- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Brékó!
-
Puma K
nagyúr
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
válasz #35434496 #66657 üzenetére
Micsoda??
Építenek még 4-6 ilyen álcázott űrhajót és leigázzák a Földet és minden emberi lény és más élőlényt Nvidia GPU-s PC elé ültetik???Nem mondod????
Bár előbb az Apple-el kell majd megvívniuk a harcot:
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
32 GB DDR4 nél kell még lapozót használni szerintetek egy új Win10-ben?
ÁdiBá
-
-
-
TTomax
félisten
Mert vannak olyan programok amik a mai napig keresik.... fix méretre állítsd,1-2GBra...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
Ma volt méretkezés.... 110Kg...46os lett a karom,jót tett a majd 4 hét pihenés (persze edzettem az alatt is).Jövö nyárra jó lenne egy 50es kart összehozni,de ehhh nagyon sok munka és nem is biztos hogy el tudom,mert akkora még sosem voltam...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
VTom
veterán
-
TTomax
félisten
válasz Puma K #66671 üzenetére
Anno én is kikapcsoltam még Win7en... hosszú évekig nem is volt vele gond,aztán egyszer jött valami ami miatt vissza kellett kapcsolni,valami játék vagy program force close-okat dobott,mire rájöttem mi a gond nem keveset őszültem.
-
TTomax
félisten
Szerintem a csúcsra,illet a profi/félporfi kártyákra gondolt.Nem gondolom hogy 12GB VRAM ne lenne elég a következő két évre...Viszont a Volta annál tovább kell hogy szolgáljon,úgy 2020-2021ig...addig bármi lehetséges.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A gaming Volta 384 bites memóriabuszt használ, és a Hynixtól rendelik a GDDR6-os memóriát, amelyek 16 gigabitesek. 12x2 GB az 24 GB. A másik oldalra még ennyit el tudsz helyezni.
Nem tudom, hogy mi mennyit kér ultrára, de számold bele, hogy a VRAM hatásfoka ma 30-40% közötti, és a komplexitással ez csak csökken, vagyis jövőre úgy kell számolni a VRAM-ot a GPU mellé, hogy amennyit felhelyeznek, annak maximum a negyedében lesz valóban használt adat. Ez egy 12 GB-os kártyával 3 GB-nyi valós memóriahasználatot tesz lehetővé, ami nem sok. Kb. ennyit használnak a mai játékok is egy 8 GB-os kártyán. Például ha a Far Cry 5 mondjuk 5 GB-ot fog használni, akkor arra nagyon kell a következő lépcsőfok, ami a 24 GB.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
ÁdiBá
veterán
Most ezt nem értem...
Hiába veszek 8-12 Gigás vramos kártyát, abból háromnegyede maszlag?!
Én ezt valahogy nem tudom elhinni, hogy így írják a programokat azért mert az nem lenne logikus ha nem megfelelő számítások jutnának bele a GPU memóriájába...
Minden másra ott van a RAM, tárhely.ÁdiBá
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. Az a baj, hogy van a rendszermemóriában tárolt adat, amit elérhet a CPU és a GPU. Onnan tölti be a VidMm a VRAM-ba a szükséges allokációt. Ha egy program igényel onnan egy 4 kB-nyi adatot, de az egy 100 MB-os allokációban van, akkor mind a 100 MB-ot be kell tölteni. Tök lényegtelen, hogy a maradék 99,996 MB-hoz nem nyúl hozzá a futtatás további részében. És ez nem csak egyedi dolog, hanem egy rendkívül tipikus szituáció, ami igen sokszor előjön, persze nem ilyen extrém szinten, de a betöltött adat 60-80% nem igazán kell. Csak ott van a memóriában, mert amire szükséges van, azt nem tudod úgy betölteni, hogy ne hozd vele az egész allokációt.
Ez független attól, hogy a programokat hogy írják meg, mert a VidMm kezeli úgyis a folyamatot. Lehet persze jobban is csinálni, mert vannak kivételek, de nagyon ritkán dolgoznak ki egy PC-s általános menedzsment stratégiát, ami hatékony. Legjobb esetben is a 60%-os hatásfokot lehet elérni, ami az ideális 100%-tól még mindig messze van.
Amit szokás felhozni, hogy a konzolon ez a probléma nem létezik, de sokan elfelejtik, hogy ott nincs is VidMm, tehát nincs minek előhoznia.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz cyberkind #66679 üzenetére
Az utóbbi időben nagyon. Eléggé elszálltak ezzel a programok. De nem azért, mert annyival jobb lett a grafika, hanem azért, mert az utóbbi két évben drámaian csökken a hatásfok, amit a rendszer fel tud mutatni.
(#66680) lezso6: Power9 procival működik a Volta hasonló képessége. PC-n üzemképtelen. Viszont a sok memóriával ellensúlyozni lehet a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
"...a betöltött adat 60-80% nem igazán kell."
Ez egy játékost hol érdekli mikor azt látja, hogy 8GB VRAM-ból 5,7GB VRAM volt használatban maximum és az átlag 5,2GB a játék meg fut ahogy kell adott FPS-szám mellett bármiféle probléma nélkül a beállított grafikai beállítások mellett?
Ez egy játékost hol fog érdekelni ha 24GB VRAM-ból 17GB VRAM volt használatban maximum és az átlag 12GB körül mozog és a játék fut ahogy kell adott FPS szám mellett bármiféle probléma nélkül a beállított grafikai beállítások mellett?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz lezso6 #66683 üzenetére
Semmit. Nem fogják megkockáztatni az emuláció miatt az import bant. Inkább raknak még 1x giga memóriát a VGA-ra. Az Intel igen egyértelműen fogalmazott, hogy mindenkit perelni fognak, aki x86-ot emulál.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Ahogy a többiek is írják, kell a lapozófájl, álltasd fix 1024MB-ra.. Ha nincs, akkor a win10 gyors boot sem fog működni pl. (legalábbis nálam kifagyott mindig boot alatt)
TTomax:
Fasza paraméterek. Hidegen 46-os?
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
VTom
veterán
Tavaly hasonlót írtál még, hogy az idei játékoknál alap lesz, hogy 8GB VRAM alatt nem lehet ultrára tenni a textúrákat. Ebből lett valami?
Gondolom az év végén megjelenő játékok ajánlott gépigénye sem lesz a mostani 2-4GB-ról hirtelen 12-24GB..Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
TTomax
félisten
Az edzőteremben nem akarom már méregetni... ma odajött hozzám egy srác,angolul kérdeztem honnan jöttem,erre mondtam neki Hungary... erre ö magyarul... látszik... egyébként nagyon a limiten edzek,érzem amikor leveszem a súlyt,hogy nem az izmok nyögnek hanem a csukló,könyék,váll ízületek pl fekve nyomásnál.Sokszor lassítok is,mert ilyenkor akár 4-6hét is lehet egy sérülés...
Amúgy most otthon Dombovárra jártam be edzeni...Spártai volt 38Cfokban se klíma meg a nap is itt-ott besütött,üres is volt a terem,viszont volt egy 6-8fös mag akik mindig lenn voltak,nagyon barátságos csapat volt,előre köszöntek,dumálgattak.... mit ne mondjak szokatlan volt,de tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz TTomax #66689 üzenetére
Az korrekt. Nekem most 49-50cm körül mozog hidegen, igaz ha jól rémlik magasabb vagyok nálad, illetve kicsit "tömegesebb" is. Egyébként a sérülés a legnagyobb szívás ebben a sportban.... ha meg nem hajtod ki magad a lehető legnagyobb súlyokkal, főleg naturálban, akkor nem ér semmit az egész....csak óvatosan.
Ilyen melegben kevesen edzenek, talán csak azokkal találkozni, akik kicsit is komolyabban veszik...
-
TTomax
félisten
Azt az 50cmt céloznám én is jövő nyárra,de nem biztos hogy meglesz ,ugye hát minél magasabb vagy annál nagyobb kar kell,de gondolom nem kell ezt bemutatnom.Az én 187cmhez az már jól mutatna,talán sikerül elérnem.Az ilyen jellegű sérülések meg visszadobhatnak akár hónapokra is,és nem nagyon tudsz vele tenni semmit,mert ezek lassan gyógyulnak.Ahogy meg írtad is,ha meg nem terheled magad akkor meg alig haladsz,ha haladsz,nehéz megtalálni az arany középutat és nem "árt fejben ott lenni" nem csak nyomni mint egy állat mert az megbosszulja magát.Fiatalon én is sokszor beleszaladtam ebbe,amikor már azt hiszed és érzed hogy most tiéd a világ a rudat kettéharapnád,érzed hogy jó erőben vagy,na ott nem szabad elszállni ...Amúgy lenn a teremben is mondta az egyik edző srác a nagy melegre visszatérve,hogy az gyorsan kiszórja azokat akik nem elég motiváltak.Aztán beszélgettünk arról is,hogy pl az én korombeliekből nagyon nagyon kevesen mennek le már edzeni Magyarországon....
-
Erdei88
veterán
Én már tudom kik innen a legjobb barataim
-
ffodi
veterán
válasz TTomax #66692 üzenetére
Hát igen, a magasság "átka", hogy jó nagynak kell lenned ahhoz (nem csak karban), hogy "ránézésre" is nagynak tűnj....vagy mindig átlagos (vagy átlagnál kisebb/vékonyabb) méretű emberek mellett kell fotózkodni ....magadon sokszor nehéz meglátni, hogy mekkora is vagy valójában, akkor szokott jönni a meglepi, amikor 80-90kg-os emberek mellett állsz egy fényképen....
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Pontosan!Most otthon volt éppen egy ilyen történet... fényképezkedtünk egy párat a haverokkal két másik barátom az pont ilyen 80Kgos srác.Feszítettem egyet a képen,az elkészült képet nézegetve azt mondták a többiek,soha többet nem kerülhetünk egy képre,főleg úgy nem hogy tolok egy jobb bicepszet... Szétröhögtük magunkat a képeken,hogy úgy néztek ki rajta mint a ropik...Mondtam nekik rögtön,hajrá facebook... ezek meg rögtön,náááááá hülye vagy,hogy nézünk mi ki ezeken...
Az asszonnyal is érdekes egy képen lenni, ö vagy 160cm meg 52Kg,én meg 187 és 110Kg...ráadásul egy üveg sörért nem mehet le flekó nélkül pedig 28éves... Még azt csodálom,hogy eddig senki nem mondta,hogy a lányom...
Azt ne tudd meg,hogy én már hány órát töltöttem különféle boltok női cipő részlegén,ja meg én torna drokón kivül nem nagyon vehetek fel mást,vagy ha igen annak nem lehet egy centinél vastagabb talpa...[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Vigyázzon mindenki nagyon figyelik a topicot....
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Óra topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen monitort vegyek?
- Spórolós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest