- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Necro_Ramone #29600 üzenetére
Az amcsiknál szerintem már minden bontható karbantartási célzattal.
Right to repair.Vagy legalábbis bizonyos államokban ezek a matricák nem érnek semmit. Megcsesznék őket ha emiatt dobnak vissza egy rma-t.
Persze ha valaki a hátlap alatt szétkarcolgatta a PCB-t, akkor ugyanúgy kasza.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
őstag
Így akkor még sem annyira rémisztő a fogyasztás Viszont GDDR6-nál mindig azt javasolják UV mellett, legyen +250 MHz beállítva, GDDR6X-nál ez mennyi többet hőt jelent? (ha egyáltalán valaki merte növelni, én személy szerint nem OC-znék)
-
rumkola
veterán
3080 Asus TUF
0.8V@1725 alulfeszeléssel, maximális terhelésnél superposition extreme-ben és Forza 5 TESZTben is 100wattal eszik kevesebbet a VGA, cserébe 10% teljesítményvesztés van. Az a furcsa, hogy ez a fogyasztás különbség játékokban is kijön V-sync bekapcsolása mellett is 2K-ban, pedig ott nincs 100%-on hajtva a VGA, és alulfeszeléssel valamint gyári beállítással is FIX 60 fps van.
[ Szerkesztve ]
-
UV-al lehet kihozni is kicsit, vagyis elérni azt, amit a kártya tud.
Ez még egy igen gyenge hűtésű 1080ti, de elérte állandóan a 84C-t, majd leszabályzott. Muszály volt UV-t alkalmazni, de megérte.[link] 1 perctől az UV, hatalmas ugrás, mivel nem szabályoz le.
Ha meg valaki rekordokat akar döntögetni, akkor fixálni kell a frekit is, meg a villanyt is, ahogy a cpu tuningnál.
Ez látszik is a grafikonon, FS:
Semmi UV, csakis a Kraft ;)[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz Necro_Ramone #29598 üzenetére
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
A vízhűtéses topicból már páran tudjátok, hogy hogy jártam a GeForce RTX™ 3080 GAMING OC WATERFORCE WB 10G (rev. 2.0) (GV-N3080GAMINGOC WB-10GD) kártyámmal (utána olvasva vannak még így páran).
Próbálom gariztatni a kártyát, hogy kicseréljék rajta a vízhűtéses blokkot, viszont Spanyol országból van a kártya, így a kiküldés- visszaküldés összege, vagy kicserélik vagy nem problematikája. Ha pénzt kapok vissza rosszul járnék típusú gondok mellett még az is nyomja a vállamat, hogy ha vissza is kapom új blokkal, mi a garancia arra, hogy nem történik meg ugyan ez még1x (hiszen ugyan az az anyag, ugyan az a gyártástechnológia, blokk,stb).Ezért 3rd party blokk vásárlásán is gondolkozom! Viszont mivel ez a kártya alapból vizes így egyik gyártó se kérkedik azzal, hogy jó lenne rá az ő megoldásuk. Viszont ahogy látom ez refencia NYÁK-os kártya:
És így jó rá többek között (de kérlek javítsatok ki ha tévedek):
BitsPower
EKWB
Bykski
Alphacool
Az lenne a kérdésem, hogy ezek valamelyikével van tapasztalatotok? Melyik a leginkább ajánlott? Illetve a képen alapján tényleg referencia nyáknak tűnik?Előre is köszi!
www.adatfalodesign.hu
-
blu79
addikt
válasz adatfalo #29616 üzenetére
Szia, a gyártóval nem próbálod gariztatni? Nekem is ilyen kártyám van, én regeltem a gyártóhoz. Ek Cryofule Cleart hasznalok, 3-4 hete hasznalom a kártyát nálam még ok . Lehet a színes folyadék okozza, mert akinél láttam hasonlót, mind színes folyadékkal használta ....
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
adatfalo
senior tag
Már írtam a gyártónak, bár normális felület nincs ahol a garanciáztatás intézhető.
A https://member.aorus.com/global/productwarranty oldalról átküld ide: https://www.gigabyte.com/Support/Warranty itt meg azt írja, hogy a bolttal intézzem, ahol vettem. Ami meg spanyol honban van...
Ezért is írtam, hogy a posta is drága lenne, illetve nincs semmi garancia arra, hogy a kicserélt hűtőblokk jobban szuperálna az elődjénél. Ezek ellenére amennyiben visszírnak és azt mondják, hogy tudnak a hibáról és cserélik ha elküldöm, akkor ez irányba megyek. De ezek ellenére is inkább használnék egy valóban jó konstrukciójú vízhűtést hozzá![ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
blu79
addikt
válasz adatfalo #29618 üzenetére
Reméljük szerencséd lesz a gyártónál.
Amiket belinkeltél azt kell megnézni hogy a tápcsatiknál jó lesz e , amúgy most már én is gondolkodok ilyen blockban, utánanézek én is ha lesz kis időm¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
-
-
adatfalo
senior tag
válasz zebra_hun #29620 üzenetére
Az eddigi kutatásaim szerint:
BitsPower jó (vélemények közötti képek alapján)
Byski jó (videó alapján passzol)
EKWB nem jó (máshol van a tápcsati)
Alphacool nem jó (máshol van a tápcsati)www.adatfalodesign.hu
-
-
adatfalo
senior tag
Igen, valószínűleg aluminium (2021-ben... egy felsőkategóriás kártya esetében... röhej), de ami még kiábrándítóbb, hogy mindez másfél hét alatt alakult ki (vagy hamarabb).
A Gigabyte weboldalán erről egy árva szó sincs egyébként. Ugyebár a nikkelezett felület is azt a célt szolgálná, hogy ne alakulhasson ki ilyesmi - főleg nem ilyen hamar. Láhtatóan homeoffice-ban tervezgettek Gigabyteéknál...[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
-
-
-
kozika1988
csendes tag
hello!!
remélem valaki tud segíteni..
Vettem egy 3080-at mert keveseltem a 2080 fps számát Warzone ban és valami egészen félre ment. Konkértan nem több lett az fps hanem kb akadozik a játék.
Legfrisebb driver PIPA
Új windows PIPA
Játék újratelepítés PIPA
mi lehet még a baj?
konfig:
750W Bronz táp ( esetleg ez kevés? )
2x8gb viper ram 3200mhz
i5 9400 proci
ssd-vel. -
4264adam
veterán
válasz kozika1988 #29637 üzenetére
i5 9400 kevés oda ahova szánod, 6 mag 6 szál. Legalább 6/12-re kell váltanod + ha Multi miatt a magas FPS kell akkor 4000Mhz ramok.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz kozika1988 #29637 üzenetére
Ahogy azt írták, a procid édeskevés egy 3080-as mellé.
Sőt, már a 2080 mellett is proci limites lehettél Warzone-ban.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
-
DeathAdder
veterán
Az érzés hajnali kettőkor, amikor már egy hete várod hogy átvehető legyen a különleges vizes 80ti edigitalos strixed, már eltervezted hogyan építed be, erre visszaolvasod a topikban hogy ezt más is beszopta, mert az csak képen AiO, valójában meg levegős.. felbecsülhetetlen
hétfőn kiderül, de szerintem én is benyaltam látva a részletes leírást edigital strix
-
DeathAdder
veterán
válasz DeathAdder #29645 üzenetére
Ha viszont levegős strix akkor lehet át sem veszem, olvasom hogy itt sokaknál erősen coil whineosak a strixek.
Ti cserélnétek levegős strixre az ftw3 ultrát? (úgy hogy nem kerülne semmilyen felárba)
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz DeathAdder #29646 üzenetére
Ha nincs baj az FTW3-al, akkor mi értelme cserélni?
Ha CW-s az asus, az FTW3 nem, és zavar a cw, akkor öngól.
Ha 20-50MHz-el többet megy, nem egy nagy dolog, nem lesz szemmel látható különbség.
Ha az FTW3 a neveden van, 5-10 év kiterjesztett garit vásárolhatsz.
Ha kifut a széria és behal a kari, de van rá még garid, akkor az új szériából kapod a cserét RMA-nél,legalábbis én így tudom
Azt passzolom, hogy mi szerint kapod az újat(ár, teljesítmény vagy épp csúcs kártya, mint a mostani). Én is a fórumon belül olvastam erről a dologról, ezért hiányos az ismeret, de biztos vannak tapasztaltabb versenyzők köreinkben.Egyébként a vizes verzió típusszáma ASUS ROG-STRIX-LC-RTX3080TI-O12G-GAMING LC=Liquid Cooling
Szóval sanszos, hogy léghűtéses, amit rendeltél
"Asus ROG-STRIX-RTX3080TI-O12G-GAMING"[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz laychi #29647 üzenetére
Tuti, hogy levegős, ezt benéztem.. vagyis hát minek is nézzek leírást írhatnak oda úgyis bármit, sosem szoktam a specifikációkat nézni a webshopokban. A címet meg gyakran elírják, vagy hibásan írják, pl. "AsusS"
Múltkor emagon még ki is oktatott a kiscsillag amikor vettem egy 60ti-t és mondtam csak akkor veszem át annyiért ha az tényleg nem LHR-es ahogy azt hirdetik, azt mondja ez nem LHR-es, én nem LHR-est vettem, úgyhogy vegyem át, hát persze hogy LHR-es volt éltem is gyorsan az elállással.
Ha nincs baj az FTW3-al, akkor mi értelme cserélni?
Nem tudom, azért kérdezem
Nekem csak emocionális okok miatt mertült fel, jobb lenne a közérzetem, ha egy strix lenne a gépemben, és nem kerülne semmibe, de csak ez miatt nem váltok, csak ha rábeszéltek[ Szerkesztve ]
-
őstag
Van itt olyan aki EVGA queue-ból szerzett 3080/3080 TI/3090-et? (csak az értesítés időpontja érdekelne. pl reggel 9 óra.)
-
ForRedGlory
félisten
válasz DeathAdder #29645 üzenetére
Üdv a klubomban.
Amúgy egy kis update a vizes strixről. Írtam ugye, hogy van coul whine. Na ez elcsendesedett, halkabb a kártya, gyakorlatilag tökéletes lett, pedig a Helios ház annyira nem is jó hangszigetelő. Örülök, hogy nem álltam el a vásárlástól.
Ha kell a Strix, akkor vedd át, hátha szerencséd lesz és hangtalan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest