Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PunkZoli
aktív tag
válasz
Con Troll
üzenetére
Ez mondjuk érdekes.
Nekem ebben a levélben azt írják, hogy nem visszatérő probléma... pedig a képen is látszik, hogy legalább 3 esetben elmulasztották, ami meg eleve visszatérő, szóval WTF?
Lehet rákérdezek.
Meg ha már te is írtad, akkor te megegyeztél velük csipcsup pár hónap ingyen internetért? (és nem visszatérő probléma továbbra sem?)
Én nem.
Szerintem az, hogy rendszeresen semmibe vettek minimum egy kötbérmentes elválás. És nem a pénz érdekelt, hanem, hogy egy ilyen tróger bandától megváljak, és legalább elhiggyem, hogy legközelebb mással ezt nem teszik meg. Meg se próbálták elhitetni velem eleinte...
Aztán valaki felhív mobilról amin nincs rögzítés. És elmesélte, hogy max egy figyelmeztetést kapnak, és eddig mindenkivel megegyetek. Mekkora magaslóról beszélt, el se hiszem. Kértem más ügyintézőt, és, hogy ne alázzák meg magukat úgy, hogy nincs hangrögzítés.
És még meg is "zsaroltak", hogy csak ha visszavonom akkor lehet kötbérmentesen. Próbáltak kényszeríteni. Ok, akkor fogyasztóvédelemnek is elküldöm. Így sikerült.Mellesleg két évre visszamenőleg kötelesek mindent eltárolni, utána is marad az email mint bizonyíték, szóval, ha úgymond azt olvasom bárhol, hogy leszarják az ügyfeleiket, lehet futok még pár kört, hogy megnyugodjon az igazságérzetem.
-
Con Troll
senior tag
válasz
Con Troll
üzenetére
Tudod mit, inkább ne is fejtsd ki, nem vagyok a tévképzeteidre kíváncsi. A topikot úgyis törlöm a listámból, szóval látni már nem fogom mit vergődsz itt.
Kellemes nyarat, húszad rangú no life nethuszár barátom.
Mellesleg elég retardált ismerőseid lehetnek ha egy megszűnő csatorna kapcsán akarták ezt bejátszani.
Madarat tolláról...
, ugyebár. -
Årpi
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Nem válasz akart lenni, sorry...
Egyik ismerős szintén PR telecomos és a következő problémával küzd:
speedtest, digi.hu/meres stb. oldalakon maximum 50/10 sebességet tud mérni (120/10) helyett. Torrenten, steamen tökéletes jön viszont a 120/10. Webes letöltéseknél is 40-50 megával jön csak a cucc.
Packet lossot nem nagyon sikerült mérni, WinMTR-el is pingeltünk pár hostot, 11000 csomagból 7 "veszett" el, de ez szerintem bőven hibahatáron belül van.
Mi lehet a hiba oka? Egyáltalán "nála" van a probléma? Előre is köszi, ha valakinek van ötlete.
-
tomee987
tag
válasz
Con Troll
üzenetére
Te aztán nagyon nagy "bennfentes szaki" vagy.
Remélem te bírod a "jogos kritikát". Mielőtt jogászkodsz kicsit nézz utána jobban a 2003. évi C. törvénynek. Ha ezt megtetted akkor láthatod, hogy a körülményekben bekövetkezett változások vagy csatorna megszűnése esetén a szolgáltató jogosult a csatornakiosztás egyoldalú módosítására (132. par. (2) bek.) Ezen módosítások nem adnak jogalapot a határozott idejű szerződés 45 napon belüli felmondására az ügyfél számára. Pl. jópáran bepróbálkoztak a FOX megszűnése miatt, másik szolgáltatónál a határozott idejű szerződés felmondására a fenti törvényrészletre hivatkozva. Természetesen egyik ismerősömnek se jött össze, elutasítást kaptak mind a földi, mind a magenta szolgáltatótól. Csatornabővítés meg senkit nem érint hátrányosan jogilag.
Illetve ha már annyira böngészel az NJT-n, akkor utána nézhetsz annak is, hogy a panasz kezelés melyik jogszabályban található és kire tartozik (megsúgom, nem Eht.). -
plömplöm
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
3. §
Az Eht. 132. §-a a következő (2c) bekezdéssel egészül ki:
„(2c) Amennyiben a szolgáltató a határozott időtartamú előfizetői szerződés időtartama alatt egyoldalúan módosítja a műsorterjesztési szolgáltatás keretében kínált csatornák összetételét, akkor az előfizető az értesítéstől számított 45 napon belül, azonnali hatállyal további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott időtartamú előfizetői szerződést.”4. §
Az Eht. 132. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(5) Amennyiben a módosítás az előfizető számára bármilyen hátrányos rendelkezést tartalmaz – így különösen, ha a szolgáltatás díja emelkedik, módosul a kínált csatornák összetétele vagy a szolgáltatás tartalma – az előfizető az értesítéstől számított 45 napon belül, azonnali hatállyal, további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott időtartamú előfizetői szerződést.”erre gondoltál. nos, valóban értelmezhető így is, hogy akár az egész szerződés, úgy, ahogy van, felmondható. ha én szolgáltató lennék, biztos tudnám máshogy is értelmezni

-
plömplöm
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
az persze egy jó kérdés, hogy előrébb van-e az ember egy felmondott tv-előfizetéssel, ha az internete sz@r

ez a felmondási lehetőség emlékeim szerint nagyon régóta benne van a számlákkal kiküldött, változásokról értesítő levelekben.
továbbra is az első kérdés, hogy elég rossz-e a szolgáltatás ahhoz, hogy be lehessen bizonyítani, hogy a szolgáltató szerződést szegett. ha nem, akkor marad az adott ügyintéző jóindulata, hogy elengedi-e az embert, és persze marad a kérdés, hogy egy másik szolgáltató szolgáltatása annyival jobb-e, amennyi hercehurca egy ilyen szolgáltató-váltás. az én tapasztalataim alapján elég nagy esély van arra, hogy ahol az egyik isp megbízhatatlan, ott a másik is az lesz, valódi konkurencia híján nem szokásuk a szolgáltatóknak erőforrásokat fordítani a minőségre, mert minek, ha úgysincs valódi alternatíva.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Örülnék neki, mert már nagyon unom őket. Nem igaz hogy arra kell hazajönni, hogy szar a net, azt egy rohadt filmet nem tudok letölteni, mert nem győzöm kivárni, talán ha délután 3-4-kor elkezdem letölteni, akkor olyan hajnal 3-4-re le is jön egy 15-20 GB-os film, röhej.
A TARR Kft. (na, a TARR tényleg magyar szolgáltató, ezek meg ... inkább nem mondom, mert rasszista leszek) is bőven leelőzte már ezt a retek inkompetens céget, pedig előfizetői létszámban nem olyan egetverő a különbség, mégis már évek óta 120-as, illetve 200-as csomagokat árulnak, sőt már most elérhető náluk az 500-as csomag, mert ők már a 21. században élnek és aszerint gondolkodnak és próbálják kiszolgálni az igényeket, ezek a tetvek pedig vagy két évszázaddal le vannak maradva, persze árazásban meg kurvára el vannak szállva, röhej.
Szégyen, hogy Mo-on ilyen szolgáltató egyáltalán létezik, azt akkor van olyan hülye aki még be is védi őket, már bocsánat, de nem fogok finoman fogalmazni, meg szépíteni, már annyira elegem van belőlük. -
Fücsök007
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Felé sajnos nem, mivel arrafelé egyáltalán nem bővít sem a UPC, sem a Digi. A Telekom meg csak VDSL2-t építetett ki a helyi alvállalkozóval, de azt sem teljesen, szóval maximum a ADSL2/VDSL2+4G+ szolgáltatással érhető el normális sebesség, de a mobilnet miatt ott viszont adatkorlát van. Mivel a PR nem fog helyben optikázni, így marad minden a régiben.

-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Valakinek nagyon jó dolga van

Az a net belföldön és külföldön is megállja a helyét, nem úgy mint ez a rakás szar ami még belföldre se tudja teljesíteni amit kéne (szokás szerint).
Most sincs okom panaszra a csodálatos 20 ... akarom mondani 30 megás PR-es netemmel, ami valahogy legyökerezett megint a 20 körül, szánalom a köbön ami ennél a balfasz cégnél van, azt akkor elvárják hogy még én legyek elnéző

Remélem nekem is összejönnek a dolgok azt húzhatok valami normálisabb környékre, ahol nem ilyen tetű szolgáltatók vannak mint a PR.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Már én is az indokot keresem, hogy miért jelenthetném be őket, mert egyszerűen már nincs rájuk jelző, ezek határtalanul ostobák.
Mikor írtam hogy szar a net, akkor előtte nem voltam otthon, csak hallottam hogy elment a net, mert újraindult a modem megint, viszont utána csak szakadozott az internet.
Ránéztem a modemre (Cisco EPC3208G), igaz nem vártam túl sokat, mert több ok is lehet, amiért újraindult, viszont észrevettem azt, hogy kapott egy szoftverfrissítést, viszont hogy azt éppen akkor kapta vagy egy kicsivel előbb azt nem tudom, mert egy ideje már nem néztem, de 1 hónapnál régebbi biztos nem lehet, sőt 2 hétnél se talán, lényeg hogy most betegeskedik a modem, valamikor újra kell indítani és jó, utána megint nem jó, ha újraindítom akkor van hogy fel se kapcsolódik a hálózatra, csak keresi a csatornákat, ilyenkor ki kell kapcsolni megint, majd be újra. Van amikor éppen a webes felület nem jön be, de működik, van amikor meg fordítva, szóval valami csodálatos, tehát ha most használni is akarom az internet, akkor megint mennem kell és cserélnem a modemet, aztán megint kiderül, hogy elfelejtették kicserélni a MAC címet meg egyéb marhaságok, aminek nagyon örülök, mert 1-2 kattintás és kész is és néha még ez is nehézséget okoz, vagy ha éppen nem az ügyfélszolgálatos a hibás, akkor a szar rendszerük, ami működés közben néha kifagy, vagy kilép és nem hajtja végre a módosítást.
De amúgy én most csak azt nem értem, hogy ha egyszer valami jól működik, akkor mi a frászért kell hozzányúlni? Én értem, hogy hülyék, meg valószínűleg ott mozog a lófasz a seggükben és ezért nem tudnak megülni a picsájukon, de azért ne csináljanak már hülyeséget, ráadásul úgy hogy kicsesznek azzal, aki fizet ezért a szarért, ráadásul nem is kis pénzt. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Tényleg furcsa, viszont javult a jelszint, bár az azért érdekelne, hogy hogy tudták azt megoldani most, hogy 10 Mbit/s jöjjön, ha eddig nem tudták?

Bár lehet, hogy most másokkal szórakoznak és nekik veszik le a sebességet, tudom furcsa egy elmélet, de kinézem belőlük.
Vagy lehet hogy tényleg van két csatorna és észrevették, hogy ott a második nem látható és pár embert átpakoltak a másikra, bár csak találgatok, viszont azért tényleg érdekes, hogy csak úgy megoldódott a bejelentés után, persze a lényeg az, hogy megvan. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Minden ugyan olyan? Akkor ezek szerint az az erősítő csak dísznek van ott és már a ház előtt probléma van, amit kötelesek megoldani. Ráadásul gondolom anno az erősítőt ki kellett fizetni, mert hogy ezek semmit se adnak ingyen, még azt se amit ingyen kellene ahhoz, hogy ők tudják biztosítani a minősíthetetlenül szar szolgáltatásukat.
Egyébként kicsit nehéz elhinni, hogy csak egy feltöltési csatorna lenne, hiszen elég csak az eredményt nézni, egyszerűen nem bírja már el az előfizetőket, az 5 Mbit/s is csak a prioritás miatt van meg, vagyis a kisebb csomagban lévőknek a kárára megy. Eddig ahol fejlesztetek mindenhol belöktek hozzáértő módon még egy feltöltési csatornát, tehát ott is kell hogy legyen, ha nem akkor balhézni kell, mert ez így nem mehet tovább. Vagy van még egy csatorna, csak nagyon gyenge, vagy nincs, viszont így is úgy is problémás, tehát cselekedniük kell.
A letöltési sebesség viszont már nem rossz, csak az a baj, hogy ha kevés felfele a sávszél, akkor képes a lefele irány is lefojtódni. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
A modem szerint milyenek a jelszintek? Mert nekem még mindig gyanús az, hogy csak egy feltöltési csatorna van, szerintem kettő van és a második annyira gyenge, hogy az erősítő se segít rajta és a modem se látja.
Persze ha így megfelelő, akkor nem kell vele tovább szórakozni, viszont biztos van ott még valami gubanc, amit minél hamarabb ki kellene deríteni, viszont ahhoz meg kellene kerülni az erősítőt.Ja amúgy azt elfelejtettem mondani, hogy a lefele 8 csatorna az nem biztos, ugyanis lefele lehet több is, csak ugye a modem csak 8-at tud kezelni.
Most nem tudom, hogy hülyeséget mondok-e, mert nem én programozom a modemeket, de elméletileg ahányat villognak a ledek (DS, US) a csatlakozáskor, annyi csatorna van, ez talán a fejlesztésekkel fel is tűnhetett egyeseknek, ugyanis a modem kicsit később csatlakozik, mint régen, bár a led-es dologban tényleg nem vagyok biztos. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Hát ez tényleg egy elég hülye megoldás, főleg hogy az erősítővel is ilyen gyenge a jelszint, szóval így még nagyobb a probléma, mint gondoltam. Az erősítő egyedül akkor lenne elfogadható megoldás, ha van vagy 8 tévé a hálózaton, mert az erősítőt általában akkor teszik csak ki, ha több eszköz van és amiatt gyenge a jel, de ha nincs 2-3 TV-nél több és már erősítő van, ráadásul ilyen gyenge a jelszint, akkor az nagyon nagy marhaság, ott elég sok hiba van akkor és az erősítő is magyarázat lehet a problémákra, ugye még egy hibatényező a hálózatban, ami késleltetést is okoz és rossz konfiguráció esetén nem hogy javítana a jelszinten, de még ront is, főleg ha a jel eleve nem elég erős, akkor ugye hogy tudna rajta erősíteni, tehát azt se a padlásra kellett volna rakniuk, hanem vagy 2 oszloppal arrébb, ahol már eleve gyenge a jel, de ez már az ő dolguk.
Ami meg a szerelőket illeti nem akarom minősíteni őket, de a legtöbb olyan, hogy egyáltalán nem ért hozzá, csak úgy vannak vele, hogy "dugd össze azt ha működik akkor jólvan", ami egy elég gyenge hozzáállás, persze tisztelet a kivételnek, itt normális szerelők vannak, de ugye ez nem minden településen van így, sok is a panasz 1-2 PR-es szerelőre a hanyag munkájuk miatt, ezért mindenféleképpen ellenőrizni kell a munkájukat, tehát ha kimennek és megcsinálják és még mindig elég gyenge a jelszint (legalább is a modem szerint) akkor nem szabad aláírni a lapot és elengedni őket még akkor se, ha pillanatnyilag jó is az internet (mert ugye a jelszint a lényeg, nem az hogy akkor megvan a 120), mert ezt szeretik eljátszani.Amúgy én is csak azt tudom ajánlani, amit plömplöm mondott, vagy az erősítőt és az osztókat kell kikötni és áthidalni és úgy megnézni a modemen a jelszinteket, vagy pedig felvinni a modemet meg egy laptopot (vagy helyette egy Wifi routert, azt rákötni a modemre és telefonról rálépni a modem felületére) és közvetlenül a bejövő vezetékre rákötni a modemet, ez a legbiztosabb módszer, én is így csináltam hogy meg tudjam állapítani, hogy a belső, vagy a külső hálózatban van probléma.
-
plömplöm
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
"az utcáról bejövő kábel fent a padláson bemegy egy erősítőbe"
ez határozottan pozitív egy amúgyis határeset szolgáltató határeset szolgáltatáshoz

meg kéne próbálni enélkül az erősítő nélkül. nálam elindul a kábel az oszlopról és bármiféle toldás/bontás/foltozás nélkül jut el a modem előtti osztóig. hogy ennek van-e szerepe az atomstabil 60/5-höz, azt nem tudom. de lehet, hogy van.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Nem is kell szigorúan nézni, ezek a jelszintek eléggé durvák, ED 3.0 esetén a mínusz az eleve nem egy jó érték, de egy olyan -5-ig még elég stabil, -10-nél már kezdődnek a problémák, -15-20 felett meg jó ha van szolgáltatás, UPC-s területen is néha ez az egyetlen probléma, hogy gyenge a jelszint. Egyedül csak azt nem értem, hogy ezek a hülyék nem nézik hibajelentésnél, hogy ott valami probléma van és talán meg kellene oldani? Mert a modemek képesek arra, hogy folyamatosan küldjék az adatokat a távfelügyeleti rendszernek és az alapján megállapítsák, hogy valami probléma van, bár ezek szerint elég szar a rendszerük.
Az feltöltési csatorna értéke is jó magas, csoda ha el lehet érni vele az 5-6 megabitet. Meg ugye ha nem bővítették a feltöltési sávot, akkor az elég érdekes, vagyis vagy bírja a hálózat (szerintük, bár ugye akkor miért nincs már vagy 1-2 hónapja 120-as net, mert már 8 letöltési csatorna akkor is volt), vagy csak a modem nem látja a második csatornát, ami nagy zajnál, illetve gyenge jelszintnél előfordul, nálam is volt már olyan, hogy eltűnt a második csatorna.
Ha szabad a kérdést, akkor hány osztás és milyen eszközök vannak a modem előtt? Mert emlékszem anno a PR itt is elég hülyén oldotta meg a kiépítést, aztán elkezdtem cserélgetni az eszközöket és az internetes ágat rögtön az első osztáshoz tettem és azóta stabilabb és a jelszintek általában pozitívak (bár napközben néha mínuszban vannak az értékek), bár azzal nem tudok mit kezdeni, mikor az egész túlterhelt.
Meg ugye a szolgáltatónak kellene rendesen kiépítenie és nem az előfizetőnek kellene foltozgatnia a rendszert, hogy ugyan már meglegyen az amiért előfizet.
Az NMHH-t meg szintén nem értem, egy ideje szinte egyáltalán nem foglalkoznak ezzel a ganéj szolgáltatóval, mint ha szabad kezet adtak volna nekik hogy hülyék legyenek. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Na az aztán a sebesség
Nem gondoltam volna, hogy bevállalod a 120-as netet, főleg ennél a "szolgáltatónál" és ott. Egyébként késő este se hozza a sebességet? A modem szerint milyenek a jelszintek, meg hány csatornára bővítették a feltöltési sávot?Amúgy meg az a baj, hogy minden hülyének hagyják, hogy olyan céget vezessenek, amihez nagyobb szakértelem kéne, mert az ilyenek az olcsó megoldásokkal folyamatosan rontják a színvonalat.
A végén majd örülhet az ember, ha naponta 5 percig lesz internet, lényeg hogy az ilyen kis seggdugasz cégek nyereségesek maradjanak, a többi le van szarva. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Sajnos ez igaz, de józan paraszti ésszel gondolhatná azt a PR, hogy az előfizetők egyszer csak megelégelik és tesznek egy csoportos feljelentést, vagy éppen egy másik nagyobb szolgáltató fogja és eljön erre és akkor lehúzhatják a rolót, tehát örökké nem maradhatnak el ennyire a fejlődésben, bármennyire is ostobák, meg nagypofájúak.
Most is egyszerűen felháborító a sebesség, válaszolni nem lehet, mert egy óráig tölti az oldalt. Bezzeg ha betelefonálok, vagy írok nekik, hogy megint szar, akkor kiküldik a szerelőt aki éppen olyankor jön ki, amikor minden rendben van.

Fücsök007: Bárcsak gyorsabban fejlesztenének, nem érdekelne a hűség se, mennék át rögtön, egyedül csak azzal a "kiváló minőségű" IPTV-vel lenne problémám. Nem igaz, hogy nincs egy normális szolgáltató, egyiknél a nettel van baj, a másiknál a TV-vel.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Felénk sajnos nem akarnak fejleszteni, pedig már hamarosan bejön a VDSL meg az IPTV is, de legalább nálunk nincs túlterhelve a PR-es hálózat. Egyébként feltöltés arányban vicc a Digi: 500/20Mbit és 1000/22Mbit, ha ráhagyással számolunk akkor is 25-26Mbit feltöltést tudnak adni maximum, ami nagyon aránytalan.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Ezen már én is gondolkoztam és szinte biztos, hogy így van, de szerintem nem csak önkormányzati szinten.
Itt is csak ez két szar van és véletlenül se jön ide mondjuk a DIGI, holott itt lehetne kaszálni, mert van egy csomó tömbház és kertes ház is, erre mi történik, a PR véletlen "gyorsít" meg lejjebb viszi az árakat pár forinttal pont akkor, mikor az előfizetők többségének lejár a hűsége és ugye sokan örültek az "akciónak" és kaptak is rajta így megint 2 év és a DIGI-nek 2 évig megint nem éri meg ide jönni, de az biztos, hogy itt is benne van az önkormányzat, főleg hogy ott is ők szolgáltatnak, persze miután nemrég átvették a NIIF-es végpontok üzemeltetését, ami mondanom sem kell, hogy megint nekik jó és nem a NIIF-nek, a vicc meg az, hogy a PR pár ilyen végponton nem is teljesíti az 50/5 Mbit/s-t (sőt van ahol a fele sincs meg), de le se szarják, mert már meg volt a pénzmozgás és mindenki boldog, kivéve azt, aki ezt a szart használja.
Az se furcsa egyébként, hogy a PR és a T egy csomó pályázatot megnyert meg egyéb támogatásokat kaptak és a felét se fordították hálózatfejlesztésre, á hol, ez így van rendjén, főleg magyarországon.
Ahol pályázatból építették ki a "szélessávú" hálózatot (főleg a PR-re gondolok), ott most is a legtöbb helyen csak a 20 megás csomagjuk elérhető, csak az tudnám, hogy ez a max 20 Mbit/s mióta szélessávú nekik, főleg ma (lehet, hogy az ISDN-hez képest nekik az) és a többi pénz hova tűnt el.
Nemrég volt ez a hülye vita is a T meg a kormány között, amit most nem részletezek, de a lényeg, hogy a kormány fel akarta velük bontani az összes szerződést, aztán pontosítottak, hogy csak a mobil előfizetéseket bontják fel, majd végén semmi se lett belőle, csak az a hír maradt meg, hogy a fideszes kormány milyen menő, hogy szembeszáll egy partner céggel és megvédi egy magyar ember jogait ... na persze.
Ha felbontották volna a szerződéseket, akkor már a legtöbb intézményben (iskolák, kormányzatok stb.) nem lenne net se, meg a kormánytól nem kapott volna a Telekom újabb támogatást, szóval erről ennyit.
Ezekkel nem sokat lehet kezdeni, legalább is 1-2 embernek semmi esélye, jóval nagyobb létszám kellene és jól oda kellene sózni az egész bandának, beleértve a kormányt meg az összes ilyen korrupt mocskot.Amúgy elnézést hogy közbepofáztam, de ma megint sikerült ennek a szar szolgáltatónak felidegesítenie (megint a rohadt tanyanettel, pedig csak egy kis eső esik könyörgöm és 2016-ot írunk és egy kis esőtől beszarik a TV és a net is, sőt a térerő is elég gyenge a mobilokon, egy vicc ez az egész) és ilyenkor már nem tudom szó nélkül hagyni az ilyen dolgokat.
Fücsök007: Az a baj, hogy itt (Sátoraljaújhely) már a T régóta ígérgeti a fejlesztést, sőt elméletileg 2015 végére már végezniük kellett volna az egésszel, erre kiderült, hogy sehol se tartanak, sőt a NIIF-es végpontokat is egyrészt ezért adták át a PR-nek, pedig a node-osítást elvileg úgy tervezték volna, hogy akár 50-100 Mbit/s-t is el lehet érni a node-ok közelében (úgy oldották volna meg, hogy a NIIF-es végpontok beleessenek, legalább is ezt hallottam), szóval az egész egy nagy kamu.
Ha elérhető lenne itt a 20 Mbit/s, akkor már régen átmentünk volna, mert itt olcsóbb és jobb megoldás lenne, de a maximum amit kínálni tudnak az a 15 Mbit/s, ami azért már elég kevés, a hozzá tartozó feltöltésről meg inkább nem is beszélek, pedig ha lenne VDSL, akkor simán lehetne akár szimmetrikus csomagokat adni, vagy legalább a letöltés felét adni feltöltésnek, amit optikán nagyjából meg is adnak, de az meg itt sose lesz.
Amúgy az is jó a rendszerükben, hogy speciel nálunk nem elérhető semmi se, de vagy két házzal odébb már elérhető a 30 Mbit/s, legalább is a rendszerük szerint, viszont valójában max. a felét tudják biztosítani.
Az utóbbi pedig teljesen igaz, mármint az alvállalkozós rész, érdekes mód, de a legtöbb esetben olyan vállalkozások nyernek pályázatokat, azaz végeznek hálózatfejlesztést a szolgáltatóknál, akikről addig még sosem lehetett hallani, sőt a legtöbb esetben utána se.
Nem értem, hogy ha egy normális szolgáltatónál vannak normális szakemberek megfelelő felszereléssel, akkor miért bíznak meg egy alvállalkozót azzal a munkával, amit ők is meg tudnának oldani.
Főleg az a vicc, amikor a nagyobb külföldi cégek azok (Telekom, UPC - bár náluk most az Ericsson végzi a fejlesztés, illetve a karbantartási munkálatokat, az meg megint más), akik alvállalkozókat bíznak meg hálózatfejlesztéssel, pedig azoknak tényleg lenne kapacitása arra, hogy saját erőből megcsinálják, de mindegy is, ők is kapnak támogatást arra, hogy alvállalkozó csinálja meg, ez is csak a pénzmosásra megy, mint ahogy az autópályának a méterjét is milliárdokért csinálják meg, legalább is ebben az országban.Tigerclaw:: Alap beállításokkal DHCP-s osztással nincs net? Átjárót, illetve DNS-t oszt az IP címmel és a maszkkal együtt?
Amúgy már nem először hallok erről a problémáról, persze ez is csak a PR-nél van és ennél a Wifi-s csodánál, bár ha jól hallottam, akkor legtöbbször a Wifi-nél van ez a probléma, tehát kábeles részen DHCP-n keresztül minden rendben van, viszont Wifi-n keresztül nincs net, max fix címzéssel, ami elég érdekes.
Elméletileg a lebutított szoftver okozza a hibát, főleg ha beregisztrálásnál az első firmware frissítésnél egy kis probléma adódik, vagyis nem frissül le normálisan, onnantól kezdve pedig már csak problémák vannak, főleg hogy a PR nem nagyon ad ki szoftverfrissítéseket.
Egy reset-et érdemes lenne kipróbálni, akkor teljesen alapra áll és akkor normálisan kell működnie mindenféle plusz beállítás nélkül, ha azután is gond lesz, akkor valószínűleg eszköz hiba okozza, bár még mindig kérdéses, hogy az az eszköz, ami szintén DHCP-n kapja az IP-t azon hogy van net, ha a többin nincs, bár már találkoztam olyan szoftverhibás eszközzel is, ami bizonyos MAC című gépeknek nem osztott IP-t, de ebben az esetben nem biztos, hogy ez a probléma, bár egy MAC módosítással könnyen kideríthető. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Az előre bejelentett annyit jelent náluk, hogy félórával hamarabb bejelentik facebook-on, hogy mi most gondolunk egyet és játszadozunk az interneteléréssel.
(#1669) tomee987: Képzeld el (ha el tudod), hogy nem, nem képzelem annak magam, viszont akkor se ilyen idióta módon szolgáltatnék. Speciel nem érdekelnek a karbantartások se, mert ha áldoznának rá egy kis összeget, akkor olyankor is meg lehetne oldani, hogy legyen internet (alternatív vonal, tartalék eszköz stb.).
De igaz mit is várok, igazi magyar színvonal ami egyenlő a nullával. -
tomee987
tag
válasz
Con Troll
üzenetére
Csak tudod fikázódni meg írogatni neki könnyebb, mint előre tájékozódni, de ő olyan tökéletes (-nek vallja magát).

Minden szolgáltató ÁSZF-jében egyébként fel vannak tűntetve a rendszeres karbantartási időablakok (jogszabály írja elő). Ez a PR ÁSZF-jében is benne van. Minden hónap első és harmadik kedd 0:01-6:00 között. Jéé, hónap első keddje van. -
Gus-T.
tag
válasz
Con Troll
üzenetére
Bocs mégegyszer... node.
Nektek csak net van a PR-től vagy csomag TV-vel.... ?
Azon kattogok ugyanis, mivel a mostani kényszer kombóm:
- T-com műholdas TV box-al (persze csak nekik nincs CI kártyájuk..ez is egy vicc)
- mobil internet (elvileg 4G-s de abból is csak 1 rublikát bír, pedig felvittem a tetőtérbe..)Mondanom se kell hogy a net elérésem szánalmas...
Szóval arra gondoltam, hogy csak a mobilnetet mondanám vissza, és ha csak netet kérek a PR-től akkor talán kevesebb a hibalehetőség mintha ugyanazon a kábelen még HD-s csatornák is jönnének....
Rosszul kalkulálok, vagy van esetleg valakinek jobb ötlete?
-
Gus-T.
tag
válasz
Con Troll
üzenetére
Üdv. Szomszéd

De király hogy írtál...
A T-com lepattint már két éve folyamatosan, azzal hogy nem tud csak max 20 megásat,
és az is inkább 10 !!!
mondván (belső technikus valaki) gyatra állapotban vannak a vezetékek és az elosztók...NA ezt meg tudom erősíteni, a házunk előtti oszlopokon olyan példás rendetlenség- káosz -kábelrengeteg lóg csomóba kötve hogy még... elvágva csupasz véggel stb.. szánalmas. csoda ha azon bármi is átmegy..
És erre: 2 éve mondogatják hogy jön keszire a fejlesztés, aztán minden évben elmarad...
De Tök Alsó Pereputy- ban kábelt fektetnek az Ukrán határnál... Megőrülök, komolyan.
Attól a qrva Bp. táblától 800m-re lakom és komolyan 1 azaz 1 szolgáltatót választhatok ami néha jó (jelen esetben PR) ??És 2016 -ot írunk lassan, azon megy a vita hogy mikor induljon ember a Marsra, és nincs meg feltöltésben az 5, csak 3-3,5mbps..
Mi ez ha nem diszkrimináció?
Uhh, bocs, csak kifakadtam...
-
bucihost
senior tag
válasz
Con Troll
üzenetére
nem is az a gondom, hanem nekem eddig ilyen nem volt benne a szerződésemben...
viszont gyors fejszámolással ha ha minden nap 6 órát megy a net(skype, facebook, youtube, böngészés, meg mondjuk egy 3 órás filmet megnézek) az kapásból 6-7 GB adatforgalom / nap.... mivel van 4 gép a családban, és aktívan használja is mindenki az már 24GB/nap.... 1 hónapra már kapásból 700+ GB. (ami valós is mert terra környéke szokott lenni a forgalom).
Ezek után elgondolkoztam, hogy egy újabb támadási felület, és takarózási lehetőség a PR-nek az esetleges silány szolgáltatásra. pl jelen esetben, hogy a 60/5 helyett van 3/4

A Szolgáltató a szolgáltatás megfelelő minőségét nem tudja biztosítani, ha hálózatát az előfizetők túlterhelik.
Ez a rész viszont vicc kategória. Akkor hol a szolgáltatás? Ha nem tudja az előfizetők által kifizetett sávot biztosítani?

-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Örülök neki, de örülnék ha még jobb lenne (igen, én már csak ilyen vagyok
).
A mérések is mutatják, hogy nagyon stabil, állandóan hozza a 60/5-öt, szóval nem takarózhatnak a garantálttal meg egyéb hülyeségekkel, hogy ezért meg azért nincs meg.
Amúgy nem értem, hogy ott is mi szükség volt a korlátozásra, főleg ilyen hosszú ideig ráadásul ahelyett, hogy inkább fejlesztettek volna, na de mindegy, legalább már vége.
Bár a feltöltés még mindig elég gyenge, igazán belőhetnének már pár plusz feltöltési csatornát, nem halnának bele ... talán. -
bucihost
senior tag
válasz
Con Troll
üzenetére
ez tény! Nem is ezt mondtam. Én jelenleg 9k-t fizetek. 52 ANALÓG csatorna, telefon (amit nem is használok), 20/3 net. 52 csatornából van 49. A net az utóbbi 2 hétben este 7 után használhatatlan fhos. mivel új TV-m van, így fogom a kábeles DTV adásokat, ami este 7 után szintén egyenlő a nullával. Szétcsúszik a kép, a hang, nincs jel. Mikor szóltam emiatt, közölték váltsak digitális csomagra, de mivel van régi TV is, ahhoz meg dekóder stb. persze újabb hűség idő és + költség ellenében!

-
bucihost
senior tag
válasz
Con Troll
üzenetére
"pult alatti ugyfelmegtarto csomagarral"
Ne várj attól se csodát! Nekem is pult alatti csodacsomag van, de az utóbbi 2 hétben ugyan úgy "fhos" az egész. Érdekes módon mikor bejelentettem a hibát, akkor szerintük nincs hiba. Fél órával később bejelentette szomszéd is, érdekes neki azt mondták központi hiba van....
szóval no comment, én is váltanék de nincs mire

-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Magyarul sehol se elérhető, max olyan helyen, ahol konkurencia van, de ott is horror áron

Szokásos PR-es gondolkodás, tiszta idióták komolyan mondom. Ahol elérhető, ott is hol bírja a szar hálózatuk, főleg ha 2-3 ember is előfizet rá egy szegmensben? Ja megvan, majd megint a garantálttal fognak takarózni... hogy lehetnek ekkora barmok.
Az nmhh és a fogyasztóvédelem helyében már olyan bírságot adtam volna nekik hogy nyomuk nem marad a világon az is biztos.Másik:
Szerintem csak szokás szerint elképzelték, hogy kijavítják, de annyira valósághű lett, hogy el is hitték, hogy kijavították. Álmodozni legalább tudnak.zolka95: Ezt komolyan kérded? Ugyan már, a PR hol emelne? Előbb jelentik be a csődöt, mint hogy bármelyik előfizetőnek is többet adjanak ugyan azért az árért.
V60: Írjál nekik kemény e-maileket és fenyegetőzz az nmhh-val és a fogyasztóvédelemmel. Vagy ha van lehetőséged, akkor csak simán válts szolgáltatót. Ha ilyen szar a szolgáltatás, akkor a hűségidővel nem kell foglalkozni.
Egyébként jó látni, hogy megfontolták a tanácsom, amit már elég sokszor pofáztam nekik (bár szerintem nem csak én), hogy jó lenne egy 100 Mbit/s-on felüli csomag és a 20-as és a 60-as csomag közé jó lenne egy új csomag, na de a 20-as és a 60-as közé én nem 30-asra, hanem pl. egy 40-esre gondoltam.
Itt is látszik, hogy a UPC-t próbálják utánozni annyi különbséggel, hogy itt a szolgáltatások mögött nincs minőség. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Ebben az a vicces, hogy pont ezért a 0 hozzáértés miatt a cégvezetők felvesznek egy-két okost, akik szintén 0 hozzáértéssel egy kis guglizás után megmondják a frankót, hogy hogy kellene szolgáltatni, elvégre úgy sem ők, hanem mi előfizetők látjuk meg a hozzáértésüknek az eredményét.
De ez jellemző az egész országra, azért is tartunk ott ahol. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Hát van pofájuk megint ezzel előhozakodni. Még ha igaz is lenne, akkor is rájöhetnének már, hogy eléggé rontja a hírüket, ha valaki/valami állandóan elvágja a gerincet.
Azzal meg az a baj, hogy a normális szolgáltató nem engedi, hogy egy ilyen trágya szolgáltató használja a hálózatukat.
Itt is volt már párszor gerinc szakadás, csak azt nem értem, hogy ha rendesen le van fektetve az a kábel jó mélyre, akkor hogy szakíthatja el valami olyan, ami a felszínen van, azt max pár centi mélyre kap bele a földbe. -
tomee987
tag
válasz
Con Troll
üzenetére
15+ éve vagyok PR-s előfizető itt Sátoraljaújhelyen. Összesen 3-szor voltak kint, 2-szer digitális TV, 1-szer net hiba miatt. Bejelentettem, másnap rögtön jöttek, megcsinálták, soha nem volt semmi gond, nem éreztem, hogy hülyének néztek volna, sőt nagyon segítőkészek és jófejek voltak mindig a szerelők.
60/5-ös netem van kb. 1 éve hívtak fel, hogy írjak alá 2 év hűséget és +150 Ft-ért adnak 20/3-as helyett 60/5-öst, megtettem, így most gyakorlatilag 4000 párszáz Ft-ért van a 60-as net, digitális TV + telefon mellett, amivel semmi gond nincs, mindig megvan a full sebesség le is és fel is.
Úgyhogy semmivel sem rosszabb a PR, mint egy másik szolgáltató. -
tomee987
tag
válasz
Con Troll
üzenetére
Mai napon sikerült összefutnom a felettem lakó szomszéddal, akinek ugyanez a DIGI-s sebesség probléma jelentkezik esténként. Kiderült, hogy ők már a helyi kirendeltségen keresztül lefutották a köröket, szerelő is volt kint (nyilván napközben amikor nem volt gond) de csak arra jutottak, hogy a szerelő állítása szerinte, ennyit bír az eszköz a tömbben (monopol helyzetben van a DIGIkábel ezen a részen, a UPC szolgáltatása nem érhető el, csak a szemközti családi házakban, Telekom meg max. 20 megát ad ADSL-en), majd valamikor ki lesz cserélve, ha ki lesz.
Nagyon reklamálni nem tudnak, mert közölték velük, hogy rendszerük alapján a garantált értékek (25/20 Mbit/s) mindig megvannak, még este is.
Olcsó húsnak bizony gyakran híg a leve... -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Nem hiszem el, hogy eddig csak egy PR-es mérési pont van és az is nálad, azért ennyire nem jó a szolgáltatásuk.
Amúgy pont ez a baj benne, mert a hálózatsemlegességnél lehet csak mérni a valós letöltési sebességet. Szerintem így egy rövid időn belül értesítenek is, hogy nincs semmi baj az internettel és vissza is szállítják a routert, a PR meg megússza az egészet. Kész vicc.
Szerintem én írni fogok nekik és nem igényelek mérő készüléket, mert azzal nem fog kiderülni semmi. -
tomee987
tag
válasz
Con Troll
üzenetére
Nem az én nevemen van a szolgáltatás én csak bérlem a lakást, de igazából nem zavar, mert amennyit én ott vagyok, bőven elegendő nekem ez a sávszélesség. Csak érdekességkép raktam be, hogy minden szolgáltatónál vannak gondok.
Egyébként sajnos a Digi ügyfélszolgálatával és számlázási rendszerével, sokkal rosszabb tapasztalataim vannak az elmúlt 1,5 év alatt, mint a PR-TELECOM-éval... -
-
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Hagyjad, ezek tiszta hülyék, ráadásul hülyének nézik minden előfizetőjüket, mondván hogy ő csak egy előfizető, vagyis user, nem ért hozzá.
Ami a korlátozást illeti, korlátoznak ők elég sunyi módon és nem is akarják beismerni. Már írtam nekik, a pofámba is hazudtak, most megint írtam nekik már vagy lassan egy hete, amire rá is írtam, hogy az hogy az ÁSZF-be 30 nap van írva válaszadási időnek az nem azt jelenti, hogy 30 naponta is kell válaszolni, úgy hogy ha nem kapok választ, illetve nem lesz megoldás erre a "problémára" (amit egyébként ők okoznak) a héten, akkor írok a fogyasztóvédelemnek, illetve a(z) NMHH-nak, mert már egyszerűen tűrhetetlen amit csinálnak.
Lehet, hogy más elnézi amit csinálnak, de én nem hagyom annyiban. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Az antennát csomagolhatják azért is, mert ők is megkapják hozzá és nem akarnak antenna üzletet nyitni, vagy feleslegesen tárolni őket

Tényleg érdekes lenne egyébként, ha teljes értékű router lenne, mert akkor azon is kell lennie DHCP-nek, illetve nem lehetne olyan könnyen elhelyezni a modem és a saját eszköz (pl. jelenlegi router) közé, mert mindenféleképpen be kellene állítani azt is és mivel nem mindenki ért hozzá, így gondolom nem bonyolítják túl.
Én úgy gondoltam, hogy úgy fog működni mint egy switch, vagy hasonló, bár akkor megint érdekes lenne, na meg hova tölti le a teszt fájlt, amivel mér?
Na jó, inkább nem gondolkodom 
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Ne már
Nem gondoltam volna, hogy a hardverigénylésnél azért van ott egy ilyen TP-Link router kép, hogy azt adják mérőeszköznek.
Érdekes, hogy képesek csak azért megvenni a Wireless routert, hogy kicseréljék a szoftverét, illetve hogy talán a Wifi-s részt teljesen kiiktassák, hát ez kész.
Rendben, várom és köszönöm
hurenzon: Elméletileg ha igazolod, hogy költözöl és ott nincs, akkor semmi akadálya a szerződésbontásnak, mert igazából nem az előfizető hibája, hogy a szolgáltató éppen ott nem szolgáltat (ebből is látszik, hogy sz@r stratégák).
-
plömplöm
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
kéretik észrevenni a tilt, és a tilthat kifejezések közötti különbséget. én arra szerettem volna rámutatni, hogy az, hogy "tilt", nem igaz. az, hogy nálam nem tilt, az nem azt jelenti, hogy senki másnál sem, de ha nálam nem, akkor valaki másnál sem. étem?
jja, mégegy dolog: nálam atomstabil a 8/1 csatornával is a 60/5, szóval ezen sem kéne annyit pörögni, jó lehet így is, nem kell <feltétlenül> több mint 1 ch felfelé
-
bucihost
senior tag
válasz
Con Troll
üzenetére
Nem tudom, routert használsz-e, de nekem speciel router mögül az oldal azt mutatja korlátozva vagyok. Nélküle pedig nem.... Esetleg (ha nincs még akkor) próba kép nyitogasd ki a torrent portokat a routeren, hogy akkor mit produkál.
A másik, speedtest meg a torrent sose lesz összefüggésben. Torrentél bele szól a HDD-d írási sebessége is... pl Hiába van gigabites neted , ha a HDD írási sebessége nincs ekkora.

-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Ha megvan a 60/4, legalább is speedtesten (igaz felfele 5-nek kellene lennie), akkor az azt jelenti, hogy a gerinc hálózat (is) limites volt, amit éppen most a "karbantartással" (valójában bővítés/fejlesztés volt az, csak nem ismerik be, hogy kevés volt oda) megoldottak.
A 2 MB/s torrentes letöltés ennek ellenére meg azért van, mert a különböző korlátozásokat (pl p2p) elfelejtették feloldani, így hiába kapod meg a 60 Mbit/s-t, nem fogod tudni kihasználni bizonyos esetekben addig, míg fel nem oldják a korlátot.
Én még megpróbálnék egy webes, vagy egy ftp-s letöltést, vagy esetleg vpn-en (akár böngészőn belüli VPN is lehet) keresztüli letöltést már csak azért is, hogy kiderítsem még milyen forgalmakat korlátoznak (de erre ott van a szelessav.net is), bár a lényegen nem változtat, mert még mindig köcsögök... akarom mondani korlátoznak és nehogy már az előfizetőnek kelljen trükközni azért, hogy ki tudja használni azt amiért fizet. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Igazából teljesen mindegy mit mondanak, szinte csak hazudoznak.
Egyrészt az ember meg se kapja azt az internetet, amiért fizet (csak valami 92-97%-ot), másrészt még azt is korlátozzák bizonyos szinten, pl. a p2p (torrent) ennek a sebességnek csak olyan kb. 85%-át tudja kihasználni.
Én is egy 20-as internetnél mérek 19.45 Mbit/s-ot, letölteni viszont már csak 2-2.1 MB/s tudok és ha azt nézzük, hogy 2.5 MB/s kellene tudnom letöltenem, akkor elég sokat levágnak belőle.
Ahol meg ugye eleve terheltebb a hálózat, ott jóval nagyobb ez a korlátozási arány, csak azt tudnám, hogy korlátozás helyett miért nem fejlesztenek inkább.
De se baj, maguk alatt vágják a fát, már most is csökkent a felhasználótáboruk és fog is, ugyanis a Telekom pár PR-es településen elkezdte kiépíteni az optikát és akinek van esze, az úgy is átmegy hozzájuk sőt már át is ment.Egyébként megcsináltam a mérést a szelessav.net-en, azt írja nincs korlátozás, holott most mérte le 19.45 Mbit/s-re a sebességmérő a net sebességet, p2p sebességmérésre pedig csak ~17249 Kbps-t mért (több mérést végeztem), azaz olyan 16.8 Mbit/s-t, tehát biztos korlátoznak, csak itt nem olyan nagy a korlátozás mértéke.
Részletek:

-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Na, végre egy jó hír
Valahogy tudtam, hogy pár hónapon belül ezt is meg fogják tenni, főleg az állítólagos "sávszélesség bővítés" miatt (vagy csak olvasták, hogy itt szidjuk őket a 10 G limit miatt
), de nem voltam benne biztos, meg a minőség kb. ugyan olyan itt (nincs meg aminek meg kellene lennie), ezért nem is néztem egy ideje a bix.hu-t.
Reméljük, hogy hamarosan fejlesztenek még az internetes struktúrán (itt pl lehetne 8/1 helyett 8/4, mert gyakran 1/10-e sincs meg a feltöltésnek) és nem csak a digitális TV adással és annak csomagjaival lesznek elfoglalva, aminek az eredménye meg se látszik, legalább is a jó irányba nem.Amúgy látom, hogy már 1-2 alkalommal túl is lépte a 10 G-t az adatforgalom

Ami meg az ügyfélszolgálatos embereiket illeti, inkább nem mondok jelzőket, mert elég bunkók tudnak lenni néha és ezt már többen is mondták. Olyanról is hallottam, hogy velük is bunkók voltak 1-2 alkalommal és hogy meg is sértődtek, holott a bunkóság náluk már alap lassan, így nem is értem a sértődésük okát.
-
válasz
Con Troll
üzenetére

Valóban érdekes, Budakeszi egy kicsit nagyobb település, az ember azt hinné hogy ott már előrébb tartanak a fejlesztéssel."Amúgy én is hallottam szóbeszédet, hogy bővítik a sávszélességet...."
Na akkor csak nem beszélt hülyeséget a szervízes csávó, talán lesz belőle valami...
(#1321) alteran95: Ne légy vészmadár, eddig örültem hogy a mostani esetet leszámítva stabil volt a szolgáltatás.

-
válasz
Con Troll
üzenetére
Páty
Habár itt egy ideje már nem a PR szolgáltat hanem egy Net-Tv kft. nevű cég, a szerelő azt mondta régebben, hogy a PR tulajdonában áll ugyanúgy, hogy aztán ebből mennyi igaz....
Még azt is mondta hogy idén jönnek elvileg egy 100mb-es csomaggal is, mert állítása szerint jelenleg 60/5 amit bír a hálózat, talán ennek tudható be a hálózatfejlesztés.(#1307) kabelmania27 & (#1309)
Rendben, értem, amúgy azóta se volt gond a nettel
Az amúgy mekkora gond hogy a régi 5-1000mhz, az új meg csak 5-862mhz?
A hpf szűrő most is a TV ágon van, a modemén nincs semmi plusz toldás(#1313) alteran95 : Na ezt örömmel hallom, legalább emiatt se kell aggódnom

A G és a sima változat közt van valami különbség a wifin (és a stabilitáson
) kívül? -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Szerintem csak nyugodtan, már bár más nevében nem beszélhetek, viszont szeretnék hozzáfűzni a dologhoz valamit, ha nem probléma.
Először is ez a szolgáltató kész hülye. Milyen az előírásoknak megfelelő értékekről van szó? Hogy nem is éri el még a garantáltat se, illetve ha eléri, akkor is csak alulról súrolja, vagy esetleg néha-néha eléri a fizetett sávszélességet? Eleve ha reálisan nézzük a dolgot, akkor ha én egy 20 megás netért akarok fizetni (a 60-as garantáltja), akkor nyilván nem fogok feleslegesen többletet fizetni egy néhai 60-as netért, de ez a szemlélet igaz mindegyik csomag esetében is.
Másrészről pedig észrevettem a csatolt képen is, meg itt fórumban is, hogy gyakran hibásan van írva a le és a feltöltési csatorna és frekvenciának mondják és ez már megszokássá vált, viszont az érdekes az, hogy ott se javították ki, ezek szerint nem egy hozzáértő írta. Ugye a a csatorna az egy csatorna, a frekvencia meg itt egy nagyobb frekvenciasávot/tartományt jelent, amin több csatorna is van (kisebb frekvenciarészekre/sávokra osztva), na de ebbe ne menjünk túl bele, lényeg, hogy ez viszont nagy baki a szolgáltató részéről, főleg ha ők akarnak részletes tájékoztatást adni (utolsó előtti bekezdés).
Na meg ugye a modem az egy dolog, viszont nem az okozza a fő problémát, ugyanis ha nincs több csatorna, akkor a modemet nincs mire állítani (tehát a CMTS-ről kellett volna nekik is beszélni), mert általában ha van több csatorna, akkor a modem látja mindent, persze lehet szabályozni is, de a PR nem hiszem, hogy még ezzel is foglalkozna.
A másik meg ami vicces, hogy leminősítették a saját hálózatukat, vagy csak szimplán hülyék, mert egy normális CMTS-el 4/1 csatornán még sima DOCSIS esetén is 160-180 Mbit/s lehet elérni lefele, felfele meg olyan 30 Mbit/s, tehát jó szar konfigurációt használhatnak, vagy csak nem tudják normálisan beállítani. Ha EuroDOCSIS-t használnának, akkor lefelé olyan 200-240 Mbit/s lehetne elérni, felfele meg marad megint 30.
Az meg megint szembetűnő, hogy hülyének nézik az embert. Azon a 4/1 csatornán nem csak egy előfizetés van, hanem legalább vagy 30, sőt van ahol 100 is (bizonyára kisebb előfizetések esetében), de a lényeg, hogy abból a legalább 30 előfizetőből biztos, hogy van akkor legalább 2-3 olyan ember, akinek 60 Mbit/s előfizetése van és ehhez még jön a többi kisebb előfizetés is (unó, meg egyéb hülyeség és a 10/15/20) megás előfizetések, amelyeket ha összeadunk, akkor bőven túllépik még 30 előfizetés esetén is azt a 144/24 Mbit/s-t és még akkor nem is muszáj mindegyik előfizetésnek "aktívnak" lenni (le és feltöltés teljes használata), na meg gyakran ennél sokkal több előfizetésről beszélünk.A 2. bekezdéshez inkább nem szólnék hozzá, mert mellébeszélés.
A 3. bekezdésből meg kivehető, hogy vágják maguk alatt a fát és még nem is kell kiforgatni a dolgot:
"felügyeleti rendszerünkben végzett mérési eredmények alapján az átadási ponton az elmúlt időszakban nem volt tapasztalható csökkent minőségű szolgáltatás"Eszerint ebből a részletből leszűrhetjük azt, hogy az átadási pontjuk viszonylag mindig egy bizonyos állandó terheltség van némi kilengéssel (nyilván nem használják folyamatosan és ezt belevették a statisztikájukba) Na már most ez jelentheti azt is, hogy folyamatos terhelés alatt áll, vagyis az internetszolgáltatást így-úgy, de használják.
Viszont ha a helyzetet nézzük, akkor kivehető a dologból a szűk keresztmetszet probléma, főleg a CMTS-nél, már ha az átadási pont a fő becsatlakozást jelenti ez esetben (optikai gerinc a helyi központba), ugyanis ha csak azt az elméletet vesszük, hogy ugyan olyan terhelés áll fent mindig és ez nem nő, akkor nyilván elértek egy bizonyos maximumot, amit már nem lehet túllépni, legalább is egy bizonyos pontnál nem (vagy a CMTS-nél a koax (legyen inkább HFC) becsatlakozásnál a csatornák miatt, vagy az átadási pontnál), persze ez mind csak feltételezés.Kicsit adhattak volna bővebb tájékoztatást, bár szerintem közben rájöttek, hogy nem jó az, hogy ha több információt adnának, mert akkor már bőven elásták volna magukat, de ez abból is kiderül, hogy nem említették a hálózat főbb paramétereit, illetve annak a kihasználtságát.
Én azért kíváncsi lennék arra, hogy az a 144/24 Mbit/s mennyire van kihasználva (gondolom teljesen), illetve az átadási pontnak mekkora a limitje és általában mekkora forgalom megy át rajta, de szerintem ezt már nem mondanák el, mert ők maguk is tudják, hogy probléma van.Ennyit szerettem volna hozzáfűzni az egészhez. Elnézést az "okoskodásért", illetve az esetlegesen előforduló fogalmazási hibákért (csak összekaptam) és a nagy terjedelem miatt, de muszáj volt leírnom az észrevételeimet

*mikee: Csóri banda, biztos kellett valamelyik szerelőnek otthonra, főleg azért is, mert csak gyenge, illetve néha használhatatlan alkatrészekkel dolgoznak. És mivel az nem a szolgáltató tulajdona és független a szolgáltatástól, ezért jogod van a felháborodásra, valamint a panasztételre (akár rendőrség is). Ha úgy nézzük, akkor gyakorlatilag loptak, már csak bizonyítani kell, hogy tényleg volt neked olyanod és tényleg elvitték
Mindig a bizonyítás a legnehezebb
Meg ugye gondolom azért is vitték el, mert azt gondolták, hogy nem értesz hozzá, illetve nem fog az neked hiányozni 
-
kabelmania27
félisten
válasz
Con Troll
üzenetére
Megnéztem google utcaképen 2011-ben már fent volt, úgy hogy többen előfizettek vagy váltottak 60-ra a hálózat kapacitása kevés a jelenlegi igényhez.
alteran95: CMTS konfiguráció miatt van, bővítéssel lehetne több ds/us, szegmentációval még jobb volna a helyzet mert nodeonként külön cmts-en lennének az előfizetők, lehet most is így van csak legutóbbi szegmentálás óta többen előfizettek. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Korai öröm

Amúgy azt végkép nem értem, hogy miért csak 4/1 van? Elvégre az max 200-240 Mbit/s le és 50-60 Mbit/s fel, már ha Euro DOCSIS és nem sima DOCSIS, mert akkor csak ilyen 30-40 Mbit/s csatornánként, na meg amilyen gagyi eszközöket használnak, tuti hogy még annyi sincs meg csatornánként.
Gondolom a környéken több PR-s előfizető is van, ráadásul olyan is, akinek szintén 60-as nete van, viszont így igen hamar kimerítik azt a kb 200 Mbit/s-t, főleg ha ilyenkor ülnek elé egy csomóan.
Úgy látszik, hogy még nem szegmentáltak, max kihelyezték oda az elosztókat, amik még nincsenek üzemben, vagy csak a CMTS-t nem akarják bővíteni, viszont így meg sz@rt se ért ez a fejlesztés, csak pénzkidobás volt. Még várnék 1-2 napot, főleg mert lassan dolgoznak, ha azután se jobb, akkor nem is értem mit csinálnak, de nagyon rosszul csinálják az biztos.Ráadásul ahogy elnézem a bix-es vonalukat, nemrég (pár perce) 90% felett volt, ami azért elég sok, főleg ha az a település még valamelyik másik település vonalán keresztül kapja a netet és ott meg szűk keresztmetszet van, bár kétlem, hogy ez lenne.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
De legalább ott sikerült is valamit elérni, itt viszont míg szívunk vele, de hála a jó égnek, hogy húsvétkor egy csomóan panaszkodtak és a szemükre hányták a problémákat a facebook oldalukon ugyanis miért ne, pont ünnep alatt nem volt net pár településen állítólagos "központi" hiba miatt. Sose fogom érteni ezt a szolgáltatót.
XXArcAngelXX: Hát nem egészen így van, inkább kicsit jobban belemegyek a témába, hogy ha a szerelők kijönnek, akkor oszd nekik az észt, vagy legalább lássak rajtad, hogy valamennyire értesz hozzá és akkor nem próbálnak átvágni

Ugye azt mondtam, hogy ha lemondod a Wifi-t, akkor valószínű, hogy egy Motorola (Wifi nélküli) DOCSIS 2.0 modemet kapsz, ami rosszabbul kezelné a csatornákat, mint egy Cisco EPC3208 (Wifi nélküli) DOCSIS 3.0 modem.
Na már most amit osztogatnak Technicolor TC7200 modemet, az DOCSIS 3.0 és Wifis, viszont egy agyonintegrált instabil kacat, mint az nálad is látszik, de kicsit bővebben kifejtem.
Hogy is kezdjek neki... A DOCSIS egy szabvány, ami lehetővé teszi a kábeltelevíziós hálózaton az oda-vissza történő adattovábbítást, mert ugye egy normál kábeltelevíziós hálózat csak egy irányú.
A kábeltelevíziós hálózaton ahhoz, hogy internetet tudjanak szolgáltatni, ahhoz külön frekvencia sávot/tartományt használnak, amin csatornákat hoznak létre (felosztják a frekvenciatartományt több kisebb részre). Nos vannak letöltési, illetve feltöltési csatornák is, a letöltésiből általában több van egy DOCSIS 3.0 hálózaton, mint feltöltésiből.
Ugye a DOCSIS 2.0 mint a nevéből is adódik, a 3.0 elődje, a lényege annyi, hogy csak 1 le és 1 feltöltési sávból áll, ami olyan 25-40 Mbit/s le/fel. Régen bőven elég volt, főleg a fejenként 2-3 megás csomagoknál, de ma már nem, viszont még mindig használják a DOCSIS 2.0 modemeket (olyan előfizetőknék, akiknek 20 megás, illetve annál kisebb internet csomagjuk van) DOCSIS 3.0 hálózatokon, ahol több le és feltöltési sáv is rendelkezésre áll a nagyobb internetcsomagok miatt (60 megás net, amihez már minimum 2 csatorna kell és egy olyan modem, ami kezel legalább 2-őt egyszerre.
Ma már olyan 4-8 letöltési csatornát használ a PR és emelett 1-4 feltöltési csatornát DOCSIS 3.0 hálózaton ugye azért, mert 1 csatorna már nem elég, viszont itt jön a baki.
Mint említettem, egy DOCSIS 2.0 modem csak 1 le, illetve feltöltési csatornát kezel és az azért is baj, mert ha pont azt a csatornát használja/kapja el csatlakozáskor, ami már elégé telített és még Te is elkezded nyúzni azt 20 megával, akkor a modem lecsatlakozik és egy másik sávot keres, ami kevésbé telített, viszont ilyenkor az is előfordul, hogy csak ugrál a csatornák között és nincs internet.
Egy DOCSIS 3.0 modem pedig minimum 4/4 (ha jól emlékszem, ha nem, akkor valaki kijavít majd) csatorna kezelésére képes, az említett Cisco modem pedig 8/4-et kezel, ami tökéletes és azért is jó a modem, mert Cisco-s, ami egy igen nagy és elismert cég.
Na már most visszakanyarodva a TC-re, az is DOCSIS 3.0, viszont nagyon instabil és ha azt lecserélik egy nem Wifis modemre, akkor valószínű, hogy egy Motorola-t kapsz, ami csak 2.0 és azzal megint csak probléma lesz, ezért kell kiharcolnod a Cisco modemet, hogy majd ne kelljen megint telefonálni, hogy megint nincs internet stb... tehát kb megelőződ a problémát, legalább is nálad, a külső hálózati problémákat nem tudod megelőzni
Bocsi, hogy ha egy kicsit hülyén magyaráztam és a szakértőktől is elnézést kérek a leegyszerűsített és itt-ott hiányos, esetleg pontatlan leírásért, de próbáltam kicsit leegyszerűsíteni, viszont ha valaki tudja jobban, kérem írja le

Kb ennyi lenne, vannak benne érvek is elrejtve, tehát ha visszakérdeznének, hogy neked miért olyan kell, akkor fel tudod használni (max még hozzáteszed, hogy neked nagyon fontos a folytonos és stabil internet, ezért kérsz jobb modemet), viszont ha úgy gondolod, hogy ez nem elég, akkor itt is PH-n van olyan fórum rész, ahol pont ez a téma, csak most magam se tudom hogy hol van

-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Másik szolgáltató nem hiszem, hogy menne oda az előbb leírtak alapján, inkább a PR próbál meg fejleszteni a sok panaszkodás miatt, na meg más optikai kábel nem is nagyon van ott, csak koax becsatlakozás. Viszont akkor már érezni kellene a javulást, ha az ottani utcákba már megcsinálták.
Amúgy mi is szívunk velük, csak itt nem panaszkodnak annyian, hogy rábírják őket a fejlesztésre.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Nem hinném, hogy optikai hálózathoz kötődne, bár lehet hogy HFC hálózatnál egy osztó, mert amúgy egyedül Tatán van csak optikájuk, ha jól tudom, másrészt ha esetleg a T-Home menne arra, akkor azok meg más eszközöket szoktak használni (ráadásul egy optikai osztó/erősítő fele ekkora sincs), plusz a kábelek is túl vastagnak tűnnek. Inkább valami koax erősítő, vagy osztó, esetleg esetleg lehet optikai átalakító is ki tudja, lehet hogy tényleg fejlesztenek a sok panasz miatt, vagy ki tudja.
Mindenesetre a T-Home-nak nem éri meg arra menni, hiszen már van ott egy olyan kábelszolgáltató, aki legalább koax hálózaton üzemeltet és szolgáltat 30 Mbit/s felett, mert ha jól tudom, most több helyen azért is optikáznak, mert a kormány nyomja a pénzt, hogy 2018-ra már mindenhol legyen legalább 30 Mbit/s.
De ha hülyeséget mondok, javítson ki valaki. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Erre majd figyelni fogok, a gond csak az, hogy múltkor is így volt és a 4000 forintot akkor is kifizettették. Egyedül akkor nem kellett, mikor behalt a modem és kijöttek kicserélni, mondjuk mondtam is volna nekik valamit, ha azért is fizetni kellett volna, hogy ha az a szar úgy dönt, hogy meghal.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Csak az a baj, hogy a PR-t ismerve szerintem addig fogják nyúzni azt az egy 10 G-s vonalat, amíg az előfizetők fele nyávogni nem fog, hogy senkinek sincs meg az az internet amiért fizet, mert ugye a szolgáltatók úgy gondolnak, hogy olyan nincs, hogy egyszerre mindenki tölteni kezdjen, ezért osztogatnak jóval többet, mint ami van. A bankok is így csinálják a kölcsönökkel. Persze hamarosan rá kell majd jönniük, hogy már nincs elég kapacitásuk, de előtte a lehető legtöbb hasznot ki akarják húzni egy vonallal.
Persze mint mondtam, akkor fognak rájönni, ha majd az előfizetők fele nyávogni fog, az meg jó sokára lesz mint azt említetted is, hiszen nagyon kevés az olyan ember, aki foglalkozik is a dologgal és itt a baj. Kb mint a politikában, senkinek sem jó már amit csinálnak, de nem nagyon tesznek ellene semmit se az emberek, hogy jobb legyen, csak néha-néha szót emelnek és ott ki is fullad az egész.
Mindenesetre én most már panaszokat fogok tenni, mert pont amikor kell, akkor sosincs meg az aminek meg kellene lennie és olyankor nagyon idegesítő tud lenni. Arról meg nem is beszélek, hogy amiért fizet az ember, az amúgy sincs meg, csak ilyen körüli értek és néha az a kis meg nem lévő sávszél is sokat számít. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Ugye magának a PR-Telecom-nak pont az a jó, hogy ha az ügyfélszolgálatosok igazából nem értenek a témához, mert így nem tudnak a szolgáltató rovására valós információkat átadni az ügyfeleknek (pl tényleg szar a hálózatuk).
Múltkor nekem az ügyfélszolgálatos azt mesélte, hogy jaj hát a szerelő meg az egyik technikus ezt mondta, meg így mondta és öröm volt hallani azokat a hülyeségeket, amiket összehordott ott nekem pár perc alatt.
Tehát a cég bemeséli a szép kis hülyeségeket az ügyfélszolgálatosoknak, azok meg még szebb formában átadják az ügyfeleknek, akik gyakran el is hiszik, de így a jó (boldogok a tudatlanok).A fórumra meg inkább nem is írok így semmit.

Amúgy be lehet állítani, hogy egyes esetekben beálljon az előfizetők sávszélessége a kívánt (garantált) értékek köré, bár szerintem a legnagyobb baj ugye az, hogy nálatok szarul van kiépítve a rendszer.
Vagy az optikai gerinc (ami a települések között van) gyenge (vagyis nem 10, hanem 1 Gigabites csak), vagy pedig a településen belüli koax hálózat a gyenge, ami elképzelhető, bár nem biztos, viszont mindkét esetben beáll a garantált köré a sávszél.
Ez ilyen minimum és maximum. A minimumot szinte "mindig" eléred (ez se teljesen igaz), a maximálisat meg akkor, ha van miből.
Szánalmas az egész, de ez a versenypiac átka. Van minden, csak éppen minőség sehol sincs. -
PeeterssoN
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Most megnéztem alaposan. Ezek mindenért pénzt kérnek? stb:500/hó; modem 285/hó, ha wifivel akkor 500Ft/hó.
Csomagajánlatukban szerepelnek ezek a tételek vagy azon felül is ki kell fizetni? Az opciós műsorrögzítés már benne van vagy hozzá kérhető?Nincs leírva az, ha nem az összeállított csomagot rendelem hanem mondjuk saját magam akkor milyen költségek vannak még?
Mi az a D Top 90 Ft-ért? Értem hogy az analógra lehet kérni. De másra miért nem és mindegyik analóg csatornát digitálisan élvezhetek? Akkor meg mi értelme a PR-DIGITAL programcsomagoknak?
Ha nem kérek stb-t ki kell fizetnem a tuner és kártya árát? És akkor is jár a felvehető csatorna opció?
Bázz teljesen megkeveredtem.
A csomagajánlatuk elégé tré. Viszont 10.000 Ft alatt jobb csomaggal nem lehet megúszni. Ja és akkor még mindig ott a kérdés ami az előzőre is vonatkozik. -
rodrigez
senior tag
válasz
Con Troll
üzenetére
Én Budakeszin lakom és 2 hete vettem észre brutális lassulást torrent használata közben. Nem vagyok brutál warezoló, de a betevő amcsi sorozataimat, zömmel 720p-ben mindig torrenten keresztül húzom le. 60/5-ös netem van, de torrent alatt kb. 20-a óta 4-500kb/s-al csordogálnak a dolgok. Reggel elindítottam egy linux iso-t, még mindig nem jött le... Ellenben pár napja Steam-ről megvettem bagóért a Batman: Arkham City-t és annak a 17.3gb-ját leszedte kevesebb mint 1 óra alatt, majdnem 6mb/s-os átlagot hozva. Szóval gyanítom, hogy a PR lassítja a torrentet.
-
mlinus
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Ebben a formában igen, ennyire képes. Nem mondanám gyengének, csakhát kinőtték az előfizetők. Régebben a UPC 120/10 megabitet adott 4/1-es kiosztásban, ma már a legkissebb csomaghoz is 8/4 jár.
A torrentnél próbálj másik klienset, esetleg utorrent beállításokban engedélyezni az erősített titkosítást, vagy futtass le egy tesztet pl link (javat engedd neki)
-
mlinus
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
akkor jól gondoltam (sajnos)
a jelszintjeid ugyanolyan jók, sőt, kiválóak. Azt mondjuk nem értem miért nem fogják be egyszerre mind 2 feltöltési csatit, de abszolút logikus amint mondtak neked: régen docsis 2 rendszeren a letöltési frekik is így müködtek, ha túlterhelt volt amin épp voltál akkor gyorsan váltott a modem, ami pár másodperces szolgáltatáskimaradást jelentett, de cserébe a sebesség stabil maradt.Torrent biztos limites? Próbáltad több fájlal? Reggel is?
-
mlinus
őstag
válasz
Con Troll
üzenetére
Semmire. A cmts beállításhoz sima szerelő nem nyúlhat hozzá illetve nem is ért, ráadásul azt központilag lehet csak babrálni. Mivel a jelszintjeid jók, ezért úgy látszik, hogy egész egyszerűen csak 4/1 csatorna van kiosztva arra a területre ahol laksz.
Sajnos, egyébként, azt hogy mennyire van leterhelve egy terület, belülről is látják, így nyilván tisztában vannak vele a hálózatmenedszelők, hogy bizony kéne bővíteni, ám vagy még nem érte el a szükséges terheltségi szintet a terület, vagy nem jött még panasz, vagy egész egyszerűen nincs elég pénz

Én a helyedbe írnék egy emailt hogy juttassák el a megfelelő személynek, hogy csúcsidőben lassú, és hogy csak 4/1 csatorna aktív a modemben pedig 8/4-et tud.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Projektor topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- sRGB? DCI-P3? Ez áll a színhelyesség mögött.
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

, ugyebár.
Remélem te bírod a "jogos kritikát". Mielőtt jogászkodsz kicsit nézz utána jobban a 2003. évi C. törvénynek. Ha ezt megtetted akkor láthatod, hogy a körülményekben bekövetkezett változások vagy csatorna megszűnése esetén a szolgáltató jogosult a csatornakiosztás egyoldalú módosítására (132. par. (2) bek.) Ezen módosítások nem adnak jogalapot a határozott idejű szerződés 45 napon belüli felmondására az ügyfél számára. Pl. jópáran bepróbálkoztak a FOX megszűnése miatt, másik szolgáltatónál a határozott idejű szerződés felmondására a fenti törvényrészletre hivatkozva. Természetesen egyik ismerősömnek se jött össze, elutasítást kaptak mind a földi, mind a magenta szolgáltatótól. Csatornabővítés meg senkit nem érint hátrányosan jogilag.

Koax kábelnél mitől függ, hogy bírja-e a 120Mbit-es letöltést?

Na jó, inkább nem gondolkodom