- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jcs
tag
Az idle állót elég sok modell tudja.
Full hd 60+ ez gpu specifikus tehát az összes kb ugyanúgy fog teljesíteni.
Nem túl magas hőm: amilyen teszteket én láttam ott kifejezetten magas volt a hőmérséklete 77C.
Már több 1060 modellhez képest . Más ha egy túlfűtött AMD-hez hasonlítod.Ehhez képest drága kártya. ( szerintem )
...szakmaiatlan vagyok ! diszlexiás és a csökkent értelmi képességű :(
-
alcsa
senior tag
Akkor te melyik verziot ajanlottad volna?
MSI es az Inno verzioi tul hosszuak, nem fertek volna be a hazamba.
Asus verzio nem volt szimpatikus, valamiert ugy ereztem, hogy nem lett jo most az Asus.
Gainward/Palit verzio dragabb lett volna, plusz a hutoje is nagyobb, es megis csak 1-2 fok kulonbseg van kozottuk.
PNY-t nem ismertem, nem volt szimpatikus.
A Gigabyte ami lett volna alternativa, de tobb rosszat olvastam mint a Zotacrol, ezert maradt ez.Ezert irtam, hogy remelem bevaltja a remenyeimet .
-
CptAdamica
veterán
Amúgy azt megtudom csinálni, hogy csak játék alatt induljon be a vga és windows alatt mondjuk használja az igp-t?
(#8303) alcsa Pedig mindenhol ajánlják Srix-et.
[ Szerkesztve ]
Megyen!
-
jcs
tag
Mekkora ami befér?
Asus / ha van itt tulaj majd szól, de ha nem szimpatikus akkor ne vedd! Ez így helyes!
Gainward van 93 ezerért
Gainward: 70-72 fokot tart , Zotac 77-et. :-(
Giga: szvsz sokkal (-sokkal) többen vettek. Persze hallani rosszat, de hát ennyi kártyából....Én a Giga minit vennén ( de ez én vagyok). Ha kicsi a hely akkor jó a kártya. Főleg ha szellőzik a ház.
Félpasszív. Halk. Jóval olcsóbb......szakmaiatlan vagyok ! diszlexiás és a csökkent értelmi képességű :(
-
alcsa
senior tag
válasz CptAdamica #8304 üzenetére
A Strix valtozat szinten tul hosszu, sot, az a leghosszabb. En a Dual-ra gondoltam.
(#8305) hash99: egy picit volt dragabb a Gigabyte-nal, ezert is vettem ezt
(#8306) jcs: max 26 cm, de ez a nagyon max, faltol falig. Tudom, hogy ajanlottabb a Gigabyte, es nem garancia semmi, hogy jo vagy rossz, de ha mar leszukitettem erre a kettore, a Zotac szimpatikusabb volt.
Az ara miatt annyira nem aggodtam, minimalis kulonbseg volt, es egy par evig ugysem fogok mast venni.
Meglatjuk, hogy ha jol dontottem, vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
alcsa
senior tag
válasz CptAdamica #8308 üzenetére
En kerek bocsanatot, mert nem irtam le melyikre gondoltam .
-
jcs
tag
Én is így gondolkodom! 1. Utánanézek a technikának. 2. Ha már ennyi pénzt kiadok a minimum , hogy szimpatikus legyen. ( Nekem pl a Phoenix "nem jön be")
Használd egészséggel! Ha nagyobb a hőfok annál amit vártál akkor egy egyéni ventilátorprofillal egyszerűen csökkentheted!
Ahol én néztem ott 13 ezer a különbség.
-
alcsa
senior tag
Ne tudd meg, hany napja olvasom a teszteket, nezem a videokat. Hezitaltam, hogy RX480 legyen, de elhessegettem az otletet.
Az este hirtelen felindulasbol veget vettettem a "gyotrelmeimnek", es megnyomtam a vasarlas gombot. Akcios darab volt .
Ha jol tudom 94 fok a max a gpu-nak, ha 80 alatt tartom, mar elegedett vagyok .
(#8311) jcs: semmi gond, en nem pontositottam melyik Asusra gondoltam.
-
-
-
ovics
aktív tag
válasz CptAdamica #8314 üzenetére
nem tudom hogy most hogy állnak a driverek miatt a dolgok, de eddig azt olvastam hogy nem igazán éri meg a 480, akkor már 470 és egy kis tuninggal be is lehet érni a 480at. nyilván abban is van némi tuning potenciál, de szvsz nem éri meg az a minimális különbség az esetleges +10.000-et
kérdezz rá a topicjában ha a mellett döntenél -
ricsi8800gt
addikt
Valaki használ nvidia Inspector-t?pár szót tudna írni róla
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
sakal83
addikt
Vettem egy Gainward Phoenix GTX1060 GS-t.
Gyerekek, ebben van anyag. Volt már MSI-m, Giga WF-em és Giga Minim és Giga G1-em, de azokban kevesebb anyag volt. A hűtője 2 slotnyi borda.
Úgy néz ki, mint egy elhízott kismacska
Elsőre korrektnek néz ki.
-
dino_m
senior tag
válasz sakal83 #8319 üzenetére
Jut eszembe, akinek van 1060-as 3GB-os kártyája az már belefutott olyanba, hogy kevés a RAM? Csak kíváncsiságból kérdezem. Nekem egyébként a 3GB-os is nagy előrelépés lenne, mert még mindig egy Asus GTX 670 2GB-os kártyám van. De azt még egy játéknál se tapasztaltam, hogy elfogyott a ram, vagyis nem tudom olyankor mit kellene látnom vagy nem látnom.
[ Szerkesztve ]
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
ovics
aktív tag
válasz szasanyi #8322 üzenetére
hát mivel évek óta nem tudok nagyobb címekkel játszani, ezért gyakorlatilag ha 3 év múlva mediumon elfut a játék akkor én már boldog vagyok de azért jelenleg elvárnám a high/ultra vegyes beállításokat legalább idén
bár az árak miatt még nem aktuális a dolog, és ha így halad akkor lehet csak nyár lesz mire veszek gépet, de tervek szerint 1 hónap -
dino_m
senior tag
válasz szasanyi #8322 üzenetére
Egyrészt elolvastam, sőt hetek óta csak teszteket bújok. Viszont mindenhol csak elméleti síkon vagy a számok egyszerű törvénye szerint a 6GB több, mint a 3GB. Engem most már kezd érdekelni , hogy a gyakorlatban ez mit jelent, mert például egy 6GB-os átlag 10 FPS többletet jelent egy 970-essel szemben. Egy 3 GB-ossal szemben meg max. 5 FPS. Ez 5%-os előny a 3GB-ossal szemben viszont árban legalább 20-30%.
Valahogy kezd az az érzésem lenni, hogy ez nem több egy GB méregetésnél. És erre rá is dolgoznak szépen a VGA gyártók. Most csak úgy viccből kipróbáltam a Rainbow Six: Siege-et. Feltoltam ultrára és mentem egy gyors multit. Simán hozta a GTX 670, a 60+ FPS-t. Vagy pl. CARS is ultra +high beállításokkal hozza az 60 fps-t. Ja, igen 1920x1080-ban.ui.
Ami igazán döbbenetes többlet, az az 1070-esektől mutatkozik, az 1080 meg már szerintem a ló másik oldala.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Tévedsz, mert ez nem csak VRAM méregetés, másrészt a GPU is meg van vágva a 3GB verziónál. És azt is megmondom miért valószínűtlen, hogy korrekt, pontos válasz érkezik: mivel nem egyforma a szemünk sem az elvárásaink, és nem is ugyanolyan kártyákat (értsd: lehet, hogy sokkal rosszabb vagy sokkal jobb a VGA összehasonlítási alap) és nem is mindig uo. játékokat, és uo. részletességgel játszunk (de ha mégis, ott a legelső és legfontosabb miszerint sokan nem is látják (!) magát a problémát).
Egyszerű a döntés, illetve az ok ami alapján el lehet dönteni (ha elfogadod a tényt, hogy a 1060 6GB valóban, mindenhol jobb lesz - néha kisebb, néha viszont komoly különbséggel): mennyit tudsz / akarsz rákölteni? Ez alapvetően behatárol, amit ki kell / lehet egészíteni azzal, hogy mik az elvárásaid (részletesség, használati időtartam és kompromisszum készség). senki nem tud dönteni helyetted, és ezek tisztázása után neked is képesnek kell lenned a döntésre.
Ennyi. -
dino_m
senior tag
válasz szasanyi #8326 üzenetére
Nem várt el senki korrekt pontos adatokat, adatokból úgyis van már elég.
És nem is a döntésről van itt szó. Hanem arról, hogy egy mezei user miben és hol látja ezeket a hatalmasnak éppen nem nevezthető eltéréseket. A pénztárcáján kívül. Pl. az olcsóbb Asus Dual 3GB-os, pont 20000 forinttal olcsóbb, mint az olcsóbb Asus Dual 6GB-os, az iPonnál. És ahogy nézem az iPon az egyiik olcsóbb ilyen hely a magyar netpiacon. A játékosok nagy részénél annyiban kimerül a dolog, hogy hány fps van játék közben. Tehát ha nem tévedek ha valóban kevés lenne a 3GB-os kártya bizonyos beállításnál, akkor elég mondjuk az árnyékolót levenni ultráról high-ra és máris hozza ugyanazt az fps számot. Persze leegyszerűsítve.Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
Pubszon
veterán
Én azt mondom, hogy jobban megéri a 3GB-os verzió. Nekem 6GB-os van, előtte GTX670 volt 2GB-os. Azzal is játszottam GTA V-el és a RoTTR-el amiknek azért van vRam igényük, de hamarabb fogyott el a GPU ereje mint a vRam. Ha mást nem, egy év múlva eladod és akkor váltasz 6GB-osra, így kétszerre kell kifizetned a VGA árát. De akkor már válthatsz GTX1070-re is akár.
Jobb a 6GB-os ez tény, de nem annyival amennyivel többe kerül.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
szasanyi
félisten
Senki nem lát a te szemeddel ezt értsd meg. Szubjektív, korábban is leírt tapasztalat meg már van elég, olvass vissza.
A tesztekkel meg az gond, hogy a játék folyamatosságát pont nem adja vissza az ott feltüntetett FPS érték, és éppen ez az - amit ugye vagy lát vki vagy nem, beleértve téged is - amiben tetten érhető a kevesebb VRAM. De a lényeg már le lett írva, ehhez senki sem tud már hozzátenni (legalábbis olyat, ami új információt tartalmazna). -
sakal83
addikt
válasz Pubszon #8332 üzenetére
Az Nvidia feladta a leckét a 3Gb vs 6 Gb-al igazi szemétség volt
Próbáltam mind a kettőt, de nem tudom eldönteni, hogy melyik a megérősebb. Amikor a 3Gb-os volt azt éreztem, hogy hudefasza, de elfogyhat a Vram, a 6Gb-osnál pedig azt, hogy miért álldogál 25-30k pluszban ugyanazért a teljesítményért, amikor lehet, hogy a jövőben a GPU fogy el
Most épp azt érzem, hogy elég a 3Gb.
[ Szerkesztve ]
-
dino_m
senior tag
válasz szasanyi #8333 üzenetére
Hagyjuk már ezt a ki mit lát, mellébeszélést. Én nem grafikonokat nézegetek játék közben, hanem a képet, ha folyamatos és nem akar kifolyni a szemem, az jó. Leginkább szimulátorokkal játszom, amik igazán fps igényűek. AC, CARS, stb... AC-ban magas beállításokkal ott figyel a 100-120 fps. CARS-ban inkább a 60-100 között van de ha visszaveszek high-ra mindent és használom az esőt és az AI-t, akkor se megy vissza 40-50 alá, bár ingadozik eleget, volna még mit optimalizálni a játékon. És itt jön a képbe a softver. Hiába veszek 1080-as kártyát, ha az engem érdeklő játék szarul van optimalizálva, az meg aztán igazán nem vigasztal, ha egy olyan játék meg hoz egymillió fps-t, ami nem érdekel. Szerintem az van, hogy tavaly kijöttek ezzel a csillió Gigabytos 10-es szériával, de csak majd 2018 második felében kezdenek el kijönni olyan játékok, amik esetleg felismerik majd a 4 GB feletti ram mennyiséget. BTW, hol vannak már DX 12-es játékok? De addig kijön majd a 12-es széria is és abban majd lesz 16-32 GB RAM. Na, majd akkor veszek GTX1080-ast. Addigra már lehet, hogy lesznek olyan cuccok, amik használnak 8GB ramot.
-
EVL2
aktív tag
válasz Redneck #8337 üzenetére
Nálam meg a Titanfall2 simán behúzza az 5750mb-t. Persze biztos kevesebbet eszik ha kötök egy kis kompromisszumot. A GPU pedig bőven elég a 70-80 vagy a min 60 fps-hez fhd-n maxolva.
Ezt a 3gb-al nem csinálod meg. azt meg mindenkinek magának kell eldöntenie hogy ez ér e neki + tízen ezreket.
Nekem bőven megérte.
Persze szimi57nek nem érné meg. És megis mondja neked a tutit![ Szerkesztve ]
-
CptAdamica
veterán
Nézegettem a teszteket DX11-ben elmondható, hogy picivel az 1060-as nyer, viszont dx12-ben rendre az rx 480, ez a különbség változott valamit, vagy még mindig fent áll? Csak azért, mert lehet régi a teszt és azóta driverrel egy szintre hozták...
Megyen!
-
jcs
tag
Ezt csak a Techpotosak tudják megcsinálni.
...meg a Hardware undoxedék.
[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
válasz CptAdamica #8341 üzenetére
szerintem épp ellenkezőleg az rx480 egyre erősebb DX12 ben az új driverekkel GTX 1060 hoz képest
-
dino_m
senior tag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy utánvétnél, hány nap alatt jön meg a pénz? Tegnap kézbesítették.
-
Scholes9
nagyúr
válasz core i7 #8343 üzenetére
Ellenben a 1060 kevesebbet fogyaszt, ezáltal hűvösebb és halkabb is, illetve én még mindig jobban bízom az Nvidia driverekben, illetve a játékok is nagy átlagban jobban szeretik Én biztos, h egy 6 gigás 1060-at vennék, mint egy 8 gigás RX 480-at
Szerk: tudom
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
corwen
csendes tag
Hello,
Olyat olvastam az egyik GTX 1060, egy külföldi reviewjában, hogy a DVI csatlakozás már nem küld analóg jelet, tehát valami "aktív DVI-VGA" átalakító szükséges ha a régi típusú csatlakozó található meg a monitoron. Ennek tudatában, jól sejtem hogy ez az átalakító nem fog jelet küldeni a monitor felé?
üdv,
Corwen"Csak 7 milliárd emberre vétek elpazarolni az Univerzumot."
-
dugo_
veterán
Ilyet keress:
https://www.bestmarkt.hu/delock-atalakito-dvi-d-241-male-to-vga-female-fekete-p300902 vagy https://www.bestmarkt.hu/delock-hdmi-a-vga-adapter-p277812Igen, azt nem akartam beleírni, de itt már elgondolkozik az ember egy monitorcserén is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest