Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speederer

    senior tag

    válasz vampire17 #37994 üzenetére

    Köszi a tippeket neked is és kzkz-nek is!

    Akkor ami biztos (és azért én is sejtettem), hogy kelleni fognak szelepmozgató motorok és az ezeket "elindító" relék. És mivel van 2 keringető szivattyúm, ezért oda is kell relé. Vagyis kellene 12+2=14 relé modul.
    Van már 1-1 MQTT-s Denkovi cuccom (Maxi, Relay, Notifier), úgyhogy valszeg maradok ezen a vonalon, szépen fel is pattannak a DIN sínre. :)
    A szelepmozgató motorokhoz viszont elfogadnék némi tanácsot. Látom van 24V-os és 230V-os verzió is, ráadásul mindkettőből NO és NC is. Én hajlanék inkább a 24V-os felé, de az NO/NC közül nem tudom melyik lenne nekem a "jobb".

    A hardveres részt illetően nekem a legnagyobb kérdés még mindig az, hogy mit rakok a szobákba. Az említett BT hőmérő amúgy dizájnra/funkcióra még jó is lehetne, azon is túltenném magam, hogy elemes (ha tényleg kibír legalább fél évet), na de a BT hatótávot illetően vannak aggályaim. Valamelyiknek 5 falat kellene átvinnie, szóval szerintem ez így nem jó.

    A Lanbon L8 cucc egész ígéretesnek tűnik, bár így elsőre nem tűnt könnyen beszerezhetőnek. De igen, ez már valami olyan ami a WAF-ot megüti. :D Főleg ahogy látom tényleg teljesen testre lehet szabni, akár a fűtés és a világítás szabályozása is mehetne ugyanarról az érintős kütyüről, ami ráadásul nem is kallódik el úgy, mint ahogy a mindenféle távirányítók szoktak. :) Ha ebbe lehetne még valami hőmérő szenzort varázsolni, akkor meg még jobb lenne.

    A szoftveres részekbe még csak belepillantottam... művelődnöm kell még a témában, az tuti. De nem baj, és talán úgysem hajnali 2-kor kell megváltani a világot. :)

    A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Új hozzászólás Aktív témák