- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
Hát a játékokban erősebbek a droppok ez tény, olyan mintha megakadna egy pillanatra. A filmek alatt meg pár percenként olyan, mintha 24 fps alá csökkenne a folyamatosság, de a fraps rajta van és fix 24-et ír. Azelőtt nem volt semmi gondom. Most egy misét még megér, hogy leszedtem a gépről minden régi C++ és csak a 2015-t hagytam meg, ja és DDU-val lekaptam a régi ATI drivert, mert ahogy látom az még fent volt Később kipróbálom mi a helyzet...
-
Puma K
nagyúr
Az 1070 nem overkill 1080p-re. Sot...
Jatektol fugg, de azert ha valaki az emlitett felbontason szeretne jatszani valoban maximum vagy ahhoz kozeli grafikan folyamatos -manapsag minimumnak szamito 60Hz-ces kepernyon- akkor kell az 1070 ereje, de nem mindenesetben eleg meg ez sem, hogy 60FPS kozelebe vagy az ala ne menjen a masodpercenkenti kepkockak szama.
4K-ban meg van ami elmegyeget maximumon ugy hogy nincs elsimitas termeszetesen minimum ~50FPS-sel, atlag 60FPS. Ezt a nagy felbontast nem minden jatek eseten eroltetnem... ki kell tesztelni.
Sokat gondolkodtam, hogy RX 480 vagy GTX 1060.
Ennek megfeleloen sok tesztet neztem-olvastam, es volt is szerencsem kiprobalni egy MSI Gaming X 1060-as kartya, de a tesztek soran kirajzolodott, hogy az 1060-as (es igy az RX480-as) kartyak teljesitmenye nem elegendo szamomra. Igy adta magat hogy erosebb kell ezeknel.Az 1070 jo, 1080 mar tul draga ha azt nezem milyen teljesitmenyre van szuksegem. Titan X(P) meg horror aron van raadasul azt csak az NV-tol lehet beszerezni es USA-Kanada szallitanak csak.
Az 1070-es sem rossz es megvagyok vele elegedve, mert azt nyujtja amit elvarhato tole, de ha a Volta iden ev vegen jon es jo aron lesz az 1070-es utodja akkor cserelek arra.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
BReal
addikt
Hát ha a szar portokat is beleszámítjuk, akkor valóban, csak egy Titan lenne elég 60 fps-hez. Viszont egy szarul sikerült játék miatt én nem fogok 50-100e Ft-tal többet költeni VGA-ra. Másik, hogy a rosszul kiadott játékok egy jó részéhez jön patch, ami rendbe teszi a teljesítménybeli gondokat. Végezetül ott van az a tény, hogy ha mondjuk egy TPS játékban nincs meg a fix 60 fps egy 1060-480-nal, én bizony nem fogok eret vágni magamon. Nyilván egy autós játéknál, egy gyors menetű FPS-nél kell. De én még egy Metro, Crysis típusú FPS-nél sem igénylem (igényelném) a 60 fps-t.
Összesítve, egy megfelelően megírt játékhoz a 1060-480 tökéletesen elég. Természetesen ezt veszem alapnak, nem a Mafia 3 szintű csodákat. A 1070 pedig nevetségesen drága, 130e Ft fölött kezdődik. Hagyjuk már, hogy ilyen kelljen FHD-hoz egy megfelelően megírt játékhoz.[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
válasz Hauptmann #8758 üzenetére
Igencsak zavaró tud lenni az AA hiánya fHD-n hacsak nem vmi 20" monitoron nézed.... Legalábbis nekem az 32"-n.
Akkor szoktam kikapcsolni ha DSR-el 4k-ban számol a kártya, és azt jeleníti meg fHD-n... De ez meg nem sűrűn fordul elő.És nem, nem vagyok vadaszpilóta...
[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
A kérdésem részben, vagy teljes egészében a videokártyámhoz kapcsolódik, ezért írom ide.
KB egy hétig kaptam egy plusz monitort. Hasonló a sajátomhoz, Samsung syncmaster, 24 colos TN paneles valami. Szóval nem olyan őskövület. Rá is kötöttem a kártyára hdmi kábellel, mivel a sajátom dvi - vel van összekötve, mert amúgy, szétugrik a kép. A Windowsban szépen be is tudom állítani, hogy melyik az elsődleges monitor, vagy hogy éppen tükrözze e. De kB ennyi az én tudományom.
Azt hogy tudnám elérni, hogy játékokban mind a két monitort használja a gép? Vagyis a játék? Ne tükrözéssel, hanem megosztva, mint a high - tech videókban.
Vagy az játék függő? Soha nem volt még így 2 monitorom egy gépre kötve, így semmi tapasztalatom nincs e téren.
Előre is köszönöm a válaszokat!Értem a csíziót.
-
szasanyi
félisten
válasz Hauptmann #8758 üzenetére
A válasz egyszerű, 100x leírtam már: nem vagyunk ugyanolyan így a szemünk sem egyforma. Ez azt jelenti, hogy nem mindenki lát meg bizonyos hibákat vagy látja ugyan de értékeli hibának, nem vmi miatt őt nem zavarja (ez azért "jó" mert így lehet olcsón játszani) . Ilyen pölö az élsimítás hiánya, a mikrolag / mikroakadás, az FPS drop jelensége, Vsync probléma, stb..
-
Formaster
addikt
válasz szimi57 #8763 üzenetére
Megnézem ha géphez kerülök, viszont a LatencyMon-ban is van DPC check, de ahogy látod a DPC rendben van, inkább az Interrupt to Process Latency van elszállva. Ez elszáll film és játék alatt is, ami magyarázná, hogy miért van stutterem a filmezés közben is az OS még a régi, de ma asszem újra fogom húzni.
-
edari
őstag
válasz Nuada herceg #8761 üzenetére
Windows gomb + p -> megkettőzés.
-
Redneck
nagyúr
válasz Nuada herceg #8761 üzenetére
Nem beszólni akarok, de el nem tudom képzelni hogy milyen játékélmény lesz két monitoron. A hármat megértem, mondjuk szimulátorhoz vagy FPS-hez, a nagyobb látószög miatt, de a kettőt nem igazán.
Esetleg egy stratégiát vagy RPG-t tudnék két monitoron elképzelni, de csak úgy ha inventory vagy valami más külön menüvel előhívható funkció futna a második monitoron.
euzsolt: Milyen processzorod van? Energiamenedzsmentje hogy van belőve?
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz Nuada herceg #8768 üzenetére
Később nekem is lesz még egy, de csak szerkeszteni kell, játékra nem fogom használni. Nem sértésnek szántam.
-
CptAdamica
veterán
Most, hogy aquától visszakapom a vételárat, újra elkezdtem az 1060 felé kacsintgatni, tetszik a fogyasztása és a teljesítménye.
Két modellt néztem, ami azonos árban van:
- Asus Strix gtx 1060 6G
- MSI gtx 1060 6G gaming XUgye a kettő között az oc a különbség, viszont MSI-m még nem volt, de a gaming x-es desing tetszik és a kártyáról is jókat olvastam. Nyújt az oc akkora előnyt, hogy az MSI felé térjek?
Megyen!
-
Pubszon
veterán
válasz CptAdamica #8770 üzenetére
A gyári OC-k kb vicc kategória.
1%-ot ha számítanak.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
-
Pubszon
veterán
válasz CptAdamica #8772 üzenetére
A zizegés nem csak a kártya hibája, legalább annyira a tápé is, sőt...
De már ez sokszor le lett írta.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
EVL2
aktív tag
válasz CptAdamica #8772 üzenetére
A cw jelentkezik AMD és Nvidia oldalon is. Ilyen szempontból mind egy hogy melyiket választod.
-
CptAdamica
veterán
Igen, ezzel tisztában vagyok. Nem is ezért akartam 1060 irányába elindulni, csak így, hogy visszakapom az árát, megint vissza dobtam magam a kezdő állapotba, nézelődés, kártya választás, melyik legyen, vajon ugyan az és ha ez is zizeg? Akkor már valószínűleg nem érdekelne, maradna, így egy kis saját megnyugtatás is számomra, hogy megpróbáltam, hátha egy másik példány nem csinálná... Nagy kínlódás ez ilyenkor részemről és köszönöm a tanácsokat.
Megyen!
-
EVL2
aktív tag
válasz CptAdamica #8775 üzenetére
Ahogy itt már előttem is írták a tápodtól függ leginkább a cw. Ha nem valami belépőszintű cucc nem, hiszem hogy gond lesz. Vannak tápok(tipusok) amikre kicsit érzékenyebben reagálnak.
Megértem a kínlódást nekem is volt már részem benne. meg lesz is...A Gaming x-et itt mindenki nagyon dicséri. Remek kártya remek hűtéssel. Panaszosat az elmúlt 4 hónapban nem láttam még itt ebben a topikban. Strixet volt már aki nem komázta. Persze az is biztos hogy remek kártya.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Ahogy írtam is privátban san01-nek, ide is leírom. Jelenlegi állapotokat nézve ha MSI-ben gondolkodsz, 82000-ért van Gaming, 86000-ért Gaming X 8GB 480. A 1060 6GB 103000 Ft. Szerintem aki pártatlan, az sok dologgal nem tud az MSI 1060 mellett érvelni ilyen árak mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz CptAdamica #8775 üzenetére
Álllítólag a legcicergősebb a Gigabyte G1Gaming. Nekem ilyen kártyám van, és egy FSP táp társaságában teljesen cicergésmentes (vagy rossz a fülem ).
A Gaming X semmiképp nem ér meg 103 ezret szerintem, ahogy a többi, 100k feletti 1060 (Xtreme, O6G) sem. Ha ilyen kártyát szeretnél, akkor inkább használtat, de kiskergarisat vegyél.
[ Szerkesztve ]
-
EVL2
aktív tag
válasz CptAdamica #8778 üzenetére
Az jó kis táp. Hátha most nem lesz ilyen gondod. Az Gigánál elvileg sok a cw-s főleg a WF2 és a G1 szériában emiatt vásárlás előtt én is aggódtam de hála az égnek megúsztam. Lekopogom....
CW Giga Extremet még nem láttam vagy hallatom volna róla de az megint egy magasabb árazású kártya.
Az MSI Gaming X ről már láttam cw-s videót de itt még senki sem panaszkodott rá.
Amúgy minden gyártónál van egy két cw-s csak van akire jellemzőbb vagy úgy látszik mert sokkal több kártyát ad el. -
CptAdamica
veterán
Remélem én is, hogy most elkerül ez a dolog. Áruskeresőn valaki írta értékelésnél, hogy cicergett nála a gaming x.
(#8779) Hauptmann Úgy látszik szerencse kérdése is. Bár nem tudom, hogy ugyan annál a típusnál az egyik miért cicereg, míg egy másik példánya pedig nem...
Megyen!
-
törölt tag
válasz szimi57 #8782 üzenetére
Állítólag a BIOS-ban kell bekapcsolni a HPET (High Precision Event Timer)-t, ha nem lenne. Legalábbis itt ezt írják:
http://nomono.hu/blog/dpc-latency-ordoguzes-i-resz/ -
törölt tag
Nálam is, de ettől függetlenül nincs semmi gondom.
http://www.kephost.com/image/wAtfViszont ha fut a LatencyMon, akkor akad a hang. Akár egy sima MP3 lejátszásnál is. Ha nem fut, minden hibátlan.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre jöttem-e a kérdésemmel. Szeretnék játékot streamelni, de úgy hogy webkamera is menjen közben. Azonban hiába állítom be, a streamen nem jelenik meg a kép és ha megcsekkolom a beállításokat, akkor off-ra rakja a webkamerát, miközben az be volt állítva már, hogy a sarokba jelenjen meg.
Mi lehet a probléma?Nvidia experience, WIN 10 a rendszer.
We are only Stardust...
-
hundai
aktív tag
válasz #24845312 #8787 üzenetére
A nyakamat merem rátenni, hogy a felsőbb körökben tisztába vannak vele, hogy létezik ez a gond csak s**rnak rá. Egyáltalán nem volt ilyen gondom 2 hónapja, majd sitty-sutty egyik pillanatról a másikra lőn, de az a legfurább hogy nem minden játékban. Már olyan szinten felidegesített, hogy eladnám az egész gépet a francba . Á nehogy egyszer a véletlen kedvéért úgy működjön ahogy kellene.
Kipróbáltam a 378.46 drivert , azóta csak 607mhz re megy vissza a glu clock idle-ben. Visszatettem az előzőt, így is csak 607 ig megy le. Mily csoda..-Wake up Neo!
-
Puma K
nagyúr
A nyers teljesítményről beszéltem, hogy összességét tekintve aki játszik online-offline 1080p-ben és stabil 60FPS-t akar annak még az 1070 sem lesz elég. Ez főleg fontos online ahol ha nincs stabil FPS-ed akkor vesztesz és leszednek.
Ezt szeretném én és még rajtam kívül a világon jó pár másik játékos kiküszöbölni, hogy hardveres visszafogás ne legyen csak a játékos képességei és ügyessége.A lényeg, hogy a korábban írt "1070-est kapsz, és bármennyire is overkill FHD-ra" nem állja meg a helyét a gyakorlatban, amit én a saját szememmel tapasztalok.
Te meg "nem fogok 50-100e Ft-tal többet költeni VGA-ra".Az 1070/1080 topikjában is nem egy kártya tulajdonos írta, hogy 1080p-re nem overkill az 1070.
Volt aki váltott inkább GTX 1080-ra.Az árazást meg köszönd a töketlenkedő AMD-nek, akik még csak hírét sem hallatják így 8 hónap után sem az 1070, 1080,
1080 Tiés Titan X(P) kártyák ellen szánt szériájának."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Formaster
addikt
Nos nem merem elkiabálni, de az új SSD-re feldobtam provizórikusan a win10-et meg a LatencyMon-t. Egyenlőre még csak SC-2 került mellé, de masszív 10 perc alatt egyszer sem ugrott fel egyik érték sem, kivéve a Hard Pagefault legalul. Viszont, ahogy nézem youtube-on ez kb mindenkinél felmegy valamiért, és a program is zölden jelez, vagyis nem kiállt semmi hibáért. Eltűntek a laggok is, de még nincs teljesen tesztelve minden. Holnap jobban belebújok.
-
törölt tag
válasz szimi57 #8789 üzenetére
Játék alatt ezt:
http://www.kephost.com/image/wAd8De hangsúlyozom, nálam nincs semmiféle működési probléma, se akadás, se semmi.
Ha fut a LatencyMon, akkor akad a hang, vagy esetleg recseg egy kicsit. Ha nem fut a LatencyMon, minden hibátlan. -
Redneck
nagyúr
Fasza, konkrétan sikerült kiszűrnöm hogy az USB-s Creative fejhallgatóm összeakad a Windows USB driverrel (USBPORT.SYS). A Latencymon nélkül nem derült volna ki. Ha kihúzom nincs gond.
A másik frankó kis dolog, szintén az MS-től, a dxgkrnl.sys. Az is szeret pirosba menni. Minden más fasza.Mondjuk a fejhallgató miatt dühi vagyok, 20k fölötti darab. Igaz van hozzá jack kábel is.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Még egyszer írom, ha mindenféle hulladék játékot nézünk, pl. a Mafia 3-at, stb. stb., akkor igen, nem Overkill. Minden egy kicsit is normálisan megírt játékhoz az. Lehet ezen vitatkozni, valamiért mégis minden tesztoldal 1440p gamingre ajánlja. Biztos véletlenül.
Melyik online játékban nincs meg 60 fps egy 1070-nel? Annyira kíváncsi vagyok. Azaz, 200-220e Ft-os VGA-t venni FHD-ra. Azt kell. Meg is érdemli az aki képes arra költeni.
Na ne váljunk már nevetségessé kérem. Csak mert ezt úgy írod, mintha most váltak volna drágává az NV kártyái, és nem sok sok éve ez lenne a tendencia...[ Szerkesztve ]
-
szimi57
őstag
Akkor van gond a Latencyval, ha csak az oprendszer fut, vagy még plusz filmlejátszás, zenelejátszás közben belemegy a pirosba. A Hard Pagefaultnak nincs jelentősége.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
papirzsepi93
tag
válasz Formaster #8797 üzenetére
Akkor lehet nekem is megoldaná a problémám a win10 reinstall?
Mostanában vettem észre. hogy elég nagyot droppol néha a R6 Siege. Megnéztem afterburner mit mutat és akkor a gpu power, gpu usage, gpu clock is nagyon alacsonyra esik, de csak egy pillanatra és helyre is áll. Ez ugye egy elég nagy fps droppot okoz. A hőfok nem tűnt vészesnek a maga 70-75 fokjával.
Vagy esetleg itt is valami latency probléma lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest