Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Akosman #3841 üzenetére

    Azt tudom hogy más szolgáltatónál is vannak szar hálózatok, csak ez a PR-nél hatványozottan igaz, ráadásul itt a mentalitással is komoly problémák vannak fejlesztések, illetve hibaelhárítás terén, a szakmai hiányosságokról meg inkább ne is beszéljünk.
    Optikai hálózatnál egyébként nem nagyon szoktam problémákat hallani, ott inkább a Node-okkal, illetve az ONT-okkal van baj max (vagy ritkább esetben az OLT-ban lévő modullal)., de azok is ilyen ritkább problémák, egyedül eddig a DIGI-nél láttam többször panaszt, hogy optikán eléggé túlterhelt a hálózatuk, főleg FTTB esetén, de ott ahol éppen FTTH van csak mondjuk panelben, ott volt már nem egy esetben jelszint probléma is, na de a DIGi ilyen szempontból más tészta, talán nekik van a legolcsóbban megépített FTTH/FTTB hálózatuk mindenhol, illetve mellettük még a PR-nek, most meg hogy a NER átvette, nem is lesz drágább, meg minőségibb, máshonnan meg nem nagyon hallok problémák optikáról, max. még telekomnál, hogy a 2 Gbit/s nem nagyon van meg, de az megint másik tészta, ami 2 oldalról is nehezen kivitelezhető technikailag, a szolgálatói oldalról főleg azért, mert kb. az egész szegmens kapacitása annyi.
    A Vodafone-nál meg különösen megszaporodtak a problémák, mióta átvették a UPC-től a szolgáltatást, de ez megint olyan várható dolog volt, főleg hogy a Vodafone-nak sem valami sok tapasztalata volt előtte a DOCSIS rendszerekkel, plusz ott vannak a helyi sajátosságok, hogy mindenre rá kell jönni, mi hol és hogy van, ugye ott vannak a globális kapcsolatok problémái is a váltással, szóval a Vodafone esetében ez megint más tészta, na de a PR-nek xx éve megvan a saját hálózata és területe, sőt közben ez csökkent meg nőtt is, a mentalitás meg kb. majdnem az elejétől kezdve ugyan olyan, magyarul borzalmas. UPC-nél, illetve T-nél voltak, sőt talán még vannak is ügyfélmegtartó ajánlatok, ha le akarod mondani a konkurencia miatt és felkeresed az ügyfélszolgálatot, itt meg ha felkeresed őket, ugyan azokat az árakat mondják, amik az oldalon van, látszik mennyire érdeklik őket az ügyfelek :DDD

Új hozzászólás Aktív témák