Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz Technoman #1274 üzenetére

    Először is: köszönöm a sok szempontra kitérő válaszodat! :R

    Az általános topicban írtam, hogy nem vagyok hajthatatlan, más típus, akár más márka is jöhet ;)

    a jobb jelen állás szerint olcsóbb, mint a kevesebbet tudó típus -- jelenlegi felállás szerint kicsit olcsóbban tudok 50"AS600-ast, mint 48"AS640-est, ha csak a már bejáratott boltokat nézem, de a keretbe még a 640-es is belefér. Ez volt a két típus választása közötti egyik szempont.

    Két fontos kérdés, amiben még a válaszodat kérem:
    - Adják a rendes távirányítót a 640-eshez is, vagy csak az érintőpaneleset, aztán szerezzek magamnak rendeset ahonnan tudok, meg amennyiért tudok?
    - Mennyire megbízható a tesztelők mérése? Egyik csapat 4000:1 körüli kontrasztot mért az AS600-nál, míg egy másik 2000:1 körülit az AS640-nél, holott azt is írják, hogy ugyanaz a VA panel van bennük. Ez volt a választás másik szempontja: duplaannyi kontrasztot írtak, amit már úgy gyanítottam, hogy nem lehet mérési hiba.

    A 2" nem olyan vészes (legalább ha majd ez vagy az LG feladja a harcot, akkor nagyobb ugrás lesz egy 55"-os :D), de a 3d-re igazából nincs szükségem, mégha szeretem is a térhatású világot (eddig a passzív 3d monitorommal jól megvoltam, igazából el se tudom képzelni, hogy egy (IPS-hez képest amúgyis kicsit lassabb reagálású) VA a számára kényelmetlen képvillogtatással milyen sztereó szeparálást tud elérni mondjuk közeli, magas kontrasztú objektumoknál: nem marad-e áthallás az interlace-elt képkockák között, pl. a sötét éjszakában nem lesz-e három darab egy közeli világító objektumból... Ez a probléma előjön a passzív monitoromnál is, ha nem jó magasságban ülök (ennek meg ez a hibája), de elfogadom, hogy a polárszűrőktől nem is várható el nagy szögtartomány.

    - 1200 Hz vs 100Hz -- ez nem tudom, hogy mi, nekem jellemzően 50i FPS-t fog kapni, esetleg akkor mást, ha valami filmet nézek. Gondolom ez az a képkocka interpolálós dolog lehet, ami az LG-nél a trúmósön.
    Az LG-nél ki vannak kapcsolgatva ezek:
    - dinamikus kontraszt: úsztatgatja a háttérvilágítást, amitől herótom van. A film helyett azt kezdem figyelni, hogy képváltásnál miképp áll neki elhalványodni az esti égbolt az összes csillagával, vagy hogy fényesedik ki a Hold, miután ráemelik a kamerát... eddigi összes monitoromnál is ki volt kapcsolva, natívban tudjon minél többet, ez számít.
    - dinamikus szín/clearwhite/stb: ugyanaz csak pepitába
    - zajcsökkentések: képélességet befolyásolják károsan részletes képnél, ugyancsak zavar
    - TruMotion: kikapcs... ha bekapcsolom olyan lesz a svenkelt kép tőle, mint számítógépes játékoknál a motionblur, ami valamiért szédít. Biztos én vagyok fordítva bekötve...

    - kontrasztnál a cég itt a "Brillant" elnevezést használja, szemben a 600-asnál használt "High Contrast-tal" szemben (bármit is jelentsen ez) -- szerintem ez csak a kicsit kisebb képernyőből fakadhat, ha valóban ugyanaz a típusú a kijelző. Esetleg az lehet még, hogy ha ez nem edge-led, míg a másik igen, így több fény hasznosul a LED-ekből a más elhelyezkedés/más diffúzorrendszer miatt, persze ez csak találgatás.
    - kicsit igényesebb a hangszóró ill. a mögöttes elektronika -- bármi elektronika kicsit igényesebb, az már nyerő (nem vagyok oda a kinyílt kondenzátorokért, hidegforrasztásokért...), a hangszórói viszont vélhetőleg nem lesznek használva... addig vékonyítgatták ezeket a tévéket, hogy a bennük lévő csík-hangszórók még híradóra is értékelhetetlenek. LG-nél is le lettek váltva :) No de majd meghallgatom, hátha ez már jobb, az is lehet, hogy használva lesznek.
    - a legfontosabb (számomra) IFC megléte (képi interpoláció) -- ...vagy ez a truemotion Pana megfelelője? Mindegy, ha az, akkor esélyes, hogy kikapcs... persze előtte megnézem, hátha mégis úgy a jobb, különböző gyártók többé-kevésbé különböző algoritmusokat használnak, lehet, hogy nekik pont sikerült eltalálni, hogy jobb legyen számomra is vele.
    + még pár okos alkalmazás (info bar, scrolling screen, -- alapból egyáltalán nem volt feltételem, hogy okos legyen (pláne, hogy a routert estére áramtalanítom), csak az, hogy a mostanit megütő, vagy ha lehet, akkor jobb legyen a natív kontrasztja. De nem-okosból nem találtam VA paneleset :)
    A DVB-T2 tunerben nem vagyok biztos -- egyelőre kábelünk van, az meg DVB-C, ez a T2 szerintem csak a mindighez fog kelleni, ha majd egyszer átállnak.

    Még egyszer köszönöm a véleményezést, ha nem vagyok túl nagyravágyó, akkor a fenti két kérdésre még szeretném kérni a válaszodat. ;)

Új hozzászólás Aktív témák