- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ohhh...
Kis gyöngyszemet találtam.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Habugi
addikt
Nesztek ződek', végre valaki méltóztatott utána menni ennek az urban legendnek!
Őszintén? Meglepődtem!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
nagyúr
-
Habugi
addikt
válasz hackeeeee #67104 üzenetére
Maximum arra lenne alkalmas h megmutassa honnét is eredhet ez az állandóan az NV-t érő "vád".
Értem ez alatt.., hogyan változott az idő mulásával pl..
680 vs 7970 / 290x vs 780Ti viszonya.
Ha csak párszor hozott az AMD az eltelt időben, pl évente 1-2x olyan drivert ami az adott családon boostolt pár fikarcnyi százalékot.., minél régebbi adott duó, annál inkább az a kép rajzolódhat ki hogy az NV lassítja a kártyáit, holott semmi másról nincs szó csak arról h a Radeonok, utólag és apránként kicsit gyorsabbak lettek.
Kvázi érzéki csalódás, semmi több vagy legalábbis shemmi az NV-re etekintetben vonatkozó dolog.
Viszont élnék a gyanúperrel miszerint te is pontosan emiatt a gondolati sík miatt említetted h kéne egy Radeonos változat is.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Habugi #67106 üzenetére
Az nVIDIA-s mindig is gyanús volt, pár helyen olvasható volt annak idején, főként a 700-as széria idején.
A Radeon-os változat csak azért lenne érdekes, mert főként az új generációk esetén többször bele lehetett futni, hogy a régebbi generációk folyamatosan lassulnak.
Persze ugye, ami sokszor kimarad, hogyha az ember nem cserél drivert akkor sokáig nem lesz gondja.
Véleményem szubjektív...
-
Habugi
addikt
válasz hackeeeee #67107 üzenetére
"Persze ugye, ami sokszor kimarad, hogyha az ember nem cserél drivert akkor sokáig nem lesz gondja. "
Azt ugye tudod hogy ez "tőled-nekem" síkon most egy nagyon aljas, perverz és övön aluli ütés volt..
-
Habugi
addikt
válasz hackeeeee #67109 üzenetére
Legfőképp perverz.., úgy mélázgattam az egész témáról hogy közben kivételesen egy pillanatra sem hasított belém a gondolat/annak ténye, miszerint decemberi drivert vagyok kénytelen használni, erre bummmm, micsinálsz.., háát micsináááálsz..?!
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Nagyon komoly lett az új Radeon, olvastátok azt az elméleti felépítést, fényévekkel jobb mint a GeForce...
De az a fránya szoftver megint...ÁdiBá
-
hackeeeee
Jómunkásember
Fury reloaded. Lényegében ott ugyan ez volt/van...
Ott is ugyan ez volt a marketing, hogy jó lesz.. Aztán, hol tartunk..
Tök jó, hogy van egy korszakalkotó hardver, csak lényegében lehetetlen kihasználni.
Noh, legyetek jók/rosszak, ahogy érzitek. Vasárnap, vagy hétfőn re..
Véleményem szubjektív...
-
VTom
veterán
válasz Habugi #67106 üzenetére
Sajnos a videot nem tudom melóhelyen megnézni, így lehet, hogy ugyanarról beszélünk, de valakik csináltak már tesztet ahol kifejezetten az nV drivereket hasonlították össze az avultatás legenájának igazolására, és abban a tesztben az újabb driverekkel minden generáció jobban teljesített.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Habugi
addikt
Pepitában Linusék is ugyan ezt mérték ki.
Mégha adott időszakon belül/adott driverekkel a régiek éppen nem is gyorsultak, de egyáltalán nem is lassultak!
-
keIdor
titán
Ez alapján: [link] én egyetértek a csávóval, a Vega 56 szerintem egy jó kártya lett. Ez télre sokkal inkább a GTX-1080 ellenfele is lehet, akár előzheti is.
A Vega 64-ben van valahol egy bottleneck, mert spec alapján jobban kéne teljesítsen.Van egy-két cím ahol a Fury X előzi a Vega 56-ot, de szerintem az ilyen az szoftveres gond, és majd javítva lesz.
Nekem összességében a Vega sokkal jobban tetszik már most, mint a Fury annak idején. Venni nem veszek persze, a G-Sync amúgy is köt a másik oldalra.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #67118 üzenetére
Par napja en is ezt irtam.
Vega RX 56-osnak eleg jo teljesitmenye van, ezzel szemben a 64-eseket vmi (driver foleg) erosen visszafogja.
Nem lennek meglepve egy 10-15% teljesitmenynovekedestol az elkovetkezendo 1-3 honapon belul.
A startja nagyon rosszul indult, rengeteget hibazott vele az AMD, de valoszinuleg jobb lesz a helyzet rovidesen.
Nepkartya nem lesz beloluk, mert meg ha beerne a Ti-t a liquid, (amit nem fog egyenlore) akkor is ott van a brutalis fogyasztasa....
-
Devid_81
félisten
Jon majd "nem sokara"
De ha ott is csak hiper szuper fp16-32 dolgokkal trukkoznek, akkor az lehet eloszor nem lesz akkora pukk.
Aztan majd meglatjuk, mert eleve cuda core-bol tobb lesz, meg a szokasos csiszolgatasok.
Csak ott is mar a fogyasztassal lesznek bajok, mert a mag nagyobb joval mint a mostaniak, legalabbis a Teslakbol kiindulva.
Vagy orajel rovasara megy majd, vagy fogyasztas....
-
TTomax
félisten
válasz keIdor #67118 üzenetére
Szerintem meg nem,télre kb két éves lesz a 1080.A Volta fog már kopogtatni,de nem is ez a legnagyobb gond,hanem az hogy tényleges árát nem ismerjük így bármiféle konklúzió még igen korai.Mert nekem van egy olyan érzésem,hogy 500font alatt nemigen lesz 56os Vega,márpedig 1080at ennél olcsóbban lehetett szerezni,és nem is fogja az nV engedni hogy taroljon,ha kell jön ismét gy pricecut.Nekem a Fiji szimpatikusabb volt,sokkal közelebb volt az aktuális nV csúcshoz mint most a Vega,a sima Fury alapból erősebb volt mint a 980 mégsem lett népkártya,és akkor még bányászláz sem volt....
Én nem várok akkora teljesítmény növekedést mint mások,az ok igen egyszerű,GCN ez is mint a Fiji.Ha nem is nézem az nVt,akkor is azonos órajelre skálázott Fiji hozza a Vegat,ami azért gáz mert közben történt egy csíkszélesség váltás,szerintem a Fiji +20-30% az nagyon kevés Vega néven...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
törölt tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Devid_81 #67122 üzenetére
Én már hallottam más újításról is.
(#67112) ÁdiBá: Az érthetősége is jó volt? Inkább többet írtam, hogy jobban el legyen magyarázva, de sok visszajelzés még nem jött.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Habugi
addikt
válasz #35434496 #67131 üzenetére
Enchantolt páncélja van, erős magic resistance-el, észrevehettétek volna már hogy abszolút kikezdhetetlen.
Felbujtod lezsot hogy megpróbálja annak ez lesz a vége..
(#67134) lezso6:
Időközben megelőztél.., elég lassan lett meg a cutscene.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Sok visszajelzés még nem jött
Ezt visszautasítom linkeltem 2 szabadalmat egy kérdéssel, a teszt topikjában éppen abból kiindulva, hogy megint az volt a bajom, hogy kevés az ábra. Szeretem én a technikai leírásokat, csak vizuális típus vagyok jobban megragad. Akkor kellett rájönnöm, hogy erről bizony nincs kifejezetten nagy képanyag és a white paper is szerényebb részletességű mint Polarisé volt (amikor még elérhető volt a link). Így futottam bele a két szabadalomba.
Még az kérdéses mennyire van egymásra utalva a variable width ALU működése és az advanced clock gating. utóbbiról csak Jaugar kapcsán találtam anyagot. -
Devid_81
félisten
ntel claims i7-8700K to be 11% faster than 7700K
Nah miva mivaa, ttenyleg alakitottak valamit, vagy csak megy itt a hype train?
Mindegy, 6 mag az 6 mag, akkor is kell egy ilyen...
-
-
proci985
MODERÁTOR
na latom lejart a vega / threadripper embargo mikozben offline voltam.
mas erdekes tortent a topikban?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #67141 üzenetére
Ah semmi erdekes, most varjuk a csoda drivert epp
Minden mas mar megvanOsszefoglalva, a Threadripper eleg jo lett, bar nem hozott semmi varatlant.
Munkara tobb mint tokeletes.Vega, nah ez azert eleg vegyes fogadtatast kapott, talan elobb utobb erdemes lesz neked is cserelned ra, ha maradsz AMD-s.
De ennek adnek vagy 2-3 honapot....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #67144 üzenetére
egyebkent en azert vagyok eppen AMDs, mert a 970 SLI megse volt alkalmas az 5760@60fpsre, a 290X CF / 980 SLI parosbol (ami az akkori csucs volt es egyedul volt eleg a celra) meg a 290X CF sokkal jobb volt frame pacing szempontbol, mikozben ilyen beallitasok mellett avg fpsben is fej-fej mellett volt a 980 SLIvel. arban is talan picit olcsobb volt, bar vizzel es mindennel a ketto kb elhanyagolhato es magamat ismerve ha 980akat vettem volna azokon is lenne viz. 1080p engem annyira nem erdekelt, fogyasztasnal meg igazabol 700Wra is ugyanugy viz kellett volna. jovot meglatjuk, egyelore nem surgos meg egy eleg intenziv osznek nezek elebe.
egyebkent ha nem akartok cserelgetni epitsetek bonyolult vizet, belegondoltok hogy kb 2 nap lenne egy GPU alrendszer csere es mindjart nem lesz annyira erdekes az a +20% teljesitmeny
(#67145) players111 : jolvan akkor a szokasos
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest