- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tűzkígyó
tag
Sziasztok!
Most fogom cserélni az ASUS GTX680-amat két ASUS GTX780Ti-re, op. rendszerem Win7 Ultimate 64 bit. Hogyan kezeljem a kártyacserét? Uninstall-áljam a Geforce drivert mielőtt kiveszem a GTX680-at és telepítsem újra, ahogy benne van a 780? Vagy csak cseréljem a kártyákat simán, ne piszkáljam a drivert? Mi a helyes sorrend (feltételezve, hogy nem akarok teljes Win7 újratelepítést)?
Köszönöm.
És BUÉK Nekem Nvidia kártyákban gazdag lesz
[ Szerkesztve ]
Minél bölcsebb az ember, annál egyszerűbb dolgokra vágyik.
-
westlake
félisten
EVGA 780 Ti SC (módosított skyn3t BIOS) - 75.6% ASICQ
Vihetem vissza a nagykereskedésbe, mivel terhelés alatt zúg/cincog a PVM.
GPU 1.137v 1230/7800
GPU 1.212v 1270/7800[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
peterm711
aktív tag
-
ÁdiBá
veterán
StarCraft 2 vel megállás nélkül szívok.
Megáll a kép, már úgy is hogy minden ASUS Aisuite, GPU Tweak-tól kezdve minden OC programot letöröltem, és játszok, megáll a kép...Most próbálom ki a V2 BIOS-t hát ha BOOST miatt szívat a gép.
Teljesen tanácstalan vagyok ami a starcraft 2 illeti, sehol máshogy nem gajdul a gépem csak itt....
Ez nem lehet igaz....ÁdiBá
-
westlake
félisten
válasz peterm711 #7156 üzenetére
Az nem a szériaszám matrica. Annak úgy kellen kinéznie, mint az old moteherboard stickernek. Bármilyen furcsa, de így néz ki a 780 Ti SC-n. A 680-on meg úgy, mint a current sticker.
Egyébként hova szól a garancia?[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
SimonYana
addikt
válasz peterm711 #7158 üzenetére
Próbáld , meg az EVGA-hoz küldeni! Ugye EVGA -ról van szó! Kérj egy RMA számot stb.
Lapíts mint szar a fűben. :-) Én így küldtem vissza , mert beázott havernak és sajnos piros vízzel eláztatta a vonalkódot is! Nos szépen kitakarítottam és saját dobozában küldtem el amin volt vonalkód. Ha úgy vissza küldöm azonnal látszik , hogy eláztatták , de égés nem volt így szépen ki is cserélték! Elvileg ha bedugják ,már be is tudják azonosítani ! Nem kell rá a kód , de követelik.® SimonYana ®
-
peterm711
aktív tag
válasz westlake #7161 üzenetére
Egy szlovák webshop-ba, állitólag megbizható, bár még nem gariztattam semmit náluk. Hagyom a fenébe, nem csinálok gondot magamnak, és még az ország másik felén is van.
(#7162) SimonYana: Szervusz mester! Rég láttalak. Nyomulnák ide a 780 topikba, csak valahogy nem jön össze.
-
KERiii
tag
sziasztok!
Jövő héttől már meglesz az új gépem amibe egy GIGABYTE GV-N780OC-3GDREV 2.0 GTX780 3GB GDDR5 PCIE kártya fog duruzsolni
Asus z87 Gryphon + 4770k mellett mennyit és milyen szoftverrel érdemes ráhúzni ami még egészséges és stabil teljesítményt ad?
-
ÁdiBá
veterán
válasz Tűzkígyó #7163 üzenetére
Eredeti Microsoft Windows 8.1 (x64) használok.
Jelnelegi legújabb legfrissebb WHQl driver található fent a grafikus kártyához (331,82) ami egy ASUS Gefroce GTX780Ti.
Minden játék szépen fut amiket eddig megnéztem.
CrySis3, CrySis2, Crysis, Metro Last Light, és a Metro2033.
Viszont StarCraft2 alatt olyat csinál a gépemen, hogy elkezdek vele játszani és gondol egyet megáll a kép, hang, zene folytatódik. ALT+F4 el betudom zárni a programot illetve, ALT+TAB bezárom a windowst.
Ez történik tuning órajeleke illetve alapórajelek mellett a StarCraft2 nevezetes játékában.Most kipróbáltam az új V2 biost.
Két partit szépen végig vitt a kártya, harmadiknál, a legelején megállt a kép, elkezdett villogni egyszer, majd beakad a zene, és újraindult a számítógép. Ezt csinálja a V2 bios.
Tehát a BIOS csere sem segít.Valamiért kiakad a starcraft 2.
Csak arra nem jöttem rá mire akad ki, tehát van a gépen pár ilyen monitorizálo szoftver.
Corsair LINK, vagy a HD sentinel, már jobb ötletem nincs hogy mi lehet a baja.Lehet vissza kellene raknom a Win7 mert valami baja van a Win8.1 el a gépnek.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
BeLucZ
addikt
nálam win7 64 bittel tökéletesen megy, csak a fraps megy alatta, de monitorozók kilőve, ettől függetlenül a 2.3.1 végleges AB-vel stabil csak a bétákkal fagy, ha meglesz a gk110 , akkor is win7el fogom használni még jó ideig
(#7168) bombibmw >>> igaza van a kollégának, ignoráld a corsaires szutykot, lásd tirexinek is mennyi agybajt okozott
[ Szerkesztve ]
-
Tűzkígyó
tag
Tuningprogramot is lődd ki alatta, úgy próbáld ki. Az oké, hogy alapórajel, de a progi se fusson, egyik havernál ez volt a gond. Nekem pedig a Win7 64 bit alatt a registryben kellett hozzáadnom a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers alá a TdrDelay QWORD-öt és value-nak 32 -t beállítani, így növelve a feldolgozási időtartamot, ha a driver nem válaszol időben bár ez 8.1 alatt talán nem kellene probléma legyen.
Minél bölcsebb az ember, annál egyszerűbb dolgokra vágyik.
-
westlake
félisten
Annyira idegesítő ezeknek a kártyáknak a BIOS-a. Vagy négy BIOS - ebblől kettőt én állítottam be -, de mind a négynél máshogy viselkedik a GPU feszültség. Pedig ezeket az értékeket nem is lehet BIOS-ból állítani.
Egyébként mégsem a kártya a zúgás oka, hanem a táp. Úgy látszik le kell cserélnem a négy éves kilowattos Ultra tápomat. Terhelés alatt ugynúgy zúg (frekvencia, ütem) a kártya, mint a pápegység. Meglepett, mivel ilyet még sosem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Egyébként stabilitás teszt szmpontjából nekem a 3DMark Fire Strike - Graphics test 2 utolsó 4 másodperce a kritikus. Ha loop-olva a negyedik kör végén sem szemetel a kép, vagy akad ki a driver, akkor nagy valószínűséggel stabil a kártya.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
ÁdiBá
veterán
Eddig 5 parti gond nélkül lement, pedig tuningolva van, fent van minden program, és még semmi hiba.
Annyit csináltam hogy BIOS-ba belementem és megnéztem, valami FORCE PCIE1_x16 csati be volt kapcsolva.
Miért azt nem tudom. Kikapcsoltam ezt a beállítást és most úgy használom, azóta nem szórakozik a StarCraft2.
A kártya ugyan úgy x16 fút PCI3.0-ban tehát értelmét nem igazán látom.
De azóta (2-3 órája 6 partit játszom) Semmi gond.ÁdiBá
-
westlake
félisten
Nem futhat x16 v3.0-as módban, mivel a CPU-d csak v2.0-ra képes. A GPU-Z azon információja hulyeség.
Igaz, hogy csak két kártya, de lehet valami jelentősége az ASICQ értéknek.
A 73.5%-os 1.15 volton 1220MHz-en, 1.2 volton pedig 1230MHz-en stabil, a 75.6%-os pedig 1.15 volton 1230MHz-en, 1.2 volton pedig 1270MHz-en stabil. Más kérdés, hogy a "rosszabbik" kártya memóriái 1987MHz-en is stabilak, a "jobbik" kártya memóriái pedig csak 1950MHz-en.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
-
westlake
félisten
Mondjuk azért mert a GTX 780-ban 50%-kal több shader van, mint a GTX 770-ben? Hogy a memóriabuszról ne is beszeljünk.
#7183: Ez szakmailag nem magyarázat. A GTX 690 is gyorsabb kártya, mint bármelyik GTX 780-as.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
omikron23
senior tag
A 2 kártya nagyon nem egy kategória. A 770 a 680-as "optimalizált" változata, a 780 pedig a Titan "butított" kiadása... A többit a kollégák már fent elmondták...
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
MPowerPH
félisten
Hali!
Ref. hutos 780Ti-k vallalhatok(SLi lesz a vege) vagy erdemes custom hutoset venni?
Don't Tread On Me
-
westlake
félisten
-
omikron23
senior tag
válasz MPowerPH #7187 üzenetére
Én csak ref. 780-ról tudok nyilatkozni, de Ti is ua. szerintem... Semmi hang, nem fűti szét a gépházat sem. Ha elmegy a 780, tuti ref. 780Ti lesz az utód...
Az már más kérdés, hogy a procid kihajtja-e a 2db 780Ti-t...ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
tom 007
tag
Sziasztok !
Gondban vagyok, húztam a kártyát EVGA Precisionnal a feszt is ameddig lehetett,
született egy kiváló eredmény Fire Strike:10285 pont de azóta 980 mhz órajel alá
nem megy 2dben sem a memória pedig 1500mhz alá.
A gépet ujra inditottam de semmi változás.
Ötlet?"Sosem aggódom a jövőért. Mindig túl korán eljön." Albert Einstein
-
westlake
félisten
válasz #Morcosmedve #7191 üzenetére
Miért lenne SLI-re jobb választás a referencia kártya (hűtés), mint a custom?
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
tom 007
tag
válasz #Morcosmedve #7194 üzenetére
Megvan a hiba idáig nem dolgoztam az EVGA programmal véletlenül
bekapcsoltam a K boost opciót ez tartotta magasabb órajelen a kártyát."Sosem aggódom a jövőért. Mindig túl korán eljön." Albert Einstein
-
MPowerPH
félisten
válasz omikron23 #7190 üzenetére
5760x1200-on ilyen problemaim nincsenek. Jelenleg a HD7990+280X(a 3db GPU kb annyit tudhat, mint a 2db Ti) is boven GPU limites mindenhol, 4.4GHz-n.
Akkor vallalhato a ref. hutes?(nem ugy mint a 290 eseten...)
westlake: En ertem mit ir, es igaza lehet. Az oka, hogy custom hutessel a felso kartya megkapja a meleget, amit az also termel.
A mostani konfigban a 7990-t le kellett raknom 2. VGA-nak, mert nem birta el a 280X-bol arado hot, ergo a GPU 96 fokon szenvedett, a VRM meg 130-on par perc utan. Most forditva van, a 280X kapja az ivet, 52-rol egybol 74 fok lett a GPU temp 100%-os ventinel. Szoval ertem, mire celoz. Jah, es ezt ugy, hogy itt figyel a hatalmas oldalso venti, ami tolja kifele a meleget. Ref. hutonel persze forditva lenne, es tolna befele a hideget.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
● ne OFF-oljatok!
- Milyen monitort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óra topik
- Fotók, videók mobillal
- Ukrajnai háború
- Azonnali fotós kérdések órája
- Egérpad topik
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest