- Honor Magic V2 fél év után
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Én is csípem de ez tényleg nem kerülne nekik sok munkába... Engem jobban zavar a minimum fps-ek és a frametime grafikon hiánya. Sokkal jobban érdekel a minimum fps és a frametimeok alakulása mint az átlagos vagy a maximum fps érték.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
-
Nikka
csendes újonc
Sziasztok,
1060 3gb nagyon nem ajánlott FHD-ra? Nem tervezem nagyobbra cserélni a monitort/TV-t, és igencsak vonzó, hogy lényegesen olcsóbb, mint a 6 gb-os.
Nagyon sok helyen olvastam hogy a 3gb-os rossz vicc az Nvidiától.
Egy R9 390-et váltana ( 600w-os táppal is úgy érzem, hogy nem elég neki )
Esetleg még Asus Turbo, KFA2 FE ami érdekelne referenciahűtéssel. Mit javasoltok?
-
csa33ee
aktív tag
''''jelenleg nem tudok mit mondani magának most annyira jelenleg''''
-
Nikka
csendes újonc
válasz sakal83 #7805 üzenetére
80 most a keret rá. FHD-n játszom, nem tervezem lecserélni a kijelzőt jobbra egyenlőre.
Azért néztem ref hűtést, mert tervben van, hogy minél kisebb házba költöztetem a gépet és oda nem javasolt a custom hűtő.
Sajnos AMD-vel most úgy érzem, befürödtem, így csak a zöld marad.
Más: szerintetek lesz árcsökkenés a CES után? Esetleg csökkenhet az 1070 ára ha kijön az 1080Ti? Ha igen, egy hónapot várok, és lehet 1070 lesz, úgy tudom, ég és föld a különbség az 1060 és a 70 között. ( És a lehetőség is adott lesz hogy 1440-re váltsak, de legalább lesz értelme, szemben egy 1060-al ).
Fontos az időtállóság, a mostani r9 előtt egy 550Ti volt ( R9-et két hónapja vettem ).
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
-
Nikka
csendes újonc
válasz sakal83 #7811 üzenetére
Mennyire kicsi házba? Mindegyik 1060-as keveset eszik, így kis hőt termel. Én nem foglalkoznék refszerű hűtővel.
Bitfenix Phenom vagy Fractal Node 202 van tervben, de előtte a kártya, addig mennek a Zalman Z1 Neo-ba.
Kicsit ellentmondást érzek ( nem kötekedés ), de ha kevés hőt termel, nem bírkózik meg azzal a minimális hővel a ref hűtés? Értékállóság itt nem érdekel, pár évig biztos nem lenne lecserélve.
Elfogult vagyok az R9 után, pedig MSI Gaming, jó hűtéssel, mégis egy Fallout 4 megakasztja közel ultrán, úgy, hogy közben 60 fokosra melegíti az alaplapot meg a memóriát. Néha gondol egyet, és elkezdi fullon pörgetni a hűtést; olyan hangja van, mintha menne a mosógép.
-
törölt tag
Én csak az olyan teszteknek hiszek, ahol ugyanabban a konfigban ugyanazokkal a beállításokkal tesztelnek kártyákat.
Mint pl. itt (Assassin's Creed nincs benne sajnos): https://www.youtube.com/watch?v=-V0Wida2rmwIlletve amit még meg kéne jegyezni, hogy a GTX 1060 3GB és az RX 480 4GB nem egészen egy árban vannak, az RX 480 4GB +10ezer Ft-tal többe kerül a legolcsóbb helyeken is, és ehhez képest pedig siralmas, amit nyújt. RX 470 4GB-om is volt, majd vele egy árban vettem a 1060 3GB-ot, és teljesítményben egyértelmű előrelépés volt 1060-as. (1070-et meg már nem tudtam kihasználni, azért is adtam el, akkora teljesítményre nekem nincs szükségem.)
-
-
sakal83
addikt
hát ekkora házba (Fractal Node 202) tényleg nem árt, ami kifele fújdogálja a hőt, de a másik kettőbe bármelyik gtx1060 jó lesz szerintem
A ref hűtő jó, hatékony, csak hangos. Kizárólag erre gondoltam.
Az R9 390-nel nem lehet egy lapon említeni hőtermelésben, az egy kazánka
De ne legyenek ábrándjaid. A gtx1060 is megakad Ultrán. Ahhoz gtx 1070 kell, főleg, ha pár évre tervezel.
-
csa33ee
aktív tag
Szerintem tegyél még hozzá 15-20 ropit, és vegyél 6gb-os 1060-at.Full hd-ra elég.Az 1070 +30/40 ezres többlete nem biztos hogy indokolttá tenné 1080p-re,bár ez a Te döntésed.Én is pár napja cseréltem az R9 Vaport egy Asus-ra.Szerintem pár évig elég lesz.
-
BReal
addikt
válasz sakal83 #7816 üzenetére
Kazán nem kazán, 0 fps-sel lesz több neki egy 1060 3GB-tal. Ha csak az a cél, hogy kevesebb legyen a fogyasztás, hajrá, csak mert VGA hőmérsékletekben sem fog nagy különbségeket látni:
Sapphire R9 390 Nitro 8GB:
Amúgy nem piszkálva, de ez már nekem is feltűnt: i7 6700 alá hogy sikerült h110-es deszkát rakni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha fontos az időtállóság, akkor nem is kérdéses, hogy a 1070 a befutó nálad.
1060 3GB a VRAM mennyisége miatt ütközhet korlátokba, a 1060 6GB-on elég lenne ugyan a VRAM, de a GPU ereje néhol kevés ahhoz, hogy teljes mértékben kiszolgálja azt. Mindegyik nagyon jó kártya, tökéletesen együtt lehet élni mindegyikkel, de ha maximalista vagy, és az időtállóság is szempont, én a 1070-et venném a helyedben, ha már egyszer felmerült, mint esetleges opció. -
hash99
senior tag
Ha adott lesz az 1440p akkor mindenképp 1070-et vegyél
Én 6 gigás 1060-al tolom jelenleg és kevéske 1440p -re. Tény nem nagy kompromisszumokkal de ha már egyszer kiadsz egy rakás pénzt gondolom te is azt szeretnéd érezni hogy faszán megy minden és "megérte".
Én személy szerint megvárom a vegákat és már adom is el a 1060-t és jön egy 1070 vagy vega kari.
Nem tudom a 390-nél milyen volt az MSI hűtése de az új szériáknál mind az rx mind a 10x0 nagyon dícséri mindenki őket.
-
Nikka
csendes újonc
Nem érdekel a fogyasztás, az viszont igen, hogy 60 fok van egy elvben egész jól hűtő házban, 4 db 12 centis hűtő mellett. Ezért is merült fel a referenciahűtés, mert evidens, hogy az R9 nem mehet egy Node 202-be.
@Hash:
Az MSI Gaming hűtése egy vadállat, csak sajnos tényleg annyira melegszik a kártya, hogy számomra már a zavaróan zajos kategóriába esik.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Ebben igazad van, magasabb részletességen van futtatva a 3gb-os 1060on, viszont ez a részlet a tények állásától független. Ahogy ultra-ra raktam a textura méretet, a játék kifeküdt. Teljesen mindegy hogy alatta a árnyék vagy a élsimitás mire van állítva. De ha nem hiszel nekem, járj utána!
Mellesleg very highon elég szépen fut, 55-60 fpseket hozott, én úgy játszottam. Kinézetre meg én meg nem mondom a különbségeket. -
törölt tag
-
Nikka
csendes újonc
De, azért remélem ( nem tudom )
Viccet félretéve, az előző kártyám egy Asus 550Ti volt, az egy ventije nagyjából nulla zajt generált, így ezek a böhöm másfél kilós kártyák nekem szörnyen zajosnak tűnnek. Vagyis konkrétan az R9.
Nincs viszonyítási alapom. Rosszul gondolom, hogy az 1060, ha kevesebb hőt termel, exponenciálisan kevesebb hőt és zajt generál?
-
BReal
addikt
Hogy tisztázzuk a dolgokat: A te 390-ed TDP-je 275W, a 970-é 145W volt, tehát 130W különbség a 2 között. GTX 1060 és RX 480 esetén ez 120W-150W, tehát 30W különbség.
Továbbá:
A 970 ill. 390 a lényeges ebben az esetben (az XFX nem egyedi hűtéses változat, hanem referencia design hűtés).
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Ma vettem észre hogy valaki írt egy ilyet IPON-on a kártyámhoz:
Unigine Tropics Benchmark alatt /maxra állítva a grafika/ 96C°
Akkor már volt hangja amúgy tényleg halk. Viszont a magas hőmérséklet miatt kizártnak tartom, hogy garancia időn belül ne menjen tönkre, pedig jól szellőző házban használom 5 ventilátor mindennel együtt és a kártya mellett is vannak lyukak.Nem vágom hogy sikerült neki ennyire felmelegíteni, pláne ha tényleg olyan házban van mint írta. Elvileg ha eléri a kártya a 85 fokot (vagy még korábban) elkezdi visszavenni az órajelet hogy megakadályozza a kártya sérülését, de ezek szerint vagy kikapcsolta vagy tényleg nem jók másra ezek a progik csak hogy megfőzzék vele a kártyát. Minedesetre ilyen tesztprogram mellett elért hőmérséklettel példálózni erősen baromság, játékban a büdös életben nem fog ennyire felmelegedni a kártya ésszerű, nem vadbarom módjára használat mellett. Nálam eddig a hőfok amit elért az 62 vagy 63 fok volt maximum.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én 1060-ból csak 1 ventiset próbáltam eddig (Inno3D), de annak alig van hangja. Fejhallgatóval játszom, semmit sem hallok belőle.
Az R9 290-em (Sapphire) szintén 1 ventis hűtése az olyan volt, mint egy porszívó. Fejhallgató ide vagy oda, azt lehetett hallani szerintem még a szomszéd szobában is, de hogy a csukott ajtó előtt kint a folyosón lehetett, az 100%. -
sakal83
addikt
"De ne legyenek ábrándjaid. A gtx1060 is megakad Ultrán. Ahhoz gtx 1070 kell, főleg, ha pár évre tervezel."
Ezért írtam ezt.Teljesítményben egykutya kb.
A H110-es lap pontosan azt tudja - nyújtja nekem -, mint bármelyik b150m, h170, z170 csak olcsóbb. 3 év gari és megy
Tuningot nem tervezek még 2-3 évig, akkor körbenézek, ha 4ghz-en még elmegyegetnek a játékok, csapok bele egy z170-es lapot és kész. A h110 meg tarcsiba.
Csak azért cseréltem le a 2500k+z77-es kombót, mert lejárt a lap garija, és ha kihal, akkor szívok vele. Teljesítményben még ellettem volna vele 2 évig. Nem fogom elkövetni újra azt a hibát, hogy nem lesz pót lapom
Így kemény 11k-ba fájt a csere, min 3 évig meg nyugalom.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
Természetesen a referencia 970-et és az XFX 390-et kell nézni terhelés alatt: 78 és 81 fok. 130W TDP különbség mellett.
Illetve a te MSI 390-edről is 2 érték 2 tesztből:
MSI R9-390 Gaming 8G 36C/72C, valamint (középsőt kell nézni, az felel meg a loadnak, tehát ott is 72 fok).Ezzel szemben a fentebb linkelt képen a Sapphire 390 , tehát majdnem 10 fokkal hűvösebb, mint az MSI.
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
A hangról még egy szösszenet: MSI Gaming X 1060 28 dB, Sapphire 390 34 dB. És a megjegyzés a Sapphirenál: "Gaming noise is quite good"
Itt MSI 390x Gaming hangerő, 41 dB terhelés alatt, itt MSI 970 Gaming hangerő, 39 dB terhelés alatt. És hogy szerepeljen a 1060 is, itt MSI 1060 Gaming X hangerő, 37 dB terhelés alatt. Magyarázat: Office, classroom 50 dBA Moderate
Living room 40 dBA
Bedroom at night 30 dBA QuietTehát mindhárom a csendes és a közepes között van kb. félúton.
[ Szerkesztve ]
-
csa33ee
aktív tag
Igen,a 3 ventis OC-s változatát.Gyakorlatilag az 50 fokba csak néha nyal bele a hőmérő.TR full HD-ban,szinte minden kimaxolva.És nagyon halk a cucc.Pedig AMD-s vonalon a legjobb hűtése idáig a Vapor-X-nek volt.Csak az a fránya fogyasztás...
[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
Van esetleg valakinek ilyen WF gigabyte-ja? [link] Mennyire ajánlott a gigabyte gtx-ből? Amd topikban minden sz@rnak lehordták a giga rx 470-et, mondván a legrosszabb hűtése és hangos is. Nekem 960-ból volt tavasstl giga WF-om és semmi hangja nem volt, szerettem.
A másik kérdésem, hogy ez a 3 giga Vram tényleg el tud fogyni kb akármikor és akkor laggos lesz a játék? Nem játszanék hatalmas igényű játékokat, legalábbis nem is feltételem mindent ultrán játszani, GTA V, black ops 3, F1 2016, battlefield 1 stb, ezeket futtatnám rajta. (Másik kinézett kártya az RX 470 a 4GB ramja miatt fogott meg)
-
Redneck
nagyúr
-
sarasota123
aktív tag
válasz Chereiose #7837 üzenetére
nekem ugyanígy 960-ból volt giga wf-em, ezért vettem 1060-ból is, és ugyanúgy bevált. játék közben talán hangosabb, mint a 960, de játék közben úgysem a ventillátorok zaját szoktam fülelni. amúgy meg ugyanúgy lekapcsol és hangtalan, ha nincs terhelve.
He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.
-
Chereiose
addikt
válasz sarasota123 #7840 üzenetére
Ahha, gondoltam, hogy nem rossz kérdés az a 3 giga ram. Amúgy melyik hűtes az ajánlott(gyártó)?
-
Találtgyerek
veterán
-
törölt tag
válasz Chereiose #7837 üzenetére
RX 470 4GB vs GTX 1060 3GB
RX 470: kevesebb fps azonos beállítások mellett is, mint a 1060 3GB esetében. Ha pedig a +1 GB VRAM miatt még följebb rakod a grafikát, még az eddiginél is kevesebb fps-ed lesz. Mire jó ez???
GTX 1060 3GB: több fps-ed lesz, bár lesz olyan beállítás, amit a -1 GB VRAM miatt nem fogsz tudni bekapcsolni. Viszont sem látvány, sem játszhatóság terén nem fog ebből károd származni, sőt, még magasabb fps-t is fog ez eredményezni. Hol itt a gond? Számomra olyan világos, mint a Nap, hogy a 1060 3GB a jobb választás.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz #24845312 #7844 üzenetére
Hogy lesz-e még több ilyen játék a későbbiekben? Feltételezem igen. Mellesleg nem is egy árban van a két kártya, a GTX 1060 2 ventis hűtéssel 72000-től kapható, az RX 470 66000-től. Amúgy ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy a GTX 1060 6 GB jó 4k-ra is, hisz visszaveszed mediumra vagy esetleg még lejjebb a grafikát, és meglesz a 30 fps 4k-n, és a felbontás megvan, és csak kicsit kell visszavenni a grafikát. Arról most ne is beszéljünk, hogy 73000-től RX 480 4 GB is kapható, ami erősebb is a több VRAM mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz #24845312 #7844 üzenetére
"GTX 1060 3GB: több fps-ed lesz, bár lesz olyan beállítás, amit a -1 GB VRAM miatt nem fogsz tudni bekapcsolni. Viszont sem látvány, sem játszhatóság terén nem fog ebből károd származni"
A nagyobbikon pedig az élsimítás is dob, és nem limitál a VRAM. Mármint a 6GB-os 1060-on. Nem rossz a 3GB, de 90 alatt van 6GB-os. 3 év alatt az havi szinten 400-500Ft plusz ráfizetés.
Szerk:
Közben rájöttem ám hogy az RX 470 az ellenfél, de én nem tudok AMD-ben gondolkodni, bocsi![ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
törölt tag
Mindig ezzel az 1 db képpel jössz. Egyrészt ez nem maga a játék, hanem csak a benchmark része. Játék közben én nem tapasztaltam semmi problémát. Ha valaki igen, írja meg, hogy tudjon róla az ember, mert minél több személyes tapasztalat olvasható, annál reálisabb a kép. Nem szeretnék én senkit sem rossz irányba terelni, én csak a saját személyes tapasztalataim és a véleményem írtam le, mivel rendelkeztem mindkét kártyával.
A példád nem helytálló, a GTX 1060 3GB-nál minden beállítást tehetsz nyugodtan a maximumra a 3 GB VRAM erejéig (pl. GTA 5). Ezt az RX 470-nél nem tudod megtenni, mert nem fogja bírni. Ezért írtam, hogy azonos beállítások mellett is már gyorsabb a 1060 3GB. Ha túlléped a 3GB VRAM-ot, ne csodálkozz, ha lesz belassulás, bár ezt az intelligensebb játékok vagy nem is engedik, vagy esetleg jelzik, hogy hol tartasz VRAM használat terén, és ha túllépnéd, akkor figyelmeztetnek, hogy gond lesz (GTA 5 jó példa erre szintén).
Ugyanúgy van 2 ventis hűtéssel GTX 1060 is, mint RX 470 66ezerért.
Az RX 480 drágább is, és még csak nem is erősebb, szóval erősen felejtős: Teszt
[ Szerkesztve ]
-
dino_m
senior tag
GTX 1060 3GB vs GTX 970 - 1080p & 2160p/4K Comparison
GTX 1060 vs GTX 970 (1080p & 2160p/4K Benchmarks) - Comparison
GTX 1060 vs GTX 980 (1080p & 2160p/4K Benchmarks) - Comparison
[ Szerkesztve ]
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
BReal
addikt
válasz #24845312 #7847 üzenetére
Bocs, de feltételezem, hogy az a rész, ahol ez a kép található, ugyanúgy benne van a játékban is, nem csak a benchmarkban, és ha van egy átlag 85 fps-es játék, ami leesik 42-re, azt te bizony észre fogod venni a játékban. Van olyan játék, ami nem engedi, hogy maximumra állítsd a grafikát, van, ami automatikusan visszaveszi a beállításokat. Ha ez valakinek megfelel, akkor persze, vegye a 3 GB-os változatot, csak utólag ne sírjon.
Azt írtam, hogy 2 ventis hűtéssel 1060 72000 Ft-tól kapható, nem azt, hogy nincs... 1 ventis Mini változatok vannak 65000-ért. Ahogy RX 470-ből is van referencia 62000 körül. Más kérdés, hogy egyik sem kéne.
Még mindig a TPowerup tesztekben az aktuálisan tesztelt kártya az adott NV/AMD kártya AIB változata, ami több százalékkal gyorsabb, míg a többi kártya, ami viszonyításként szerepel, a referencia változat... Azért az iszonyat mókás, hogy úgy írod a GTX 1060 3GB-ot, mintha mérföldekkel verné a 470-et, közben hasonló hűtésű változatok között van 6000 Ft különbség, míg a legolcsóbb 2 ventis 1060 3GB-nál 1000 FT-tal drágább 480 4 GB-nál rögtön kiemeled, hogy drágább.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest