Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz DM-Fan #74114 üzenetére

    Nem tudom, létezik-e ilyen, hogy a feketeszint ingadozása, vagy egyesek csak ránézésre azt hiszik, a szürkülés miatt úgy tűnik neki, mintha emelkedne a feketeszint.

    A látás így működik, hogy világos képtartalomban szebbnek, feketébbnek tűnik a fekete, mint amikor jönnek a sötétebb jelenetek és zavaróvá válik a túlzottan világító fekete. Holott az valójában végig azonos szinten volt.

    Nem is lenne semmi épeszű indoka, hogy azt szabályozgassák. LG-nél inkább az szokott lenni, hogy gyárilag kicsit magasabb szintre lövik be a feketét, bizonyára ezzel akarják kivédeni a kijelző öregedésének hatására később jelentkező gyújtási bizonytalanságot.

    Itt a készüléken belül van két trimmer, amivel a gyújtási és kioltási időzítéséket finoman be lehet szabályozni (a gyárilag beállítotthoz képest szebb feketét lehet elérni, több éves kijelzőnél is), utána úgy marad fixen, ezek a szintek nem változnak, mi értelme lenne...

    A teljesítmény limitálásának van megmagyarázható értelme, ez pedig mindig is létezett, régebbi plazmánál is, csak magasabb szinten, de már képcsöves TV-él is, a sugáráram-korlátozó áramkör.

    Nyilvánvalóan, az esetleg alulméretezett áramkörök (ismét hangsúlyoznám, hogy itt nem csak a tápegységről van szó) sincsenek valójában alulméretezve, ez egy koncepció, hogy direkt úgy van kitalálva, ahogy. Olcsóbb gyártás, vagy energiaosztáy, vagy akármi miatt, de tudatosan mennek ezek dolgok, nem csak úgy véletlenül "gyengébbre sikerült".

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák