Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz V/ #35011 üzenetére

    Üdv,
    ha jól értelmezem a leírtakat, akkor nekem is hasonló jellegű a kérdésem. Összefoglalót is olvastam, de nem igazán értek a Paypal-hoz. Van számlám, volt is már az elmúlt években 30-40 tranzakcióm, lényegében 1-2$-os, és 1-2 talán, ami ~30$. Én úgy szoktam, hogy egy kis "zsebpénzt" utalok a paypal számlára, mondjuk 10ezer Ft-ot, és abból költögetek (van, hogy elég egy évig is :) ). Ezt a módszert azért szeretem, mert nem kell a kártyát társítanom, és így nem tudok "mínuszba" menni, nem költök többet, mint ami a számlán van.
    Az olvasottak alapján szerintem rosszul csinálom, mert nem váltok devizát (tényleg nem értek hozzá), Forint egyenlegről fizetek $-ban, igaz, ezek kis tételek.
    Viszont most vennék egy telefont 400$ értékben. Itt már nagyon nem mindegy, milyen árfolyamon fizetek. Jól értelmezem a leírtakat, hogy 2 lehetőségem van:

    1. átutalom a pénzt Ft-ban a K&H számlámról (szerencsére nincs tranzakciós illeték a számlacsomagomban), majd Paypal-on belül ezt valahogy átteszem $-os egyenlegre, azt teszem elsődlegesnek, és úgy fizetek, vagy
    2. hozzáadom a kártyámat, és azzal fizetek
    Ez utóbbival még kedvezőbb is lesz az árfolyam váltás?! Ez esetben át kell állítani, hogy a bank árfolyamát vegye figyelembe, ugye?
    Előre is köszi a választ :R

Új hozzászólás Aktív témák