- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz -=RelakS=- #28201 üzenetére
Való életbe nem hinném, hogy lenne ilyen szituáció, de stabilitás tesztnek jó. Prime95 small fft-re kell cserélni a Cinebench-et
Egyébként annak ellenére, hogy itt Bench ide meg oda, való életbe 1.14V-on 4800MHz-en használom, ramok is 1.36V-on 4133-on, vga meg pici uv-al ;) 0.950 az 1.08 helyett. Teljesen tökéletes, ezek a ponthajkurászások picit beteges dolgok, de jó :D[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
-
echterion
nagyúr
-
szabeska
addikt
-
ScomComputer
veterán
Far Cry 6 - PC Ray Tracing Benchmarks: [link]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ScomComputer #28208 üzenetére
Ezzel mit akartak? Nevezni a "szar de legalább lassú" versenyre?
Helyenként olyan, mintha nem is RTX tükröződés lenne, hanem SSR. Pl a vége felé, mikor a fa teteje hiányzik.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
GAbre
veterán
Érdeklődnék,hogy msi ventus és palit gamingpro ti-ok milyenek?Igazából kb csak hűtése érdekelne.Gondolom túl nagy tuning nincs bennük.
Illetve csákányozás alatt,hogy bírják-e a hőpadok?Avatar
-
Busterftw
veterán
válasz -=RelakS=- #28209 üzenetére
Kommentek legalabb jok
"guys, we know the technology works by now, you can stop making every surface reflective" -
AsakuraDave
őstag
válasz -=RelakS=- #28209 üzenetére
AMD szponzorált játék "hybrid" ray tracing van benne
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Puma K
nagyúr
válasz AsakuraDave #28212 üzenetére
Akkor azért néz ki úgy ahogy
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Garsza
veterán
Helló! Akadt egy kis problémám. Valamiért a kártyám nem veszi vissza az órajeleit. 1905MHz pörög folyamatosan.
Energia gázdálkodási beállításokban nem találtam semmit ami erre vonatkozna.
Valakinek ötlet mi okozhatja? -
válasz Garsza #28214 üzenetére
Nvidia cp. Maxi teljesítmény aktív.
Én ezt úgy oldom meg, hogy külön az exe fájlokra állítom be, mint pl 3dmark.exe, bf5 exe stb. Alapon ne tekerjen.
A kedvemért, csinálhatnál egy ilyen képet, 10 perc elég, a kedvenc játékodról.
Ezeket a mezőket pipáld ki, többi nem lényeges, csak zavaró.
Köszi××× nincs se uv, se oc a vga-n, fixen 1.08V, 2010MHz a freki. Cpu is 4800MHz. Leg optimálisabb. 0.950V is jó, felesleges, de ez a gyári érték, ha hozzá sem nyúlok. Bf5-ben nem jelent semmit egy erősebb cpu, pl a 12-es gen nem ad semmit a játékhoz. Egy 3080ti, vagy egy 3090 már igen.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz zebra_hun #28215 üzenetére
"Nvidia cp. Maxi teljesítmény aktív"....és ha aktív ,akkor mi van?
Ez 3D-re vonatkozik,nem desktop/idle-re...
Amúgy meg egy nagy placebo,a legtöbb alkalmazás felülbírálja bármire is állítod...
#28214Garsza:
Ha az energigazd. kieegyens.-on van,nézd át benne a beállításokat, ha nem lesz jó akkor csak a driver reinstall segít..[ Szerkesztve ]
-
válasz ScomComputer #28217 üzenetére
Ez egy feltételezés volt, esély van rá, hogy nem ez a megoldás ;)
A feszt is elírtam pl, 0.8, nem 1.08V :) Telón nyomkodok össze vissza.
-
válasz ScomComputer #28220 üzenetére
Tudtam zeb sosem brekeg hülyeséget :D
-
Garsza
veterán
11
-
Puma K
nagyúr
Ha a globális beállításoknál állítja át a Maximum teljesítmény előnyben részesítése opcióra akkor Windows alatt is 3D LOW órajelprofilon fog ketyegni a kártya.
A Globális mellett lévő Programbeállítások részen kell adott programra vonatkozóan beállítani az Energiagazdálkodási módot.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
ScomComputer
veterán
válasz Garsza #28222 üzenetére
Na akkor ez volt minap a gond egyik havernál is Win11-el....de ő automatice driver reinstallt csinált és jó lett...
#28221zebra_hun:
De csak akkor ha nem iszol...most meg már hótdroid vagyol....
#28223Puma K:
Ezt én nagyon jól tudom,miért nekem írod..mi van megint kiengedtek a kóterból...
Sőt még ha " Maximum-ra" teszed még win energisémát is átlövi...maxra...láttam már példát...[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
Szentségtörést követtem el és felraktam a MAB -t a rivatuner (Scom neked ez már fel is tűnt a múltkor)és low 0,1% 1% FPS monitorozása miatt. Erre valamiért hiába van kipipálva nem monitorozza.
Erre valami ötlet? -
addikt
válasz Garsza #28225 üzenetére
Van egy pipa a Graph alatt, ilyenkor monitorozza és van egy olyan a sor végén ,hogy show in OSD. Akkor meg is jeleníti a játék/bench közben.
Én amúgy azt hallottam ,hogy a GPU Tweak túlzott használatától korpás lesz az ember haja...
Szóval nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
-=RelakS=-
veterán
válasz AsakuraDave #28212 üzenetére
Doom Eternalt szponzorálta az AMD?
Ha full grafikán hajtod, akkor ott is amíg lehet, addig SSR van, ha meg már nem lehet, akkor viszonylag jól átvezetik rajtracing-re.
A Far Cry 6-ban ahogy látom simán vannak hiányzó polygonok pl (egy házon simán átlátsz a tükröződésben), meg egy csomó marhaság (világos aura a mozgó dolgok körül)Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
Még mindig zavar kicsit a Memory J. Temp. 82-86C. Mivel nem szívesen szedném szét hogy lecseréljem a pad-eket. (Kell az a 3 év gari). Valami hasonló finomságra gondoltam:
link
Vagy elszívni a kártya teteje fölül a forró levegőt vagy a tetejére nyomatni vele. Van ilyesmi termékből értelmes /ajánlott? Próbálta már valaki? A backolat brutálforró ha azt hűteném valamivel biztos nyernék pár fokot a Vram-on."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
GAbre
veterán
Nem tudom mit zavar az téged.Az nem rossz eredmény.Esetleg bika hőpaddal le tudod vinni 70-re.
Mellesleg 100-110 fok körül van megengedett maximális tűrésük úgy tudom.
Szóval bőven benne vagy.Idővel,főleg ha csákányozol,majd felmegy 90-100-ra.
Nah akkor kell majd szétszedni,és cserélni esetleg.Ha van matrica,akkor annak az okos eltávolításával.
Kivéve,ha játékok alatt mérted.Akkor átlagos hőmérséklet kb.
De akkor is felesleg törődni vele MÉG!.Sztem[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Tegyel ra csak siman ventit, hogy rajta legyen a backplaten. Akkor leszivja a meleget rola. Nekem is van rajta, pedig vizes 2*12cm-es slim venti
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Bossp
addikt
válasz Laraxior #28234 üzenetére
Nem akartam kötegelőzni. Olyan csúnya xd. Egyébkémt azért is zavar mert amíg lég proci hűtő volt felette belenyalt a 90C-be és ilyenkor visszavette a beállított görbét hiába volt a hot spot temp 80.... Gondolom a Vram temp miatt vette vissza hisz 90C-ra van állítva a tdp/termal keret.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
GAbre
veterán
Gpu hőmérséklet miatt veszi vissza,hotspotnak max annyi köze van hozzá,hogy az is ad +hőt a bordának,ami miatt nem tudja annyira jól hűteni gpu-t.
De gondolom a hot spot,vszeg azért hot spot,mert ott nincs kapcsolódva bordához,vagy épp nincs normális kapcsolat.Ezért az a legmelegebb kártya rész.
Amúgy nem csúnya nekem is van hátlapon venti.Alig látszik az a vékony kis kábel.Mondjuk fekete alaplapon fekete kábel(nem is igen látszódhat)
#28237 Bossp :
Lépcsőzetes a power limit.Ha kitolod nem szűnik meg,csak feljebb kerül valamivel.
Nem tudom pontosan,hogy van 100%-on:
65fok felett -15mhz-el 70-75 körül még -15-30-al kevesebben jár gpu.
Tehát a 90fok nem azt jelenti,hogy onnan kezd el visszavenni!90nél már jóval vissza kell vennie,azt hiszem -50-100mhz-el.
Ha felnyomod power limitet akár csak 105-re.Ott valami ~+30wattot eszik.Akkor már tdp limitbe is mehet a kártya,ami miatt szintén nem fog boostolni úgy.
Tehát ha nincs jó hűtésed(evga ftw3,asus tuf,suprim,asus strix és végül víz/kb ebben a sorrendben jobbak/) nem sokkal vagy előrébb.Mert amennyit nyersz vele,hogy nem 65 foknál,hanem 70-nél kezd el visszavenni.Azt a +5 fokot,a +áram el is veszi kb.[ Szerkesztve ]
-
válasz Garsza #28239 üzenetére
Riva Tuneren adj neki egy 100 FPS limitet. Ez még mindig magas, de nem lesz 99% kihasználtság a videokártyán. Watt-ot is nyersz, meleget is, és az alja FPS stabilizálódik. A 0.1%-ot ne figyeld, az 1% jobban tükröz mindent. Csak a RT-ben limitálj, NVCP-ben tilos! Játékban is! Ha használsz config fájlokat, ott is tilos!
Egyébként min nézed? Törekedj arra, hogy az 1 %-od (és AVG) minél magasabb legyen. Én 1440, és 144/165Hz GSync, de 144-re limitálva. Sem a CPU, sem a VGA nem tud BF5-ben 165 FPS-t stabilan tartani, 152-155 körülire esik, így ok, jól van, lesz 144 aztán kész. Frametime tüskék, vagyis a 0.1% meg sok mindentől függ. Lehet egy agyonterhelt W10 is ludas benne. -
Bossp
addikt
Asus TUF! És mióta kicseréltem a proci hűtőt játék vízre nem megy 65 fölé kitolt tdp limittel sem a gpu, akkor talán nem fog többször jelentkezni a dolog. De azért megjátszok valami felső ventis megoldást. Amúgy 900mV 1920 Mhz-re van korlátozva. A kitolt tdp limitet (350watt azthiszem) csak 2 játékban közeleítette meg így (New World és Kena) a többi általában 300-310 nél megáll ott a hő is most 60-61 körül van.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
-
törölt tag
-
Laraxior
titán
válasz #15779328 #28248 üzenetére
Nincs.
Legalabbis en semmi valtozast nem tapasztaltam Z390-rol a Z590-re valtasnal."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest