Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Titokzatos OnePlus telefon és óra közeleg
- iPhone topik
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Akkor jól gondoltam. Kíváncsian várom az átszerződéssel kapcsolatos fejleményeket…
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Gondolom majd az első változás az lesz,hogy PR logós számla helyett One-os számla fog jön aztán majd szépen lassan át migrálják a PR-os szolgáltatási címeket a ONE rendszerébe…
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
A szerelő is mondta, hogy tavaly június óta adják ezt a modemet az előfizetőknek. Ez az az időpont, amikor a cég felvásárlása megtörtént. Megnézem, milyen lesz a net, ha szakadozik, vagy rosszabb lesz a sebesség, akkor mindenképp előveszem a témát
(Szerencsére az osztóknál van fizikai hely szűrővel való bővítésre
) -
CosworthF1
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszönöm neked is a válaszod
Sajnos az egyetlen elérhető (és legoptimálisabb) módon lett megoldva az elosztás, társasház (és bérlemény, nem saját), két TV-vételi hellyel, ezért is kellett a 2 db splitter. A Bergman-csövek mindegyikében egy koax fér el, ezért is választottuk ezt a megoldást 
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Eddig nem tapasztaltam szakad(oz)ást, lehet, az is az oka neki, hogy mögötte egy Mikrotik RB951G-2HnD teljesít szolgálatot, a modem pedig bridge módban van, a router kapja meg a publikus IP-címet. Egyébként biztos, hogy volt a második splitter körül valamilyen kontakthiba, mert eleinte kb. 10-15(!) Mbps sebességgel töltött lefelé, de megmozgatva a csatlakozókat, kábeleket, helyrejött a sebesség (nesze neked friss bekötés
). A következő splitterek vannak, illetve filter van a hálózatban:
-
bnorci71
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
bnorci71
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
dniki88
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia
Teletronik H2773
Hpf szűrő van a kábel tv koaxon -
Runnerboy88
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ezt értem,de akkor miért ezt helyezték ki? Mivel mondta van nekink ettől jobb ONT eszközük….
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Annál a modemnél sem a szakadás az, amitől leginkább tartani kell, hanem a Puma 6 SoC 😁
-
bnorci71
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
nekem nincs kedvem kísérletezgetni ennyire, na meg akkor tv se lenne addig
Alteran-IT
csak azt látom 4órája van üzembe én itthon se voltam a hétvégén péntek délután voltak a szerelők kicserélték a modemnél a csatlakozót mert persze az idő után "magától" leesik
meg a modemet táppal ez az új modem log-ja
a 4 órában dobott csomag nem volt legalább, szerelő azt mondta jelszintek OK ,de látják ők is a leszakadását a modemnek és nem értik a környéken mindenkié rendben van nincs gond
[kép]Hardware Information System: ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.5 Touchstone Residential Gateway
HW_REV: 4
VENDOR: ARRIS Group, Inc.
BOOTR: 2.2.0.45
SW_REV: 9.1.103ESE3.EURO
MODEL: TG2482B-85 Serial Number:23Y4DJ6C3410025 Options: Firmware Build and Revisions Firmware Name:TS0901103ESE3_051021_1692.GWFirmware Build Time: Mon May 10 21:18:33 EDT 2021eSAFE 0 FW Revision:TS0901103ESE3_051021_ARRIS_GW
-
bnorci71
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
igen ami szinte megállítja az oldalak betöltését
ami még feltűnt a 4 napos hétvégén szinte minden nap 4óra körül megállt a net. Ránéztem a modemre és fw frissítést próbált ami hibára futott.
Most meg ahányszor ránézek azt látni hogy sokszor újraindul magától ami nem tudom normális-e én nem indítom újra áramszünet sincs.
gondolom ha én meg tudom nézni az Event logot akkor ők is igaz csak 1 nap de abba szépen ott a hibára futásholnapra van szerelőnek kiadva egyébként a hiba
-
bnorci71
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
ma megjött a szél rendesen
a kamera napközben vagy 3-4x küldött üzenetet, hogy offline ami ugye nincs netet jelent a modem is hétfőn volt újraindítva utoljára pedig csak 2:48 az üzemidő most.Elküldtem nekik megint az e-mailt lesz még itt gond máshol is.
-
bnorci71
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
+Alteran-IT
Van fent osztó tv/net meg a szűrő utána a tv osztói 4tv van, Pr építette ki anno. Most nagyon nincs kedvem kimászni a padlástérbe, de eddig ment probléma nélkül ahogy ezek a szeles idők kezdődtek akkor kezdett néha vacakolni, illetve feltűnt vagy 2-3 hónapja, hogy egy kábel pont a házunk előtt nagyon alacsonyra lóg le.... de hogy kié az nem tudom. Mindegy is eddig ment probléma nélkül, saját hálózatom OK hisz a routeren keresztül a HTPC-ről UHD film is megy gond nélkül, net viszont modemre direkt csatlakozva is rapszódikus ebből én arra jutok a probléma nem nálam van hanem a modem előtt az meg a szolgáltatóé.
Bejelentettem dobok még nekik egy e-mailt is biztos ami biztos aztán várjuk a szerelőt.
A modem nincs bridge módba, de semmi nincs rajta csak Netgear router wifi is lelőve.
24/7-be megy a HTPC rajta a torrent stabil mindig a net kivéve amikor ilyen hiba jön be ezt szinte azonnal kiszúrom.Gondolom azért nincs 0-24 ügyfél mert drága az emberi munkaerő illetve a szabályozás lehetővé teszi, hogy bejelentés után 24 órával dolgozzák fel a bejelentést és kezdjék el a hibaelhárítást
de amíg volt 0-24 ügyfélszolg akkor is simán elmondta hétfőn délután Micike ,hogy majd szerdán jönnek erre a területre a szerelők. Nesze neked minőségi szolgáltatás. Csak teljes szolgáltatás kiesés esetén jönnek aznap azt mondta. -
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
visszaszereltem a vásárolt elosztót, ezek az értékek születtek.
4 felöltési csatorna megvan, snr változott. fel és letöltési sebesség most jó, mmwo-val és ezzel az elosztóval is megvan az 500/20as sebesség.
a feltöltési teljesítmény nem tetszik igazából, az már határeset igaz? Az hogy mindegyik 51.0, az már a teteje?
-
EmberXY
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Megoldódott, köszönöm!

6-7 percig kikapcsolva hagytam, utána helyreállt, azóta már egy 130/10-et mértem, ez itt már csodának számít. (Korábban is kikapcsoltam, de csak alig fél percre, ezek szerint az nem volt elég)
A csatornák is visszajöttek:
Bár azt nem értem, hogy miért dobálta el, nem volt áramszünet mostanában.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen, de azt nézem egyébként az összes csatornát nézve, hogy azért mert megnőtt a terhelés a hálózaton, valószínűleg nem is kicsit. Kíváncsi lennék, hogy ha most lenne egy ott egy másik, mondjuk Arris modem 500-as hozzáférési lehetőséggel (a szerelőknek van jogosultsága a modem mellé beállítani egy másik modemet teszt lehetőséggel), akkor az mennyivel tudna szedni a hálózatból.
Mert azért el ne felejtsük, hogy 20 csatorna van, optimális esetben az összkapacitás így 1000 Mbit/s, ha egy 800-as előfizetés el kezd szedni maxon, akkor marad 200, ha két 500-as, akkor marad 0, de ha közben egy másik 500-as is elkezd szedni, akkor ilyen ~300-ra redukálja az összeset és így tovább, csak ugye nem 3-4 modem van egy szegmensen, hanem legalább 30-40 és lehet még keveset is mondtam, kérdés hogy családi házban, vagy társas házban lakik-e, mert régi építésű társasházaknál ahol a tetőről kötik be a házakat, ott kit tudja mennyit kötöttek sorba és hány előfizetés van egy szegmensen.tutis:
Dokumentálni kell, időnként méréseket kell végezni, amit ajánlott kábelen, mert azt fogadják el és meg kell mutatni a szerelőnek. Ha pont akkor jön ki, mikor szar a sebesség, rakjon a modem mellé (ideiglenesen egy előbb lévő elosztó kiiktatásával F toldóval és egy új elosztó kihelyezésével a modem helyére, hogy egyszerre működjön a kettő ugyan olyan jelszinten) egy Arris modemet és tesztelje azzal is. Ha ott is baj van, akkor nézze át teljesen a hálózatot, ha csak a Sagemcom-al van baj, akkor az IT-s töröljön minden rá vonatkozó konfigot, mert lehet reggel csak szerencséd volt és valamiért ignorálta a modem, ha így sem megy, akkor rendbe kell rakni a hálózatot és mehet egy Arris modem, csak ne a 1652s-t rakja ki neked, hanem a 2482b-t, tudásában az egyezik meg a most kint lévő Sagemcom modemmel, csak éppen szarabb CPU-val, de hát ez van, így minimum olyat is kellene adni, meg kell mondani neki, ha nincs nála ilyen, hogy vegyen fel mielőtt kimegy hozzád. -
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Akkor ennyi kell csak?
-
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
köszönöm, beszerzem az alkatrészeket, mert a szerelő nem jön be. Az utcán, az elosztónál találtak hibaforrást, állítottak valamit, mérettek velem sebességet, bár mondtam nekik hogy az reggel óta jó, de a jelszintek alig változtak, a reggeli képhez hasonlók. De majd átszerelem én a szűrőket, elosztókat, és meglátjuk. Említettem neki hogy kellene szűrő is a tv felé, de azt mondta a mostani beépített szűrős.. Mindenesetre cserélni fogom
-
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
tudnál termék linkeket adni honnan szerezzem be arra az esetre ha a szerelő nem vállalja a mostani rész kicserélését? (mondván hogy most működik)
-
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
kiiktattam az első képen lévő osztót, ami a fő tv és a modemet ossza meg, azaz amit mondtatok is hogy cserélni kell, és így mértem egyet a modemmel. Rossz hír hogy ezen van a szigetelőszalagos csatlakozó, így azt a hibalehetőséget nem tudom kizárni. A jelszint látványosan javult a letöltési szálakon, de a feltöltés maradt 49es körül. Erre mit mondtok?
Amit nem értek továbbra se, hogy a speedtest.net mérése alapján akár a routeren, akár a modemen kábelesen mérve a sebesség 100-130-150-170MBit, több mérés alapján. Elkezdni akár 200mbit felett, de lassan süllyed.
eseménynapló is tele lett megint:
Thu 06 Feb 2025 22:05:08 Figyelmeztetés (5) DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response ;CM-MAC...
Thu 06 Feb 2025 22:05:05 Értesítés (6) Honoring MDD; IP provisioning mode = IPv4
Thu 06 Feb 2025 22:04:58 Kritikus (3) SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q...
Thu 06 Feb 2025 22:04:57 Kritikus (3) SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC f...
Thu 06 Feb 2025 22:04:56 Kritikus (3) SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q... -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen, ez a modem tud, ahogy egy Cisco is, nem lesz instabil, az Arris-nál már problémákat okoz az 50-es is, ez tapasztalat.
-
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
most nézem van még egy ilyen bejövő cucc. bejön kintről, ez megy egyik tv felé, masik meg ehhez az előző linkelt cucchoz
-
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
holnap jön ki a szerelő, ezeket mindenképp elmondom neki
-
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
ennyi van behúzva
-
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
ezt keressük?

Alteran-IT
Gamer routert tuti nem fogok bridge módba tenni hogy kb az összes funkcióját bukjam -
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
EuroDOCSIS 3.0 a szabvany, de nezem mindjárt mit látok belül, ha megtalálom mit kell neznem
-
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
ezt hogyan érted? hol, hogyan nézzem?
-
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
jelerősséget mértek a kábel végén, azzal nincs gond.
De bosszankodok, mert visszahozták a régi modemet, és nem jó a sebesség, 500 helyett 80-150 között van. egyszerűen nem értem az egészet. a szerelőnek gondolom már kivan a töke annyit variálok. annyit mondott minek kértem át az arrist is bridge módba, routr módba jobban működik. Na ezt se értem, egy bővebb funkció miért stabilabb -
tutis
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
ha visszaolvasol, pont így van, modemként van használva, és egy elég jó routerem van mellette.
-
Matrox1995
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Csak az alap 56 tv csatornás csomag kódolatlan, azon felül kódolt.
És még úgy tudom, hogy akik nem fizetnek elő tv-re, akkor az oszlopon tesznek egy szűrőt, így a kódolatlan csatornák nagy részét sem lehet nézni.
Alteran-IT:
De 32, én voltam figyelmetlen.
Azt az optikai fejlesztést majd hiszem, ha látom. Itt Patakon működő OLT sincs, Újhelyben legalább már az van, persze elég kevés helyen érhető el. A Telekom asszem még mindig nem fejezte be teljesen Patak optikázását, pedig már 2022 nyara óta csinálják.
Szóval a PR/ONE-nál bele sem merek gondolni, hogy mennyi ideig tarthat majd.
A KIFÜ-s PR-es netet leginkább WIFI-n használom: 320/19 a max. Néha kábelen is ránézek a sebességre, ott eddig 470/19 volt max. -
Matrox1995
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Itt jelenleg 34 mux van. [link]
-
Matrox1995
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Jelerősség változó (a három tv teljesen más értékeket ír), viszont a jelminőség 100%, illetve nem ír a TV bithibákat, így szerintem nincs baj.
Mikor utoljára akadozott egy csatorna, akkor se nálam volt a probléma (100%, 0 BER), hanem a központban.
Nekem a problémám az, hogy a PR-nél jelenleg csak muxolják a csatornákat, és nem szeretném, hogy a One-hoz hasonlóan itt is transzkódolják a csatornákat.
Ha még a bitráta magasabb is lesz (esetleg 8-9 megabit), a transzkódolás akkor is meg fog látszani a képen. Ez kb. ugyan az, mint a VHS-nél a másolás, csak nem annyira drasztikus. -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
PR-nél ha jól tudom, akkor jelenleg nincs PPPoE, csak sima ONT regisztráció és DHCP-n kapják az IP-t, de javítsatok ki ha tévedek. Ha viszont így van, akkor nincs teendő, kivéve ha hoznak saját ONT-ot, illetve a végén bevezetik a PPPoE-t. Van olyan szolgáltató Nyíregyháza környékén is, akik szintén csak DHCP-n adják az IP-t optikán, igazából sosem értettem, hogy a PPPoE-t mi értelme van erőltetni már a 21. században, csak felesleges erőforrás pazarlás mindkét oldalról, a sávszélesség szabályzást meg lehet oldani fejegység oldalról is, de a modem is képes rá, pl. kábelmodemek esetén így működik, bár már ott is átveheti a CMTS ezt a szerepet, DOCSIS 2.0 esetén viszont teljesen kábelmodem függő volt, szóval lényeg, hogy érthetetlen ez a PPPoE-s baromság, nem bánnám ha pár szolgáltató végre felnőne.
-
4Grider
félisten
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ja logikus, csak kódolttá válik a dvb-c.
-
Matrox1995
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Annyiból lehet "jobb" lesz, viszont a net sebessége kemény visszalépés lesz.
1000/1000 -> 800/20 + itt nincs D3.1 letöltési csatorna se, szóval durván hullámzik a sebesség.
Amúgy a vario csomagokat most is hozza még itt, Sárospatakon. -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ugyan. Egy CMTS amúgy akár 32 csatornáig is bővíthető letöltési irányba egy Node/szegmens felé, feltöltési irányba pedig ugye a maximális 8 csatornáig, amennyiben ezt a fizikai hálózat, illetve a TV csatornák frekvencia elosztása is lehetővé teszi, na meg ugye ott a moduláció és az OFDM amibe inkább nem mennék bele.
A UPC-nél már volt a Compal-os időszak elkezdése után nem sokkal, hogy egy-két szegmenst kimaxoltak, másképp nem tudták volna teljesíteni a növekvő igényeket, de egy 32/8 csatornával rendelkező szegmens esetében is olyan ~1600/240 Mbit/s az elérhető maximális sebesség, ha úgy nézzük ez sem sok, a Telekom pl. nem véletlen ment el a DOCSIS 3.1 irányába, másképp lehetetlen tartani a gigabites sebesség névleges értékét több előfizetés esetén, plusz ahhoz még normális feltöltési sebességet is adni, ilyen szempontból vicces volt az a próbálkozásuk, mikor downstream irányba 3.1-et használtak, upstream irányba meg 3.0-t, de ugye a hálózatot előtte fizikailag is korszerűsíteni kellett, másképpen nem lehetett.
Amúgy igen, ex vodafone, illetve pontosabban ex UPC területen jóval kisebbek a szegmensek, ugyanis a UPC-nél erre odafigyeltek, ők még minőségi és kis lefedettségű koax hálózatokat építettek és meg is próbálták tartani a minőséget, de egy idő után rájöttek, hogy ezt itt nem lehet, se a gazdasági adottságok nem adottak, sem a humánerőforrás sem, mert hányszor volt az, hogy olyan szerelők voltak már náluk is, akiknek egy bekötés is problémát okozott, hát még a hibaelhárítás és akkor mi lehetett akkor, ha szintezni kellett a hálózatot? Az itt sem megy a PR-nél sem, nem véletlen inkább FTTH fele mentek el, bár még az is problémákat okoz nekik, na de mindegy is.
PR-nél mondjuk az is vicces, hogy régen egy szegmenssel nagyon nagy területet fedtek le, ugye nem terveztek előre, szellemileg mindig is elmaradottak voltak, ezért is volt már a DOCSIS 2.0-s időszak közepén is a gyakorlatilag 1 Mbit/s, illetve az alatti csomagok idejében, hogy már 4/1 csatorna volt mindig és így is volt olyan, hogy a régi motorola modem újraindult magától, mert átrakta a CMTS egy másik csatornára, aztán kezdték el azt, hogy egy üvegszálon több spektrum és így több szegmenst tudtak létrehozni, de ugye ez sem játszható el végtelenségig és itt már sok helyen ez is kevés, itt is ugye 800-as csomagok vannak, valószínűleg nem 16 csatornával, mert azzal lehúzható az egész hálózat, szóval ilyen 24/5 csatorna van átlagban (a modem is annyit számol induláskor) és ez sem elég, a 250-es csomagot gyakran nem tudják tartani 80 felett sem, még modem újraindítással sem lehet jobb sebességet elérni 8/4-es modemmel, de itt eléggé korlátolt a fizikai hálózat is, plusz szerintem a pataki CMTS-t sem tudják már hova bővíteni, max. úgy hogy új CMTS és új modulok, de ugye már hova, mert Patakról látják el itt a környező településeket, mert ugye minimalista szar tervezés egy központtal és ha elvágják a települések közti kábelt, akkor egy fél nap mire rendbe hozzák, ahelyett hogy lenne egy egyszerű egymódusú optikai kábel 10 Gbit/s kapacitással és külön-külön CMTS és ha elvágják, akkor kb. 5 perc megcsinálni, illetve HFC-ről FTTH-ra is sokkal könnyebb lenne átállni, most meg már 3 éve küszködnek ők is ezzel, na de lényeg, hogy a 24 csatorna sem egy biztos megoldás, ex UPC, illetve Vodafone területen igen, PR-nél nem.
Én még azon is röhögök a mai napig, hogy a hülye PR-nél is kétfajta Puma 6 chipset-es modemet vettek, egy 16/4 és egy 24/8-as modemet is, a 16/4-es pl. gyakorlatilag pénzkidobás két szempontból is, egyrészt hosszútávon nem elég, másrészt belső tápos és ha az kimegy, akkor lehet kidobni az egész modemet is, márpedig a modemeknek a tápegység szokott a gyenge pont lenni, nálam szerintem amiatt vagy 2-3 alkalommal volt modem csere, azóta laptop táppal megy és nem is tudom hány éve semmi baj sincs vele, egyedül akkor bolondul meg, ha valami van a hálózattal, azzal meg egyre gyakrabban van, itt a TC7200-as modem szerintem egy fél napig sem maradna stabil, a Cisco viszont elég jól bírja, az Arris viszont csak modem módban megy normálisan a város legtöbb pontján, annyira szarul van szintezve a hálózat, illetve fizikailag is annyira rossz állapotban van már (csatlakozási hibák, törések, magas hálózati zaj), a túlterheltségről meg nem is beszélek, mert ugye nem kell elmagyarázni, hogy egy ilyen HFC, vagy FTTH hálózat hogy is működik osztott közegen, ugye downstream irányba minden kábelmodem megkap minden információt és nekik kell szelektálni, hogy abból mi az övék, csak ugye egy Puma 6 chipsetes kábelmodemnek pont ez a legnagyobb ellensége, minél túlterheltebb egy szegmens, illetve minél több rajta a kábelmodem és az információ, annál instabilabban működnek, nem képesek ezt kellő hatékonysággal kezelni. -
bnorci71
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
nincs 70-es telóm így a kedvezmény nem érint.
Runnerboy88
fizetés.... kb 10percet vesz el havonta az életemből a számlák online kifizetéseOlyan területen ahol koax van és Tv nem "interneten" jön hanem DVB-C ott ha ONE átveszi ez változik majd vagy marad a DVB-C. Mert a internetes tévéről nem sok jót hallottam.
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen lehet. Legalább egybe lesz számlázva a mobil+tv+net számla illetve szerintem akkor már One Tv app-ot is lehet használni.
-
Runnerboy88
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Én úgy tudom,hogy az Antenna Hungaria Zrt-hez tartozik a PR.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Azért tegyük hozzá az egészhez, hogy több csatornát kezelő modemet (16/4 vagy 24/8) ennél a szolgáltatónál csak 500 Mbit/s, vagy magasabb előfizetés esetén adnak az ügyfeleknek, ez alól csak rendkívüli esetekben térnek el, például ha annyira terhelt a szegmens, hogy a hagyományos 8/4-es modemekkel már nem lehet biztosítani a kisebb csomagok rendes körülmények között elérhető sebességét sem, de ehhez is a regionális műszaki vezető engedélye kell, sajnos ennyire elmaradottak, hogy ez így megy, mint ha aranyból lenne az a legolcsóbb hírhedt Puma 6 chipsetes modem, nem is értem.
A lényeg hogy a meglévő előfizetését nem biztos hogy stabilabbá/gyorsabbá tudná tenni, ha nem kap "jobb" modemet, ha meg esetleg 500-as csomagra váltana, valószínűleg az sem lenne meg 500 Mbit/s, csak ilyen 380-420 Mbit/s lenne átlagban, ezt a következtetést ugye abból vontam le, hogy ha újraindítás után tud a CMTS kevésbé terhelt csatornákat kiosztani, akkor ez azt jelenti, hogy viszonylag jól van elosztva a terhelés a csatornák között, viszont mindegyik csatorna le van terhelve annyira, hogy semelyik előfizetés sebességét sem tudják biztosítani a névleges értéken, vagyis nagyobb előfizetési csomagoknál ugyan úgy arányosan kevesebbel fog tudni letölteni. Persze egy 380-420 Mbit/s még mindig elég jó sebesség a 80-100 Mbit/s-hoz képest, mert azzal már lehet rendesen letölteni, de a névleges sebesség valószínűleg ott sem lenne meg, tehát a minőség nem javulna, csak arányosan többet kapna a mostanihoz képest a megváltozott névleges érték miatt. -
EmberXY
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ennek majd utánajárok, hogy mit lehetne javítani a minőségen, illetve a díjcsomagon.
Köszi a segítséget!
-
EmberXY
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Újraindítottam, de nincs változás.
Igen, 150-es a legkisebb elérhető, az enyém jelenleg 140-es, de a havidíja már megegyezik a most hirdetett 500-aséval...
Bár a 150-esnél ezt írja:
"rendes körülmények közt elérhető sebesség: 100/6,5 Mbit/s"
Mondjuk ezt hozza a 140-es is, néha 120-130 is megvan, felfelé meg a 9-10 általában, szóval ezek szerint örüljek, hogy működik?
-
EmberXY
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Így már értem, TV nincs valóban, csak internet. Toldva nincs a kábel, a csatlakozók sem lazák.
Most 106/9,2-t mértem, így vasárnap estébe hajolva látványosan elkezdett csökkenni.
Rendszer leterheltség lehet ennek oka? -
EmberXY
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Milyen osztóval, ezt nem nagyon értem... A folyosón egy kábelsínből az ajtó fölött van bekötve egy csatlakozóval, ugyanígy a modembe is.. Az osztó az lehet, hogy kábelsínben van? Abba nem látok bele.
-
EmberXY
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia!
Az alábbi értékeket mutatja: [kép]
Mértem egy sebességet is, és most "szinte" jó (140/10 lenne papíron): [kép]
Lehet, hogy tegnap este annyira csúcsidő volt, hogy amiatt volt látványosan kevesebb, ha ez egyáltalán számít, nem igazán értek hozzá.
De a díjcsomag ára továbbra is probléma, annak mindenképpen utána fogok járni.
-
gpuco
tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
"Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve" nem tudom, nincs TV a hazban, csak a koaxrol egyenesen megy a routerbe egy kabel..
De mint mondom, reggelente hetkoznap jon a 480 Mbit/s ilyenkor, amikor sokan otthon vannak es toltikeznek, akkor halodik le a netem, meg foleg unnepekkor, amikor meg tobb csaladtag van otthon es tolt le, de mint mondom, ahogy tanultam pontosan ez a koaxalis csillagpontos halozati topologia miatt. Legalabbis en igy tanultam. es ebbol a vonatbol nincs kiszallas szerintem, max egy haztol hazig uvegkabeles cuccal. -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hát gyerekek, egy rakás szar ez az internet külföldi irányba, külföldi szervereken lévő játékok katasztrofális idővel töltenek be, ha megosztom az 1-es erőségű mobilnetem az gyorsabban behozza. A sebesség persze megvan belföldre, de a külföldi nagy válaszidővel és szar sebességgel semmire nem megyek, az internet nem csak országon belül internet.
-
bnorci71
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
amit most tudok emlékezetből
bejön a kábel elosztó, egyiken valami szűrő az megy a modemhez, másik az erősítőbe onnan egy 4-es elosztó a tévékhez
ma már nem mászok ki a padlástérbe.
ezek a jelszintek
-
bnorci71
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
ez nekem már kicsit kínai.
De talán ezek a dolgok nem is relevánsak, hiszen ez a hiba az előző tv-vel ugyan ezen az antenna végen nem volt.
Más csatornán nem tapasztaltuk, mondjuk az elmúlt 10 napban 99%olimpia megy -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Felesleges szerintem elkezdeni neki foglalkozni ezzel, ugyanis ez a szolgáltató feladata, azért van végponti eszközmonitoring rendszerük, hogy ők figyeljék a jelszinteket és ha az a probléma, akkor a bejelentés után kiszálljanak és rendberakják a hálózat azon részét, ami problémás. Ha a szolgáltató emberei építették ki a hálózatot, ne nyúljon hozzá, ők a felelősek azért, ha szar, rakják ők is rendbe.
Egyébként meg a PR-Telecom területei közül Budakeszi, illetve Dunaharaszti hírhedt, ezeken a településeken jópár olyan utca/szegmens van, ami túlterhelt, illetve le van amortizálva és nem foglalkoznak velük.
Külön volt olyan oldal facebook-on nagyon sokáig, hogy "Nincs net PR-Telecom", egy Dunaharasztis illető csinálta, még az utcára is emlékszem ahol lakott, állandóan baja volt a szolgáltatás minőségével, illetve elérhetőségével, tudott róla PR is, de nem csináltak vele semmit, végül elköltözött, de a vicc az, hogy nem egy olyan településre, ahol DIGI vagy UPC volt, hanem ugyan úgy PR-esre, egy fokkal jobb volt, de ugyan úgy szar volt, sőt talán Budakeszi volt.
A vicces az, hogy volt itt egy előfizető Budakesziről, aki szintén sokat viaskodott velük, mert szar volt, kijöttek, két napig jó volt, utána megint használhatatlan volt, ráadásul annyira le volt terhelve az a szegmens amin volt, hogy forgalomkorlátozáshoz folyamodott a PR és gyakorlatilag a P2P nem nagyon ment, se le, se fel, ő is megunta és váltott szolgáltatót, vagy lehet hogy települést, már nem emlékszem, vagy 3-4 évvel ezelőtt volt.
Szóval a Dunaharaszti-Budakeszi környék a PR-Telecom szempontjából a lehető legrosszabb, nem is értem ott Pest környékén már miért nem ment oda valamelyik nagyobb szolgáltató eddig, mint a UPC/Vodafone, a DIGI vagy valamelyik, mondjuk most már mindegy, mert egy kaptafa mindegyik, most már nem is lesz változás, hacsak a Telekom nem fejleszt ott, már ameddig őket is fel nem vásárolják ezek félkegyelműek, mert onnantól kezdve abszolút nincs remény ilyen településeken arra, hogy bármikor is konkurencia legyen, a jelenlegi hálózat minőségére meg szarni fognak, mert hát úgy sincs más, ez van, vagy el lehet menni.Ja igen, van egy Törökbálintiak nevű fb csoport, most ott is írtak, hogy ott sincs internet, elméletileg estére fog visszaállni, egyébként reggeltől kezdve nincs. Szóval ilyen jó ez a szolgáltató.
Valamelyik kevésbé jólinformált illető azt írta, hogy a DIGI vásárolta fel a PR-t, de hülyeséget beszélt, mert a DIGI-t is a 4iG vásárolta fel, ahogy a PR-t is. Ha a DIGI vásárolta volna fel a PR-t, akkor várható lenne minőségjavulás, illetve esetleg árváltozás, de mivel a DIGI már abszolút nincs az országban, csak a régi nevet tartotta még meg a cég, amíg nem egyesítik az összes felvásárolt távközlési szolgáltatót egy név alatt (még hiányzik pár szolgáltató ehhez, amit még nem vásároltak fel), így abszolút nem reménykednék semmi jóban az illető helyében, de látszik hogy az embereknek halvány lila fingjuk sincs arról, hogy valójában mi folyik körülöttük, illetve mi kinek a tulajdonában van valójában. -
válasz
kabelmania27
üzenetére
Felhívtam őket, azt mondták ha holnap is fent áll a probléma hívjam fel őket. Mert éppen túl vannak terhelve
Azóta minden oké -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Jó de az más, most hogy fogalmazzak, én a 21. században élek, próbálok a korral haladni, ergo engem nem érdekel a TV, így a box meg a többi sem. Van 3 stream előfizetésem, plusz egy nc accom, minden megvan, amit nézni akarok reklámok meg egyéb kötöttségek nélkül, mert ugye a TV esetén a TV mondja meg, hogy mit mikor nézhetsz, meddig, mennyi és milyen reklámmal, én ilyenért elvből nem fizetek, nem is érdekel, ilyen szempontból nem is értem azokat, akik még a TV és a múlt kor rabságában élnek, na mindegy, ő dolguk, ugyan olyan mint a .... szavazók, szavaznak erre az idiótára, aztán meg mérgelődnek, hogy nem tudnak megélni, holott ők maguk szaladnak bele a pofonba, na mindegy.
A Cloudflare problémáról tudok, engem nem érintene jobban, mint most, ugyanis mint fentebb többször említettem, a PR-Telecom esetében is nagyon sok oldal elérhetősége problémás, lassú, megnövekedett válaszidővel jön be, legtöbb napszaktól függetlenül és vannak benne Cloudflare által érintett oldalak is, szóval igazából mindegy, nem lennék ennél hátrébb, csak előrébb így is, mert összeségében jobb minőségű szolgáltatást kapnék normális áron, nem lenne évi 10 kábelátvágás, meg ennyire dilettáns szerelői tábor, mint itt, hogy azt sem tudják, melyik jelszint a jó, meg hogy kell normálisan beszintezni a HFC hálózatot és így tovább, hát már lassan nekem kell azt is megmondani, hogy szolgáltassanak, szóval egy vicc az egész szolgáltató, ehhez képest a Telekom megváltás lesz, plusz igazából a Cloudflare és egyéb külföldi elérési problémára most is van már egy életképes VPN-es megoldásom, amint lesz normális normális internetem kisebb válaszidővel, ki is terjesztem a használatát, mert jelenleg néha még jobban lassít bizonyos eléréseken, ha az internet is eleve magasabb válaszidővel operál a túlterheltség miatt (BIX-es kapacitás néha plafonon van, így a Cloudflare probléma a legkisebb szerintem, mert ilyenkor azok is ugyan úgy lassan elérhetőek ha betömődik a betáp), ezért örülnék már, ha végre lenne Telekom, mert náluk nincs ilyen probléma, hogy a teljes betáp be van dugulva, PR-nél meg már a kicsit hozzáértőbb emberek hozzászoktak, hogy ez átlagos dolog, ahogy az is, hogy néha olyan külföldi multinacionális ISP-t választanak, mint a GTT és társaik, amin még gyakoribb a dugulás és az adatvesztés, mint pl. a Level 3 esetén, ami amúgy már nem is Level 3, de mindegy.
-
Semplar
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Mostanában esténként leesik az amúgy sem acélos 500/20 -as NET feltöltési sebessége
10MBps -ról 0,5-0,9MBps -re, ami 15 perc áramtalanítás után helyreáll.
Az elosztó talán PCT 1000 2W Splitter. A kábelek régiek. -
plömplöm
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
minden rendben?

-
Krystal_s
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Aurevol
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Kivettem, de az értékek ugyanazok így is, úgy is. Viszont véletlenül kiderült, hogy egyértelműen szolgáltatói oldalon van hiba, csak ezt hivatalosan soha nem fogják elismerni... Informálisan kértek két hét türelmet.
-
Aurevol
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszönöm a tanácsod, valahol kell is legyen itthon izolátor.
Az erősítő után a leghosszabb ágon 4 db kétutas osztó van. A kinézete alapján régebbi Teletronik lehet, 5 - 1000 Mhz, és talán 4 dB csillapítással. Ezen felül még van ezen az egyenes ágon továbbfűzve 3 db Legrand aljzat 1,5 dB értékkel (azt nem tudom, hogy az 1,5 dB végzárásra, vagy továbbfűzésre vonatkozik), és még 1 db Legrand a végén.
Egyébként, amióta tudom, hogy rezezett vasmagos az RG6, erős a késztetés bennem hogy újra lesz húzva az egész ház (18 éves a rendszer). Talán érdemesebb lenne osztók helyett leágazókat beépíteni a struktúrába. Még kompressziós F-csatlakozókkal és a legjobb anyagokkal sem horribilis az anyagköltség, csak hát irtó macerás meló, és jöhetnek váratlan akadályok...
-
Aurevol
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
A magas jelszintnek van előzménye, mivel a házban tíz felett van a tévévételi hely, és a leghosszabb koax-ág kb. 40 méter, ráadásul, mint kiderült rezezett vaseres a behúzott RG6. Hiába a Terra HA-126 házerősítő, a megfelelő TV-vételhez az oszlopon is kivettek valami csillapítót. Tévé a Terra HA-126-tal és a net a Cisco EPC3208-cal tökéletes volt ez év elejéig.
Ugyanakkor január végén elkezdték szerelni az 500-as netet, és azóta az egyik tévé tízpercenként csippan egyet, mintha kondenzátor sülne ki. Rá egy hétre volt a modemcsere, szóval azt nem tudom, hogy Cisco mit produkálna most, de elképzelhető, hogy azzal van a gond amit felvetettél. Sőt, most ránéztem a legtávolabbi tévére, ahol 80% jelminőség és 90% jelszint volt korábban, most 100/100. Látok még egy C/N értéket, ami 36-37 váltakozva.
Lehet, hogy az 500-as átállással felnyomták az egész hálózatot, és a csillapítás ellenére is túl vagyok vezérelve?
-
Aurevol
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Osztó:
teletronik MMWO / 5-862 MHz
TV 3dB, Data 2/8 dBCsillapító:
10 dB
5-1000 MHz -
Aurevol
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
oba
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Router nélkül is ugyanaz a helyzet...

-
oba
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
qBitorrentet használok én is, már nagyon régóta. Költözés előtt UPC volt a szolgáltató, ott szépen közel max sebességgel jött a torrent. Itt meg 3 megával jön csak, pedig van seeder bőven, simán lehetne több. A titkosítást erőltetetten van. Nem a modem képességei korlátoznak be, ha torrentről van szó? (kapcsolatok száma vagy ilyesmi?)
Az osztó pedig ilyen:

-
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Valószínűleg kicseréltetem sima modemre.
Telefonon lehet kérni bridge módot?
És utána egy jó router megoldja?
Mert most is utána tettem egy asus routert csak félek hogy összekeveredik a két jel.??
Köszi -
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia
sajnos nincs wmm beállítás,szerintem a pr lebutítja a tc7200-t mert a telekomos tc 7200-n van ilyen fül.
Itt még bridge módba sem tudom kapcsolni ,mert az lenne a legegyszerűbb,és utána egy router.
Köszi -
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
de akkor feljavul
A tv elött viszont picit laza volt de most meghuztam azt is,és most ujrainditottam.
Most hasít a wifi. -
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Akkor?
Router csere? -
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
HPF 85A és led tv.
Akkor minden stimm?
De most cseréltek routert 3 hete és még a tápot is.
A kötések rendben.
És már megint 1 mb netem van.Köszi
-
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
most egy be kettö ki
5-1000 mhz
-
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Voip-ban találtam
-
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Wasp91
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
alteran95 és kabelmania27 köszi a hosszabb kifejtést.

Igen 100 Mbitet tud csak a router. (WR841ND) -
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
ott nem tudom a jelszót.
Csak itt http://192.168.0.1/ -
Hasek99
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
2.4 ghz és 5 ghz
Köszi
-
válasz
kabelmania27
üzenetére
Értem, ezt jó azért tudni

(#1317) alteran95: Világos, nekem a legfontosabb hogy stabilan működjön, még ha ez esetleg a + funkciók rovására is megy, de itt ilyenrő szó sincs.

-
Directors
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia!
Ha marad a szakadozás és az 5Mbps sebesség akkor biztos hogy jelentem.
A Cisco EPC3208 modemre gondolsz? -
*mikee
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
ok, az lehet, de akkor miért tette zsebre?
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szinte biztos vagyok benne én is, hogy amiatt van, viszont lassan abban is, hogy lehet, hogy egyetlen egy CMTS modul (1x 4/1) látja el az egész települést, vagy csak egy nagyon nagy részt.
Itt is egy jó darabig így csinálták, kicsit gyanús is volt, hogy szinte 2-3 utcánként, sőt valahol egy utcán belül 2-3 helyen is jönnek fel a koax kábelek a földből, de aztán kiderült, hogy valahol a központ környékén, vagy a CMTS-nél rögtön egymásba vannak kötve és csak egy modulon osztoztak, mert egyébként nagyon sok modulra lenne szükségük, pénz meg nincs.
Ugye a PR még mindig úgy kalkulál (ahogy a legtöbb szolgáltató, csak a PR már túlzásba viszi), hogy hiába van azon a szegmensen pl. 10-20 előfizető 60 Megás nettel, valószínűleg úgy se fogják egyszerre használni és nincs gond. Így megtudnak spórolni egy csomó modult, sőt egy normális CMTS-t és gyakorlatilag mindenki jól jár, csak néha az előfizető nem.
Talán pont PR-estől hallottam ezt, de nem akarom tovább rontani ennek az egyébként is megbízhatatlan szolgáltatónak a hírét, mindenesetre biztos lehetsz benne, hogy nincs egy normális CMTS-ük, főleg nem olyan, mint pl egy Arris C4, vagy hasonló, csak egy gyengébb 3-4 modullal és azon osztozik egy egész város.Ritka rossz megoldásokat alkalmaznak. Itt se értem, hogy ha már egyszer 4/1-ről 8/1-re fejlesztettek, akkor már miért ne érte volna meg pl. 8/4-re fejleszteni és legalább a feltöltés is stabil lenne, mert hol meg van az is, hol nincs és nekem pl. nagyon fontos az is.
-
Con Troll
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi a felvilágosítást.

Akkor az, hogy eddig nem volt ilyen a környéken és most megjelent, adhat némi okot a reménykedésre, hogy javul a PR-es net (ha ők rakták fel), vagy éppen épül egy másik szolgáltató hálózata?alteran95: hát nem tudom, én nagyon reménykedek, hogy beteszi ide is a lábát valamelyik nagyobb szolgáltató optikával. A környező településeken majdnem mindenhol van UPC, vagy T-home 120-as net, csak itt dagonyázunk a PR-rel meg a T-home max. 30 megás netjével.

-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Úgy tudom, hogy már lassan mindenhol felosztották normálisan a szolgáltatási területeket, tehát nem feltétlen jut nagyobb területre egy node/gerinc, persze attól függ, hogy hol milyen technológiát és kiépítést használnak, vagy éppen mit lehet.
Itt is megcsinálták elég szépen, legalább is területenként látszik, hogy elég sűrűn jön fel a koax a föld alól, mondjuk az nem feltétlenül azt jelenti, hogy mindegyik külön van, de legtöbb esetben így van, hiszen itt nincs is már probléma a helyi infrastruktúrával, inkább az a gond, hogy a fő hálózatuk sz@r, illetve gyenge.
Mondjuk itt az is vicces, hogy az itteni CMTS elég gyenge (tehát ezt bővíthetik neked akárhová, semmi nem lesz belőle), egy kisebb település (mellettünk lévő páros) pedig nemrég egy sokkal izmosabbat kapott, de inkább nem is ecsetelem, hogy mi mekkora baromság a szolgáltató részéről.Na meg azt nem bánnám már, ha legalább még egy 10 G-s vonalat vennének/bérelnének már a bix-től, mert ezt már fullon használják, nem is csoda, hogy senkinek nincs meg az amiért fizet. Pedig nem olyan egetrengető összeg az, amit egy 10 G-s vonalért ki kell adni, legalább is egy szolgáltatónak nem az.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen tudom, de itt speciel nem lógnak rajta sokan, plussz nem igaz, hogy a nap egyik órájában se lenne egy olyan idő, mikor nem lógnak rajta annyian, hogy meglenne, mert pl. hajnal 3-kor is pont annyi jön, mint amennyi délben, vagy délután, tehát kicsit hihetetlen.
Amúgy meg mihelyst megvan a 8/4 azt az arra alkalmas modemek rögtön használni is tudják, tehát kapcsolás nem szükséges.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
De ugye az a vicces, hogy van 8/1 csatorna, tehát a letöltésnek bőven meg kellene lennie, már csak azért is, mert a feltöltés azért néha-néha megvan 3 Mbit/s, illetve van amikor eléri a 3,09-et, vagy a 3,1-et és ezt mind 1 csatornán. Tehát akkor a letöltésnek végkép meg kellene lennie, főleg 8 csatornán.
Egyébként joni55-nál szerintem nem csak az a baj, hogy nincs meg 8/1, vagy 8/4, hanem ott valami más hálózati probléma lehet (vezeték, optika, szűrő, központi elosztás stb), mert ahol megfelelő terhelés és elég bejelentés van, ott már bővítették a hálózatot, tehát ha náluk azon a CMTS-en keresztül meglenne a max. terhelés, akkor szerintem már cserélték volna. Itt is érdekes mód, hiába bővítettek/cseréltek modulokat, még sincs meg senkinek se az a sebesség, amiért fizet és valahol eddig se volt túlságosan leterhelve a rendszer (de nem volt meg a sebesség), mégis cseréltek és még sincs meg még most sem, tehát nem hiszem, hogy pont a 4x1 lenne a nagy probléma, hiszen nálunk is 4x1 volt eddig és gyakorlatilag ugyan olyan, mint 8x1-en, csak a letöltés stabilabb kicsit, viszont nem több mint eddig volt.
Szerintem az is lehetséges, hogy ugyan azon a gerincen vannak, mint pl. a mellettük lévő két város és mondjuk a gerinc nincs 10 G, csak 1 G és ugye ha több település használja egyszerre, akkor oly mindegy, hogy milyen CMTS van náluk, ha maga a gerinc nem tud többet és sajnos ez jó pár helyen így van.
A bix-es vonaluk is csak 10 G és ha mondjuk lenne egy 20 G-s vonaluk és az összes gerincet 1 G-ről 10 G-re bővítenének, akkor már bőven túllépné a szolgáltató a 15 G-s forgalmat is napi szinten, csak hát akkor többet kéne fizetniük a bix-nek meg az ügyfelek is megkapnák amiért fizetnek és szerintem ez probléma lenne nekik.* A G az Gigabit-et rövidít.
-
rodrigez
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Na ezt még nem próbáltam. Nem tudom hagytam-e, hogy frissítse magát, de most a 35702-es bulid megyen.
-
rodrigez
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
DHT tiltva volt, most a titkosítást beállítottam erőltetettre, csináltam egy újraindítást, de semmi változás. És nem stabil a sebesség uTorrent alatt, mert erősen ugrál 200 és 600 között. Ugyanakkor megnézem megint a Steam-et meg ftp letöltést és ott megint nincs hiba, megy mint a veszett egér. Próbáltam router nélkül is, de a jelenség ugyanaz... Na mindegy egyelőre beleszarok, utolsó 2 szabadnapomat a mókuskerék előtt nem fogom hibakereséssel tölteni.
Legalább a net stabil, mert szakadás már 1000 éve nem volt. 
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Mondjuk igaz a frekvenciatartománytól is függ a csatornák száma, de 4 -ig simán meg tudnák csinálni olyan modulokkal, a gond csak az, hogy ők nem akarják. Látszik, hogy az ügyfelek annyira nem számítanak.
Egyébként a UPC most 24/8-nál tart, legalább is a UPC-s területek többségén, kíváncsi vagyok, hogy ott hogy csinálják. -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Na de itt már most 8/1 van, tehát nem hiszem, hogy úgy lenne, illetve hogy két ág/gerinc használna egy modult, bár kinézem belőlük.
Na meg ha jól tájékozott vagyok a témában, akkor tudtommal vannak olyan modulok, amiben 2-4 ds mellett van akár 8-10 up is, vagy olyan, amiben csak 10 ds van a másikban pedig 10-12 up és azokat kötik össze a külön ds modullal (hallottam hogy upc-nél csinálnak ilyet) és úgy van, tehát mennyibe kerülne így megcsinálni akkor. Persze ha hülyeséget mondtam nyugodtan javíts ki, mert egyenlőre még csak felszínesen vagyok benne a témában
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hát igen, de ugye hiába ecsetelem nekik, úgy se csinálnak semmit, ameddig nem életbevágó. Mikor észrevettem 2-3 hete, hogy bővítettek és 4/1 helyett 8/1 van, akkor szóltam is nekik, hogy legalább még egy feltöltési csatornát is tegyenek már hozzá, mert így szinte semmi értelme nem volt, de azt se értették miről beszélek (telefonos ügyfélszolgálat).
Kíváncsi lennék egyébként, hogy milyen modulokat használnak, mert elég érdekes, hogy csak 1 up-ot tudnak adni. Valószínűleg azokból is a legolcsóbbat veszik. -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Úgy látszik mégis csak elértem vele valamit (amit nem gondoltam volna):
Kicsit javultak az értékek (legalább is szerintem), főleg az upstream, mert még sose ment 48 alá., de még arra is csak igen ritkán.
Bár a net minősége nem nagyon javult, azért mégis csak elértem vele valamit, a többi már nem rajtam múlik.
Köszönöm a segítséget! -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
RG6-os a vezeték és a csatlakozó is, bár valami nagyon régi a csati, mert elég vastag a szára és már elég fekete is, lassan alig lehet megkülönböztetni a kábel színétől. Amúgy csavaros, akkor még nem volt krimpelhető.
Na meg itt jól megcsinálták azokkal a csatlakozókkal, kábelcserénél azt vettem észre, hogy 3 olyan dugó is volt, aminek a rászorítása nem volt sikeres, csak forogtak a kábelen, persze ez nem a technika hibája, max ha nem jó típusú fogóval dolgoznak, amit kinézek belőlük
Amúgy nem, régen még mikor nem alkalmaztak ilyet, akkor is baj volt, ha hozzányúltál ahhoz, amit ők csináltak, de gondolom csak karbantartási és hibakeresési okokból, mindenesetre nincs fölös 4 ezer forintom arra, hogy kihívjam őket egy csatlakozó cserére.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Végül is eleve úgy csináltam meg (rajz), tehát csak egy splitter csere lesz. Kíváncsi leszek rá, hogy lesz-e változás, de majd holnap meglátjuk.
Amúgy gondolom nem lesznek mérgesek, ha már a bejövő kábelen lecserélem azt a régi eloxidált réz F csatlakozót igaz? Mert a kábeleket meg a többi csatlakozót lecseréltem már a házban, de hát ha pl a bejövő vezeték vége kicsit nagyon sz@rul néz ki, akkor gondolom az is hatással lehet valamennyire a jelre, főleg ha a réz bél is oxidált egy kicsit, csak hát valamelyik szerelő allergiás arra, ha belerontunk a "gyönyörű" munkájukba. -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Na az az egy splitter amit nem tudok cserélni, mert olyan helyen van, hogy az ott marad egy jó darabig (álmennyezet). Már egy jó ideje ott van, meg nem is én raktam oda, viszont mivel ott csak TV-k vannak és megfelelő az adás, így inkább hagyom is.
Amúgy gondoltam, hogy addig ameddig jó, addig nem kell vele foglalkozni, de épp azon gondolkoztam, hogy ahogy minden szolgáltatónál, úgy a PR-nél még inkább előszokott fordulni, hogy használt (és néha hibás) modemeket adnak volt előfizetőktől és ha hibás és azért lenne ilyen gyenge a net is, akkor lecseréltetném.
Munkahelyre is olyan Cisco modem ment (szintén EPC 3208), aminek a tápja gyakran túlmelegedett és instabil is lett a modem, viszont mihelyst lecserélték, rögtön rendben volt minden. Mondanom sem kell, a modem egy volt előfizetőtől került oda, aki elégedetlen volt a szolgáltatással, na vajon miért. -
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Na, akkor meg van oldva. Már csak a padláson kell majd lecserélni a 3-ast 2-esre, a kérdés csak az, hogy mikor jutok én el oda. Meg még a PR-nél is kellene csinálni valamit, mert a net még mindig igen gyatra, pedig nem véletlen váltottunk nagyobb csomagra és akkor még rá akartak beszélni a 60-asra, holott az se jönne, munkahelyen is csak max 50-el jön, de ott is a feltöltés a lényeg, ami 3 körül van.
Erről jut eszembe, nem értesz véletlenül a modemekhez? Mert van nekem a Cisco EPC 3208 modem és a gond az, hogy a Link Led veszettül villog folyamatosan, hálózati forgalomtól függetlenül. Másnál ahol ilyen modem volt, ott nem vettem észre, hogy így villogna, de itt valami kegyetlen. A régi motorolán is csak akkor villogott, amikor volt forgalom, egyébként meg nem.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
A szűr most is a TV-s kimeneten van, legalább is az egyiken, de akkor berakok egy szűrőt még ide a TV elé a 2-es splitter után, amiről a modem is megy, bár gondolom nem sokat segít rajta.
Jaj ez a sok szerkesztés

Ilyen amúgy nem jó?
[link]Legalább is ideiglenesen, mert most csak ilyen van kéznél.
Egyébként a TV nem szokott menni, mert filmeket inkább gépen nézek, mivel a TV tele van reklámokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Pro 13" M1 A2338 16GB 2020 (2021 végi gyártás)
- MacBook Pro 13" (2022) M2 / 16 GB RAM / 512 GB SSD
- Macbook Pro 13" M1 A2338 8GB 2020 (2022 gyártás)
- 845 G11 14" FHD+ IPS Ryzen 5 PRO 8540U Radeon 740M 16GB 512GB NVMe magyar vibill ujjlolv gar
- Cyrus Pre Qx dac , előfok + Cyrus PSX-R tápjával eladó
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(Szerencsére az osztóknál van fizikai hely szűrővel való bővítésre
). A következő splitterek vannak, illetve filter van a hálózatban:
meg a modemet táppal ez az új modem log-ja
a kamera napközben vagy 3-4x küldött üzenetet, hogy offline ami ugye nincs netet jelent a modem is hétfőn volt újraindítva utoljára pedig csak 2:48 az üzemidő most.
de amíg volt 0-24 ügyfélszolg akkor is simán elmondta hétfőn délután Micike ,hogy majd szerdán jönnek erre a területre a szerelők. Nesze neked minőségi szolgáltatás. Csak teljes szolgáltatás kiesés esetén jönnek aznap azt mondta.

Az elosztó talán PCT 1000 2W Splitter. A kábelek régiek.