén nem. Viszonylag kicsi: szintén jó pont. Nem érdekel, hogy elavult, nem elavult, nekem a stabil jó kidolgozás fontos. A képeket úgyis előbb gépre (USB) rakom, utána onnan megy tovább. A mobil adatforgalom úgy ahogy van el van felejtve. Egyedül az üzem idő a kérdéses. A napot ki kellene bírnia biztonsággal. Azért megnézem a régieket. Azok közül melyik ami a legstabilabb ?
-
totron
addikt
9790: jobb üzemidő, kevesebb gond az oprendszerrel (memóriaszivárgás, kényszerű rebootok sora a 9900-nál, nem mindegyiknél azonos mértékben, legmutatósabb viszont a felsoroltak közül)
9790: 15e alatt is fel-felbukkantgat a jófogáson, jó állapotokban, tartozékokkal is. Nem néztél körül kellőképpen.
9780-ra is van még némi esély vállalható külsővel, ez is jó (nem érintős)
9700 esetén már kevesebb, de vagány, mert kerek LED helyett még a hosszúkás van benne
9720 is van néha jó állapotban (nagyobb kijelző, mint a 9790-nél)
9730-at nem ajánlom, bóvli vadhajtásStorm2-est tudom még javallni, marha jó dizájn, épp ma néztem rá, az ágyvégében találtam.
Ami BB OS10 előtti (tehát mindegyik felsorolt), ott nincs Android-támogatás, nincs BIS előfizetés nélkül mail (integrált formában legalábbis), ezeknek most nem érzed hiányát talán, mert megfogott a feeling, az üzemidő, hosszútávon viszont tud fájó lenni. Elképzelhető persze, hogy felhasználási módodból adódóan nem szenvedsz hiányt, csak ne rakd egy mai tudású készülék mellé.
Általánosságban a rossz akkuidő inkább mondható el a BB-kről, mint a jó. Tehát egy jó állapotú, jó akksijú példányt kell kifognod (kapható pótakksi is, de felmerül a kérdés, hogy érdemes-e az egész témát tákolgatni). Sajnos tényleg nem veszik már fel a versenyt a mai átlagtelefonnal sem, és nem is kell mai tinédzsernek vagy kockának lenni ahhoz, hogy ez a tény szembejöjjön az emberrel napi szinten.
-
Pavlo
aktív tag
Én dec.26-án vettem egy dobozos, minden tartozékos 9900-át, amolyan instant get volt. Használt, de olyan akár az új, most ebbe költöztem át egy Q10-ről. Nagyon tetszik, de az akku az még a Z10-et is alulmúlja.
Alapjában véve baromira tetszik!
-
brumm
csendes tag
No nézelődtem, olvasgattam egy kicsit.
Változott a véleményem.
Igaz még a kezemben sose volt, de most a 9780-as a nyerő.
Olcsóbb. Nem érintő kijelzős. Jobb az akkuideje. Kicsit vastagabb. És talán -legalább is a képek szerint - masszívabb, minőségibb mint a 9790. De erre megerősítést kérek! Akik mindkettőt ismerik, elmondanák melyik a jobban összerakott telefon? -
arkades
senior tag
Szerintem a 9780-as masszívabb telefon. A 9790-est nem használtam, de volt már a kezemben. Az igaz, hogy szebb készülék, (bár ez eléggé szubjektív) de szerintem túl könnyű. Lehet, hogy ez hülyén hangzik, de én pl. szeretem, ha azért érződik a telefon súlya. Persze itt azért nem egy Nokia E90-re gondolok, ami azért tényleg nagyon nehéz volt.
Каждый дрочит как он хочет.
-
lugosi
MODERÁTOR
9790-em nem volt, 9780-am van. Alapvetően jó telefon, de egy kicsit elfogult vagyok, mert volt egy 9700-m és azt nagyon szerettem, nosztalgiából vettem meg. Ahogy te írod, butatelefonnak, telefonálni és sms-ezni simán jó. A micro usb-s töltés miatt ahol a másik telefonhoz van nálad töltő, ehhez is van.
Én mikor az enyémhez pótakksit vettem, akkor olyan olcsó volt, hogy csak azt hiszem 4-es csomagban árulták. Ugye ez még olyan régi telefon, hogy ekkor még divat volt, hogy cserélhető az akksi. Ha veszel egy 4-es csomagot, akkor azzal kb. a világból kimész akkuval.
Annyi, hogy gyenge a kijelzője. Az enyém úgy érzem, hogy vibrál is egy kicsit. Lehet, hogy csak szokatlan a szemnek, a mai kijelzők ismeretében.Szóval szerintem nem rossz kis telcsi, ha el tudod fogadni a korlátait. Az optikai trackpad szokást igényel, de ha ráállsz akkor nagyon használható. A rendszer, ha már beindult, gyors. Sőt, sok mai telefonhoz képest szokatlanul gyors.
Egy baja van: hosszú idő mire bebootol. Szerencsére, ritkán kell neki.
-
brumm
csendes tag
Köszönöm.
Én is így gondoltam. Egyszerű butatelefont már alig kapni (ha jól tudom a samsungnak van valami flippes) az "A grade refurbished" 9780 -ast meg 14ért házhoz hozzák. Ennyi pénzért 100 Nokiák vannak amik munkára használhatatlanúl gagyik
A trackpad-at ismerem. Mint írtam volt már blackim. Igaz elírtam a számát nem 92xx volt, hanem 9320.
Attól a 9780 biztos jobb lesz.
Másfél évig nyúztam és nem én voltam az első gazdája, és visszasírtam mikor kaptam egy androidos LG-t.
A 9790 azért se, tetszik mert úgy nézem azon is van jókis szürkére festett szél. Az kopik le először
Már csak azon gondolkozom, hogy 2,5 ezerért ne vegyek egy "brand new condition"-t -
bmt50
senior tag
Szia Brumm,
Talán már tárgytalan, de leírom én is, amit ezekkel a telefonokkal kapcsolatban 3,5 év alatt tapasztaltam.
9790:
Kis felbontású, kis kijelző és relatív éles fényképező. A masszívitás érzésén egy hátlap-tokkal könnyen lehet segíteni. Üzemidő jó akksival, net nélkül, 2G hálózaton, gyakori hívásokkal 1-1,5 nap. Egy nap biztos, tapasztalat. Kényelmesen gépeltem rajta, és nagyon halkan.
Nekem 2 is volt, mindkettőnek ugyanaz a baja lett fél év után: random reboot hívásfogadáskor, vagy vakus fényképezéskor. Egyiket a BB-szervíz nem tudta megjavítani, a másikat visszaküldte, hogy szerinte OK. Fizettem 7-et.. Aztán ugyanazt csinálta új akksival is, mint előtte, úgyhogy nem küldtem vissza, kukáztam.9900:
a fentieknél jobb kijelző és nagyobb gombok, de nagyon gyenge fényképező. A fém keret miatt masszívabb. Üzemidő net nélkül 2G hálózaton, gyakori hívásokkal 1 nap. Vételkor a trackpadra kell figyelni, mert erős napfényben valamelyik szereti össze-vissza vinni a kijelzőn a dolgokat. Külsőre nem látszik semmi baja. Trackpad cseréje postával 8ezer HUF, úgyhogy kukáztam. A másik ilyen telefonomnál a masszívnak tűnő hangerőszabályzó fém gombok haltak meg 1 hónap alatt sorra. Nem vaskézzel nyomkodtam. Szerencsére az előzőből egy helyi szervizes átmentette a keret-gombsort, így olcsóbban megúsztam.9720:
A cégnél volt belőle 3, tapasztalat: 9900-hoz hasonló méretű kijelző, de a felbontás gyengébb. A kamerája egész tűrhető. Az egymástól távolabb lévő gombokkal kényelmes volt a gépelés. Üzemidő nettel/BES-szel 1 nap. Utálták, mert új létükre 1 év után hamar megbízhatatlanok lettek. Irodai használat hangszóró recsegés, kikapcsolgatások, belassulások. Akinek volt előtte 9900-ja, az visszasírta.9700:
Kijelző felbontása a 9790/9720-szal megegyező, viszont mérete a 9790-hez hasonlóan kicsi. Színmélység gyenge. Hiába, ez egy 7 éves telefon. Kamerája nagyon gyenge.
Üzemidő viszont szuperjó! Net nélkül 2G hálózaton, gyakori hívásokkal 3 nap az megvan! Gombok strapabíróak, kényelmes, kézbe illő telefon. Gépelni is nagyon jó volt rajta. A tárhely méretén kártyával lehet segíteni, de a kamera miatt viszont nem ajánlanám.Remélem tudtam segíteni, és nem bántottam meg senkit sem.
Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
cserix
tag
Sziasztok!
Ti vagytok az utolsó reményem.....
Beszereztem egy BB9900-at. Sikerült felvarázsolni rá a 7.1 2840-et. Ez sem volt egyszerű (nekem).Már 3 estém ráment, hogy email képessé tegyem.
Telenoros vagyok BIS nélkül.
Feltettem rá a smartmail-t. Úgy tűnik, hogy működne, csak valami beállítás problémája lehet.
Telenorral már többször is beszéltem készülékbeállítás ügyben. "már nem támogatják a régi BBket".
Tudna valaki segíteni a beállításokban? Tuti csak én bénázokBlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
brumm
csendes tag
Köszönet mindenkinek a hozzászólásokért.
A telefon project kicsit pihent, mert sűrű hetek voltak. Most ismét előkerült.
Kedves bmt50,
a 9780 -nak én is kicsit a kijelzőjétől félek. Az ha jól tudom ua. mint a 9700-é. És csábít a 9900 fém kerete. Még nem döntöttem.
Attól függ mit találok, melyik lesz jobb vétel. Valószínűleg e kettő közül lesz a kiválasztott.
A 9900-nál egyedül a pocsék kamera az ami nem tetszik, de az annyira végül is nem érdekes. Erre a célra most se a Samsung G (a BB-kénél egyértelműen jobb) kameráját használjuk, hanem van erre a célra egy kis fényképzőgépünk. Lehet, hogy egy kicsit leadok a használtsági fokozatból (a like new helyett egy A grade) és így lesz egy 9900.[ Szerkesztve ]
-
brumm
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Gondoltam, ha már annyit foglalkoztatok velem, közlöm a sztori végét.
9780 lett. Ezért innentől fogva kicsit idegen lettem itt. De ha már itt kezdtem, itt zárom -gondoltam.
A készülék ebayről jött, angol webshopból. Papír szerint "grade A" és qwertz.
A gyakorlatban, mint az új . Keresni kellett azt az egy vékony karcot, ami jobboldalt a képernyő felett kb 5mm -el van, ami miatt gondolom nem minősült újnak. Szóval nagyon elégedett vagyok. Azért lett ez, mert végül is rájöttem, tényleg nem akarok érintőképernyőt, csak zavart volna, így a 9900 kiesett.
Viszont így,menetközben lett egy kis gondom . Otthon , gondoltam felmegyek a házi wifire, de nem sikerült. Aztán eszembe jutott valaki írta, hogy a készüléket regisztrálni kell, illetve valami APN átírásáról is szó van.
Fontos!! Mivel tulajdonképp, a telefon (a SIM) céges, (amit adtak egy SG trend light nevű jószág, és az idegrendszerem megóvása érdekében vettem a Blackit ) állítólag semmiféle adatforgalom nincs a csomagban.
Így BIS nélkül kell élnem.Esetleg tudtok egy linket ami alapján megtudom csinálni?
A vicc, hogy most már egy órám ráment a keresésére és nem találom, viszont amikor csak kerestem a telefont, akkor emlékszem, hogy olvastam valahol. Most meg az istenért sincs meg.
Köszönet. -
lugosi
MODERÁTOR
Wifin pár dolognak alapból mennie kéne. Azaz egyszerűen csatlakozol, és pl. böngészés menne. Levelezés nem fog menni a gyári levelezővel.
Szerintem kb. tavaly üzemeltem be utoljára a 9780-amat, igaz az a kártya ami benne volt, azon volt adat (de bis nem).
Az enyémnek, ha mellé teszem egy mai telefonnak, vibrál a kijelzője. A tiédé nem? Arra vagyok kíváncsi, hogy mai szemmel érzem a vibálást, vagy hibás lenne a kijelzője az enyémnek. -
brumm
csendes tag
Én is így gondoltam, de az "egyszerűen csatlakozok a wifire"-vel van a gond.
Egyszerűen csak azt mondja, hogy nem tud csatlakozni.
Én is mellé tettem a SG Trend-nek ma. És szerintem teljesen rendben van a kijelzője, majdhogy nem jobb mint az SG. Mondjuk a Trend 2 messze nem tartozik a csúcs készülékekhez. Mint írtam külsőre eszméletlenül tetszik, nagyon jó a billentyűzete, A Blacki PC-s szoftver simán frissített firmware-t, adtam hozzá magyar nyelvet . Nagyon jó érzés használni. Mint mikor egy utazás után hazaérsz.
Szóval a WIFI. Látja az SSID-t, beadom neki a jelszót, homokozik egy darabig aztán kidobja, hogy nem tud csatlakozni. A router dhcp-t oszt, mint (szerintem) a legtöbb home router. MAC címet is látok a hibakeresés alatt. Így nem tudom. A többi telefon a családban azonnal, zokszó nélkül tudja. -
lugosi
MODERÁTOR
-
arkades
senior tag
Hátha valaki nézi még a topikot. Szóval hozzám került egy ilyen telefon, és az a gondom, hogy hiába van a billentyű zár bekapcsolva, a fogadás, elutasítás gomb ugyanúgy reagál, mintha nem lenne lezárva a készülék. Mit állítottam be rosszul?
Каждый дрочит как он хочет.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest