Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mayday00

    őstag

    válasz Kernel #29516 üzenetére

    fényerőszabályzó a videojel feketeszintjét tologatja le-fel, vagyis laikusok számára megtévesztő az elnevezés. Ezt én is sejtettem, pedig laikus vagyok. Ha feltekertem, szürkébb lett a fekete, nagyon rossz.
    Mozi módon van a készülékem egyenlőre bejáratom, nem állítottam a kontraszton semmin.True cinema módban, kicsit sötétebbnek tűnt a kép, ott 36 a kontraszt, Mozi módon 42, most ezen járatom be. Ez jobban bejön. Amúgy elfogadott, hogy a plazmákon ,,sötétebb" a kép, mint a lcd-n? Lcd-n van háttérvilágítás, plazmán nincs gondolom ez a oka.?!

    Kontraszt állításával mik változnak? Milyen értékek? Színek, fekete az ugyan az marad? Vagy csak a fehéret módosítom? Gondolom a kontrasztnak nincs köze a feketéhez, az a fényerőszabályzón tudom,,állítani"

    Próbálgattam már a kontrasztot állítgatni próbaképpen. Ha lejjebb tekertem, ,,sötétebb" volt a kép, ha feljebb világosabb..De túlzott kontraszton már rossz volt a kép, nem valósághű. Nem tudom mi erre a megfelelő szó.

    Mondjuk ha lejár a 500óra, s egyenlőre nem kalibráltatom, mennyi javasolt max kontraszt értékre? max 50?
    Ahol meg nem zajos a kép, vagy ezt mindenki maga döntse el?

    Normál módban a 42 es kontraszt, teljesen más képet ad, mint mozi, vagy true cinema módban. Ugyan azon a 42 es értéken.

    Ugyan az a kontraszt érték, de normál módban zajos, nem olyan jó a kép. Mintha picit túl élesítődne nem olyan valósághű. Átkapcsolom mozi módba, már eltűnnek ezek a hibák.Ugyan azon a kontraszt értéken.

    Akkor a normál mód nem alkalmas egy aránylag jó érték beállítására? Legalábbis nálam így próbaképpen normál módban sehogy sem jött össze a normális kép.

    Mozi, vagy inkább a true cinema módon érdemesebb kisérletezni?

    [ Szerkesztve ]

    "A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

Új hozzászólás Aktív témák