- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Hsanyika1 #59402 üzenetére
Nekem is falon van, ettől speciel nincs nagyobb hangja, teljesen mindegy, hogy a konzol tartja el 10 cm-re a faltól, vagy hogy egy asztalon/állványon helyezed el úgy, hogy akkor lesz 10 cm-re a faltól. Az üzemzaj abszolút példányfüggő, szerencse kérdése, ki milyet fog ki. Nálam egyáltalán nincs se táphang, se panelzaj, még némított TV-nél és magasabb kontrasztú jelenetnél sem lehet hallani belőle semmit, közelhajolva is épp csak van némi buzz, pedig az én fülem is hiperérzékeny. A korábbi készülékemmel sem volt semmilyen ilyen jellegű gond, ugyanakkor tudom, hogy ez egy valós probléma és valóban tud elviselhetetlen is lenni a dolog, egész furcsa hangokat tud adni egy készülék, ha mondjuk pl. egy hűtőborda nincs megfelelően rögzítve a felületen, vagy ha egy tekercs nincs kellőképpen leszigetelve, vagy adott esetben hibás az egyik kondi.
Get Moded!
-
hunspikey
őstag
válasz Sanyyka #59385 üzenetére
Nem csak ő mondja. Én is 50-es szériát váltottam 60-ra - és sokkal csöndesebb a ventilátor és a tápzúgás meg nemlétező jelenség. Ha a TV háta mögé megyek és oda rakom a fülem akkor hallatszik, de nem cicereg, hanem zúg, mint egy trafó. Magyarul nincs olyan magas hangja, gondolom ezért sem hallatszik ha normál módon nézem. De olyan nem volt még soha (és már nem is lesz bizonyára) hogy jött egy fehér jelenet és kihallottam a cicergést ha nem ment hangosan a tv <30 volume.
Iszonyat mértékű a fejlődés az 50-es és a 60-as széria közt - én nem gondoltam volna.
Elsődlegesen én egy nagyobb TV-t szerettem volna. Erre kaptam egy brutál sokkal jobb, hatalmas TV-t
Egyébként a 65 colos egy monstrum - 50 kiló felett van a súlya...98 centi magas !! és 152 centi széles.
Hál istennek nem uralja a nappalit mert az meg 11 méter x 6 méter. A Tv-t meg pontosan 455 centiről látja a szemgolyóm
kéne egy 80 colos...
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
batagy
őstag
válasz DM-Fan #59403 üzenetére
Az én 42UT50-emen kétféle zaj van.
Van egy buzz, amely a fényerővel és a fehérséggel emelkedik. Ez egyértelműen hallható, de annyira nem zavaró (pontosabban megszoktam).
A másik, ami zavar, van egy "csörgedező" vagy cicergő hang, amely viszont épp akkor jön elő, ha fekete a kép (ha nincs a panelen terhelés). Csatorna váltásokkor hallom. Legegyértelműbben úgy tudom reprodukálni, ha a menüből lekapcsolom a képet.
Ezt észrevettem már amikor vettem is , 1 éve, de nem volt merszem visszavitetni, illetve gondoltam hogy a többi is biztos ilyen. Utólag lehet ezzel bármit kezdeni, átnézetni valahol? A Pana szervízzel érdemes szórakozni?
Van 42GT60-om is, azon nincs ez a cicergő hang, csak a buzz.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz DM-Fan #59403 üzenetére
Természetesen igazad van, de ha egy zúgó tápos darabot fog ki az ember és még fel is szereli a falra, úgy gyakorlatilag megsokszorozza a táp zaját a falról való visszaverődés miatt. Nekem szekrényen van az 50ST60 kb. 30 centire a faltól és szintén semmit sem hallok, de a lányom sem, pedig 14 éve hegedül és elég jó a füle.
"csak a zene van"
-
wdarty
tag
Hangszigetelő szivacsot rakott már valaki a falra tv mögé?
-
nagyúr
válasz dgabro #59398 üzenetére
"Kb 2,8-3 méterről nézzük, de simán hallom.....értsd: hangerő kb 3-ason az 50-es skálán), na ez kivitelezhetetlen a plazmán"
Igaz, te samsungról beszélsz, de én éjjel 1, max 2-esen hallgatom a tévét, és semmiféle tápzúgást nem hallok 65ST50-en. Sőt, a nálam járt másik két 65ST50-nek, az 50ST50-nek és az U20-nak sem volt számottevő, zavaró mértékű tápzúgása. Pedig a fülem nagyon jó, de normál távról, normál képtartalom esetén észrevehetetlen a hang.
Szerintem nagyságrendekkel több felhasználónak nincs problémája a tápzúgással, de azoknak csak elenyésző része írja le ezt itt. Persze ez nem vigasztalja azokat, akiknek tényleg zavaró hangú a tápja. Engem is nagyon idegesítene, az biztos. (Egyes esetekben segített a táp rögzítésének megerősítése.)[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #59407 üzenetére
Így van. A falhoz közel rakás (falra szerelés vagy fal elé állítás, tök mindegy) eleve megnöveli magas frekik visszaverődését, és sok esetben, ha a visszavert hang által bejárt teljes távolság megegyezik a hang hullámhosszával, akkor interferencia lép fel, ami durván felerősíti az alap hangot. Szerencsésebbeknél pedig, ha a hang hullámhosszának a felével egyezik meg, akkor kioltják egymást, ilyenkor van, hogy valaki nem hall semmit.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MaUser
addikt
válasz Sanyyka #59385 üzenetére
Sok függ a szoba elrendezésétől, az alap zajszinttől, stb. Ha a falon/falhoz közel van a tv és csupasz a fal akkor jóval hangosabb lesz. Ugyanígy a csendes lakásban simán hallom az st60-at világos képeknél 7-8 méterről is. Messze hangosabb, mint pl. a gtx770 hűtője alapon... Ellenben ahová a px8e került, ott semmi hangja nincs, pedig korábban volt naki ugyanígy. Most a faltól jó 50 centire saját talpán áll, falon körben pedig hőszigetelős fűrészporos tapéta, mi azért elég jó hangelnyelő/hangcsökkentő.
Meg nyilván tesztelés kicsit más. Napközben jóval kevésbé halljuk a halk hangokat pl. egy utazás után, mint reggel vagy este, amikor csöndből ébredünk vagy az otthoni csend vesz körül minket körbe este már egy jó ideje.
BBéci: Direkt fény esetén amúgy is majdnem mindegy, az asztali lámpa az ex720-on is látszott (igaz nem volt nagyon zavaró), pedig annak első osztályú a bevonata. Normál fény esetén viszont az F8000 bőven kompenzál a fényerővel, más kérdés, hogy levett fényerővel tényleg ugyanott vagy majdnem, mint az f5500-nél.
wdarty: Igen. Segít sokat, de cserébe ronda. Emiatt aztán lekerült. De ha értelmesen design-olod a lakást, akár még jól is nézhet ki.
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz viharkabat #59413 üzenetére
Nagyon sokszor leírtuk: ez mind-mind egyéni dolog és nagyon sok tényezőtől függ - a nézett csatorna logójának áttetszőségétől, a TV beállításaitól, a nézés időtartamától, a megszakítások gyakoriságától és hosszától, a paneled egyedi érzékenységétől, stb. Mind-mind olyan dolog, amit neked kell kitapasztalni. Van olyan ghost, ami 1-2 perc alatt is simán eltűnik, van olyan, amit hetekig moshatsz. Durva szórás van ebben, nem lehet általánosságban kijelenteni semmit.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
Senki nem tudja neked megígérni, hogy nem fog beégni. Nem jellemző, de megtörténhet.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
dgabro
tag
válasz liszi70 #59410 üzenetére
Hm lehet, hogy rosszul fogalmaztam, és csak kifejezetten ezen a példányon kivitelezhetetlen, és csak számomra a teljes csendben a minimál hangerőn tévézés.
Nálatok van esetleg LCD is a lakásban, és azzal összehasonlítva is ugyanolyan néma csöndben ketyeg a 65st50? Konkrétan ugye az LCD-nél nálunk némítva annak semmi hangja nincs, míg a plazmánál azért hallható eléggé, hogy megy. Ez pedig 1-2-es hangerőnél annyira nem veszlik el.
Egyébként biztos vagyok benne én is, hogy kevés embert zavar. Sőt akik nálunk jártak barátok az új csodát megtekinteni, mindenki csak pozitívan nyilatkozott róla (mindenki LCD felhasználó otthon), és amikor egyetlen negatívumként mondtam ezt a táp zúgást, a filmnézés után is csak annyit mondtak viccesen: "hát te hülye vagy " ...ami lehet, hogy így van tényleg, de attól még én hallom, és jobban eltudok aludni a hálóban az LCD mellett a kis sorozataimon minimál hangerő mellett.
-
nagyúr
válasz dgabro #59416 üzenetére
"jobban eltudok aludni a hálóban az LCD mellett a kis sorozataimon minimál hangerő mellett."
Zavaró tápzúgás létezik LCD-n is, csak nem képtartalom függvényében változik, hanem konstans. Magam is hallottam már zavaróan zúgó LCD-t.
De nem állítom, hogy LCD-n ugyanolyan valószínű a zavaró tápzúgás, mert szerintem is kevésbé jellemző. Ennek egyszerű oka van, az LCD kisebb áramfelvétele kisebb tápot és kisebb tápra jutó terhelést igényel. Egy nagyobb plazmán világos kép esetén 300-400 W is lehet a pillanatnyi áramfelvétel, nyilván sokkal jobban kell dolgozni a tápnak. (Bocsánat a konyhanyelven fogalmazásért, de nem vagyok villamosmérnök. )[ Szerkesztve ]
-
-
-
bigdady
nagyúr
500 ora az ajanlott bejaratasi ido, amikor mar nem kell kizoomolni a csatorna logokat stb?
Más: csak engem zavar hogy egy 16:9-es tv-n sokszor kb meg ennek is csak a 2/3-át latja az ember? mert még igy is szelesvaszonra csinalnak tobb filmet is...
-
MasterMark
titán
válasz bigdady #59428 üzenetére
Nem.
Annyit jelent, hogy utána nem olyan érzékeny a panel.
Ez nem úgy van, hogy puff letellik az 500 óra, és soha semmi nem fog ghostolni.
Engem zavart az elején a zoom, de már nem érdekel.
Habár engem a minőségromlás jobban zavart mint a kilógó részek.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
bigdady
nagyúr
válasz MasterMark #59429 üzenetére
Nyilvan igy ertettem en is csak az 500ban nem voltam biztos kosz
Szerk: normalban ment
[ Szerkesztve ]
-
dgabro
tag
Ja ez is igaz
De azért az megfordult a fejemben, ha évek múlva lecseréljuk a most még új 50-es plazmát, akkor bemehetne a hálóba a falra az lcd helyére, de így nem fog Hanem valószínűleg az lesz eladva (vagy családban elhelyezve máshova), és annak a helyére jön valami nagyobb, mert a lassan kicsit több mint 1 hónap alatt már látom, hogy a 60-as méret is simán vállalható ilyen nézési távról. (Tényleg nincs túl nagy TV )
-
Sanyyka
aktív tag
Na ugye...
Azér' jó látni, hogy valaki elismeri: a 60-as szériát sem az UFO-k hozták.
Nem azt mondtam, hogy zavaró, de a Liszi által is leírt technológiai sajátosság miatt, nagyon világos megjelenített kép esetén némi "tápbuzz" létezik és pont.
65 col kb. 2,3m <3 hangerő, esti használat.
Nem gáz, de mögé hajolni azért nem kell, hogy halljam.
( megkockáztatom, hogy méretaranyosan módosítva a fenti paramétereket senkiének sem az előttem szólók közül, bárhogy is nyilatkozik e kérdésben... )[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Sanyyka #59435 üzenetére
"megkockáztatom, hogy méretaranyosan módosítva a fenti paramétereket senkiének sem az előttem szólók közül, bárhogy is nyilatkozik e kérdésben..."
Ezt a mondatot nem értem.
Egyébként tényleg lehet, hogy nálam a faltól való távolság is befolyásolja, hogy egyáltalán nem zavaró, sőt, szinte hallhatatlan a tápzúgás (normál képtartalom esetén, a szokásos nézési távról), ugyanis kb. 60 centire van a faltól, sőt, a tv jobb oldalának több mint egyharmada mögött fal sincs. Az akusztikai különbségek biztosan sokat számítanak. (Mondjuk az U20 és az 50ST50 viszont közelebb volt a falhoz, és azoknál sem jelentkezett tápzaj. Na mindegy, tudja fene! )
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
pl. (de ahogy írják a többiek is, ki kell tapasztalni, nem parázni) eurosport-on ment egy darabig a szánkó világkupa bal oldali logoval, majd utána alpesi sii bal oldali logoval ami elég is volt, hogy "kiszedje" a szánkóval összeszedett logot A s"sílogót" meg most kiszedte egy viasatos film...s így tovább.
Remélem délután a férfi kézi eb-t hd-ben tolja az m1...s nem csak "ráírják".
F.K.T.
-
balisz
senior tag
Most néztem mennyi volt az edigital-ban a 42GT50 utolsó fogalmazott ára: 150000Ft Van egy olyan érzésem, hogy idén nem fogunk eddig lemenni...
-
addikt
válasz balisz #59438 üzenetére
Ne is mondd...
Szeretnék egy 50"-at venni, de st60-ból elfogyott, ott van az 50gt60 és a ~fele annyiba kerülő 42st60 (és találtam egy 50gt50-et használtban ~1év garanciával) Fogalmam sincs mi legyen...
50gt60 iszonyat drága, még ha meg is tudom oldani
42st60-tól nagyobbat szeretnék
50gt50 használt eggyel régebbi és a garancia sem sok rá...A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
nagyúr
válasz Sanyyka #59440 üzenetére
Nem, mert semelyik mondatrészre nem stimmel a "...senkiének sem...".
Vagy ez volt az eredeti szándékod? : "Nem gáz, de mögé hajolni azért nem kell, hogy halljam.
(megkockáztatom, hogy méretaranyosan módosítva a fenti paramétereket senkinek sem az előttem szólók közül, bárhogy is nyilatkozik e kérdésben..."Ha csak elírtad, és senkiének helyett senkinek az eredeti szándék, akkor bocs, így érthető, de bevallom, ez csak most jutott eszembe. A "senkiének" teljesen megzavart.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kleinguru #59439 üzenetére
Ne őrlődj: egyértelműen 50GT60-at kell venned. Arányaiban nem drága, maximum ahhoz képest, hogy tavaly ilyenkor az 50GT50-et 310 eFt-ból haza lehetett vinni. Egyébként a 50GT60 a jelenlegi, 350 eFt-os árával toronymagasan best-buy az összes létező TV közül, ha az ár/érték arányát nézzük. De egyébként képminőséget tekintve is kb. csak a Pana VT/ZT szériája van előtte, de azok se sokkal. Ilyen kiváló TV-t nem kapsz ennyiért és már ezt se sokáig, utána meg verheted a fejed a falba.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
addikt
válasz DM-Fan #59442 üzenetére
Mekkora különbség van az 50gt50 és 50gt60 között? Arra való tekintettel, hogy nekem az 50st60 is megfelelt volna...
Tv nézés és film nézés, erre a két dologra használnám
350K az 381 a + garancia miatt... és nagyon sok pénz egy tvért...
[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
hunspikey
őstag
válasz dgyuri0123 #59408 üzenetére
Lol - már hogyne gondoltam volna - csak tudod egy kicsit hülyén festenék egy székben egyedül a többiek előtt, mivel az ülőgarnitúra, mely a könyvespolc előtt van, nem mozdítható (kb 3.5 méteres)
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kleinguru #59444 üzenetére
Érezhető a javulás több téren is: sokat javult a ditherelés, még mélyebb a feketeszint, nincs szoftveresen elrontva a professzionális képmód, stb., ergo sok területen jobb a 60-as GT széria. Mondjuk az 50ST60-nal szemben inkább vennék tavalyi 50GT50-et, ha ebben a méretben gondolkodnék. De akkor meg már ott az idei 50GT60. Sajnos abból 50" a legnagyobb, így sokunknak nem is alternatíva.
Neked kell tudni, mennyit szánsz rá. Én azt mondom, hogy egy ilyen tudású megjelenítőért nem sok ez a pénz, pláne, hogy jódarabig nem fogsz tudni ilyen szintű TV-t venni, pláne nem ennyiért. Aztán persze van, akinek 150 eFt is sok ilyen célra, másnak meg a millió forint sem, mások a kereseti viszonyok, az értékrend, stb. Neked kell tudni, számodra mennyit jelent ez a hobbi.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest