Hirdetés

Aktív témák

  • Cs.Orsolya

    aktív tag

    válasz Picco #8661 üzenetére

    Picco:
    Egy fontos dolgot kell látni.
    Ő most azt hiszi, az a gond, hogy "két szék közé a földre fog ülni", mert jelenleg nem látja, hogy "Ha nincs ló, jó a szamár" játékot játssza. Fel kell ismernie, mitől szamár a szamár, és mitől van nagy tétje annak, hogy a szeptemberi csaj sem a ló lesz.
    Ha felismeri, mitől szamár a szamár, előfordulhat, hogy nem egy,két, sok másik lány miatt szakít vele, hanem mert rádöbben arra, hogy neki sokkal fontosabb, hogy ló legyen, mint hogy üljön bármin. Nézz csak rá, erős a tartása, nagyon megfontolt, és nem akar fájdalmat okozni senkinek, de saját maga sem akar szívni ezen. Tehát, korrektül próbál viszonyulni hozzá, és ez az ő korában nagyon is érett lelki megközelítés. Az más kérdés, hogy még nem elég tapasztalt ahhoz, hogy ezt gondolati, magyarázati szinten megfelelően átlássa. (Ezért gyártja meg a "más lányokkal is tapasztalatot kell szerezni" általános hiedelmet a probléma magyarázatnak.)
    Arra bárki képes, hogy leüljön, befelé figyeljen, és eltávolodjon kicsit az érzéseitől, és őszintén bevallja legalább saját magának, hogy mi a baja a helyzettel. Ez egy hosszú folyamat, de tanulható, gyakorolható, míg el nem jutunk a magproblémához. Pl. ilyenekhez: "Ez a lány túlságosan megköt engem. Nem tudok szabad lenni mellette. Vagy ez a lány unalmas nekem, egy csomó dologban nem tud társam lenni. Vagy ez a lány nagyon szeret engem, és ez jó nekem, de én már régen nem szeretem őt, csak a megszokás, és az tart mellette, hogy szeret engem". Ha ilyeneket be mer vallani magának, akkor el tud jutni a következő síkra, hogy mire is van konkrétan szüksége. És tpl. rájön, hogy arra a szeptemberi lányra, mert abban a lányban van valami többlet, ami kell neki, ismerni akarja, kíváncsi rá, de fél, hogy az a másik lány nem úgy érdeklődik, ahogyan ő. És akkor valóban két szék közé ül majd. Az egyiket, a biztonságos, kényelmes, meleg puhát eldobta egy fanyeregért, amihez nincsen ló... Ciki. De őneki kell eldöntenie, mi a legfontosabb, és legjobb saját maga számára! És ennek semmi köze a vérhez, a tapsztalatszerzéshez. Ennek egyetlen dologhoz van köze: BOLDOG AKAR LENNI.
    És ezért önmagunkat fel kell tudni vállalni. De ha nem ismered magadat, nem tudsz mit felvállalni.
    Viszont az igazi cowboyok a nyerget megtartják, és néha lecserélik alóla a lovat. Neki most azt kell eldöntenie, hogy milyen nyeregben akar lovagolni egy életen át. Ez egy nagyon fontos döntés és lépés egy srác életében. És ilyen krízishelyzetekben dől el, ki milyen jellem valójában. Neki van tartása. Most. Aztán meglátjuk.

    Proof! Várom nagyon a válaszokat! Én tisztellek, amiért ennyire komolyan veszed ezt az egészet, és tényleg rágódsz rajta! Ez korrekt dolog. :K

    [ Szerkesztve ]

    "Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

Aktív témák