- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
Nem biztos, hogy szoftveres a hiba. Ha a telefont billentyűzettel a tenyerem felé a tenyeremnek ütögetem, már beszélgetés közben helyreáll a mikrofon. Na erre rá kéne jönni. Nagyon sokat találatot hoz ki a google sajnos BB 9900 mic problem keresésre. Miért ne fogtam volna ki?
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Cserére érett lett a szeretett Nokia e71-em. Az érintős telókkal semmi bajom, de amíg lehet, elzárkózom tőlük teljes mértékben. Kinéztem magamnak a Bold 9900-ast. Nincsenek nagy igényeim a szolgáltatások terén, vagyis úgy fogalmaznék, hogy bármilyen mostani telefon kiszolgálna, persze nem a fapados belépő legolcsóbb telefonokra gondolok. Nálam az elvárások inkább a telefon megbízhatóságára, anyagminőségére, és küllemére irányulnak. Mindenképpen qwerty-s készülékre gondoltam az e71 után.
A minimális elvárások a következők:
-nagyon jó mikrofon és hangszóró (beszélgetésre gondolok, nem zenelejátszásra)
-jó antenna
-jó akksi (bár tudom, nem a legerősebb akksi van benne, de napi átlag 3perc beszélgetés mellett talán elegendő)
-nagy ritkán megnézni valamit a böngészőben, de e-mail-t például nem néznék rajta
Ami kérdésem lenne, hogy ezekkel az igényekkel nem szükséges a BES/BIS előfizetés ugye? Mert BlueMobile-al használnám, és úgy tudom nincs is rá mód ennél a szolgáltatónál. De nem is hoz lázba ezen opció, ha alap használatra kiszolgál nélküle.
És akkor miért is tetszik a BB? Pont az exkluzivitása miatt, sokan szerintem nem is tudják, hogy létezik ilyen telefon, és biztos nem futok bele minden nap ilyen készülékekbe. Ja, és irtózom az egyhangú tapizós telóktól.
Tapasztalt tulajoktól kérdezném, hogy a fent felsorolt elvárásoknak eleget tesz ez a készülék?
Előre is köszönöm. -
bakter24
őstag
válasz kacsento1 #852 üzenetére
Üdv
Szerintem amiket felsoroltál, arra maximálisan elég, hasonló dolgokra használom én is, BIS nélkül már 2 éve, és remekül működik.
- A mikrofonnal és a hangszóróval elégedett vagyok, előtte Nokia N95 8GB-om volt, attól szerintem még jobb is beszélgetésre. (Zenére sem rossz, de csak szükség esetén. Hangszínszabályzó van az alap lejátszóban is)
- GSM antenna pipa, a wifi antenna gyenge. A korábban említett nokiámnál jobb, de nem mondanám jónak.
- A dokkoló/bölcső nagy találmány, ha nem azzal veszed, mindenképp javasolnám hozzá külön. Egyrészt töltve tartja, ha épp nem vagy úton, másrészt (beállítás szerint) mutatja az időt, ha a bölcsőben van. Ez az egyik, ami miatt legjobban szeretem a bölcsőt. Nálam 2 napot simán elmenne, ha nem lenne dokkolóban, de hogy konkrét legyek, 12 órás szolgálat alatt 70%-ig merült tegnap, ebben volt kb 10 perc beszélgetés, semmi wifi. (Van hozzá egy bitang akkum, ami igaz, hogy 1cm vastag, és emiatt nem fér bele sem tokba, sem a dokkolóba, de cserébe 1 hét!)
- Böngészésre az Opera van fent, kényelmes, megszoktam, Gmailt is meg tudom nézni böngészőben, ami nem pótolja a BIS-t, de "ha ló nincs..." alapon megteszi.Pár dolgot még hozzáadnék a képhez:
- Okos tok: (igazából csak egy mágnes van benne, nem ettől okos, de) ha a tokban van, kijelző kikapcsol, szóval billentyűzárral nem kell bajlódni. Kiveszed, bekapcsol, elteszed, kikapcsol. Hihetetlen, mennyire meg lehet szokni a kényelmes dolgokat
- Fém keret: Tokban hordom, vigyázok rá, de párszor már leesett, persze a sarkára mindig, és a fémkeret mindig megvédte a kijelzőt. Legalább 3 alkalom volt, amikor azt mondtam, na most berepedt. De nem.
- Optikai trackpad: Egyszerűen csak kényelmes sok esetben.És 1 negatívum is:
- Ha sokat megy róla a zene (x>6-7 óra egyhuzamban) akkor újraindul / kéri, hogy indítsd újra, mert elfogy a memória. Hogy ilyenkor hova lesz a memória, azt ne kérdezd
- Fényképező közepes, de inkább gyenge. Videót felejtsd el. Viszont a vakuja nagyon jó zseblámpánakRemélem, hasznos olvasmány voltam Én szeretem ezt a telefont, nagyon fogom sajnálni, ha le kell cserélnem.
[ Szerkesztve ]
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
kacsento1
senior tag
válasz bakter24 #853 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. A zenelejátszás miatt nem aggódok, nem valószínű, hogy használnám, és ha esetleg igen, akkor se órák hosszát. Viszont a video már más kérdés, mert azt szeretném használni otthoni videózásra. Másfél éves a picim, és egy hónap múlva érkezik a kistesó. Pár hónapon belül tervben lesz egy videokamera, de addig is a 9900-al szeretném pótolni a kamerázást. Amiket néztem teszt videókat, nem vagyok tőle elájulva, de persze nem is céleszköz, evvel tisztában vagyok. A dokkoló egy jó ötlet, ezt köszönöm. És akkor az akku kérdés is megoldva.
Esetleg ha van valakinek szép állapotú, tökéletes működésű, és gyárilag független telója max. 20000-ért, akkor keressen meg, merd érdekel.
-
Kelta
tag
Helló!
BIS nélkül próbálta valaki a logicmail nevű app-ot? Működik?
-
Kelta
tag
válasz lezerpiramis #859 üzenetére
A szitu a következő: nekem egy 9900-esem van,telekomos előfizetés és a BIS 2130Ft + költség havonta,3 giga adatforgalom,email,BBM,közösségi cuccok meg ki tudja mit sorolt fel még az ügyfélszolgálatos. Az öcsémnek is megtetszett a BB mint márka,de hozzám hasonlóan ő sem akar egy vagyont költeni telefonra. Éppen ezért szemezget egy 9790-es BB-vel. de ő telenoros,ahol a BIS szintén 2000 Ft környékén van és kőkemény 150 Mbyte-os adatforgalommal,ami a konkurens mobilszolgáltatókhoz mérve rablás. Céges flottánál van,nem fog csomagot váltani. Ha BB-9790-e lesz nem fog telenoros BIS-t előfizetni. Az igényei: zenehalgatás,mérsékelt netezés, kevésbé merüljön az akku, fizikai gombok(lehetőleg qwerty).
-
eventus
veterán
válasz lezerpiramis #859 üzenetére
BIS nélkül pont olyan, mint a magyar nyelv ékezet nélkül
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Kelta
tag
válasz lezerpiramis #863 üzenetére
Értem. De érdekelne,van-e valaki,aki BIS nélkül használja és így meddig terjed(het) a készülék "tudása".
-
Kelta
tag
-
lugosi
MODERÁTOR
Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nem hülyeséget mondok, de azt látom, hogy OS 6-ig írja a logicmailt az oldalán, a 9900-on meg 7-es van. Nem vagyok benne biztos, hogy menni fog. De ha valaki konkrétan használta, akkor az a biztos, amit én írok, az csak egy gondolatmenet.
-
sherlock82
senior tag
A telefon miután elindul kéri a BB ID username - t és jelszót, de azt írja ezt követően h nem helyes a jelszót v felhasználónév. Sem aza enyém sem a cimboráméval nem engedi h elinduljon a telefon.
Mit lehet ilyenkor tenni esetleg enélkül lehet használni a telefont h ez a funkció kimarad ?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
eventus
veterán
válasz sherlock82 #876 üzenetére
Wipe?
-
Lasliegrand
tag
Sziasztok!
A barátnőmre hagyott BB9900val kapcsolatban van kérdésem.
Nagyon zavarja a bnőmet, hogy a gyári böngésző alapból túlzoomolja az összes képet, amit megnyit. Nincs valami megoldás rá, hogy kisebb mérteben nyissa meg alapból? Opera jól kezeli ezt, de azt nem nagyon favorizálja a bnőm többek között a gyári böngészőhöz képest picit darabosabban mozgó kurzor miatt. Fun fact, hogy a korábbi 9780asán nem jelentkezett ez a probléma. Mármint a képes.
Alant 2 képlopás a problémáról zoom előtt és után. -
eventus
veterán
válasz Lasliegrand #878 üzenetére
Nincs sajnos. 9900 böngészője igen elavult és nem tud mit kezdeni az új weblapokkal.
-
Mókinc
újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! A telefonom (Blackberry 9900 Bold) nem tudja az sms-ben kapott linket a google maps-hoz társítani. Ez egyébként egy védelmi rendszer által küldött GPS pozíció, amit az előző telefonom (Blackberry Torch)l, simán hozzá rendelt a gyári böngésző és az általam telepített Opera minivel is! Ha a párom androidos telefonjára átküldöm az sms-t, az is tudja társítani, tehát a link nem hibás! Meg tudná valaki mondani, hogy mi lehet a probléma???
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
Két kérdés
1. Hogy lehet kikapcsolni, hogy zenehallgatás közben adott idő után a halláskárosodásom elkerülése érdekében levegye a hangerőt a rendszer? Idegesítő bringázás közben visszalökni.
2. A facebook értesítések csak akkor jelennek meg, ha frissítem az oldalt. Legyen az üzenet, vagy bármi. Van ennek köze ahhoz, hogy nincs BIS-em?Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
erer1000
őstag
http://itcafe.hu/dl/upc/2016-01/02/395021_gq4dzkpbi8himg3w_asgsgdfg.jpg
azért ez kemény kopi
most találtam a kopit neten, gyanús volt
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
aprokavics
csendes tag
Sziasztok!
Elég sokat visszaolvastam, de azért szeretnék tanácsot kérni tőletek.
Szeretnék billentyűs telefont venni, mert nem volt és nem is lesz jelenlegi "hagyományos" érintőképernyős telefonom, csak ha kötelezővé fogják tenni. Sajnos herótom van tőle.
Az utolsó (mostani) készülékem Nokia E52, amivel nagyon meg is lennék elégedve, ha nem fagyogatna (gyári hibás), ill. az akksija nem merülne le 1 napon belül. Utóbbit már vettem másikat, de az is rossz volt, mindegy.
Amire nekem kell:
- telefonálás, időnként SMS küldés (alap)
- zenehallgatás (semmi extra, csak le tudjam játszani az mp3-akat, és 3.5mm-es jack aljzat legyen benne)
- ebook olvasás (JAVA vagy egyéb alkalmazást tudok rá rakni)
Ennyi.
Semmi különleges alkalmazás nem kell. Az E52-nek volt GPS-e és térképszoftvere (offline is), ami jól jött, de meg vagyok nélküle. Emailt is nézegettem, de az sem létfontosságú.Tehát a kérdés: érdemes-e 15-20e Ft-ért egy Blackberry 9900-at vennem? Ezeket az alap funkciókat tudom-e rendesen használni anélkül, hogy bármilyen plusz előfizetésre kelljen költenem? Illetve az akksija tovább bírja-e, ha a számomra szükségtelen alkalmazásokat letörlöm a készülékről?
Még mielőtt valaki megkérdezi, hogy minek akarok Blackberry-t, ha nem használom ki: hát azért, mert baromira tetszik!
Előre is köszi a válaszokat!
-
Kelta
tag
válasz aprokavics #887 üzenetére
Helló!
15-ért inkább érdemes,ha nincs semmi baja,nem herélték ki a hangerőgombokat.
GPS-t felejtsd el,csak online van,és abból sem találtam olyat,amiben ténylegesen ki leget kapcsolni az autópályákat. Pontosabban találtam egyet,de az baromi drága. A store-ban van elvileg offline map,arany áron.
BIS nélkül nincs sok haszna,de ezek a telók úgy össze vannak rakva,hogy ha vigyázol rá évekig semmi baja sem lesz. Ebay-en nézel hozzá otterbox-os tokot és csókolom.Csak fogjál ki egy normálisat.
Aztán ha bejön a blackberry,idővel nézel egy q10-et,arra már BIS sem kell.
Zenére Baamboo player, a premium fizetős,de szerintem az a legjobb. -
Kelta
tag
Üdv!
Ismerős valakinek az a hibajelenség,hogy telefonálás közben valaki mást kezd el hívni,az előző nem szakad meg,csak tartja. Időnként csinálja és baromi idegesítő.
-
lugosi
MODERÁTOR
Azokat amiket írtál, tudni fogja külön előfizetés nélkül is természetesen.
Az akksinál nem tudom, mekkora reális üzemidőre lehet számítani a mai használt példányokkal.
Állapottól függő az ár, ezek közül már nagyon ritka a garanciás darab. -
arkades
senior tag
Én is most vennék egyet, de úgy látszik az akku üzemidejére nem nagyon tudnak válaszolni, pedig nekem is az lenne a fontos. Sajnos amit én kinéztem, annak a jelenlegi tulaja sem tud információt adni az akkuról, mert ahogy mondja, nagyon keveset használta, és nem ő volt az első gazdája. Most vacillálok, hogy megvegyem-e?
Каждый дрочит как он хочет.
-
lugosi
MODERÁTOR
Az akku üzemidőt szerintem azért nehéz megmondani, mert a használt példányok - nagyon kevés kivételtől eltekintve - mára már nagyon használtak lehetnek. Értve ez alatt az akkut is.
Egyébként pont az akkutól nem tartanék különösebben, tekintve hogy ez még simán cserélhető a hátlap lepattintása után. Bár nem ehhez a telefonhoz, hanem a 9780-hoz vettem annak idején tartalék akksit, pár euróért az ebayen, de ezen összegért is csak olyan csomagot találtam amiben 3 db volt. Kijött párszáz ft-ra darabja. Szóval én azt mondanám, hogy ha ilyen telefont akarsz venni, akkor vedd meg, és vegyél hozzá utángyártott akksit az ebayen olcsón, ha nem jön be akksi üzemideje. Tehát ez ne korlátozzon szerintem. -
bmt50
senior tag
Sziasztok!
Nemrég váltottam 9790-ről 9900-ra, és van vele egy kis gondom:
Mióta tavaszodik, a szabad ég alatt használhatatlan a telefonom. A trackpad önálló életre kel es lefelé viszi a kijelzon a dolgokat. Folyamatosan scrolloz lefelé, bárhol bármilyen programban vagy menüben vagyok. Próbáltam szoftvert frissíteni, de ez se segített.
Angol nyelvű fórumokon lehet olvasni olyanokat, hogy valakinek már új korában, néhány héttel a vásárlás után elkezdte ezt csinálni..Tudja valaki rá a megoldást?
Segitsegeteket előre is köszönöm!
Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
Köszönöm a válaszokat, tanácsot.
Egészen extrém megoldásokról is olvasni más fórumokon: pl. volt, aki lekente a touchpad-ot fekete lakkal, és vágott rá kijelző védő fóliát.
Én meg vagyok elégedve ezzel a teloval. Lehetne jobb is, de egy ideje belefáradtam abba, hogy csúcs készülékekre költsem a fizetésem, vagy kevesebbért azok butított kiadásaival szenvedjek.
Még ma is komoly ember benyomását kelti, aki ilyet használ, es az anyaghasználat minőségi. Ha tönkre menne, veszek másikat 15-20-ért :-)
BIS meg drága a telenornál, és a vállalati exchange fiókomhoz meg úgy olvasom itt, hogy késve frissíti a leveleket.
Még egyszer Köszönöm!
Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
designREX
tag
Sziasztok.
Hogy tudom 7.1-re frissíteni a 9900-as telot?
A pc-s progi nem ajánlja fel a 7.0-nál frissebb rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest