- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Darkwood)
őstag
Próbáltad két ágon? Moduláris puritán mód megválaszolva: lehet rácsatlakoztatni kábeleket! [link]
A tiéd az!
[ Szerkesztve ]
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
tuske
csendes tag
nem tom szerintem a videokártya de itt egy video amikor el indítom a játékot ilyen hangot ad ki és a végén ki lépek játékból és abba marad de ha nem lépnék ki akkor még hangosabb lesz és utána ki írja hogy kritikus hiba és vagy lefagy és újra indul vagy csak lefagy és nekem kell újra indítani :S [link]
" A zene éppoly nagy hatalom mint a pénz, csak annál sokkal jobban lehet tisztelni és szeretni" :)
-
tuske
csendes tag
ez mitől lehet ?:S
" A zene éppoly nagy hatalom mint a pénz, csak annál sokkal jobban lehet tisztelni és szeretni" :)
-
(Darkwood)
őstag
Ezt úgy hallom, hogy a VGA adja. Próbáltad nézni közben, hogy hány fokos a GPU-d?
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
tuske
csendes tag
válasz (Darkwood) #6454 üzenetére
játék előtt és közbe mért eredmény : [link]
hát ment fel de ha tovább játszanák még menne fejeb is szerintem :S
-
Bowril
csendes tag
Üdv!
egy link egy HKC tápról: [link]
én ott keresném a hibát...vegyél inkább egy jó FSP Everestet pl.....
de amúgy hogy első körben megbizonyosodj a tápról, tegyél fel egy Everestet (diag-teszt progi), az ki fogja írni neked a feszültségeket. Ha terhelés nélkül a helyén vannak a feszültségek (névleges fesz +-5%) akkor nézd meg úgy is, hogy nekiállsz terhelni (everestben van egy stability teszt vagy ennél még jobb egy prime95) és mellé indits egy furmarkot...ez tuti kellően le fogja terhelni a géped. ha nagy az eltérés a feszültségekben, egyértelműen táp. Hozzátenném hogy az alaplap által monitorozott értékek nem biztos hogy 100asok, a tuti ha megméred gépen belül egy multiméterrel melyik ágon mennyi feszültség van terhelve/terheletlenül.
[ Szerkesztve ]
-
tuske
csendes tag
És az Everest be hol kell nézni at amit mondtál a Túlhajtásba vagy a energiagazdálkodásba ? vagy az alaplap--> cpu fülbe ?
-
tuske
csendes tag
le futtattam a FurMarkkal egy Stability tesztet 3 percet ment aztán ki kapcsoltam de 82 fokot mutatót a videokártyánál és a másiknál a Benchmarkingnél meg ezt írta ki --->
[ Szerkesztve ]
-
-
tuske
csendes tag
válasz (Darkwood) #6460 üzenetére
hát az baj hogy videó kártyát amerikába vettem a tápra meg van garancia de akkor ugyan azt adnák ilyen szar Hkc ét
-
Sajt0s3
csendes tag
üdv.
eddig egy amd 3200+ om volt most vettem egy 5000+ x2-t be is tettem azt a foglalatába szépen, viszont amikor elindítom a gépet a monitor egyszerűen nem kapcsol be o.o csupán villog és nem mutat semmit.. amint visszarakom a régi cpu-t akkor eljut a betltési képernyőig de utána nem történik semmi..
konf: 350w-os táp , 8600gt , 1gb 800as ram, gigabyte ga-m61sme-s2 alaplapsegiccsetek lécci :|
-
Bowril
csendes tag
elvileg everestben ott ahol nézed...sajna Trial-ként nem látod a 12v-ot hogy hogy áll..VGA-nak meg pont az kell...
mindemellett célszerű lenne úgy nézni az értékeket, hogy mellette lásd az everestet...
(pl 640x480 ne fullscreenben indits egy furmarkot prime 95 mellett....az kellően fingatja a gépet, ha akkor nem változnak sokat a feszek, akkor nem táp valszeg - de a tuti feszmérést egy multiméter adja..nálam is mást mutat mint az everest..de arra mondjuk jó hogy a durva eltéréseket lásd)HKC-t amúgy nekem is ajánlották..majd olvasgattam kicsit utána, és messze elvetettem
van amúgy tápegységes topik itt ph-n, ott érdemes olvasgatni. -
Alpee
aktív tag
Ezek a GPU homersekletek egyaltalan nem nagyok. Sot, 80 - 90 fokon is siman kell uzemeljenek a GPU-k.
Nezd meg, esetleg, hogy a CPU hutoje jol van-e felrakva? ne mozogjon meg ilyesmik. Meg ugy egyebkent minden csatlakozot nezz meg, hogy rendesen a helyen legyen.
A feszultsegeket a biosban is megnezheted. Annyira nem mervadoak, de ahogy Bowril is mondta, a nagy elteres itt is megmutathatja magat.
Probalj vidkari drivert (halkan megjegyeznem, hogy esetleg biost) frissiteni...nem valoszinu h segit, de egy probat meger...
Ha tudsz szerezni kolcson tapot, akkor probald ki azzal is, igy kizarhatod (vagy eppenseggel be) a tapot. -
Robi AMD
csendes tag
Bocsi hogy új topikot nyitottam csak most regisztráltam ide nem tudtam mi hogy van.A vga integrált,alaplapon az összes tápcsati rajta van,2 db.A hardverek helyén vannak,minden úgy ahogy kell lennie.Hát a processzorban nem vagyok biztos,mert az használt de a memóriák újak.
-
Zolás
addikt
válasz Robi AMD #6465 üzenetére
Khm mivel a többi itt fórumozó nem tudja mi a történés ezért megkérnélek hogy amit az előző zárt topikba beírtál azt ide is írd le.
Pontosan tipusra mit vettél és hogy mit hova kötöttél be.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Robi AMD
csendes tag
decomplation or disassembly prohibited
Ezt irja ki intel svga bios szövegnél.A lényeg az,hogy vettünk 1 új gépet amit én raktam össze,alaplap ház táp vinyó új,iponról rendeltem.Procit csajom kapta,meg a memóriát/övé lesz a gép/,memória új,proci keveset használt de müködött.Villámcsapást túlélt de most lett kiszedve tegnapelött a gépből amelyikbe ment 1 hétig...Szóval bekapcsolom a gépet,jóesetbe kap jelet a monitor,annyit ir ki,hogy int az intel helyett.De most kiirta végig a szöveget.Ez gondolom valami hiba,csak angol tudásom kevés,megnézem az alaplap papirjába,hogy mi lehet.
-
Robi AMD
csendes tag
Szóval bios se jön be meg semmi.Valakinek valami ötlet?
-
Zolás
addikt
válasz Robi AMD #6467 üzenetére
Hát utánanéztem neten elég ritka betegségnek tünik.
Van akinél a ramok hibásak (legalább az egyik) és ezért kapta ezt a postot.
Próbáld meg kivenni a ramokat és egyenként berakni hogy valamelyikre továbbmegy-e. Attól hogy új a ram még lehet hibás!! Szóval egy próbát megér.
Ha lehetne írd le milyen lapot-ramot-vinyót-tápot-és ha külön vgat vettél hozzá akkor annak is a típusát. Lehet hogy az alaplap nem szereti az adott ramfajtát.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Robi AMD
csendes tag
Sikerült!Igen ram probléma volt egymás mellé raktam mert az én gépembe is ugy van.Nem pedig az 1es és 3as foglalatba.A lényeg hogy elindult!Köszönöm a segitséget!
-
Zolás
addikt
válasz Robi AMD #6468 üzenetére
Amit eddig még hozzá találtam neten: az a kicsi elem ami az alaplapon van lemerült és igy nem tud elindulni a lap.
Nem müködik az alaplapi videókártya mert sérült a bios-a és nem tudja betölteni.
Próbálj meg szerezni egy elemet a lapba hátha az. És ha van otthon valami nagyon alap vidkarid megpróbálhatod még azt is hogy belerakod hátha azzal továbbmegy.
Amugy biztosan jól raktad össze?Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Robi AMD
csendes tag
Még 1 kérdés hogyan tudom beállitani,hogy lássa a satás vinyót meg az ide-s dvd irót meg a vinyó?gigabyte lapról van szó!
-
drszaky
csendes tag
válasz Robi AMD #6472 üzenetére
hát gondolom 1ide foglalat van.de ezt szerintem akkor fogja látni a lapkád ha rendesen bedugdosod.próbáld meg egyenként és amelyiket nem olvassa az nem jó!de lehet más hiba is.pl:fordítva van bedugva az idekábel.(gyakori hiba velem is megesett néha)próbáld meg ezt a kettőt ha nem jó akk keresünk mást megoldást
-
dany27
őstag
adott egy ilyen konfig:
MSI 848P
Intel cerka 2,8ghz
2*1Giga ram
LG CD író
40Giga HDD
GF Mx440
és mindehhez egy 350es DEER tápA probléma az hogy ha van lemez a CD- író-ba induláskor akko nem tölt be a windows 90%ba hanem amiko jöne be az asztal szépe újra indul...(nincs kék halál)
Vagy ha utánna rakok bele egy lemezt akkor is ez a szitu vagy akár CD írás közbedul újra(ha eljutotk odáig)Am raktam bele még1 meghajtót alá slave-ra és ha mind2en be vannak kötve akkor simán megy nincs vele gond de amint egyedül van már nem jó. Jó raktam bele egy másik tápot s csak egyedül a LG cd íróval és minden simán ment CD-t is tudtam írni! Vissza régi táp ha egyedül van nem megy ha ketten vannak megy! Szvsz író+régi táp rossz de író+másik táp jó de ha két író+régi táp akkor is jó
Nah ilyenkor mi van ?? Szalag kábelt már cseréltem!(Mondjuk ez nem lehet mert akkor a másik táppal sem menne)
[ Szerkesztve ]
-
(Darkwood)
őstag
És ha nem teszel rá jumpert, akkor is csinálja? Ilyenkor slave lesz...
Egyébként ezt a "tápot" sürgősen lecserélném...
-
(Darkwood)
őstag
Úgy gondoltam, hogy be tudsz-e szerezni addig egy VGA-t és PSU-t míg kipróbálod, hogy melyikkel van a baj.
-
dany27
őstag
válasz (Darkwood) #6475 üzenetére
Megvolt akkor hajlandó dolgozni magába is!
DE ha marad ez akkor ha mellé rakok egy Pioneer DVD írót mondjuk akkor fayán tudok CD-t is írni! És bootoláskor sem indul újra a gép....Gyenge táp nem lehet még ha az a márkája ami és köztudottan nem a legjobb mert akkor két optikaival hogy bírna el??
Újabb fejlemény ha csak a tápot dugom rá a PIO-ra már akkor sem indul újra
-
(Darkwood)
őstag
"Gyenge táp nem lehet még ha az a márkája ami és köztudottan nem a legjobb mert akkor két optikaival hogy bírna el??"
Kétségtelen, de a gépre életveszélyes! Hidd el, ha veszel egy olcsóbb FSP-t vagy Corsair-t, akkor semmi gondod sem lesz...
-
dany27
őstag
válasz (Darkwood) #6478 üzenetére
Jó csak nem az enyém a gép így nem lehet szórni a lótyit annyira! De akkor ezek szerint az írónak nem lenne baja csak vmi olyan szart küld a tápnak amitől megborulna
Vagy mi a bánat, mert másra már nem tok gondolni, de a pio az csak egy másik optikai nem zavarszűrű h megszűrje azt!
Elsőre amúgy én is azt gondoltam h jó oké akkor egy új táp de mikor láttam h két optikával is elbír akkor kezdtett furcsa lenni Vagy ha csak egyedül hagytam benn a PIOt az is jó volt neki!
-
tuske
csendes tag
válasz (Darkwood) #6476 üzenetére
hát nem nagyon :S de faszi akinél meg vettem a gépet az meg nem akarja megnézni se :S most meg már akkor is ki irja azt a hibát ha filmezek vagy csak simán msnezek és akkor nem is magas viszonylag videokártya hőmérséklete de még is újra indul S:
-
Nowhere
tag
Helló
A probléma a következő: pár hete gép bekapcsolásakor a monitor villogni kezd és nem kapcsol be kvázi. Néhány újraindítás után (ami egyébként idegesítő macera) valamiért elindul a rendszer úgy ahogy kell. És utána semmi baj nincs sem a géppel sem a monitorral. Amikor nem kapcsol be a monitor a gép zajaiból ítélve a bootolás megtörténik, egyszerűen a monitor nem akar talpra állni magától.
Sípolás hang nincs bootoláskor, tehát minden a szokásos. Fogalmam sincs mi lehet a hiba, ha a monitor lenne szar, akkor pár próbálkozás után se jönne be szerintem normálisan, de igazából nem tudok már mire tippelni mi lehet a baj.
A rendszer sp3, semmi extra nincs rajta szerintem. Megköszönném a segítő ötleteket, hátha. -
Alpee
aktív tag
Sztem vhonnan kerj kolcson egy tapot es probald ki vele...
Nezd meg az alaplapon a kondik nincsenek-e felpuposodva...
Nekem kezd gyanus lenni az alaplap (az szokott szep lassan megbomolni. Olyant is lattam, hogy 3 tapot is elfogyasztott az alaplap, mire kisult, h besult . De nem am egybol, hanem szep lassan eddegelte a tapot mire az odalett...). -
tuske
csendes tag
nah el vittem a gépet szerelőhöz ( akinél vettem a gépet) és ilyet oszt nekem a faszi hogy ő nem talált rajta semmi problémát mondom jó erre haza viszem játszok vele ugyan azt csinálja mint eddig erre apám felhívja hogy szar a gép erre faszi ilyet oszt hogy ő akkor nem tudja mi a baja nála minden működőt ő nem szeretné többet látni az én gépemet vigyem máshova mert ő nem fog vele foglalkozni szóval magyarul ő addig nyalja másnak seggét amíg el nem adja szarjait és ahogy el adta mint pl nekem leszarja mi van vele mert cseszik megcsinálni az egészet és még mindig nem tudom hogy mi a baja a gépnek :S nah és ilyenkor mit csináljak ? amúgy ez győrben történ meg :s
-
Awalon
csendes tag
Sziasztok!
Megkérdezlek benneteket hátha van valakinek valami épitő ötlete a problémámhoz:
Régi asztali konfigról van szó, winxp van rajta ami állítólag pár napja úgy döntött nem indul semmilyen módban. Csökkentett módban indításkor is kék halállal újraindul. A win kezdő képernyőig eljutunk, nem sípol, nem zörög szokatlanul ugyhogy gondolom winnel van valami. Tudom, gyaluljam le, rakjam újra, csak vannak rajta fontos adatok amiket előbb lementenék. Meg olvastam a slegon féregről ami hasonlót csinál, gondoltam azért körbenézek a gépen. Ugyhogy ubuntu live cd be, ami működik is, leszámítva hogy a pendrive-ot nem kezeli (látja, de nem nyitja meg) Ubuntuhoz sajnos nem igazán értek, lehet ez normális live cd futtatáskor, vagy lehet vele valamit kezdeni? Mert anélkül nehéz adatot menteni... Meg féreg sincs (sajnos...)
Van esetleg ötlet hogy mi lehet még a gond, vagy format c:? Illetve adatmentéshez valami ötlet?
Köszi előre is
Üdv:
Awalon -
naot
tag
Sleep módból nem ébred fel a gépem. Amikor visszakapcsolom, egy kicsit megmoccan, felvillannak a LED-ek; a monitor viszont sötét marad és az kis zöld kijelzője villogni kezd.
Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
-
saiyan86
csendes tag
A segítségeteket szeretném kérni abban hogy van egy gépem és nem tudom hogy hogyan tudjam meg hogy most az alaplap vagy a proci szállt el vagy esetleg mindkettő. Kipróbálni nem mertem azt hogy belerakom a procit másik lapba mert állítólag akkor azt a lapot is lesütheti és emiatt a lapba sem mertem rakni másik procit! Mit tegyek? Hogyan tudom megnézni hogy melyikkel van baj? Köszi a választ előre is!
-
psyho777
tag
válasz saiyan86 #6492 üzenetére
szerintem vidd el egy szervizbe ahol megnézikneked egy kis anyagi ellenszolgáltatás fejében.. ez a legolcsóbb megoldás szerintem..
Nemtudok helyesen irni, kéretik mindenkitől ne szivasson ezzel!!! BRUTAL NUTRITION ...,,The easy day was yesterday˝... || pls válaszolni a pm-ekre ...||
-
(Darkwood)
őstag
válasz saiyan86 #6492 üzenetére
"állítólag akkor azt a lapot is lesütheti és emiatt a lapba sem mertem rakni másik procit!"
Max. nem fog elindulni a másik lapban. Gondja nem lesz...
-
Nowhere
tag
19" TFT és Hanns G
Igazából azóta sem javult meg, sajnos semmiféle eszközből nem tudok leakasztani egy másikat, hogy azzal kipróbáljam, a szervíz dolog meg elég körülményes dolog lenne most (nem semmi sumákság, csak a szállítás miatt. ).
Kérlek, adjatok valami jó ötletet!
[ Szerkesztve ]
-
saiyan86
csendes tag
válasz (Darkwood) #6495 üzenetére
Köszi szépen! Így már megtudtam hogy a csak a proci halott! :-)
-
(Darkwood)
őstag
válasz saiyan86 #6498 üzenetére
Kérlek!
Milyen CPU volt? Nem sok CPU-t láttam megfeküdni azért is kérdezem.
-
tuske
csendes tag
válasz (Darkwood) #6490 üzenetére
nem video kártyát meg procit amerikába vettem a többit meg itthon egy informatika boltba
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen autót vegyek?
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Borderlands 3
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Gamer PC (Ryzen 5 5600, 32GB DDR4, RTX 4060 8GB, 2TB NVMe SSD, 750W Gold)
- Terra PC,i5-4670,8GB DDR3,120GB SSD,Win 10 Pro,számla,garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F AMD R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB GDDR6 DeepCool CC560 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M Intel i9 11900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X Zalman Z3 Iceberg 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest