Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Ha erős vasad van és SSD-re töltesz, a torent kihajtja a gigabitet is.
-
fatal`
titán
válasz
Véreshurka
üzenetére
DHCP, nincs PPPOE.
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Az ugye megvan, hogy a drága cisco modem mellé a cisco csomagolja a tápot?
De szidjuk ezért is a szolgáltatót, bravó.
-
fatal`
titán
válasz
masterful87
üzenetére
Azt ne felejtsük el, hogy ezek egyszeri összegek. Míg, ha megnézel pl. egy UPC-t ott bérelni kell a kártyát és a második eszköztől kezdve pluszdíjas.
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Igen, elb@sztam, de a lényeg érthető. Aki élő sporteseményt néz, nincs alternatíva.

Adhatnának DVB-C-t, de nem abba invesztáltak, ezért tolják az IPTV-t. De, ha technológiát váltanak, a csatornakínálat, akkor is gyér marad.
-
fatal`
titán
A Net lehet, hogy sz*r (nekem anno nem volt gondom vele, de a nagyobb sávszél miatt én is váltottam optikára), viszont a Telekom TV-je egy kupac fos. Sem minőségben, sem csatornakínálatban nem igazán tudja felvenni a versenyt a T-vel. Persze 2 szolgáltatótól rendelve (Net - T, TV - PR) nyilván drágább, de valamit valamiért.
-
fatal`
titán
válasz
Bozont1991
üzenetére
A kettőnek nincs köze egymáshoz (illetve ha van packet loss, akkor a sávszél leesik mert a csomagok nagyrésze elveszik), jelentsd be hibára, vagy az oszlopon van probléma, vagy pedig a központban. Az is lehet, hogy a környéken simán túlterhelt a hálózat, akkor hetekig nem fog változni semmi, itt a környéken is volt ilyen 4-5 éve.
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Semmivel nem drágább, mint a UPC, csak kisebb a sávszél a net esetében. Maga a TV kb. ugyanannyi.
Kábelszolgáltatónál nem, de ő tányéros tv-t kötött helyette.
-
fatal`
titán
válasz
kovbandi82
üzenetére
Pedig a PR TV csomagjában messze a legnagyobb a kínálat és nem kell beltérivel szórakozni

-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Sajnos nem ugyanaz az alvállalkozó köti be a lakásba a netet mint aki a bővítést csinálja. A szerelő aki kint volt az teljesen normális volt, és ő is azt mondta, hogy nem érti, hogy miért nem ugyanaz a cég végzi a két dolgot, ők is meg tudnák csinálni a bővítést is és akkor talán nem lenne a nyilvántartás sem egy ekkora szemétdomb.
Állítólag azóta ilyen trágya, amióta a német T átvette a magyart, ameddig valamennyire függetlenül, Magyar Telekomként működött addig nem voltak ilyen problémák.
Az a baj, hogy ilyenkor az egész utcában cserélnék a splittereket. Illetve ez nem baj, csak nem tudom mi tart ennyi ideig. Elvileg darabonként kb 2-3 óra munka.
Elnyertek egy rakás pályázatot a 30 megabit miatt, gondolom le vannak terhelve. Nekem inkább az ügyfélkezeléssel volt problémám, röhejes hogy szó nélkül törlik a megrendelést aztán meg hívogasd őket, hogy mi a f*sz van, mert nem küldtek semmit.
És akkor azt mondja az üfsz-es, hogy rendelgessem meg havonta

PR-rel nekem nincs gondom, itt atomstabil.
-
fatal`
titán
Ennyit a konkurenciáról...
A nagyobb sávszél miatt futok még egy kört majd tavasszal, csak azért linkelem ezt ide, hogy máshol sem feltétlenül jobb (sőt!) a helyzet.
Egyedül a nagyobb sávszél miatt akartam váltani, mert a szolgáltatással nem volt probléma (120-as net).
-
fatal`
titán
Én meg akármikor mérek ilyen:

Úgy látszik jó helyen lakom

-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Persze, mert rengeteg példa van arra, hogy a magyar állam elképesztően minőségi szolgáltatást nyújt.
A BKV, a Volán, a MÁV, a Posta, az okmányirodák, kormányablakok, önkormányzati tulajdonban lévő parkolási társaságok, autópálya és közútkezelők, kórházak, iskolák, egyetemek mind a minőségi szolgáltatásról híresek.
Ja, mégsem...
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Szerintem akkor nézd meg jobban a csomagokat, mert el vagy tévedve.
Bár kérdés kinek mi a jó. Mutass még egy szolgáltatót ahol az összes sportcsatorna, az összes természetfilm/tudomány csatorna egyáltalán elérhető a kínálatban.A box nem tudom milyen, kártyával nézem.
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
A TV-t nem éri meg a PR-től? Messze a legjobb csatornakínálattal rendelkező szolgáltató.
Mondjuk itt a körzetben jó ideje nincs probléma se a tv-vel se a nettel (az országos hibákat leszámítva), lehet, hogy csak szerencsés helyen lakom.
-
fatal`
titán
válasz
Mikeee89
üzenetére
Az analógon szórt adások és a közszolgálati HD adások (m1 hd, m2 hd, m4 sport hd, duna hd) kódolatlanul elérhetőek, kártya nélkül, így ha megvásároltad a tv-t ezekért az adókért nem kell fizetned. A többit pedig el tudod dönteni, hogy kell-e

(#1606) alteran95: Én úgy tudom, hogy 2017-től tervezik megszűntetni teljesen (szerintem más szolgáltatók is hasonlóan fognak cselekedni).
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Akkor átfogalmazom: Ha megvan a garantált, nem reklamálhatsz semmit, ilyen egyszerű. Nem fizetsz a teljes sávszélességért az idő száz százalékában, olvasd csak el a szerződést. És nem csak a PR-nél, hanem sehol.
"minden körülmény esetén"
Újabb tévedés, nézd meg az éves rendelkezésre állási kötelezettséget
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Te élénk tévedésben élsz. Te a garantáltért fizetsz. Ahol a garantált megegyezik a maximummal azt dedikált bérelt vonalnak hívják és egy "csöppet" drágább.
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
10 megabitet kapsz a t-nél, nincs már 50 megabit felfele elég régen. (Garantált 15/2)
A TV meg egy kalap fos, és kártya sincs, mindenképp box kell.
-
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Egyáltalán nincs semmi reggel óta...
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Jogos, kicsit elnéztem. Amire reagáltál (1398) az enyémre jött válasznak, ami a CI-ről szólt, ezért nem értettem hogy jön ide a kábelmodem.
"és bizony havi 400-ért bérled CI-t"
"Múltkor rákérdeztem én is a megvételre, de azt mondták, hogy nem, mert akkor ki kerül a szolgáltató hatásköréből, nem frissül rajta az egyébként is sz@r szoftver stb."
A modemet valóban nem lehet megvenni sajnos.
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
De én sehol nem beszéltem a modemről és nem is neked válaszoltam.
-
fatal`
titán
válasz
bucihost
üzenetére
Ha a TV képe szétesik akkor majdnem mindig az oszlopon lévő eszközük szaródik el úgyhogy addig kell verni az asztalt, ameddig nem jönnek ki megnézni.
Itt a környéken (Szigethalom) ebből még nem volt probléma sosem, szerencsére. Az utóbbi időben a nettel sincs gond, mindig megvan a 60 mega.
Úgy látszik, hogy környék függő is, hogy milyen a szolgáltatás minősége.
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Minden lakossági szerződésben (igen, a trénél, a diginél, meg a upcnél is) benne van, hogy szervert nem üzemeltethetsz. Innentől kezdve nem értem a problémát.
-
fatal`
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Pedig semmi gond nincs a digitális adás minőségével, csak normális box-szal (vagy a tv-vel közvetlen, kártyával) kell nézni

-
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Csak az elsőre tudok válaszolni.
A box képes felvételre, viszont 1 tuner van benne. Azokat a csatornákat engedi nézni, amik ugyanarról a frekvenciáról jönnek, amit veszel fel. Ez nem a box korlátja, így működik a digitális adás. Pontosabban a csatorna-kódolás miatt van ez a "jelenség".
Amit szeretnétek elérni, ahhoz kell még egy box / kéttuneres cucc és még egy kártya.
-
fatal`
titán
Hosszú a lease time. Most vagy 6 vagy 48 óra már nem emlékszem, ennyi időre kell áramtalanítanod a modemet ha új ip-t szeretnél. És még ez sem garantálja, hogy változni fog, mert ha legközelebb visszakapcsolod és a rendszer még senkinek nem osztotta ki a régi ip címed, akkor újra te fogod megkapni.
-
fatal`
titán
válasz
infectedmann
üzenetére
Attól, hogy belső antennás nem biztos, hogy szar. Nekem is belső antennás a routerem (Netgear WNR3500) de nem szobakonyha méretet szór be...
-
fatal`
titán
A sat tv műhold (DVB-S). Ez pedig kábel (DVB-C).
Azokat a csatornákat, amiket az analógon kifizetsz, ingyen kapod digitálisan is (ha van valamilyen digitális előfizetésed). Nem értem a problémát. Előfizetsz egy D1-re (vagy akármi másra, D2, D3) és kapod a D Topot ingyen, az analógot meg nem használod.
-
fatal`
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Pontosan erre utaltam.

És ha jól tudom a Fibernet/Rubicom területeken nem szolgáltat a upc sem 240 megabitet.
-
fatal`
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Vagy avval sem, mert a UPC vidéken nem nagyon szolgáltat, a költség egy városban ahol több lakás jut egy adott területre szerintem sokkal kevesebb, mint kertes házaknál.
Állítólag itt a környéken fekteti az optikát a T, lehet, hogy emiatt nyomulnak ennyire. Én a TV miatt nem mennék át, itt jobb a csatornakínálat.
-
fatal`
titán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Tányér mellé dekóder kell az összes tvhez, plusz nincs digisport, a pr csatornakínálata jelenleg majdhogynem a legjobb.
-
fatal`
titán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Engem még köt a hűség, plusz ott a tv is és ha külön-külön rendelem (a tv-vel nincs gond), akkor veszett drága.
Az IPTV meg pocsék és a csatornakínálat is tré.
-
fatal`
titán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Szánalmas, már nem is bosszantom magam. Jó lenne, ha jönne ide valami alternatív szolgáltató, ami nem kerül egy vagyonba, mint az adsl...
-
fatal`
titán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Nem szó nélkül. Lehetett tudni már legalább 2 hónapja, hogy január elsejétől kikerül az összes discovery és a két eurosport is.
-
fatal`
titán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Azért nem volt net, mert megcsinálták végre.
-
fatal`
titán
Közben meggyógyult a net, legalábbis nálam. Remélem így is marad.
-
fatal`
titán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Nyílván úgy értettem, hogy pénzért.

-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
Celithrandi
üzenetére
Felfele nincs probléma, csak és kizárólag lefele, de az borzalmas, használhatatlan.
Én 11k-t fizetek most, D123+filmbox, PR delta, telefon és 20/3.
(#863) Directors: A TV digitális alatt a mindig tv-t érted? Egyrészt szebb a minősége, másrészt azon 1-2 adó (m1, m2, duna) HD-ban jön.
De állítólag a beltéri boxoknak ilyen borzalmas a minősége, ha conax kártyával néznénk, akkor jobb lenne. Csak én PC-n tv-zek és nem találtam még normális áron tunert, ami fogad CI+-t és tud DVB-C-t.
-
fatal`
titán
válasz
Lotus_Omega
üzenetére
Az egész net egy trágya volt, karácsony környékén használhatatlan volt. Ezért valószínűleg rába*ták a korlátot a torrentre, mert a net jó, de a torrent dec 27. óta használhatatlan.
Remélem kezdenek vele valamit, mert, ha tartósan így marad lemondom a francba.
Még így sincs meg egész nap a 20 mega http-n sem, szóval botrány az egész itt a környéken (Szigethalom).
Írj a fórumukra, hátha észbekapnak:
[link] -
fatal`
titán
válasz
Directors
üzenetére
Mert egy csomó adót szarul sugároz a PR. Sokszor a 4:3-ból csinálják a 16:9-et (alul felül csíkkal, 16:9-es TV-n így oldalt is), ezért kicsi lesz.
De sok adó is sugároz így (4:3-ban adnak, 16:9-es műsort). A legtöbb TV-n van ZOOM funkció, persze így széthúzza a képet, a felbontás és a képminőség nem lesz jobb.
-
fatal`
titán
"Holnap átnézem a számlákat és megpróbálok valamit variálni a csomaggal. Jelenleg van egy PR-Delta+D-Top+legkisebb net csomag. Mindez 9e Ft körül."
Ez nagyon drága.
Általában két plusz szolgáltatás rendelésével tudsz feljebb lépkedni (legalábbis itt így van).
Mi most D123 + PR Delta + Telefon + 20 megabitért fizetünk ~11k-t. Lassabb nettel olcsóbb.
Viszont ez nem Szolnok, nem tudom milyen ott a net.
-
fatal`
titán
A vihar sokszor gyilkolja az oszlopokon a cuccot, be kell jelenteni, hogy gyenge a jel, kimennek és megcsinálják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Micro Four Thirds
- Doctor Who (2005)
- Arc Raiders
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- NZXT Kraken Z53 RGB(fehér)+NZXT H5 Elite ATX(fehér) garancia 2026.01.31-ig
- Apple Watch Ultra, Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 (Sony E)
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De szidjuk ezért is a szolgáltatót, bravó.