- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamáspapa
aktív tag
elvileg igen, de nem tudom, milyen felvevője van, amivel fel tud venni tv-adást, ha csak nem a set top box analog kimenetéről, már ha olyan van neki. Nekem digitv műholdasom van, a set top boxa az SCART-on ad ki jelet, ez van átvezetve a Pana dvd-író-HDD felvevőmön. Azért kérdezem tőle, hogy nála hogy van összerakva rendszer felvétel szempontjából, mert érdekel, pláne hogy ha digi-jelet vesz fel.
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
-
nagyúr
-
hunspikey
őstag
válasz Gabor970 #59178 üzenetére
A VT50-et annyira érintette, hogy nekem volt is- mármint Tv is meg folt is - lol - de meg lehet javítani, sokkal kisebb a baj mint én elsőre gondoltam. Át kell tekerni a két feszültség szabályzó potmétert egy kicsit.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Ja, megjött a 65 VT 60-om.
Gyerekek - EZ a TV!
Majd ha kicsit már alábbhagyott a gyermeki ujjongásom akkor írok pár gondolatot. Bocsi most mennem kell TV-t nézni.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
-
Hsanyika1
senior tag
Panashopban már nincs 50st60!!!! Nálam pedig itt van
-
rayman2006
tag
Panasonic 46G20-t melyikre érdemseb cserélni 2.8m-re 55ST60 vagy 50GT60?
ST60 látható képminőség fejlődés ST60-nál is?
ST60 és GT60 képminőség különbség látható nagyon?
Mai plazmák könnyeben beégnek vagy már kevésbé,mint G20-s széria?Kép Zajosodás,ditherzajba van különbség ST60 és GT60 között csökkent G20-hoz képest?.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz rayman2006 #59219 üzenetére
Egyértelmű, hogy G-ről csak GT-re lépj! Látható egyébként a difi már az ST60-on is a G20-hoz képest, de a GT60 láthatóan jobb, minőségibb TV, mint az ST60, nem is kicsit!
A mai plazmák is ghost-olnak és képesek beégni is, ez mit sem változott.
A ditherzajt manapság már nagyon jól sikerült kompenzálni, egyik idei modellen sem mondható jelentősnek, sőt, alig-alig látsz, ha jól van beállítva a készülék.
Get Moded!
-
rayman2006
tag
válasz DM-Fan #59220 üzenetére
Csak mérte ugrás-ra is gondoltam 46" és 50" között nem nagyon látni különbséget ha jól gondolom ezért gondoltam 55ST60-re.
FullBD látom ST60 és GT60 különbséget vagy már akár SD tartalmaknál is?
Mibe jobb GT60 erősebb színek?
Teszteket néztem mind 2-ről csak jókat írnak.
azt nem tudom igazán a különbséget csak tesztelők látják aki tudja mit kell nézni vagy átlagos néző is? -
panpeter92
tag
válasz DM-Fan #59220 üzenetére
Amúgy miben jobb a GT60? Az utóbbi pár napban/hétben BBécitől hangoztak el olyan dolgok, hogy nem szebbek a színei, mint az ST-nek, a mozgásmegjelenítése annyival jobb, hogy az emberek 99% semmit nem érzékel belőle. Emellett úgy tudom, hogy ugyanaz a fényszűrő van rajtuk és a feketeszintjük is megegyezik.
Nem vonom kétségbe, hogy van különbség, de komolyan érdekel mi az. Azt hagyjuk, hogy szebb a dizájn, meg világítós a távirányító. -
Isual
veterán
válasz panpeter92 #59222 üzenetére
"és a feketeszintjük is megegyezik." - Na ebben jobb a GT. Kb dupla kontraszt (fele black level).
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
panpeter92
tag
Azért ebben nem vagyok olyan biztos. BBéciék 0,005-öt mértek az GT60-ra, míg az ST-re 0,009-et. Azonban a GT-ből 50, míg az ST-ből csak 42 colos példánnyal dolgoztak és a nagyobb képátlóval a fekete is mélyebb lehet. De mondjuk a hdtvtest 0,007 cd/m2 feketét mért az ST-hez, míg a GT-hez 0,008-at.
Tehát ez minden csak nem óriási különbség.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz rayman2006 #59221 üzenetére
Béci aki tesztelte ezeket mondta el többször a napokban, hogy átlag felhasználó semmi különbséget nem lát köztük, az annyira kicsi. Én GT-n a minimálisan mélyebb színeket vettem észre csak ST-hez képest.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bogabi
senior tag
válasz rayman2006 #59219 üzenetére
Ha nem fontos pl. a felvétel opció, amit a GT60 tud, ST60 nem, akkor nyugodtan vedd az ST-t. Már ez a TV is nagyságrenddel jobb, mint a régi G20. És nem a levegőbe beszélek, mert én pont G20-ról váltottam ST60-ra. Nem egy kategória. Persze, GT60 még jobb, mint az ST60, de ha eddig a G20-al is elégedett voltál, akkor felesleges a GT60. Szerintem.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
arcitec
addikt
Láttam ST mondom jó, szólt az eladó rámutatva a GT-re és az? Hűha hát az jobb.Egymás mellet a GT láthatóan jobb kontraszt és fekete(nekem). De persze kinek mi számít jobban, már az ST is bőven vállalható, főleg nagyobb képátlóval(csak ne lenne a GT). Aki pedig inkább videofil annak a GT.(mondom én)
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz panpeter92 #59222 üzenetére
Láttam ST60-at és GT60-at közvetlenül egymás mellett, azonos HD-forrásból, normálisan beállítva. A GT60 egyértelműen szebb színeket produkált, mélyebb feketével és az ST60 mozgásmegjelenítésére sem mondanám, hogy csak az emberek 1%-a látja rosszabbnak, mert tény, hogy nem olyan jó, mint a GT60-é. Más kérdés, hogy ha nincs mellette a GT60, akkor ezen különbségek valóban eltörpülnek, vagy adott esetben nem zavarják az átlagemberek döntő hányadát. Itt maximum az lehet vonzó és a GT60 felé billentő tényező, hogy tudod, hogy van jobb az ST60-tól. Ha neked ez a különbség nem éri meg az árkülönbözetet, akkor az ST60-at kell venni. De felhívom a figyelmed, hogy már nem egy ember írt ezen topicba is arról, hogy nem volt megelégedve az ST60-nal és inkább GT60-ra váltott/eleve azt vett. Márpedig ennek van tényleges alapja.
Ezen felül a GT60 ugye funkciókban is jóval gazdagabb - már akinek ez számít.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #59225 üzenetére
Láttam köztük a különbséget, de nem átlagember szemével néztem, az nekem már akkor sem menne, ha akarnám. Kikapcsolhatatlan a folyamatos hibakereső üzemmódom.
Nagyobbnak ítélem a különbséget ST és GT, mint GT és VT között. Mozgáskezelésben és ditherelésben mutatkozik meg leginkább. Viszont amikor ST volt nálam, lelkesen és örömmel néztem rajta tucatnyi filmet és tévéműsort.(#59224) panpeter92
Saját GT-men a tegnapi mérés során 0,006-0,008 közötti feketét érzékelt a műszer, az alá egyszer sem ment. Cirka 40-45 órát üzemelt, szóval nyersnek mondható, kíváncsi vagyok, mennyit fog változni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hsanyika1
senior tag
Nekem 50st60 jó minden téren!Nincs mellette gt60 össze hasonlítani! Ja kicsit össze ment
-
nagyúr
válasz panpeter92 #59224 üzenetére
"BBéciék 0,005-öt mértek az GT60-ra, míg az ST-re 0,009-et."
és (#59223) Isual "Na ebben jobb a GT. Kb dupla kontraszt (fele black level)."
65ST50-en 0,006-ot mért János.
-
Isual
veterán
válasz liszi70 #59232 üzenetére
Egy mérés, nem mérés. Másrészt 65". Tesztek alapján írtam, mindenbe bele lehet kötni, ha akarsz. De legyen akkor ST50-60-GT60-VT60-nak ugyanolyan a feketéje. Felőlem.
(#59234) liszi70: Nekem semmi. Csak, amit írtál az (feketében) ezt sugallja. Szerintem nem így van, s szerintem örülhetsz az ST50-ed kiváló feketéjének. Ami lehet a méret miatt van, mert 50"-os tesztekben rendre 0.009-11-et olvasni. Illetve a koloriméternek is azért van szórása ilyen szinten már.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Akkor az összes műszernek van szórása, tehát ne is foglalkozzunk a mérési adatokkal, mert semmi közük a valósághoz.
Sem Liszi, sem más nem állította, hogy az összes modellnek egyforma a feketeszintje, VT60-on 0,003 is előfordult.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Isual
veterán
"Akkor az összes műszernek van szórása, tehát ne is foglalkozzunk a mérési adatokkal, mert semmi közük a valósághoz." - Ez csúsztatás. Ha 4-5 adat van 0.009-11-re és egy 0.006-ra, akkor gyaníthatóan utóbbi lefelé szórt (persze utóbbi 65-ös, amiből nincs annyi adat, szóval lehet még igaz is). Ez csak gyanú, lehet nem és a másik 4-5 fel. Ettől még csúsztatsz.
"VT60-on 0,003 is előfordult"- GT60-on is. És az mindjárt a duplája a 65ST50 0.006-jának. Feleslegesnek éreztem liszi hsz-ét, kötekedőnek, nem konstruktívnak. Mindenből ki lehet hozni számokkal ezt is meg azt is. Ha rosszat írtam, hogy a GT60-nak jobb a feketéje, akkor azért elnézést kérek. Csak mert ezt a hibámat korrigálta liszi.
(#59237) BBéci: Igaz, korrigáltam is a hsz-emben.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Te 50 colos ST-k 4-5 adatára hivatkoztál, Liszi pedig 65 colossal rendelkezik, annak 0,006 a feketéje. Ezért nem értem, miért kellett belekeverni a műszerek szórását.
János ugyanazzal a műszerrel mérte Liszi tévéjét, mint az AVO tesztben szereplőket, azokat bátran össze lehet hasonlítani.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Pityu89
senior tag
X60 esetében hogyan kell beállítani, hogy a HDMI-n átküldött PC képe ne lógjon ki a képből?
Samsungnál tudom, hogy a bemenetet kell átnevezni PCre. Itt nem történt változás. XBMC-n szerencsére be lehetett kalibrálni, de azért jó lenne ha a windows is rendesen megjelenne. (a start menü, és ikonok le vannak rejtve, meg a háttérkép is állandóan változik)
-
nagyúr
"Feleslegesnek éreztem liszi hsz-ét, kötekedőnek, nem konstruktívnak. "
Már bocsánat, de itt egyedül te hisztiztél, egy mért adat beírására szimplán megsértődtél.
"Csak mert ezt a hibámat korrigálta liszi."
Nem korrigáltam magát a számadatot, csak árnyaltam az általad túlzóan felállított tételt, miszerint "ebben jobb a GT. Kb dupla kontraszt (fele black level)" És egy szóval sem mondtam, hogy nem jobb feketeszintben IS a GT, de abba, hogy dupla kontraszt, sokkal kevesebb a valóságtartalom, mint abban, amit én írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz liszi70 #59242 üzenetére
Nem gúny. Tényleg igazat adok. Visszaolvastam - ilyenkor ezt szoktam tenni, nem most van ilyen "vitám" először - és valóban kötekedésnek olvastam akkor, de meg van az az olvasata is, amit te írtál. Szóval igazad van, gúny nélkül (!), és bocsánat a hisztiért. Ennél tisztábban, korrektebben nem tudom leírni.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
srácok - akinek van ST60 - milyen a 3D..?
többek között ezért is vennék nagyobb tv-t, de azt mondják, hogy ebben nem valami erős az st60... (crosstalk meg minden egyéb )
a GT50-hez képest vajon milyen a 3D rajta..?https://youtube.com/user/nuke7
-
Longue63
tag
2 napja megvan az 55VT60, alig tudok elszakadni előle. Ma meg leszállították az OPPO BDP 103D, mindent újra kell nézni! Nem könnyűűűű... Azért egy valami: hangosnak találom a ventiket.
-
spiky03
veterán
Durvák ezek a 3D-s képek.
Még ilyet még.Mondjuk az fura, hogy csak pendrive-ról játsza, DLNA-s megosztásban nem is látta a mappát.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- F-Secure termékek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest