- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
majd legközelebb kérdezől fiacskám
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
nem..1esen.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
nagyúr
Szolig notebook 2db 8800GTm-el. Mekkora tápegysége lehet. Mint egy B30-as Porotherm?
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Laraxior
titán
válasz KillHates #3207 üzenetére
menj máá..mi ez?
még 3hsz és addikt leszek
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
lenni addikt
-
Beowulf_78
addikt
válasz Laraxior #3210 üzenetére
Nekem meg lenni 63 napos regisztrációm....1013 hsz-el. Számít? Nem sokat.A lényeg a szakmai fejlődés, és a segítségnyújtás. A rangokat lexarom.Annyi privit kapok hogy adjak szakmai kérdésekben, vásárlásban tanácsot hogy lassan külön rendelési időt kell bevezetnem.Pedig csak sima egyszerű "tag" vagyok.
Költői és fogas kérdés egyben! Miért jó hogy addikt lettél, és miért vártad ennyire?Milyen előnyökkel jár?Egyébként meg gratula!
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
nygma
addikt
válasz Beowulf_78 #3214 üzenetére
Nem az a lényeg,hogy mi vagy....
De 63 nap és 1700 nap vagy 900 nap között van különség...
[ Szerkesztve ]
-
pisti88+
senior tag
Nah akkor kedves uram segitsen mit ajánl a gtx alá prociügyileg adott egy Giga p35-ds3r lap abba kéne valami sziliciumot lökni ami széthajtja a vga-t ( Elképzelés az e8200, de nemvagyok bittos a dolgokban, lehet ide már 4 mag dukál? )
[ Szerkesztve ]
Pisti -(*_*)-™
-
Beowulf_78
addikt
Mi a különbség? Az a lényeg mennyire vagy aktív...fogod beregisztrálsz, aztán be se nézel 3 évig.Utána csinálsz 5-6 hónap alatt 3000hsz-t és addikt lettél.Tehát az eltelt napok számát minőségben nem érzem különbségnek.Sőt.Megtévesztő is lehet mert az addikt-sághoz,Őstagsághoz nagy spílernek illik lenni. Én az aktívságom többre tartom mint a rangot.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
nygma
addikt
válasz Beowulf_78 #3218 üzenetére
Ezzel végül is egyetértek teljes mértékben...
Nem azt mondtam,hogy az aki 2000 napja regelt és azóta is újonc arról lenne szó...
Aki segít,válaszol ott ahol tud,de ezt Te is így gondolod...
-
Beowulf_78
addikt
válasz pisti88+ #3216 üzenetére
Én E8400-et vennék.Hozzá pedig egy Scythe Mugen/Infinity hűtőt +1db 12cm ventit.
Miért E8400? Azért mert ha nem FSB bajnok az E8200 akkor beszopod.Mert közel sem 100% a 8x500fsb. Viszont E8400-el tuti 9x450-470fsb.Vagy esetleg a 8,5x490fsb.Szóval 3-4k drágább az E8400 de jobban jársz vele! Hűtőből meg a legjobbat....Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
nygma
addikt
válasz Beowulf_78 #3221 üzenetére
Melyik a legjobb léghűtő? Socket 775-re is...
-
Beowulf_78
addikt
Thermalright Ultra 120 Extreme, és a Scythe Mugen / Infinity. Az előbbi 16-17k, utóbbi 12k körül van újonnan.De a PH aprók között szokott lenni jóval olcsóbban is.A Mugen a jobb választás.Jóval olcsóbb és 3 ventivel jobb mint az Ultra 120 Extreme. De ha nincs 3 venti csak 1db akkor is max. 5-6 fokkal jobb a TR Ultra 120.
-
nagyúr
63 nap alatt 1000-nél több hsz! Vazze' gratulálok Mr. Sztahanov! Azt hiszem aranybetüs ünnep volt a PH-nak mikor reggelni tetszett! (újból...)
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Beowulf_78 #3223 üzenetére
Én csak azokban a hűtőkben bízok
1; amik teste "hozzáér" a procihoz (tehát nem csak a hőcsövek vannak odavezetve)
2; a venti az alaplap felé fújja a levegőt.Mert:
1;Ezeknek a hűtőknek minimális a hőtehetlenségük és mondanom sem kell egy overclock-olt proci nehez viseli, ha menet közben elmegy a hűtése. (erről a "vizesek" tudnának regélni) Feltételezhetően be is sz@rik.Ha valami extrém gyártási hiba folytán vagy szállítási sérülés, vagy minőségi probléma miatt nem jó az egyik hőcső akkor furcsa dolgokat csinál a proci. Ez általában az ingadozó hőmérsékleten mutatkozik meg, instabil lesz a gép, és a gép gazdáját a sírba kergeti a rendszer.
2; Sokaknak azért kezd el "dadogni" a gép mert a PVM áramkör egy idő után elkezdi beadni a kulcsot. Minél melegebb a FET annál nagyobb tüskével kapcsol, annál nehezebben viseli ezt a CPU. Ettől csak nagyon szélsőséges esetben mehet tönkre, de a szűrőkondikat nagyon megviseli, próbáld meg egy 3DM06 után a CPU foglalat melletti kondira rátenni az ujjad. Vicces sziszegés lesz! Még a jobb alaplapokon is 60-70 fok körül lehet, de mértem vizes rendszerben ASUS Strike Ex-en 95 fokos kondikat!! A FET-eket nem tudtam, mert a rajta lévő bazi borda volt 66 fokos, gondolom a olyan 100-110 fokosak lehettek volna borda nélkül.Ha hagyományos felépítésű coolert veszel akkor lehet, hogy az a procit nem hűti olyan jól, de foglalat melletti alkatrészek nem fingják ki a lelküket, és mire az alaplapodat lecseréled, nyugodt szívvel rakhatod be hugod netezős konfigjába, vagy adhatod el itt a PH-n egy fórumtársadnak.
-
nagyúr
Ja, és még egy apróság;
Réz legyen a hővezető (ott ahol összeérnek fizikailag a fémek), aluminium a hőátadó (ahol a meleget eldiszipálja) !! Ez alap, mert fizika.
[ Szerkesztve ]
-
pisti88+
senior tag
Köszönöm Beowulf, és Nygma fórumtársaknak a segítséget ( és mindenkinek aki még hozzászolt )
[ Szerkesztve ]
Pisti -(*_*)-™
-
nagyúr
Ez a léghűtés királya:
Csak egy Thermaltake Mozart kell hozzá:Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz pisti88+ #3233 üzenetére
Nekem ez van 2.470,- Ft + ÁFA volt és nem volt soha melegebb a procim 40 foknál. A haverom Quadja (Q9300) még 3.2-re húzva max. 52 fok volt. Ja a lényeg, hogy a BIOS-ban Silence profillal, egy Aerocool M40-ben!
Ez:
A bordáról egy kicsit lelóg a venti, így a PVM is kap egy kis hűvöset, nem csak a proci meleg levegőjét. Teljesen átgondolt ez a gagyi olcsó cooler.
Ebben:
[ Szerkesztve ]
-
pisti88+
senior tag
válasz KillHates #3234 üzenetére
Nah ez már barátibb megoldás mint amiket beirtak (sosem voltam olyan fanatikus hogy 12k-t adjak vagy többet egy hűtőért ) Ez egyépként szimpi darab milyt tipus?(annyit kiszurtam hogy asus ) ( Jah meg tényleg sokkal jobb egy 9800gtx mert most haver ezzel oszt hogy az ilyemn meg olyan... Neked olyan van irj ha van időd irj valami valami frappánsat!!!
[ Szerkesztve ]
Pisti -(*_*)-™
-
nagyúr
válasz Játékos #3235 üzenetére
Mert a réz nagyon jó hővezető, tehát az jó elvezeti a hőt magában, de nem tudja annyira jól átadni más halmazállapotú anyagnak mint az aluminium. Persze az optimális az ezüst mint hővezető, és a higany mint hőátadó lenne, de ez nehezen kivitelezhető, meg a higany gőze nem szolidan mérgező
-
nagyúr
válasz pisti88+ #3236 üzenetére
Szerintem egy OC-s 512-es GTS sokkal jobb választás; halkabb, nem melegszik annyira, kevesebb áramot fogyaszt és jóval olcsóbb.
Ez nem frappáns, de legalább igaz. A blogomban összehasonlítottam egy 8800GTX-el is amit most már elég olcsón kapni. A 9800-as egyetlen erénye a brutális tuningolhatóság. Ha az alapértékekhez képes a maximumra húzod, kb plusz 1000 pontot ki tudsz csiholni még a 3DM06-ban.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Játékos
addikt
válasz KillHates #3237 üzenetére
Ez már nagyon elméleti kérdés, nem hinném, hogy mérhető előnye lenne az alu lamelláknak a rézzel szemben! Persze 2 területen biztosan:
1. súlyban,
2. árban.
Viszont, ha már elmélkedünk, akkor bele kell számolni, hogy a réz biztosan kivezeti a hőt a lamellák végéig, tehát jobban szétterül rajta, ezzel szerintem simán behozza az esetleges hátrányát. Még egy alu lamella töve, és vége között biztos nagyobb hőmérsékletkülönbséget lehet mérni...
Egyébként több alkalommal hallottam műszaki emberktől, hogy ez az "alu sokkal jobban adja le a hőt", egy óriási tévhit. Én nem vagyok kompetens ennek az elbírálásában, de többen állítják!
Riszpekt Mester!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
nagyúr
válasz Játékos #3240 üzenetére
Ha ezt mondta a mester akkor biztosa így van. csak azt nem értem miért csinálnak mindenhol aluminium radiátorokat? Még ott is ahol a pénz nem számít (pl. haditechnika) nehezebben javítható mint a réz, gyengébb, sérülékenyebb fém, amikor oxidálódik nagyon könnyen kilyukad, savakkal lugokkal szemben kevésbé ellenállóbb.
Ki fogom keresni a TDP tényezőjét, gáz halmazállapotú közegnél nem kevéssel jobb mint a rézé. Folyadéknál sokkal kevesebb a különbség.
De amit a tuti, ha egy cooler több mint fél kilós akkor lehet az akár agyagból is ott gond nem lehetTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nygma
addikt
válasz Beowulf_78 #3223 üzenetére
Q6600-ot melyik tartaná a leghűvösebben?
-
Játékos
addikt
válasz KillHates #3241 üzenetére
Nem képezi vita tárgyát a dolog részemről, de reagálok: biztosan minden területen megvan a jobban használható, az olcsóbb, hatékonyabb, könnyebb, stb. szempontok alapján. Aztán persze ott van a parasztvakítás, hogy a réz mennyivel jobb, vegyétek gyerekek másfélszeres áron.
Egyébként az aluminiumoxid elég bika anyag, tehát eloxálást követően elég ellenállóan tud viselkedni.
Na mindegy, összességében az alu olcsóbb, sokkal könnyebb, és pl. vizes radik tekintetében sokkal fontosabb a felépítés, mint az, hogy alu, vagy réz!
Olvastam erre vonatkozó teszteket!
Béke!Ja! Azt ne felejtsd el, hogyha az első közeg réz, annak át kell adnia az alunak is a hőt, ott is fellép némi veszteség! Lényeg, hogy tudok Neked igazat adni, az én nagy radim is rézcső, és alu lamella! De ha sok pénzem lenne, csinálnék egyet full rézből, mondjuk lenne vagy 50 kg...
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
őstag
válasz pisti88+ #3246 üzenetére
Nekem is az van, Hyper TX2 és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Most nincs annyira kihasználva, mert visszaraktam a procit alapra, nehogy megdögöljön már nyárig-őszig.
Viszont amikor volt a kis C2D 6320-asom, azt nagyon jól hűtötte még 3,0GHz-en is és nem full réz. Súlya van, de kibírja a lap.RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest