- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
Bjørgersson
félisten
Végre valami tényleg vicces.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
törölt tag
válasz Bjørgersson #11703 üzenetére
+1
-
donmackó
addikt
A fárad tgőzös topikban fáradtak a fiúk -> [link]
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
Enzolord
addikt
Erre gondoltam én is a cím alapján...Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
törölt tag
-
L_YKing
addikt
-
törölt tag
válasz quailstorm #11715 üzenetére
-
emmm
őstag
Amúgy meg Gyűrűk*rva.
-
Enzolord
addikt
Ebben mondjuk van valami.. Könyvben nem mindig jön át, hogyan örül meg annyira a Milf a kigyúrt vízvezeték szerelő által megjavított csapnak, hogy még pénz sem marad nála, ezért kifizeti természetben.. De lássuk be, ez életszagú..Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
DeFranco
nagyúr
válasz Enzolord #11719 üzenetére
ó, ezek szerint te túl fiatal vagy, hogy ismerd a '80-as '90-es évek nagy romana-tiffany stb. hullámát, minden unatkozó háziasszony legjobb szórakozását az éva vermut mellett 30-tól 60 éves korig ott aztán szépen érzékletesen negyedoldalas jelzős szerkezetekkel be volt mutatva az összes görbület sóhaj és mozdulat ahogy az kell rá is volt izgulva szinte mindenki a célcsoportból, ezt olvasták aligán a strandon, a villamoson a piacra menet, meg persze csendes magányba elvonulva egy vasárnap délutáni szundi idején a vidéki birtokon iykwim
az olyan örökbecsekről nem is beszélve, mint a p.-sztár volt őnagysága és társai ami az akkori hardcorenak felelt meg.
érdekes módon tudtommal a lapozgatós kaland-játék-kockázat műfaj kimaradt a szórásból, pedig óriási potenciál lett volna benne tessék, feltártam egy 25 éves piaci rést
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
válasz #65675776 #11720 üzenetére
Nézőpont kérdése. Nekem anno tizenegypárévesen lassan olvasható volt a könyv, nehezen indult. Kb. 3x olvastam a trilógiát, de a film nekem jobban bejött. A 15 %-ot azért túlzásnak érzem, a fő szál benne volt, a dalok, mesélések persze kimaradtak a filmekből. Talán a legnagyobb kihagyott/átírt rész a Megyébe való visszatérés és Szarumán halála.
-
törölt tag
Azért Glorfindelt kicserélni a könyvben éppen csak megemlített Arwenre is eléggé necces volt. És a sok apróságról már ne is beszéljünk. Mint pl a filmben Széltetőn eloltja a tüzet, merthogy az felhívja a Nazgul figyelmét. A könyvben meg éppen biztatja Frodoékat, hogy gyújtsanak tüzeket, mert attól félnek a Nazgulok.
Mondjuk még mindig jobban megőrízte a könyvet a film, mint a Hobbit esetében. Ott kb összesen három esemény van, ami megmaradt.
-
emmm
őstag
+ (#11724) daa-raa : Igazatok van. Bár nekem Bombadil rész az unalmas volt, nem bántam, hogy kimaradt. Tényleg, a Széltetős rész az megvan, de pl. Glorfindelre így hirtelen nem emlékszem így 15+ év távlatából.
Viszont élményre nekem akkor is jobb volt a film, visszakanyarodva ezzel az eredeti témához.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A könyvet olvasd el újra, ha nagyon régen olvastad! Először a megjelenésekor olvastam el, ezt kiadást, azóta már elég sokszor. Érdekes, hogy a tizenhat évesen "unalmas" első száz oldalt egyre inkább tudom élvezni.
-
válasz philoxenia #11726 üzenetére
Én is 16 évesen olvastam először. Úristen, te nem én vagyok?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz philoxenia #11730 üzenetére
Hú, rossz lehetett 16 évesen megtanulni olvasni...
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
atike
nagyúr
válasz philoxenia #11732 üzenetére
Na akkor most ki fog bannolni kit?
-
atike
nagyúr
válasz philoxenia #11734 üzenetére
Jó a buli...
-
emmm
őstag
válasz philoxenia #11726 üzenetére
Nálam most a Kardok vihara megy (klónok harca), majd alkalmadtán előveszem egyszer újra.
Én kb. 13-14 lehettem, mikor olvastam, a hatosztályos gimi elején...érettségire meg kijött a film első része, tesómmal jól rá voltunk izgulva
-
philoxenia
MODERÁTOR
Szerencsére az első négy Martin könyvet még a sorozat előtt elolvastam, az ötödik ugye már közben jelent meg, a hatodik meg később jön mint a sorozat.
Van még egy elég monumentális regényfolyam, abból nyolc kötet jelent meg eddig magyarul, az első hatot olvastam már, de újrakezdem, az utolsó kettő előtt, mert nagyon bonyolult...
Aztán meg van ami nagyon érdekelne, de magyarra csak az elejét fordították le. Például ezek a könyvek:[link] Tanulok már angolul, talán pár év múlva el tudom őket olvasni eredetiben, persze úgy marha lassan fogok haladni... Oroszul hamarabb menne én még azt tanultam nyolc évig...[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
válasz philoxenia #11738 üzenetére
Én a Potter utolsó részét még angolul olvastam el (én már nem tanultam oroszul ), aztán persze mikor megjelent, akkor megvettem magyarul is. Na, pl. az a sorozat tényleg sokkal jobb könyvben. Még akkor kezdtem olvasni, mielőtt kijött az első rész filmben, nem volt ismert.
-
Enzolord
addikt
válasz philoxenia #11738 üzenetére
Nem tűnik kicsi olvasmánynak..
Nagy vonalakban összefoglalnád, miről szól?Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Enzolord #11741 üzenetére
Rettenetesen bonyolult fantasy világ, azért fogok neki újból. Nagyon nagy vertikálisan és horizontálisan is, azaz széltében-hosszában, időben stb. Sok szempontból teljesen más, mint a megszokottak, ez is a vonzó benne, meg az, hogy hónapokra elég olvasnivalót ad. A cselekmény szerteágazó sokszereplős, nincs hasonló általam ismert fantasy univerzum. A cselekmény kiszámíthatatlan, nagyon sötét az egész, semmi hepiend, sőt közben se hepi a történet általában. Ellenben ha van rá mód, elektronyosan érdemes olvasni, a könyvek roppant súlyosak, karizomfejlesztés kézben tartva őket olvasni. Aki aránylag lassan olvas, annak nem ajánlott, kamaszoknak meg a téma és a karakterek miatt sem. Húsz alatt ritka aki élvezi szerintem, olyan harminc éves kortól van elég élettapasztalat és gondolkodásmód, hozzáállás, hogy a teljes művet megértse az ember nagyjából. Persze sokszor újraolvasható, nem olyan lelövöm a poént típusú könyv.
-
Enzolord
addikt
válasz philoxenia #11742 üzenetére
na ez kiváló, köszi az infót, érdekesnek hangzik..
Könyv méretileg olyasmi élmény lehet, mint az Asimov összes..Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz philoxenia #11742 üzenetére
két napja azzal szórakozom, hogy ezt úgy olvasom, mintha a bibliáról írtál volna
[ Szerkesztve ]
-
Enzolord
addikt
válasz DeFranco #11745 üzenetére
Durva moderátor szendvicsbe kerültél Kullancs...
Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
DeFranco
nagyúr
@Enzolord: te csak ne félts engem
-
dobragab
addikt
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- ami nem aranyköpés, tegyétek OFF-ba!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest