- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
venom8888
őstag
Koszonom. Es van valami hir a 40xx szeriarol,hogy mikor jelenjet meg kb? Jovore tervezek gepet fejleszteni,de nem akarok ugy jarni mint a 1080ti vel, hogy mar akkor 3 eves kartya volt, igaz meg most is azzal tolom, es nagyon jo.
-
Laraxior
titán
válasz warcat #28952 üzenetére
De előtte még bedobják a Super törölközőt is a fiúk
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
fahrii
őstag
Szeretném újrapadozni az egyik RTX3080Ti kártyámat. Szerencsére a kártyáról készült techpowerup teszt leírja a pontos méreteket. Gondban vagyok a pad típusával és méretével, ezzel kapcsolatban kérném segítségeteket.
Ezeket dobtam be eddig a kosárba:
- Gelid Solutions GP-Ultimate Thermal Pad 90 x 50 x 3.0 mm
- Gelid Solutions GP-Ultimate Thermal Pad 90 x 50 x 1.5 mmA kérdésem az lenne a gyári 1.2mm-es padot mivel tudnám helyettesíteni? Azt olvastam a GP-Ultimate nem túl puha, használható itt is a 1,5 mm-es méret? Esetleg ide válasszak valami puhább padot (pl. thermalright, vagy gelid extreme)?
A használt gyári pad eltávolítható sértetlenül, ha esetleg a jövőben garanciáztatásra kerülne a sor vissza tudjam telepíteni? Van erre valami praktika?
-
ffodi
veterán
válasz fahrii #28954 üzenetére
Suprim-on 2 mm-es hővezető lapok vannak a VRAM-okon, a VRM FET-jeire pedig 1,5 mm-es kell. Felmerülhet a kérdés, hogy miért mondok ilyet, hiszen a linkelt teszt mást ír....nos tapasztalat, padoztam már át 3080 Suprim-et, és 3080 Ti Suprim-et is. Ezen kívül a többi lapot felesleges cserélni...igen azt is, ami a hátoldalon van (utóbbiakkal csak 3090 esetén érdemes foglalkozni).
Ha a VRM-en nem cserélsz, akkor egy csomag 80x40-es Gelid Extreme elég a Ti-re (vagy a linkelt Ultimate, bár szerintem érdemes puhább lapokat venni).
Normál esetben menthetőek a gyári hővezető lapok, óvatosan szedd szét, és szétszedés előtt játssz vele 5-10 percet, hogy minden szépen átmelegedjen.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
nagyúr
válasz fahrii #28954 üzenetére
Gyártótól függ, hogy lejön e szépen vagy sem. EVGA sokkal inkább "taknyosabb" arról nem igazán fog lejönni mind. Asus-ról nekem lejött szépen, de nem tartottam meg, ment a kukába, mert előtte kérdeztem Asus-t az átpadozásról.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
Linem
senior tag
válasz venom8888 #28958 üzenetére
Legyen igazad, de szerintem esélytelen. Vannak tervek, de én nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy a jelenlegi körülmények mellett az új szériához olcsóbban hozzá lehet majd jutni, mint az ampere-hez. A bányászok és a skalperek után ami marad készleten, abból már nem igazán lesz 250k. Inkább 400-500, vagy még több, de majd meglátjuk. Addig meg valahogy kihúzom a 3080 Strix-szel.
-
MPowerPH
félisten
válasz venom8888 #28965 üzenetére
Nem is lehetett megvenni. Csak az tudta, aki egybol megjelenes utan szuper gyorsan, bot -al, vagy szerencsevel az elsok kozott fizetett.(5-10s, utana az oldal is osszeomlott) Scan -nel 5-6 honapot is vartak a VGA -kra, OCUK -nal detto. Nekem a Scan -bol nem sikerult a sajattal, OCUK -tol es EVGA -tol igen.
Szoval ha nem bot -al mesz neki a lauch -nak, akkor max egy vegtelen hosszu listara kerulsz fel.
Jobban jart az, aki megvette felaron, mert sokunk siman kijott a kartyaval meg igy is nullszaldosra, parunknak meg mar profitot hozott az eladott ETH utan.Sot, megsugom, Mo. -n az elejen sokkal konnyebben jutottal kartyahoz, es a nemet shoppok is joval nagyobb keszletet kaptak. UK -bol az a lehetoseg kilove, hogy majd kulfoldrol, mert hala az idiotaknak, customs es VAT is terhelne.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
warcat
veterán
válasz venom8888 #28966 üzenetére
Nézd meg, hogy mennyit ér most a használtpiacon a 4 és fél éve kijött 1080 Ti aztán számolgass mi mennyi lesz
Bár egy év az hosszú idő, amit biztosra vehetsz, hogy a gyártók nem szívesen fognak árat csökkenteni maguktól amíg elfogy a portéka, gyártókapacitást meg nem tudnak bővíteni.Ebay average price October 669$
MSRP 700$ volt.
[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
keIdor
titán
válasz venom8888 #28965 üzenetére
Ja hát 2020 Q4-ben igen, akkor voltak mai szemmel nézve, korrekt árak.
Csak sajnos jött a bánya januárban és kezdődött a rablás.
Most már a tavalyi árakat se várd vissza, mert rájöttek, hogy 1 milla alatt is fizetnek ezekért…Plusz, ha magyarba vagy, 2022 végére 380-as euróval kalkulálnak és azon felül még 5% infláció.
Plusz a Lovelace-n újdonság adó is lesz még.Még keveset is írtam a 600k minimummal…
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
MPowerPH
félisten
-
GAbre
veterán
Valaki látott/próbált már ilyet?
INNO3D GeForce RTX 3080 Ti ICHILL BLACK.
1x-2x látttam,de elég drágán mennek :S
Igazából rog strix meg stb árakban.
És nem értem,hogy ennyire jó lenne?Avatar
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
kb 1-2 hónapja vásároltam egy AORUS 3080 XTREME WATERFORCE kártyát ,
nem nagyon volt időm vele foglalkozni hogy meg nézzem mit is tud , tegnap fel jöttem ide vissza olvasgatni egy kicsit hogy legyen mihez mérnem illetve a neten nézelődtem hogy mit tud a kártya superposition -ban hát nem is tudom szerintem nem olyan jó érték . En bár hol néztem 10000 alatt nem láttam sehol a végeredményt(B)Konfig:
Ryzen 3800 xt alap beállításokon
Corsair VENGEANCE 16GB (2 x 8GB) DDR4 3000MHz 15-17-17-35
Asus B450 F Gaming(/B) .
Win 11 pro .
Szerintetek ?[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
addikt
válasz PsycHo88 #28991 üzenetére
Ez kifejezetten szar érték. Sőt rekord közeli kb. Alsó rekord.
Valami ott nagyon nem jó.
PCIe sebességgel van gond, vagy fps limiter (inkább mindkettő).
------
A max érték vram felforrás esetén is jóval magasabban lenne.
Mert legalább pár pillanating, a bench elején, csak jó értékeket kéne kapnia.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
-
-
PsycHo88
senior tag
segítenétek hogy hogy tudnám orvosolni a hibát , ha már 3080 ast vettem akkor szeretném használni amit tud
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs