- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok!
Augusztus 11.-én indítottam 1 reklamációt paypalon át. Mivel előtte jópár email ment az eladóval, és semmi előrelépés az ügyben, rögtön bekapcsoltam azt az opciót, hogy a paypal vizsgálja ki az ügyet.
Annyit látok, hogy aznap küldött 1 levelet a paypal az eladónak, viszont azóta semmi hírt nem kaptam a dologról.
Ez normális? Nem nagy összegről van szó, de azért jó lenne viszont látni a dolgot. -
kem
addikt
Sziasztok!
Azt meg lehetne valahogy oldani, hogy a Ft alapú magyar kártyámról a Font alapú angol kártyámra küldjek pénzt? Mindkettőhöz külön paypal regisztráció tartozik. Paypal nagyon jól váltja a Ft-ot... Ha nem sikerül automatából kell levennem a pénzt, ami meg levon több mint 1400Ft-ot asszem. Ezért gondolkodtam el ezen...
Köszi!
-
cocka
veterán
válasz Winner_hun #2906 üzenetére
Tuti, hogy kell. A funding source kártya. Akkor kell.
-
kem
addikt
Hehe ezt már leírtam. Kártya hozzáadásnál meg kell adni az országot\megyét\utcát házszámot ahol levelezel a bankkal. A Paypal viszont csak egyszer kérdezi meg, hogy melyik országban vagy(az elején), és utána nem lehet megváltoztatni. Ebből kifolyólag se Magyarország nevét, se a megyét nem tudom kiválasztani menüből, mivel az angol kártyám levelezési címe egy londoni cím.
Egy Paypal reghez csak az adott országban lévő bakfiókokat lehet hozzárendelni.
szerk: hidd el, hogy nem én bonyolítom
[ Szerkesztve ]
Köszi!
-
cocka
veterán
Azt meg lehetne valahogy oldani, hogy a Ft alapú magyar kártyámról a Font alapú angol kártyámra küldjek pénzt?
Persze. Sima banki átutalással netbankban. Érdemes mérlegelni, hogy a paypalos vagy a banki átutalás az olcsóbb. Magasabb összegeknél egyértelműen a paypal a nagyobb bukó.
Jól értem, hogy a forint alapú kártyád kinn van veled külföldön? Ha fix összegű a kivét díja, még úgy is jobban megéri, ha magasabb (persze ehhez érdemes nagyobb összeget mozgósítani, pár ezernél tuti nem éri meg). Aztán a kivett forintot elmész beváltani, már ha UK-ban van HUF->GBP pénzváltó. Ha nincs, akkor így jártál.
Utána a kapott GBP-t fizeted be a GBP számládra. Ennyi.
-
kem
addikt
Szerinted itt van olyan autómata ami Forintot ad ki? Az a helyzet, hogy néha kapok Ft-ot a magyar kártyámra, amit itt be kell fizetnem kp-ban Fontban albérletre. Azt szeretném kitalálni, hogy hogyan bukom a legkevesebbet az átváltáson. Az eddig legjobb árfolyam az volt, amikor Paypallal vásároltam. De ha veszek valamit ebayen attol még nem lesz Font a kezemben. Majd szép lassan kitapasztalom, most az a lényeg,h már tudok mindkettővel fizetni ebayen.
Köszi!
-
Nwis86
aktív tag
Helló Valaki tudna segíteni? 2 napja regeltem paypalt, minden tök simán ment addig, hogy 4 jegyű igazoló számot kéne beírnom, mert nem kaptam meg, a 400Ft-ot leszedték, paypal várja hogy beírjam neki a 4 jegyű számot, de sms-t én csak 500Ft-felet kapok így sms-be nem kaptam meg.... néztem számlatörténetet de ott meg azt írja, hogy "Az ön által lekérdezett időintervallumban a kiválasztott számlán forgalmazás nem történt. "
Ma újraküldettem a paypalal a kódot ami újabb 400 Ft -levonásával járt.... de dettó ugyanaz mint előtte nincs benne szálatörténetbe... "
Szóval már 800Ft-ot leszedtek de nincs sehol se a kódom:S mit tudok most csinálni? -
cocka
veterán
Melyik ez a jóféle bank? (legalább tudni fogom, hogy oda se érdemes menni)
Amúgy meg lehetnél türelmesebb is. Ha a bank nem ismeri a kártyatörténet fogalmat, akkor 2-3 munkanap múlva tudod meg a számlatörténetből, hogy mi a kód.
Ha a bank ismeri a kártyatörténet fogalmat, akkor viszont gyakorlatilag azonnal. (na jó, max. 2-3 perc)
-
orkester
őstag
Hello!
Nézd meg a kártyatörténetet. Olyat keress, hogy pp xxxx expuse.PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
Nwis86
aktív tag
OTP Amúgy 1 éve használom a netbankjukat de még ilyen funkcióval, hogy kártyatörténet nem találkoztam... most jól átnéztem és nincs.... számlatörténet van de kártya az nincs...
Szóval akkor várjak még vele, na de tegnap szedtek le 400at és ma is 400at gondolom akkor 2 különböző kódot kapok majd, és az első az nem lesz jó, így várhatok + 1 napot mire megkapom a 2. paypalos ellenőrzésnek a kódját és azt fogja majd elfogadni? vagy próbáljam meg az elsővel is? letilthatnak ha rosszat írok be? -
cocka
veterán
Tudhattam volna. OTP OTP-nél nincs kártyatörténet. Úgyhogy várjál.
így várhatok + 1 napot mire megkapom a 2. paypalos ellenőrzésnek a kódját és azt fogja majd elfogadni?
Micsoda tragédia. Igen mindig a legutolsót.
letilthatnak ha rosszat írok be?
Ha elbaszod faxolni kell. Úgyhogy igyekezzél nem elbaszni.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
OTP tempó.
CIB-nél ez pl. úgy van, hogy 1 hét alatt megjött mindhárom: a pin kód, a netkártya és a normál kártya. Ha jól emlékszem pont az MTV ostromának másnapján nyitottam számlát náluk. Azóta se bánom. A kód megkapása meg mint említettem ott kb. 1-3 perc.
OTP-nél 3 hét egy netkártya és min. 3 nap egy kódmegkapás? De jó, hogy otthagytam őket a picsába kb. 2 év után.
Ja és még mindig ott tartanak, hogy netkártyád csak legalább net számlacsomagban lehet, aminek a havi díja valami iszonyat szar. Dombornyomotthoz meg vagy felmutatsz 150 ezret vagy havi 60 megy jövedelemátutalásként. Ezzel szemben cibnél 3 hónap után nincs feltétel és a meglévő feltétel sem 150 ezerről szól, jövedelemátutalásról meg aztán végképp szó nincs.
-
Nwis86
aktív tag
3.án csináltattam a kártyát azt mondták 2 hét és küldenek majd 1 levelet, hogy mehetek érte személyesen be átvenni mert ezt nemlehet postázni, 24. én kaptam a levelet aztán még be is kellet mennem érte....
Amúgy havidíj valami 580Ft vagy valahogy így már nem emlékszek viszont ha nem érkezik rá jövedelem, vagy nincs rajta 150 000 akkor 1300 a havidíj ami rablás. Én is utálom OTP-t és senkinek nem is ajánlom... csak nem tudom rászánni magam hogy bankot váltsak hisz már itt vagyok 1000 éve
-
cocka
veterán
Nézzük: 499 Ft/hó egyébként 1199 Ft/hó de legalább az otpdirekt ingyen van.
Az átutalásnak viszont továbbra is szép ára van: bankon belülre: min. 115 Ft, bankon kívülre pedig min. 190 Ft. Na én többek közt ezért jöttem el és ezt jövő márciustól már a netesekre meg a prémiumosokra is ráterhelik. Csak gratulálni tudok nekik.
Én nem ragaszkodtam ilyen görcsösen az otphez.
[ Szerkesztve ]
-
-
cocka
veterán
Idézet a díjszabásból:
Kártya rendelkezésre bocsátása a szerződéskötés időpontját követően az alábbiak szerint
történik:
a) alapesetben 15 banki munkanapon belül,Magyarra fordítva: 3 hét.
-
batorpeti
tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok még, de szeretném megtanulni a PayPal használatát. Nagyjából értem hogy miről szól a dolog, de néhány részlet még nem igazán világos.
Az lenne a kérdésem hogy ha veszek valamit ebayen és paypallal fizetek akkor az eladó az általam utalt pénzt azonnal le tudja venni az accountjából vagy csak akkor hogy ha én megkaptam a terméket és minden ok? Mert azt hallottam hogy vissza kell jelezni. A visszajelzést mennyi időn belül kell megtenni? -
cocka
veterán
válasz batorpeti #2927 üzenetére
akkor az eladó az általam utalt pénzt azonnal le tudja venni az accountjából vagy csak akkor hogy ha én megkaptam a terméket és minden ok?
A kettőnek nem sűrűn van köze egymáshoz, a pénz az utalás következő pillanatában már a paypal egyenlegére kerül (persze a levont jutalékkal). Fejlettebb országokban kérhető a paypal számládhoz számlakártya is. Magyarul a paypal számládról bankkártyával is le tudod venni a pénzt. Más kérdés, hogy ilyen itthon nincs.
Mert azt hallottam hogy vissza kell jelezni.
Ezt rosszul hallottad. Ezt senki nem teszi neked kötelezővé, csak hát illik. Visszajelezni az után kell, hogy meggyőződtél a termék megfelelő állapotáról.
-
evko
aktív tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, beleolvastam, kerestem, nem találtam választ, lehet én vagyok béna.
Tehát a kérdés...
Ha valamit veszek külföldről, tök mindegy honnan, lényeg, külföldről és nem ebayen keresztül, csak úgy megad egy paypal számot...
Utalok neki, nem jön a cucc.. Vissza tudom vonni a pénzt vagy nem?Köszi előre is.
evko
--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
Nwis86
aktív tag
igazad van nem olvastam vissza.... de ideges voltam és fáradt is ahogy látod 0:50kor írtam be a kérdést, semmi kedvem se erőm nem volt olvasni, igazából arra se számítottam, hogy rá 10 percre valaki válaszol, azt hitem majd talán fél nap múlva reagál rá valaki ezért is írtam még gyors be mielőtt mentem volna aludni, hogy majd másnap délután megnézem és addigra talán már ír rá valaki választ...de hát ehelyett itt ragadtam és gyors segítetek is... amúgy beszúrt képedből ítélve látom te is 2x vetetted le a 400Ft-ot, miután beírtad a 4 jegyű kódot mind a 2x400ft-ot jóváírták a kártyádon vagy csak az utóbit, aminek kódját elküldted?
-
kem
addikt
-
cocka
veterán
-
Xaero88
tag
Hali.
Withdrawnál, a Bank Account létrehozásánál milyen formátumban kell megadni a bankszámla számot? Simán + 8db nulla, vagy IBAN formában?
Köszönöm a választ
-
Xaero88
tag
Köszi a 3-5 nap mindig annyi? Ha pl ma kikérem ami rajta van mikor kapom meg?
Szerda-Péntek? -
Nwis86
aktív tag
Valaki megtudná mondani hol lehet beállítani hogy a paypal vagy a rendes bankom váltsa a dollárt és legfőképpen hol tudom megnézni hogy melyik mennyivel számol?
-
cocka
veterán
Illetve pontosabban itt is:
-
Amikor fizetsz, lejebb kiírja azt is, hogy mennyit fizetsz Forintban. Persze csak akkor, ha a PayPal váltja a pénzt, ha a bankod, akkor csak utólag tudod meg, hogy mennyivel terheltek.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
1010
őstag
a paypal azt irja egy termkere hogy mar van nyitva nala dispute pedig nincs,
korabban volt nyitva de msot amsik ugy moatt nyitnek,
ilyenkor mit lehet tenni,?szar a paypal?nyissak ebay nel?
-
cocka
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest