Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xarina

    aktív tag

    válasz attiati #5453 üzenetére

    Végignéztem az egészet. Maga a Bernina Express csak a Tirano - Chur vonalon közlekedik, onnan/oda kell eljutni Milanóból/Zürichbe (meg onnan Baselba, ha nem ugyanarra akar az ember visszajönni). Tök mindegy, hol veszed a jegyet, mivel dinamikus árazás van, így csak pár jegy kerül 30 euróba, ha elfogy, akkor van megint pár jegy 40-ért, majd 50-ért, ha azok is elfogynak, jönnek a 87 eurós normál jegyek. A német oldalon akkor érdemes foglalni, ha elfogy a 30 eurós, mert a Freiburg-Tirano jegy gyakrabban van 40 euróért, ami még mindig jobb, mint a teljes árú, illetve a Chur-Zürich útvonal is jóval olcsóbb a DB vonataival, mint a svájci vonatokkal. Megnéztem novemberig, most már csak teljesárú jegyek vannak, így elég macerás olcsó jegyet foglalni. A seat61-en is azt írják, hogy 2-6 hónappal előtte foglani kell, különben nem marad olcsó jegy.
    Amúgy a 30 eurós jeggyel megérné kb. október végéig (utána már sötétben lenne a vége). Fényképezni is lehet minden kocsi csomagtartós ablaka mellől.
    Viszont a jegyfoglalás miatt marha macerás, ha előre hónapokkal lefoglalja az ember a vonatjegyet, akkor még a repjegyek időtartamával is szenvedni kell.

Új hozzászólás Aktív témák