- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackJack21
tag
válasz zsamiatt #49648 üzenetére
Nekem van esp32-cam modul, nem voltam hasraesve a képminőségtől. Keress rá a guglin Például itt van egy oldal, videóval. Ezen látszik a minőség. Elegendő fény esetén lehet elég. A 3-4 méter elég véleményes a képzaj miatt, nem pedig a felbontás miatt.
itt van az asztalomon egy "ai on the edge' -re felprogamozott esp. délután csinálok képet vele, ha gondolod...
[ Szerkesztve ]
-
TraceR
tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani olyan okos konnektort, amivel éjjelente egy rutinnal automatikusan újra lehetne indítani a wifi routert? T-Plink Tapo 115-t néztem pl- az tudhat ilyet?
-
-
TraceR
tag
válasz LouiS22 #49653 üzenetére
Vártam a kérdést x időnként nem tudok kapcsolódni hozzá telóval/laptoppal. Amik rajta vannak eszközök azok mennek rendesen, de pl hazajövök melóból, akkor van hogy a céges laptop/telefon nem kapcsolódik. Sima Telekomos KAON GC3000 router, rengeteg cucc csatlakozva, lehet nem bír ennyit, meg nyilván amúgy is gagyi. Amúgy ennek ellenére semmi bajom vele, működik minden rajta rendesen, gyorsan, csak néha így behal, ilyenkor (pár naponta) egy reset megoldja. Tudom, kéne normális router
Szóval valamilyen okos konnektorral megoldható az automatikus reset esetleg?
-
BlackJack21
tag
válasz zsamiatt #49648 üzenetére
Ennyi “látható” az esp32 cam modullal 3 méter távolságról, belenagyítva a részletekbe.
A fotón egy beépített mikrohullámú sütő látható, a kék paca lenne a kijelzője.
Ha továbbra is ebben gondolkodnál, akkor ebből más optikával is készültek, lehet egy “szűkebbel” jobb eredmény érhető el. -
zsamiatt
őstag
válasz BlackJack21 #49657 üzenetére
Ez nem tul jo. Mondjuk azt nem ertem ha arc felismeresre hasznalhato akor mitol lesz ilyen elmosodott a kepe 2-3m tavolsagbol.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
félisten
válasz BlackJack21 #49657 üzenetére
Üdvözletem!
Jelentem, nyolc hónap kényszerű távollét után ismét itt vagyok, hogy LouiS és a többiek nagy örömére újabb láma kérdéseket tegyek fel. (Ráadásul sajnos sokat felejtettem...)
ESP32 Cam:
A gázórát szeretném leolvastatni vele, de konkrétan a bőség zavarával küzdök. Számtalan ilyen OCR-es projektről olvastam, de fogallamam sincs, hogy melyikbe érdemes belevágni.Van valakinek bevált megoldása erre?
Kösznettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
LouiS22
veterán
válasz zsamiatt #49660 üzenetére
bolha méretű érzékelő és olcsó hardver. A kettő együtt ritkán eredményez univerzális használhatóságot, pláne ekkora távolságból.
Közvetlenül az óra elé kellene felfogatnod.[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
ViZion
félisten
válasz TraceR #49655 üzenetére
Ez a modem is? Ha nem, akkor ajánlottabb egy jobb router beszerzése. Ezt nem ismerem, de amiket adni szoktak... ehh... ahogy olvasom, amúgy ez nem lenne rossz, lehet csak a helyi SW egy raklap sz@r.
Nekem a Telenoros modem/router csinálja azt, h néha belassul. Rájöttem, h a szolgáltatótól kap SMS-t, akkor jelentkezik a hiba. A beállításokban minden SMS dolgot elállítottam marhaságra, az SMS-ek jönnek... Bementem, kikapcsoltattam az SMS-t erre a számra, de jönnek, bementem, megnézték, ez van. És ez SW hiba, az anno Telenoros "programozók" ilyent tudtak írni. Most a HA jelzi, ha van SMS (2-3 hetente azért jön egy), törlöm és megy tovább minden. Voda sem jobb, anyámnál is leáll az élet a szolgáltatói SMS-től, pedig más a vas, a szolgáltató... csak a programozók lehettek ugyan azok
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
BlackJack21
tag
válasz MaCS_70 #49662 üzenetére
Helló,
Én is a gázórára akarom majd felapplikálni a most( és az elmúlt fél évben) az asztalon heverő próbapaneles ESP32CAM-et. Én az alapprojekttel foglalkoztam, az újabb "forkokkal" nem, az újításokat sem követtem. Így a jomjol AI on the edge alapján raktam össze a cuccomat. -
félisten
válasz BlackJack21 #49669 üzenetére
Remek!
És milyenek a tapasztalatok vele?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
BlackJack21
tag
válasz zsamiatt #49666 üzenetére
Ha megnézed a kiválasztott felbontást, az 320x240, ami nem a kristálytiszta kép paramétere. amit maximum el lehet érni az a 640x480.
Sok videót megnéztem, de mindegyik esetben 1m-en belül volt az arcát adó egyén.
Amit láttam az a legszűkebb esetben is 66˚-volt a látószög (van még 120˚, 160˚). -
BlackJack21
tag
válasz zsamiatt #49666 üzenetére
Most számoltam egyet, és az OV2640 adatai és 3m távolság adatból 320x240 felbontáshoz 9,6mm/pixel(640x480-> 4,8mm/px) adat jött ki, így a kijelzőt ilyen modullal nem fogsz tudni megoldani. Erre egy 50mm(25mm)-es fókusztávolságú kamera kellene, vagy mint írták közelebb kell vinni a kamerát
Másik modullal és 16mm-es lencsével talán működne(1,45mm/px), de itt meg már lehet a fényviszonyok miatt lennének problémák.Ha a feldolgozó szoftverben ki lehetne használni a 2MP-t(1600x1200), akkor nem lenne ilyen probléma...
-
sambenez
addikt
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Van 3db Xiaomi hőmérséklet szenzorom amit sikerült beállítanom BTHome-al és látja is a HA. Kérdésem, hogy ez min keresztül komunikál a HA-val? Ugyansis van két ESP32 is rakötve a gépre amit próbaképp letiltottam, de még mindig látom a szenzorok értékét. Bocsánat, ha túl banális a kérdésem.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
gya/352
tag
Üdv!
Áttelepítettem a HA-t egy másik minigépre. Meglepődtem, hogy az IP cím nem állt vissza az eredetire a backup visszatöltése után. Jól sejtem hogy ez azért volt, mert a backup csak akkor tartalmazza a beállított IP-t ha azt beírom a configuration.yaml-ba, és ha a GUI-ban állítom be akkor nem? -
4D4M
aktív tag
Kérem erősítse meg valaki a hipotézisemet (cáfolat jobb lenne):
Semmilyen módon nem lehet a coordinatoron kívül vezetékes hálózattal ráerősíteni a ZB mesh-re a jelenlegi protokolloknál.(légvonalban max 2-3 méterre van 3 routertől egy relé a padláson és 3-as LQI-vel hol fent van, hol leszakad a mesh-ről – szerintem a metalizált párazáró árnyékol ilyen durván, de azt azért nem adnám fel a relé üdvéért...)
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
4D4M
aktív tag
válasz enginev3.0 #49681 üzenetére
Ha valóban a fólia okozza, akkor csak egy a fóliából kivágott lyukba ragasztott műanyag dobozba lenne értelme, ami hát már kezdi idézőjelbe tenni a vezetéknélküli fogalmat (:
-
vampire17
addikt
Esetleg mas iranybol megkozeliteni?
Padlasra:
https://www.aliexpress.com/item/1005001729638858.html
(fontos h irni kell nekik elotte, hogy fejlesztoi board-at kuldjenek, a FW csere miatt)
[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
Ötletelés szinten két lehetőségre gondolok.
1. A meglévő ZB hálózat mellé egy másik a padlásra, így mehet egy UTP(POE) -s ZB koordinátor, vagy egy felesleges dugaljba egy dugasztáp és abba egy USB-s dongle ZB koordinátor.
2. Valahogy kikerülni a fémgőzölt fóliát.
a, A padlás szint környékén, de a külső falon egy (vagy több) router, ami a héjazaton keresztül eléri a relédet
b, A párazáró fólia alá tenni közvetlenül a router-t. Ezután reménykedni, hogy így már átjut valamennyi rádiójel.[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz BlackJack21 #49684 üzenetére
Ha csak egy rele van a padlason, akkor sztm UTP+a fontebb linkelt cucc.... Annal nem lesz ugysem semmi stabilabb Persze ha nem ragaszkodik a kerdezo ahhoz, hogy mindenkepp Zigbee legyen
A cuccra Tasmota es kesz.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz vampire17 #49685 üzenetére
Vagy ez sem rossz (itt nem kell tokolni azzal h dev. boardot kuldjenek)
https://www.tme.eu/hu/details/esp32-evb-ind/adatatviteli-fejlesztoeszkozok/olimex/
-
AtHoS
nagyúr
Már feltettem [link] , arra érkezett a válasz "kérdésem", de ebben a topikban jóval magasabb szintű eszmecsere folyik, simán szkippelődik az ilyen "partszéli" és talán nem is "okosotthonos" kérdés, mint az enyém
Mindenesetre nem én vagyok az egyedüli, aki ilyet tapasztalt gosund okoskonnektorral, elosztóval [link]
Tuya app-on belül a Gyakori kérdések -> saját visszajelzésnél küldtem General service support / Device problems / Other problems részre egy visszajelzést (engedélyezve, hogy ránézzenek a rögzített adatokra), amire még nem érkezett eddig reagálás
De ami furcsa, hogy a P1 elosztó úgy tűnik csak kikapcsolt állapotában mér fals értéket, ha bekapcsolva hagyom (nincs beledugva semmi), akkor 0.01kWh napi összesítést mutat, ami szerintem elfogadható (míg kikapcsolt állapotban 3..4kWh fogyasztást, ugyanúgy eszköz beledugása nélkül)
No mindegy, egyelőre úgy tekintek rájuk, hogy saccolónak megfelelőek
szerk.
Persze FW frissítés nincs újabb elérhető az eszközökre
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
4D4M
aktív tag
válasz vampire17 #49683 üzenetére
és #49684 BlackJack21 Köszönöm az ötletelést. Ezek közül a secondary ZB mesh tűnik nekem praktikusnak, amiből lehetséges, hogy hosszú távon felépülne a kültéri mesh is (ha lesz ilyen)
Lábjegyzet, hogy azért praktikus nekem speciel, mert már egy ideje szemezek a ZigStar PoE coordinátorával a jelenlegi sima lan coordinator helyett, amit amúgy nagy megelégedéssel nyúzok egy ideje, így az utóbbi menne fel a padlásra.A második legjobb alternatíva pedig az olimex. (tőlük használok egy PoE cuccot már)
-
4D4M
aktív tag
Végülis bevállaltam a jelzett helyről egy rendelést. Megérkezett és egyelőre az 1 fázisúból építettem be 2-t, azok tökéletesen működnek (Z2M).
Valóban 17.5 mm széles, tehát befér a kismegszakítók alá akármennyi.#Zemismart #SPM01-D2TZ-ZM #SPM01 #SPM02-D2TZ #SPM02
[ Szerkesztve ]
-
Szajo
őstag
Sokat olvasgatom az itteni és a Facebookos csoportot teljesen 100%-osan még most sem tiszta a kép.
Abban esetleg tudtok segíteni, hogy melyik “platform” a legmegfelelőbb arra, ha egyelőre csak kaput,pár lámpát szeretnék vezérelni mindenfajta firmware csere és egyéb komoly informatikai tudás nélkül.
Gyári környezetben melyik a legjobb választás? Shelly rendszere/appja vagy inkább az ewelink? (Esetleg egyéb?) -
Satus
tag
Sziasztok.
Hangolom az opentherm termosztátom.
Az a kérdés milyen mintavételi felbontáson érdemes vizsgálni?
Most 10 percenként rögzít. Eddig ennyit tudtam elérni, min. ami megy a kazán 3.5kw tehát kapcsolgat, üresjárat 30fok. A piros jelzés közötti a tiszta adat.
Finomításhoz tippeket szívesen fogadok.
-
cd334
tag
válasz hunace #49693 üzenetére
Szia!
Igen. Nagyszerűen működik a Diyless thermostat 2-vel. Az igaz, hogyha OT kapcsolódok a kazánhoz minden mást elenged és teljesen csak OT dolgokra reagál a kazán. Nálam szépen szabályoz és nagyon nagyrészt kondenzációs üzemmódban tartja a termosztát a kazánt(45-55 fok az előremenő). A szoba hőmérséklet is sokkal komfortosabb lett a beállított hőmérséklet kb. +-0.1 fokos tartja.Nálam kb. 10% megtakarítást hozott eddig gázban, de nehéz becsülni, mert a fogyasztás nagyban függ a külső hőmérséklettől.
-
-
cd334
tag
Igen HA, de custom kártya:
https://github.com/kalkih/mini-graph-cardIlletve a termosztát kimenet szétszedtem mindenféle mqtt szenzorokra, hogy mindent lássak.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Politika
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...