Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyrg

    aktív tag

    Kedves sorstársaim!

    Én is ezzel szarakodok és megosztom veletek az eddigi tapasztalataimat.

    Mikor letöltünk egy app-t (kis progi :D ) akkor az több fájlból áll össze.
    Áll: Apk-ból (ezt tudjuk mozgatni Sd-re)
    van még Dex, Data és Lib (bár ez nem mindegyiknél)

    Tehát az Apk-t bármelyik progival át lehet tenni, (az android 2.2 amúgy is tartalmazza) tulajdon képen ez foglalja a legtöbb helyet, ehhez nem kell ext2 partíció sem, (mert az SD kártya fő partíciójára pakolja).
    A Link2SD programmal lehet tovább bűvészkedni. Az ext2 partíció a többi (Dex, Data és Lib) fájlok Linkelésénél lenne értelme, de sajnos a program ezt nem csinálja meg. Kiírja ugyan, hogy Linkelve van, de utána ugyan azt olvashatjuk, hogy a datában vannak a filek! Sőt Linkelés után az apk-t is visszarakja a telóra!!! :W
    Valamit mégis foglal az ext2 partíción (az én 300 mb-os partíciómból is csak 10 mb foglalt) tehát efektív semmire se jó!

    Arra viszont rájöttem, hogy hogyan lehet az eredeti programokat átrakni. (mivel azokat az átrakásnál mindig FAILT ír ki...gondolom le van védve) De ezeket uninstallni lehet!
    VIGYÁZAT csak a programokkal csináljátok, mint pl: Barcode Scanner, Bebbled, szóval amit a menüben láttok és indítható. A rendszer programokat, mint pl: a touch panel ( ezt nem tudtam visszaállítani és a böngészőt se... :W ) ahhoz NE NYÚLJATOK!

    Kell hozzá a [Root Uninstaller]
    Ezt elindítva kiválasztod a Pl. Bebbled játékot. Ráböksz, és bejön egy menü. A Beckup.apk-ra mész, ez csinál egy biztonsági mentést az SD kártyára és egyben törli is a telóról!!!
    Ezután kilépsz és elindítos az easy installert (ez gyári app) itt megtalálod a mentést, és itt újra felinstallod, ez után már át tudod rakni az SD kártyára. :R :R :R

    Szumma: aki most állna neki bűvészkedni ext2 partícióval annak ezt nem ajánlom.
    Át lehet rakni az apk filokat sd-re de a többit nem, ezek mint írtam kevesebb helyet foglalnak, de előbb utóbb ezek is megtelítik azt a kemény 150mb helyet. :W

    [ Szerkesztve ]

    Megvenni és megszerelni...

Új hozzászólás Aktív témák