Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • D55

    aktív tag

    válasz Busterftw #42396 üzenetére

    "Én az Nvidianak azért szavazok személy szerint bizalmat, mert konzisztensen hoznak egy jó szintet, generációk óta."

    Ez részemről is fent áll technikai megközelítésből, több generációt követően AMD-ről visszaváltva teljesen elégedett vagyok azzal hardware létében, amit kaptam, de:
    - A chiphiány vége felé vásároltam, amikor még egy ideig ment az eth pow bányászat is. Mondhatni hajlandó voltam megfizetni a felárat, hogy nekem kell egy korszerű VGA. Ezek után éreztem első szembeköpésnek, amikor az FG-t nem adták nekünk oda mindenféle "az az OFA nem is olyan OFA" magyarázkodással, holott előtte olyanra is volt példa, hogy RT gyorsító nélküli kártyákon engedélyeztek DXR támogatást és hasonlók (ez konkrétan bátorított, hogy több generáción átívelő támogatásra lehet majd számítani az új feature-ök terén). És tessék, itt is a példa, hogy az AMD féle FG meg simán hasít, holott még nem is hivatalos implementációkkal, hanem mindenféle sufnituning modokkal próbáltam csak eddig, tehát kellő akarattal simán kivitelezhető jó eredménnyel ez a feature ennyire speciális részegységek nélkül is.

    - Nem fogadom el azt, hogy ha volt egy évekig tartó ínség az elbénázott gyártókapacitások és a bányász scalperek miatt, akkor utána ne igyekezzenek az akadályok elhárulta után (és persze ez nem csak az nVIDIA-nak szól) maximálisan versenyképes ajánlatokkal meghálálni a türelmünket. És nem kíváncsi közülünk senki arra ezek után, hogy melyik szektor mennyi profitot hoz, hogy milyen árrés szükséges a fenntartható R&D-hez (és ide vissza is kanyarodok még mindjárt), stb... amikor nyilvánvalóan (persze kissé szélsőséges példát mondok) MOST ÉPP MATEMATIKAILAG MEGTEHETNÉ MÉG AZT IS a cég, hogy akkor is kényelmes rekordprofitokat termeljen, ha RAJTUNK EGY FILLÉRT NEM PRÓBÁLNA MEG KERESNI. És álljunk meg ott, hogy az egész datacenter lineup magjait tudtommal a mai napig ugyanazok a GPU architektúrák adják, amiknek a kifejlesztését ki is finanszírozta évtizedeken át egész mostanáig? Jééé, hát a gamer piac. Akkor meg ha arról van szó, miért is ne működhetne ez akár most teljesen fordítva? És persze lehet vele jönni, hogy "de hát az üzlet az akkor is üzlet és hol élek én", csak ha itt te úgy gondolod, hogy a 40 ezer dolláros datacenter termék az egy erős érv, akkor én meg közöltem, hogy szerintem meg egy 1,8 milliárdos lélekszámra becsült nemzetközi közösség az szerintem bizony bárhogy is nézzük, végsősoron még erősebb érv tud lenni, ha nem kezdik el nekik a kellő tiszteletet megadni... Vagy esetleg lemaradtam valamiről és amikor korábban "megszavaztuk" a korábbi haszonkulcsaikat ugyancsak az (a saját jövőbeli érdekeinkkel párhuzamosnak látszó) R&D költségeket belátva, akkor volt itt szó bármiféle AI / datacenter piacról, amit majd ezekkel szép csendben megalapoznak (ami így még nem is lenne gond önmagában, de), majd erre hivatkozva - ha jól értem - egyre nyíltabban ilyen mostohaként kezdenek minket kezelni? Na itt van az a pont, ahol szerintem drága hobby ide vagy oda, ki kell kérnünk magunknak a fejőstehéncsordánál különb bánásmódot!

Új hozzászólás Aktív témák