- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkesy
őstag
válasz cyber86 #39050 üzenetére
Csak most olvasom a sztorit, pont a héten cseréltem vga-t (1080->3070), így élesben már nem tudom megnézni, de ahogy visszakerestem egy képen pont látszik a gpu órajel, nálam visszavette magát 1440p@165Hz mellett az gtx 1080.
Szóval szerintem nem a gpu a ludas ebben nálad...
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
GST_Leslie
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte RTX 1070 + LG 27" FreeSync monitor, a legfrissebb nVidia driver és a beállításoknál nem jelenik meg a monitor működési mód (=>G-Sync kompatibilis) beállítási lehetőség. HDMI HS kábellel van összekötve a PC és a monitor, a monitoron be van kapcsolva a "Game" mód, azaz FreeSync ON!
Mi lehet a gond? Tudtommal a 10xx kártyák tudják a FreeSync-et használni - talán a 417-es driver óta...
Monitor: LG 27MP60G-B
VGA: Gigabyte GeForce GTX 1070 Video Adapter (Driver ver.: 527.56; VGA Bios: 86.04.50.40.4A)
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-10400F CPU
GST_Leslie -
bobalazs
nagyúr
válasz GST_Leslie #39053 üzenetére
Tudtommal a 10xx kártyák tudják a FreeSync-et használni - talán a 417-es driver óta
DP kábellel.[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. 1060 as kártyám van és a warzone 2.0 azt irja elavult drivert használok. Viszont elégedett vagyok ezzel a driverrel mert ahogy nézem az újak valamit variálnak a szinekkel és egyéb dolgokkal is, amiktől már fáj a fejem és bántja a szemem. Van olyan driver ami megmarad alapon vagy létezhet egyáltalán ilyen? 456.71-desktop-win10-64bit-international-dch-whql-t használom.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz rup1u5 #39065 üzenetére
És? tökéletesen működik vele a cucc csak hát ezaz hogy elavult..
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Bjørgersson
félisten
válasz BogyóBP #39066 üzenetére
És a Warzone 2.0 meg nem két és fél éves.
Tölts le egy újabb drivert, a színbeállításokban pedig segítünk.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
BogyóBP
addikt
válasz Bjørgersson #39067 üzenetére
Nem az a bajom hanem az hogy konkrétan mintha megváltozna a szin a driver frisstés után. A kép fényesebb lesz. A szinbeállitásokat nem piszkálom minden alapon van.
-
rup1u5
nagyúr
válasz BogyóBP #39066 üzenetére
Igen. Tökéletesen működött vele egészen addig amíg már nem működött tovább.
Nem vagyok az a típus aki minden egyes új drivert azonnal föltesz. Van, hogy hónapokig felé se nézek. Na de 2,5 év??? Csak abba gondolj bele hogy a Warzone 2.0 két évvel a 456.71 után jött ki!!! Az újabb driverek jobb teljesítményt, bugfixeket és egyéb optimalizációkat hoznak. Miért fosztod meg magad a plusz fps-ektől amit az a 1060 hozhat egy új driverrel? Abban az esetben ha valaki csak retro címekkel tolja még érthető lenne.
"variálnak a szinekkel és egyéb dolgokkal is"
Ez így nem túl konkrét de mindent is be lehet állítani az nvidia control panel-ben, hogy szemedre szabd a színeket. Tedd föl a legfrissebbet és a color settings alatti rész legyen így belőve.#39068BogyóBP
Akkor csak simán update-eld a drivert és az installálás közben válaszd ki, hogy tartsa meg az előző beállításokat.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Tesla P4 kártyája van valakinek esetleg?
Gondolkozom rajta hogy low profile gépbe amolyan budget megoldásnak integrált mellé jó lenne. Habár teljes GP104 van rajta (1080) de erősen limitált TDP-vel.Érdekelne hogy kb mit tudhat. 30eft körül van ebayen, persze hűtést kell rá szerkeszteni de abban jó vagyok.
megvan, bár itt rx6400-al hasonlítják össze ami eléggé low end.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz MasterDeeJay #39072 üzenetére
A csávó a végén, warzone szekcióban és a konklúzióban beszél az input lagról. Ha leginkább gaming miatt választaná valaki a P4-t, akkor nem ajánlja emiatt, hiába ígéretes a specifikáció.
Jevons paradox
-
válasz Aprósólyom #39073 üzenetére
Rendeltem egyet próbának, szerintem aprón úgyis elmegy ilyen áron ha nem lenne jó. Low profil miatt érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Aprósólyom #39073 üzenetére
Na megnéztem az input lagot az okozza hogy a kártyának másik kimenetre kell átvinnie a képet. I7 4770-nél egyértelmű hogy cpu limitbe nem fér már ez bele az újabb procinál meg szintén intel igp okozza a problémát. (Nem direkt pcie-pcie kapcsolaton keresztül megy a kép, proci meg leizzad alatta)
Ezt tapasztaltam én is invgval és tesla kártyákkal, nem csak a p4-es teslát érinti. Megoldás akár milyen más videókártya mellé, akár olyan aminek drivere sincs de fontos hogy pcie sávon üljön, ne a proci mellett. Nálam lagok quadro kártyán keresztül tolva nem voltak. Szóval intel intvga-val nem jó a tesla. Legegszerűbb quadro m2000 ami támogat vp9-et youtubehoz de akár milyen más dx12-es modern kártya jó, de hulladék dx9-10 kártyával is menni fog viszont ott a böngészőt kell átállítani hogy a teslán fusson. Gtx kártyákkal nem megy egyedül mert ott a fos nvidia driver nem képes két eltérő driververziót betölteni.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz MasterDeeJay #39075 üzenetére
GTX, fos nvidia driver nem képes két eltérő driververziót betölteni.
Meg sem lepődöm.
És akkor zárt forráskódú hogy véletlen se menjen az ember vele valamire. -
Aprósólyom
addikt
válasz MasterDeeJay #39075 üzenetére
Ez lett volna egy kérdésem, csak elbizonytalanodtam, hogy végül lenne-e értelme így, mert kis gépnél fontos lenne nekem a standby és light load (böngészés, content fogyasztás) fogyasztás.
Aktív szinkront (freesync/g-sync compatible) annak a VGA-nak kell támogatnia amire a monitor csatlakozik, vagy ha bent van a Tesla P4 és az számol, akkor mehet a g-sync compatible független attól, hogy mondjuk egy AMD VGA-t tennék be mellé?
Így 2 VGA-val amúgy hogy alakulni a power management? Amíg böngésznék a kis VGA-val, addig a tesla P4 idle pár watt vagy le is tud ilyenkor kapcsolni valamilyen mély alvásba 0 közeli fogyasztással?
Jevons paradox
-
válasz Aprósólyom #39077 üzenetére
Szinkront a kimenetinek kell támogatni. Tesla csak 3d-t számol. (Illetve fizikát és cuda-t ha kell)
Ha a lap támogat pcie aspm-et akkor idle fogy is lemegy. -
amdboy
senior tag
Sziasztok! Remélem valaki tud segíteni Kislányomnak kb fèl ève vettem használtan egy [link] ilyen videokártyát. Kérdésem az volna, hogy az ilyen gyárilag vízhütéses videokártyákat kell karban tartani? Gondolok ezalatt: folyadékcsere, tömítések cseréje, pasztázás stb? Sajna fogalmam sincs, mivel sosem volt vízhütéses kártyám. Köszi a válaszokat.
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz MasterDeeJay #39078 üzenetére
Ez a fajta megoldás, okozhat további input lag-t játékokban?
(Kompetetive játékokkal játszok leginkább ezért érzékeny a téma.)Én várom a tapasztalatokat.
Jevons paradox
-
válasz Aprósólyom #39082 üzenetére
Ha régi Intel IGP-vel van párosítva akkor lagos lehet. Ugyanis itt a képet pcie slotot kell átvinni. A régebbi igp-k nem alkalmasak ilyenre, azaz képtelenek sok sok fps-nyi fullhd képet fogadni.
Valamint CPU limites környezetben sem ajánlott a kártya. (nvidia kártyák alapból könnyebben lesznek cpu limitesek driver overhead miatt)
Maga a technológia ezer éves kiforrott hogy képet megy át pcie-n és win11 már natívan támogatja. (Win10-be macerás).
Ha hardcore játékos vagy akkor nem ajánlom, két okból sem. Egyik hogy ad hozzá késleltetést, a másik hogy multi játékok csalásvédelme szerintem kiakad ha nem egy szokványos driverű kártya (Grid driver kell hozzá) driverét nézegeti.
Szóval sokszáz fps-es multis játékhoz nem ajánlom. Singleplayerhez kétszámjegyű fps-el igen. -
Aprósólyom
addikt
válasz MasterDeeJay #39083 üzenetére
Köszi szépen a reakciót!
Csak átlag képességű gamer vagyok, de biztos, hogy zavarna a további input lag és a driver/anti-cheat inkompatibilitás. De ha ha nem menne át ~120/240fps fullhd-n az végképp, vagy a megoldás megnövelné a 0.1 és 1% low fps értékeket jelentősen.
Ennek a cpu limit/overheadnek is utánanézek. Nem hallottam még róla.Jevons paradox
-
válasz Aprósólyom #39084 üzenetére
googlézz rá, elég sok cikk/teszt/vélemény van róla.
amd vs nvidia gpu overheadAnnyiról van szó hogy gyengébb prociknál jobban kiüt a procilimit azonos teljesítményű kártyáknál AMD-hez képest. De nyilván itt extrém esetekről van szó azaz pl i3-as proci csúcskártyával fullhd-n.
A tesla p4 esetén már egy i7 4770-esnél is előjön a cpu limit eléggé szembetűnő módon. Normálisan belőtt proci/gpu párosnál ez minimális.
Annak a híve vagyok hogy ki kell próbálni, azaz pl egy gyenge cpu-s géphez simán berakható nagyobb kártya is, aztán ha kevés akkor később csere vagy bővítés. Nem dől össze a világ ha nem optimális a gép, csak nyilván lesz valamennyi elvesztett teljesítmény de ha használható határokon belül van akkor csak azért nem bővítek a gépen hogy nyerjek 10-20% fps-t.[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterDeeJay #39085 üzenetére
Lassan összeáll a gép hozzá. Hűteni nagyon könnyű, két sima házventi elég neki de szétszedve egy 8cm-es is. Vram sávszél elég kevés.
Játéktesztek később ha megvan a nagyobb proci.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz MasterDeeJay #39086 üzenetére
Azt már néztem a techpowerup data base szerint, hogy a GTX 1060 6GB VRAM sávszélességét hozza. Szélesebb busz, de alacsonyabb VRAM órajel.
Már csak kíváncsiságból is várom a tesztet, ha nekem nem is lesz.Jevons paradox
-
válasz Aprósólyom #39087 üzenetére
Szétszedem, ránézek a ramjaira mert lehet alul vannak hajtva ahogy szokott lenni az ilyeneknél.
-
válasz MasterDeeJay #39088 üzenetére
Ramok Samsung K4G80325FB-HC25, ugyan ilyenek vannak nagyobb 1070-es kártyákon is csak itt jelentősen visszavéve (1500-on megy 2000 helyett). Ha lehet húzni a kártyák elméletben ebben van tartalék de kérdéses hogy van-e értelme nagyobb sávszélnek ha eleve TDP limiten megy az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz MasterDeeJay #39089 üzenetére
Akkor nagyjából arányosan van csökkentve a GPU és VRAM órajel egymáshoz képest.
Annyira nem vágom a chipek mélylélektanát, de anno a kísérletezéseim alkalmával mértem Radon kártyán, ha a GPU órajelén visszaveszek, azzal a VRAM sávszélessége is csökken, annak ellenére, hogy a VRAM értékekhez nem nyúlok. Gondolom a GPU-ba integrált memóriavezérlő miatt.
Gaming alatt valószínű csak nagyon kevés címnél okozna érdemi előnyt egy VRAM tuning vagy anti-aliasingnál, nem?
Én legalább is nem vettem észre, hogy hatalmas változást hoz a VRAM tuning, bár én főleg low-medium-on játszok AA és AF nélkül, lehet azért...Jevons paradox
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz MasterDeeJay #39091 üzenetére
Engedélyez feszültség/freki állítást, hogy undervoltolni lehessen egy kis plusz teljesítményért?
Az a fajta arctic pro venti mindig érdekelt, mert nagyon jó ötlet a gumis felfüggesztés. Sokkal csendesebb, mint más olcsó venti?Jevons paradox
-
válasz Aprósólyom #39092 üzenetére
Ez már őskövület. Arctic P12 messze jobb és halkabb is nála csak ez jól néz ki.
Msi aferburnerbe semmit nem lehet állítani. Nvidia-smi-be is kimaxoltam mindent.[ Szerkesztve ]
-
Hencso
Ármester
-
válasz Hencso #39094 üzenetére
Hát jó kérdés, valamit kevertek a Maxwell után bios terén.
Nem tudom hogy lehet-e egyáltalán.
Biztosan lehet hiszen akkor kínai kártyák sem lennének, valahogy megírták a biost is.
Apró foszlányokat találok, pár moddolt bios van fent már techpowerupon is. De konkrét szoftvert nem, full hexában kell átírni.
Meg gondlom a driver oldaláról is kell mert emlékeim szerint gtx10-től már mintha valami tanusítványos móka is lenne benne.
Pl:Na megvan de még utána kell néznem mennyire lehet felrakni a limitert tápcsati nélkül pcie buszon.
[ Szerkesztve ]
-
Futtattam 3d markot is hátha valakinek kell.
https://www.3dmark.com/3dm/94240322?
-
Aprósólyom
addikt
válasz MasterDeeJay #39096 üzenetére
75W-ból ez nagyon jó eredménynek tűnik, Graphics score 4890.
Mindjárt kipróbálom a GTX 1060-at 75 watton.Jevons paradox
-
válasz Aprósólyom #39097 üzenetére
Vicces hogy legendary-t ír rá.
-
Aprósólyom
addikt
válasz MasterDeeJay #39098 üzenetére
GTX 1060 UV @ 75W, Time Spy Graphics Score: 3960
https://www.3dmark.com/3dm/94244107Szegény GTX 1060 hatékonyságát nagyon lerontja a magas órajel/kevés tranyó. Átlagban 1684MHz GPU órajel jött ki a 75 Wattból.
Most csekkoltam gyorsan, hogy jóval nagyobb a 1080 chip a 1060-hoz képest, +57%.
3D Mark Time Spy graphics score alapján +23,5%-kal hatékonyabb ez a Tesla P4.Csináltam kíváncsiságból egy olyat, hogy a RAM-t visszavettem, amennyire csak engedi az MSI AF, 1750MHz-re, de úgy tűnik a 3D Mark, annyira minimálisan terheli a VRAM-t, hogy csak +40MHz átlag GPU órajelre volt elég, úgyhogy mondhatni ugyan az lett az eredmény.
Jevons paradox
-
Gergello
addikt
válasz MasterDeeJay #39091 üzenetére
Passzív hűtéssel, hogy viselkedik a kártya ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest