Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aprósólyom

addikt

válasz bobalazs #38943 üzenetére

MX-4 | High performance thermal paste | ARCTIC
    Long last elméletben.
    Esetleg a csavarokat ellenőrizném, hogy még mindig jól szorítanak-e. Thermal pad gyári? Mert ha nem és keményebb a gyárinál, akkor az befolyásolhatja a rés nagyságát a lapkák és a borda között.
    Még egy ötlet, mennyire vastagon kened a pasztát? Én kis borsó méretet szoktam, hogy ne legyen túl sok. ARCTIC MX-4 - User Manual
    Ha idővel jelentősen rosszabb lesz, szerintem az akkor fordulhat elő ha túl sok kerül a lapka és hűtő közé.
    Kereszt irányba-sorrendbe szoktad csavarozni kis lépésekben a hűtő 4 csavarját? Az is fontos.
    Bocs, ha mind egyértelmű :B De jobb ötleteim nem voltak hirtelen. Fél év nagyon kevés idő, hogy sokat változzon. A jobb minőségű paszták nagyon lassan öregednek elméletben.

De ha más nem, korlátozd be a 725mV és 800mV közé valahova. Ott is van még teljesítménye bőven, viszont 800mV körül iszonyat beesik a teljesítmény igény. Fentebb amit betettem képet én tényleg úgy használom. Fele watt, 15% teljesítményvesztés.
    Eszembe is jutott, hogy pl a 14 nm intel proci is 800-830mV körül fut idle állapotban. Nem is meglepő, hogy milyen hatékonyságot lehet elérni a GTX 10 sorozattal 800mV körül. Beteg. Nem is értem minek ezeknek 900-1000mV körül tartomány. Akinek 800mV körül nem elég a teljesítmény, annak egyszerűen erősebb kártya kell. Ez mondjuk természetesen szvsz :B De szerintem ahova 10-15% különbség kevés, ott a 20-25% se megváltás, úgyhogy új kártya mint inkább OC.

[ Szerkesztve ]

Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák