- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauptmann
addikt
válasz gtamate2 #8850 üzenetére
Az előző kártyám épp egy 960 G1 volt, Én nem láttam semmi minőségbeli különbséget a 960 és 1060 között. De abban igazad van, hogy a 960 G1 3 ventilátoros hűtése komolyabb, mint az 1060 megoldása, én is csodálkoztam azon, hogy a Gigabyte visszalépett a két ventilátorhoz az 1060-nál, de azért valljuk be, az a batár nagy 3 ventilátoros cucc kissé overkill volt a 960-on.
-
gtamate2
veterán
válasz Hauptmann #8851 üzenetére
Szerintem a ventilátor érthető döntés volt hogy visszaléptek kettőre, de a hőcsövek számának felezését nem értem. Mondjuk idáig a wf2/3 túl jó vétel volt, mivel nem volt olyan nagy különbség a wf és a g1 között, viszont ez a mostani wf hűtés sokkal vonzóbbá tette a g1-et a márkán belül.
Az anyagminősége a 9-es szériának sem volt feltétlenül jobb, ott is hasonló minőségű műanyaggal operáltak.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
jcs
tag
válasz gtamate2 #8850 üzenetére
Hát apám Passz! Miután alkatrészekről beszéltél , meg MSI Gaming nyákot linkeltél be, nem gondoltam volna, hogy a műanyagokra gondolsz.
Ami gyakorlatilag a burok?!Én kérek elnézést!
Az összes Giga tulajtól...
...szakmaiatlan vagyok ! diszlexiás és a csökkent értelmi képességű :(
-
Sage83
aktív tag
Hi!!
Melyik ajánlottabb most az ASUS GeForce GTX 1060 6GB ROG vagy a MSI GeForce GTX 1060 6GB GAMING X?
Válaszokat előre is köszönöm!!
Üdv
-
Grafirka
őstag
Mindketto minosegi , egyikkel sem fogsz melle.
Az Asus hosszabb ~ 2 cm el ha ez esteleg szamit.(298 mm vs 277 mm ) Mindkettot hasznaltam, nagyon halk huvos kartyak.
Asusnal 60C folotti homersekletet ( hangszigetelt hazban) meg nem igazan tapasztaltam OC rol nincs tapasztaltom mert nem huzom/huztam egyiket sem. Az MSI max homerseklete talan 64C volt ha jol emlekszem, de tokeletsen csendben tette a dolgat az is.
Vsz. nyugodtan veheted azt amelyikhez olcsobban hozzajutsz. -
Sage83
aktív tag
Köszi a gyors választ!!
Az Asus 339 euro az msi meg 299 euro itt kint Ausztriaban!! Ha elkel a mostani vga karim akkor jöhet az Asus szerintem!!
Üdv
-
Bjørgersson
félisten
Egyértelműen az MSI.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
-
Bjørgersson
félisten
Azonos áron is az MSI-t venném.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
polgi803
őstag
Eddig nagyon hajlottam a 470/480 felé, de azt látom,hogy ha valamit nem szeretnek akkor azt nem szeretik hibátlanul, márpedig én WoT, BF1, majd ME Andromeda, For Honor, Wildland-al akarok játszani és most láttam egy tesztet hogy nem nagyon megy a pirosaknak...akkor lehet nem is kellene erőltetnem, ugye? A fő játékom amúgy is WoT. Ha 1060-ast vennék akkor mindenképp 6gb-os kellene, vagy fut pár évig 3gb-al(és elég is) és majd csere pl 1070-re...Mit javasolnátok? És MSI vagy elég a Giga is? Mostani karim is giga és abszolút jó...
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz polgi803 #8873 üzenetére
A 3gb karcsu lesz a jövőben. Vissza kell venni texturat. Szerény velemenyem szerint egy 1060 6gb kb meg egy evig lesz fullhdra hasznalhato keves kompromiszummal utana mar nem lesz meggyőző.
A wildland béta gyakorlatilag megeszi a 1060at is. Persze csak béta de az mar fix hogy tobb beállításnal mar a program kijelzi hogy tulfutna a 3gb vramon.
[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
Rendben. Köszi mindenkinek!
-
Formaster
addikt
Amúgy használ itt valaki rajtam kívül Palit 6gb-ot? Én eddig elégedett vagyok vele, csendes/hűvös.
-
törölt tag
válasz polgi803 #8875 üzenetére
Ha most jól el vagy a GTX 960-nal is, akkor tutira el leszel 2 évig a 1060 6GB-tal is. Ott majd nem a VRAM mennyisége lesz a szűkös, hanem a GPU ereje. A 3 GB-osnál meg a VRAM mennyisége, bár jelenleg tökéletesen elegendő FullHD-ra az is.
Minden attól függ, milyen igényeid vannak, mert nagyon sok ember számára bőven elegendő a 1060 3GB is, de sokak számára már szükséges a GTX 1070 is FullHD mellé. Különböző emberek különböző elvárásokkal. -
polgi803
őstag
válasz #24845312 #8880 üzenetére
Hát igazából azért örülnék ha pl a bf1 olyan szép lenne, ahogy megcsinálták nem pedig csak valami középszintű grafikával bohóckodnék...nem várom hogy mindig minden játék full full full maxon menjen mindig,de ha már valamit szépre alkotnak akkor had lássam. Tehát mivel jelenleg sem vagyok fizikálisan naprakész vga-val így nem kattogok hogy jaj a legújabb, legerősebb vga-m legyen, csak pl. az említett game már nem a legpompásabb és kicsit elszomorít hogy nem látom olyannak mint amiért megvettem. És amint fentebb említettem játékok érdekelnek az a pirosaknak nagyon nem fekszik, ezért nem veszek pl. Rx480-at 8 gigával, pedig időtállóbb lenne ha nem lennének ilyen nyűgjei.
-
Hauptmann
addikt
-
EVL2
aktív tag
válasz polgi803 #8883 üzenetére
Biztos lehetsz benne hogy egy 6 Gigás 1060 felüdülés lesz és tökéletesen elégnek fogod érezni (egyenlőre). WoT kb. 120 fps-el fog repeszteni. Csak a procid fog neki határokat szabni. Az is csak azért mert 1 szálat használ ez a "remek" játék.
Szinte teljesen mindegy melyik 1060-as kártyát veszed. Általánosan elmondható hogy a drágábbak kicsit minőségibb hűtéssel és jobb anyaghasználattal vannak ellátva. De teljesítményben közel azonos amit ki lehet préselni belőlük. -
szasanyi
félisten
válasz polgi803 #8885 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom. Sok esetben persze nem lesz jobb a 1060 teljesítménye, mert a játék nem használ 4 CPU magnál többet, de a kisebb hányadban ahol ki lesz használva a 8 szál ott 1értelmű lesz az előny. Nem mellesleg a használt programok (vagy azok egy része legalább) szintén gyorsul i7 alatt.
-
törölt tag
válasz polgi803 #8881 üzenetére
Látvány terén nem vennél észre semmi különbséget egy GTX 1060 3GB és 6GB-os kártya között, GPU terén meg van mindössze 10%-nyi különbség. Ami meg szintén nem mérvadó, mert amennyivel följebb tudnál menni a beállítások terén a +3GB VRAM miatt, azt el is buknád egyúttal a sebesség oltárán.
Viszont mivel az időtállóságot is említetted, így a 3GB eleve kilőve. Jelenleg tökéletesen elegendő, de évek múltán már valószínűleg nem. (Persze a megfelelő beállításokkal bőven elegendő lesz évek múlva is, látvány terén meg valószínűleg nem vennél észre semmi különbséget játék közben, hisz jelenleg is ez a nagy helyzet.)
Az a baj, a leggyorsabban elavuló hardverelem egy gépben pont a videokártya.Kezdetnek én is egy 1060 6GB-ot vennék a helyedben, az lenne a legoptimálisabb választás a 1070, a 1060 6GB és a 1060 3GB trióból.
A másik út meg a 1060 3GB, aztán ha nem lenne elég a jövőben, akkor majd a nyáron meg olyan 85e körül egy használt (de még bőven garanciális) 1070.
(A GTX 960 4GB után óriási előrelépés lenne a 1060 3GB is mindössze +15-20e Ft körüli összegért.) -
polgi803
őstag
válasz #24845312 #8887 üzenetére
Hát mindig is így voltam vele...bonyolult egy dolog ez a VGA vásár, hogy mindenhogy jó legyen... hogy lássam az alagút végét, sajnos legjobb 3gb---még beleférhet a 6gb, de az 1070 már sok lenne...de akkor is ha jól értem egy 3gb-os is jó lehet rövid-középtávon...mondjuk egy évig?!? Kihúzná?
-
polgi803
őstag
válasz ildiko1984 #8889 üzenetére
És 6gb-al már menne a Very H.? Legalább annyit ki akarok sajtolni...
-
szasanyi
félisten
válasz polgi803 #8888 üzenetére
Hát mindig is így voltam vele...bonyolult egy dolog ez a VGA vásár, hogy mindenhogy jó legyen... - dehogy az, szimplán pénz kérdése!
1080p felbontáshoz => GTX1060 kompromiszummal (3GB több, 6GB esetén kevesebb) míg a GTX1070 kompromisszum nélküli min. 60FPS (kivéve pár optimalizálatlan sz@rt, amit játék gyanánt adtak ki)
1440p => GTX1070 néhol kompromisszummal, GTX1080 kompromisszumok nélküli játékhoz (ugyan úgy kivétel pár optimalizálatlan játék) -
törölt tag
válasz polgi803 #8888 üzenetére
Ha nem szeretnél a grafikai beállításokhoz hozzányúlni, akkor nem való neked a 3GB-os. De a grafikai beállítások finomhangolása nem egyenlő a butított grafikával.
Azok a játékok, amiket én eddig megnéztem, azokban garantáltan sehol sehol sem szenvednél csorbát a látvány terén, az biztos. Például ha megnézel mondjuk egy GTA 5-öt, hogy egy Ultra meg egy Very High (csak mondtam valamit hasraütésszerűen) mellett milyen észrevehetetlen a különbség, akkor mindjárt megérted, hogy miről beszélek.
Tehát a 3GB VRAM mellett is meg lehet találni azt a beállítást, ahol a látvány terén se veszel észre semmi különbséget, és mégis belefértél a 3GB VRAM-ba.
Ha nem szeretnél ilyenekkel foglalkozni, akkor meg ott a 6GB-os változat +20ezer Ft-ért. -
-
törölt tag
válasz polgi803 #8893 üzenetére
Azt a játékot sajnos még nem próbáltam.
Ha esetleg valaki itt már próbálta, akinek szintén van 1060 3GB-ja, akkor reagálhatna, hátha tud segíteni.Volt amúgy már nálam szinte az összes kártya, 1060 3GB, 1060 6GB, 1070, RX 470 4GB, stb. Mindegyikkel tökéletesen el lehet játszogatni komolyabb látványbeli különbségek nélkül, a különbség csak abban van, hogy melyikkel mennyire kell hozzányúlni a grafikához (látvány terén hajszálnyi különbségeket vettem csak észre, vagy még annyit sem a játék hevében). Az erősebb GPU/több VRAM leveszi a válladról ezt a terhet, cserébe mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod. Ha valakinek az ár/érték (ár/teljesítmény) arány a legfontosabb, akkor a 1060 3GB a befutó. Ha viszont valaki maximalista, akkor meg a 1070. Ha kicsit ez is, meg kicsit az is számít, akkor meg ott a 1060 6GB.
Ez volt amúgy az erősorrend: RX 470 4GB, 1060 3GB, 1060 6GB, 1070 -
polgi803
őstag
Hát úgy döntöttem elég a 3gb-os is majd. Most,ha abból indulok ki hogy a mostani 960 4gb is elég azért akkor egy erősebb GPU nem hasal el előbb mint a mostani karim, ha jól emlékszem 70%-al erősebb az 1060 a 3 gb-al. Vagy igen?
-
Apollo_21
addikt
válasz polgi803 #8896 üzenetére
Ártól függ....sztem, én biztos nem mennék visszafele Vram tekintetében.
Ha annyira nagy a "szakadék" a kinézett 3 vs 6os példány között max akkor érdekelne csak a 3as.
Most ha abból indulunk ki hogy egyes 6gb-os példányok 0kilóméteresen vannak 100pénzek is..aprón kb 75től már ellehet csípni jókat...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
törölt tag
válasz polgi803 #8896 üzenetére
Nem fog elhasalni semmiképpen. Majdnem dupla annyi fps-t tud, mint a 960.
Itt is egy teszt:
https://prohardver.hu/teszt/leteszteltuk_3_gb-os_nvidia_geforce_gtx_1060_vga/osszegzes.html[ Szerkesztve ]
-
szimi57
őstag
Mentem egy kört BF1 multiban. Manli GTX 1060 3GB.
[kép]A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest