-
Mobilarena
PlayStation 5 összefoglaló
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
válasz LeventeV #151301 üzenetére
Én nem rég olvastam egy cikket, amiben az ANC működését taglalták. Lényegében a mikrofon(oka)t használja zajszűrésre. Ez alapján el tudom képzelni hogy ez alapján szűri meg a bejövő zajt is. Ez élesben hamarosan kiderül, legfeljebb élek a visszaküldés lehetőségével.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
lo_jo
senior tag
válasz 30z.Samu #151299 üzenetére
Az Alza leírása hibás (vagyis lejjebb már jól írják, aztán a paramétereknél megint hibás), nincs benne ANC, ahogy a Nova 1X-ben sincs. Az a zajszűrés a mikrofonra vonatkozik, a háttérzajokat szűri 25 dB-ig, de nem neked, hanem a többieknek voice chaten. A jelenlegi Steelseries felhozatalból az ANC-t valóban csak a Nova Pro Wireless tudja.
Szerk: Látom sikerült félreértened az ANC-t. Az ANC az, amikor a mikrofonból jövő hang "ellen" dolgozik a fejhallgató, kioltva így a frekvenciákat, csökkentve a zajt. Ez szép és jó, csak ezt a SS 4P nem tudja. Ott a mikrofonnak van egy zajszűrése azért, hogy ha multiban játszol, a többiek ne hallják, ahogy ugat a kutya, püfölöd a billentyűzetet vagy szuszogsz a mikrofonba. Ezt az Alza tévesen ANC-ként tünteti fel, valójában semmi köze hozzá.
A Sony és a Sennheiser pedig BT fejhallgatók, azokban valóban van ANC, de több hátrányuk is van a nem BT wirelesshez képest. Eleve venned kell egy BT5 dongle-t, hogy használni tudd, de még akkor is csak mikrofon nélküli használattal fogsz rendes sztereó hangot kapni, amint a mikrofont is használnád, hands-free módba vált, ami már csak mono hang.
Ráadásul az ANC alapvetően nem csinál süketszobát a fejedben, ha valaki tévét néz melletted, akkor az szinte biztos, hogy be fog hallatszani. Ha be kell mennem az irodába, a mai napig a Sennheiser fejhallgatómat viszem az ANC miatt, az alap morajlást nagyon szépen szűri, a mélyebb tartományban kifejezetten jó (erre is van a legtöbb kihegyezve, repülő, vonat, busz, irodai alapzaj), de a magasabb hangok (telefoncsörgés, tévéből tipikus hangok: robbanás, lövések, stb.) már hallhatók. Tompábban, de hallhatók.
Ettől persze lehet, hogy neked a 4P passzív szűrése elég lesz, de a Sound Guysnál és az rtingsnél is kevesebb pontot kapott isolation-re, mint a Cloud Stinger.
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz lo_jo #151303 üzenetére
Shit...nehogy egyszerű legyen. Köszönöm szépen Neked is. Ettől függetlenül ha már így alakult kipróbálom, lehet hogy a kialakítása végett valahogy szorosabban illeszkedik a fülhöz, jobban izolálva a kinti zajt vagy nem tudom. Amúgy ha már a mikrofonnál tud zajt szűrni, végül is az is jól jöhet, mert szoktam multiban játszani, akkor legalább a túloldalon lévő nem kap hülyét a kutyától vagy a mentő szirénájától.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Mezcal
addikt
Ehhez képest alig látni a változástPlaystation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
LeventeV
senior tag
válasz Mezcal #151306 üzenetére
Azt nem értem, hogy a PS5 és Xbox verziók miért az 1.2-es verziószámot viselik.
Eltérnek a verziószámok konzolon és PC-n, vagy mi tényleg csak az 1.2-t kaptuk és majd jön az 1.3 konzolos változata, vagy maga a poszt hibás és 1.2-t kellett volna írjanak.Esetleg még azt el tudom képzelni, hogy az 1.2 a közös fixeket tartalmazza, az 1.3 pedig erre építi a PC specifikusakat. És akkor konzolon a következő javítás 1.4 lesz.
Mindenesetre ebből a játékból nem lesz DR 2.0 úgy érzem.
Arra vagyok kíváncsi, hogy évente jön-e új rész, vagy egy ideig ezzel leszünk?[ Szerkesztve ]
-
Tomtailor85
senior tag
Sziasztok!
Frissítés óta furcsaságot csinál a ps5. Tv-re van rákötve, de hol elmegy a kép (tök fekete), utána visszajön, de kb 5 másodpercenként. Hdmi kábelt, tv-t is kipróbáltam mást, de ott is ez a hibajelenség! Valaki tapasztalt hasonlót? -
Totatti(Hun)
tag
válasz Tomtailor85 #151308 üzenetére
Nekem is ezek a problémák jelen vannak monitoron,random van úgy hogy két óra játék alatt egyszer sem van mikor 10 perc után kétszer is.De a monitor biztos jó mert ha pc vel játszok nincs probléma.
Áldás Békesség Az Úr Legyen Veletek
-
Tomtailor85
senior tag
válasz Totatti(Hun) #151312 üzenetére
Nekem is az volt, de ma már használhatatlan, mert nem hagyja abba. Nem tudom eldönteni, hogy szoftveres, vagy hardveres hiba ez...
-
LÁZ
addikt
válasz rasotamas #151311 üzenetére
az nem derült ki, de igen, gyanús, hogy a lemezesre vonatkozik.
ps. be kell állítani egy értesítőt az oldalukon, ha pl 190k alá megy aztán jól van, de gyanús, hogy promózni is fogják a blekkfrájdéjüket valamilyen formában előtte
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
LeventeV
senior tag
válasz Hachiko95 #151309 üzenetére
Igen, engem is ez kavart meg. Ki tudja milyen szerződést kötöttek a WRC-vel.
@Kendek: köszi, ezt nem tudtam. Viszont ez nem csak a PS5 rendszerében levő verziószámokra érvényes? Mert most ha elindítom a játékot, akkor a kezdőképernyőn is v1.2 van, pedig oda elvileg a készítők már bármit kiírathatnának, nem?
[ Szerkesztve ]
-
LeventeV
senior tag
válasz #42308056 #151316 üzenetére
Átálltak a belső Ego engineről Unreal Enginere, és ez betett a performancenak meg a kinézetnek is (pedig ha úgy nézett volna ki mint a Dirt 5, a maga 120 Hz módjával, akkor nem lett volna ok a panaszra).
Plusz a szokásos Codemasterses launch bugok, amik az utóbbi időkben sajnos megszokottak lettek (főleg a Grid Legendsnél voltak ezek).Amúgy kontent szempontból ez nem lenne egy rossz rallys cím. A fizika meg megosztóra sikeredett (a korábbi WRC-hez képest szerintem jobb, de "könnyebb" mint a DR 2), de ez kb minden autós címre elmondható.
[ Szerkesztve ]
-
Mezcal
addikt
válasz LeventeV #151307 üzenetére
Nem tudom, én sem értem, sok itt a kérdőjel, mert ezzel a javítással nem úgy kéne kinéznie, amilyen jelenleg.
Arra vagyok kíváncsi, hogy évente jön-e új rész, vagy egy ideig ezzel leszünk?
100% Egyrészt az előző WRC is évente jött, másrészt az EA évente dobálja a sportjátékait. Nekem ezzel nincs problémám.
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
Dinomano
senior tag
Egyik ismerősöm karácsonyra rendelne Thrustmaster T248-at PS5-re. Mennyire jó kormány hobbicélra? Van jobb ajánlat is 100e Ft környékén? Úgy látom neten, mintha külön lenne PC/Xbox és PS4/PS5 változat. Ezek más csatlakozósak?
/(^_^)____7=--- - - >|
-
Hachiko95
aktív tag
válasz LeventeV #151318 üzenetére
A tapadás furcsa nekem, a DR2-ben szépen lehetett úsztatni, ívet húzni kanyarban. Itt nem lehet annyira, és aszfalton ha megcsúszik nem akar visszajönni. Olyan mintha nagyobb lenne a tapadás főleg hátul és amikor az elenged vége.
A fék is furcsa elsőre, mert nem hajlandó fordulni csak teljesen felengedett fékkel. -
lo_jo
senior tag
válasz Dinomano #151322 üzenetére
Múltkor megfogdostam egy T248-at, nekem nagyon bazárinak tűnt még az én G29-emhez képest is. Jó szívvel a G29-et sem ajánlanám, csak valami brutál akcióban 60 környékén (én ennyiért vettem 2018-ban), inkább vennék egy használt, felbontott, visszaküldött, stb. T300-at, a bele jóval fejlettebb, csendesebb, időtállóbb a szíj hajtású FFB miatt.
-
ricshard444
veterán
En is a T300t tudnam javasolni, en evek ota hasznalom es nagyon szeretem.
Vannak dolgok...
-
Bad Pritt
félisten
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Beretvás
veterán
válasz Tomtailor85 #151313 üzenetére
Nálam vasárnap volt egy ilyen 1 másodpercre se kép se hang, és utána még a színek is fakók voltak...
-
markknight
veterán
Nem semmi Omni-mant, hogy összerakták az MK-ba. Azt hittem csak egy Superman copy lesz Injustice-ból, de sokkal több energiát beleraktak. Mától indult az early access, érdemes ránézni. Picit OP, majd nerfelik.
-
F-ECT$
titán
válasz markknight #151331 üzenetére
Persze, hogy op. Így majd mindenki megveszi, aztán ha eladtak eleget, akkor jöhet a nerf.
Dive ever, work never.
-
republic666
junior tag
Sziasztok!
Érdemes jelenleg VR-t venni akár használtat vagy újat?Nem sok játékot látok hozzá...
A bírkák mindíg többen vannak.....1987 C64 1996 SEGA MD 1998 PS1 2002 PS2 2004 PC 2022 PS5 2024 VR2
-
F-ECT$
titán
válasz republic666 #151337 üzenetére
Ha ki akarod próbálni, akkor igen. Aztán ha megunod, eladod.
Dive ever, work never.
-
Callme
tag
Sziasztok!
Rákerestem a fórumban a walletes fizetési témára, de nem találtam konkrét választ, így a kérdésem a következő:
Ps plus előfizetés vásárlása esetén is működik az az elv a store-on, hogy az előfizetés összegének egy részét először a wallet-ről vonja le, majd a maradék összeget a hozzáadott bankkártyáról szedi le?PSN ID: CallmeEighty8
-
Szoke1982
senior tag
válasz Callme #151340 üzenetére
Gondolom igen ha játéknál nálam kiírta, és már csak a levont összeg volt a legalján!
Azt tudom, hogy lejebb kellett görgetni vagy mi ,vagy az analóg kart lejebb kellett nyomni , de lehet háromszög, (nem tudom) de lenn írja ( tudod összegzés) mit von le a kártyáról és a walletból, és mennyi van rajta és von le róla walletról.
De látni mindent utána, kb én is anno úgy néztem ezt a rejtett " menüt hol van?
Szerintem az analóg le vagy alulról írja azt hiszem most fejből nem vágom ! Négyzet vagy háromszög passz..[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Kaptam e-mail-t hogy jönni fog egy fülhallgató és egy fejhallgató.
Sic Parvis Magna
-
-
30z.Samu
félisten
válasz markknight #151347 üzenetére
Ja már vannak árak? Én nem láttam, azt hittem az még nem lett publikálva. Meg mondjuk reggel is volt/van. Tegnap átvettem a Steelseries fülest, bár a tegnap beszéltek után picit aggódva, de úgy voltam vele hogy kap egy esélyt. Maga a kicsomagolás is egy hatalmas élmény volt, mert olyan apróságok vannak a dobozba rejtve ami Nekem nagyon tetszett. Aztán kicsomagoltam magát a fejhallgatót, ami szerintem nagyon szép és jó az anyaghasználat. Nem recseg, nem ropog és bejött az amiben reménykedtem, fejre téve szorosabban simul a fejre és jobban kizárja passzívan a külső hangot. Kb olyan minőségben, mint az agybadugós fülesnél. Aztán jött a próba, PS felismerte, de ezt sejtettem is. A hangzás az teljesen más dimenzió a HyperX után, pedig aztán azzal sem volt semmi bajom. De ez teljesen más és nagyot dob a játékélményen és nem mellékesen ki tudja annyira zárni a külső környezetet (persze mint beszéltük nem aktívan), hogy az Nekem megfelelő legyen és bele tudjak merülni a játékba teljes mértékben. Szóval eddig nagyon úgy fest hogy ez a fejes lett a befutó, amennyire nem akartam erre költeni, annyira beválni látszik.
Sic Parvis Magna
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
Az OFF topik erre található!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest